zizu10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Θα ήθελα να ασχοληθώ με πωλήσεις στο ebay, κυρίως μικρών αντικειμένων, τα οποία χωράνε σε μεσαίο φάκελο και ζυγίζουν από 100 έως 300 γραμμάρια. Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να βρω οικονομικά μεταφορικά για worldwide shipping? Είδα αρκετούς Έλληνες πωλητές που προσέφεραν δωρεάν μεταφορικά και μου έκανε εντύπωση μιας και στο site των ελτα είδα κάτι τρελές τιμές... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ενέργειες χρειάζονται από μέρους μου για να μπορώ και εγώ αν γίνεται να προσφέρω δωρεάν ή έστω χαμηλά μεταφορικά και ας τα αφαιρώ από το κέρδος μου? Ευχαριστώ!!
kostas83 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 To free shipping ειναι ενα trick.. Απλα δελεαζεις τον πελατη. Για woldwide shipping και για οικονομικα ΜΟΝΟ ΕΛΤΑ. Για ακριβα πραγματα SPM (Στελνει ο ΕΛΤΑ courier μεσω της DHL) Δες τιμες και υπολογισε τα γραμμαρια για να βαλεις τις αναλογες τιμες Για φτηνα πραγματα επελεξε τον προπληρωμενο φακελο εξωτερικου των ΕΛΤΑ που συμφερει παρα παρα πολυ 1
zizu10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να δώσεις link για τον τιμοκατάλογο των ελτα και κυρίως για τον φάκελο που λες στο τέλος?
kostas83 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Να προσθεσω πως εαν θες να στειλεις πχ. αυτοκολλητα, μια θηκη για κινητο κλπ τετοια μικροπραγματα με τον προπληρωμενο των ελτα θα σου κοστισει γυρω στο 1 ευρω η αποστολη για οπουδηποτε.. Το μονο κακο ειναι πως δεν ειναι συστημενο.. Αλλα οι περισσοτεροι που πουλανε φτηνα πραγματα με free shipping τετοιο χρησιμοποιουν.. Και ουτε περιμενε στα ελτα για να το στειλεις, απλα το πετας σε ενα κουτι των ελτα. Υπολογισμος κοστους http://www.elta.gr/el-gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82.aspx Προπληρωμενοι http://www.elta.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/eshop/tabid/557/List/1/CategoryID/32/Level/a/language/el-GR/Default.aspx Εξωτερικου ειναι 2 μεγεθη
plpapadopoulos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Προσοχή σε όσους πουλάτε χωρίς να είναι συστημένα. Το λέω εκ πείρας γιατί μου στείλαν (ή τουλάχιστον έτσι είπαν) 2 φορές δέμα που δεν είχε αριθμό, δε το παρέλαβα ποτέ και φυσικά κέρδισα το case που άνοιξα στο ebay. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν υπάρχει αριθμός αποστολής, αν ο αγοραστής ανοιξει case/dispute ότι δεν παρέλαβε, το case 100% το έχετε χάσει. Βάσει κανονισμού και όρων ebay/paypal δεν έχει σημασία αν έχεις απόδειξη αποστολής, αλλά αν έχεις αποδεδειγμένο τρόπο ότι ο αγοραστής παρέλαβε και υπέγραψε. Οπότε στην περίπτωση που ο αγοραστής αναφέρει πως δεν παρέλαβε (για τον οποιοδήποτε λόγο), χάνετε ΚΑΙ το αντικείμενο, και τα λεφτά που πληρωθήκατε ΚΑΙ το κόστος μεταφορικών. Απαιτείτε να στέλνετε με δέμα CP, EPG ή Registered Mail μόνο. Το δε EPG είναι και αυτομάτως ασφαλισμένο για γύρω για περίπου 500 ευρώ (450 DTS) και ισχύει μόνο για αποστολές στην Ευρώπη. Το EMS ή το SPM δε χρειάζεται να τα λάβετε υπόψιν σας ΚΑΝ. Είναι υπερτιμημένες υπηρεσίες και δεν εξυπηρετούν το σκοπό αυτό. Αυτή είναι η συμβουλή μου για να μή την πατάτε με dodgy αγοραστές ή με τυχόν πραγματικές μή παραδόσεις και πληρώνετε τη νύφη εσείς. 1 2
kostas83 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι ισχυει. Γιαυτο αναφερω πως ειναι για φτηνα πραγματακια.. Πχ θηκη με κοστος 0.50-1€ δεν θα την στειλεις με συστημενο.
plpapadopoulos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δε σε συμφέρει λες να τα βγάλεις σε ένα lot όλα μαζί για να γλυτώνεις κόπο και χρόνο και αναμονή στο ταχυδρομείο και να στέλνεις και με συστημένο να είσαι οκ? Αν και θα μου πεις, στα απλά γραμματόσημα παίρνεις και τα πετάς μέσα στο ταχυδρομικό κουτί και όταν φτάσουν έφτασαν...
zizu10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Να προσθεσω πως εαν θες να στειλεις πχ. αυτοκολλητα, μια θηκη για κινητο κλπ τετοια μικροπραγματα με τον προπληρωμενο των ελτα θα σου κοστισει γυρω στο 1 ευρω η αποστολη για οπουδηποτε.. Το μονο κακο ειναι πως δεν ειναι συστημενο.. Αλλα οι περισσοτεροι που πουλανε φτηνα πραγματα με free shipping τετοιο χρησιμοποιουν.. Και ουτε περιμενε στα ελτα για να το στειλεις, απλα το πετας σε ενα κουτι των ελτα. Υπολογισμος κοστους http://www.elta.gr/el-gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82.aspx Προπληρωμενοι http://www.elta.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/eshop/tabid/557/List/1/CategoryID/32/Level/a/language/el-GR/Default.aspx Εξωτερικου ειναι 2 μεγεθη Ευχαριστώ για την πληροφόρηση! Μου έλυσες τα χέρια. Προσοχή σε όσους πουλάτε χωρίς να είναι συστημένα. Το λέω εκ πείρας γιατί μου στείλαν (ή τουλάχιστον έτσι είπαν) 2 φορές δέμα που δεν είχε αριθμό, δε το παρέλαβα ποτέ και φυσικά κέρδισα το case που άνοιξα στο ebay. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν υπάρχει αριθμός αποστολής, αν ο αγοραστής ανοιξει case/dispute ότι δεν παρέλαβε, το case 100% το έχετε χάσει. Βάσει κανονισμού και όρων ebay/paypal δεν έχει σημασία αν έχεις απόδειξη αποστολής, αλλά αν έχεις αποδεδειγμένο τρόπο ότι ο αγοραστής παρέλαβε και υπέγραψε. Οπότε στην περίπτωση που ο αγοραστής αναφέρει πως δεν παρέλαβε (για τον οποιοδήποτε λόγο), χάνετε ΚΑΙ το αντικείμενο, και τα λεφτά που πληρωθήκατε ΚΑΙ το κόστος μεταφορικών. Απαιτείτε να στέλνετε με δέμα CP, EPG ή Registered Mail μόνο. Το δε EPG είναι και αυτομάτως ασφαλισμένο για γύρω για περίπου 500 ευρώ (450 DTS) και ισχύει μόνο για αποστολές στην Ευρώπη. Το EMS ή το SPM δε χρειάζεται να τα λάβετε υπόψιν σας ΚΑΝ. Είναι υπερτιμημένες υπηρεσίες και δεν εξυπηρετούν το σκοπό αυτό. Αυτή είναι η συμβουλή μου για να μή την πατάτε με dodgy αγοραστές ή με τυχόν πραγματικές μή παραδόσεις και πληρώνετε τη νύφη εσείς. Αυτή θα ήταν η επόμενη ερώτησή μου. Τι γίνεται δηλαδή αν το δέμα δεν παραδοθεί. Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πίσω τα χρήματά μας από τα ΕΛΤΑ? CP, EPG τι είναι?
kostas83 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Προσωπικα εχω δουλεψει προπληρωμενους . Στους 100 οι 8 για χ λογο δεν παραδοθηκαν η ο πελατης θελησε να να παρει πισω τα λεφτα του και να κρατησει το προιον (υπαρχουν και αυτοι) Τα περισσοτερα τα εχω χασει με συστημενα προς αγγλια. Το συστημα που εχουν με τα ειςερχομενα πακετα ειναι γτπ Με προπληρωμενους να ξερεις πως δεν θαχεις καμια ασφαλεια κ ο αγοραστης αν θελει περνει πισω τα λεφτα του Με συστημενα επισης υπαρχει κινδυνος αρκετα πιο μικρος αλλα υπαρχει στο να χασεις επισης τα λεφτα σου.. Και σου ξαναλεω για ακριβα.. SPM σχετικα φτηνο και 100% αξιοπιστο μιας κ μιλαμε για Dhl Εν ολογης Πολυ μικρης αξιας- φακελος προπληρωμενος Μεσαιας αξιας- συστημενο ελτα Αξιας 150€ και ανω- dhl Καπως ετσι λειτουργω εχοντας ψαξει οτι πιο φθηνο υπαρχει.. 2
zizu10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Πράγματα αξίας πάνω από 10 ευρώ δεν σκοπεύω να πουλήσω οπότε αν κάτι έχει πάνω από 3-4 ευρώ θα στέλνω με συστημένο και για 1-2 ευρώ με απλό. Το μόνο που με φοβίζει είναι ότι αν σε κάτι που έχει 1-2 ευρώ και το στέλνω με απλό, βρεθεί ένας απατεώνας και παραγγείλει 20 και μου κάνει κανένα dispute ότι δεν παρέλαβε, την πάτησα...
kostas83 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Ta 20 θα τα στειλεις ολα μαζι συστημενα 1
zizu10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Σωστά! Δεν το είχα σκεφτεί.. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα αν και λίγο off, τα λεφτά από τις πληρωμές μου, θα πηγαίνουν στο balance του paypal? Για κέρδη μαξ 100 ευρώ/μήνα είναι μεγάλη διαδικασία ώστε να είσαι νόμιμος ? (αν θέλουν την μάνα τους και τον πατέρα τους τότε να μην ασχοληθώ καν με το όλο θέμα και τις πωλήσεις μικροαντικειμένων)
StylerGR Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Θελω και εγω να πουλησω καποια πραματα στο ebay αφου βλεπω οτι στα ελληνικα site δεν προχωρανε αλλα θελω λιγη βοηθεια στην επιλογη εταιρειας για την αποστολη.Εχει μονο να επιλεξεις εταιριες οι οποιες δεν ξερω αν υπαρχουν στην ελλαδα η αν εχουν αντιπροσωπειες.Οποτε θα θελα λιγο τα φωτα σας.
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Επιλέγεις other International Courier 3-5 working days και βάζεις τον χρόνο που αποστέλλεις σε 3 εργάσιμες. Αυτό σου δίνει σύνολο 8 εργάσιμες (12 ημερολογιακές) ως να παραδωθεί το δέμα σου. Αποστέλλεις μόνο Ευρώπη (για χαμηλό κόστος και λιγότερα προβλήματα) και χρησιμοποιείς ΕΛΤΑ EPG ή ΕΛΤΑ ασφαλισμένο για ακριβά είδη ή ΕΛΤΑ συστημένο για φτηνότερα. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε πριν κάποια χρόνια. Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα.
flyk Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Γεια σας, θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Θέλω να πουλήσω 2 συλλεκτικά βιβλία μέσω ebay και επειδή οι τιμές θα είναι ακριβές θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν και ότι θα πάρω τα λεφτά μου. Μην πει κάποιος ότι δεν παρέλαβε και μου πάρει και τα βιβλία και τα λεφτά.. Οι αξίες είναι 500-600€ το κάθε ένα βιβλίο. Με τι να στείλω ώστε να μην είναι και πολύ ακριβά αλλά και ασφαλισμένα αν γίνετε? Επίσης στο paypal να συνδέσω τον τραπεζικό λογαριασμό ή την πιστωτική κάρτα? Έχει κάποια διαφορά? Πρώτη φορά θα πουλήσω κάτι στο ebay.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα