zio10 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Πες μου μερικές τιμές και μερικά ονόματα τέτοιων φαρμάκων Έτσι γενικά και αόριστα, δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά Όσα λεφτά και να παίζουν, το γεγονός ότι είναι προσιτά στον μέσο άνθρωπο παραμένει Φάρμακα για σοβαρές παθήσεις ξέρω ότι κοστίζουν πολύ ακριβά. Κάποιος θα ξέρει να γράψει ονόματα και τιμές, εγώ δεν ξέρω γιατί ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί. Αλλά γενικά αμφισβητείς ότι υπάρχει πολύ χρήμα και πολύ συμφέρον στις σχέσεις γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών; (εννοείται δεν τους βάζω όλους μέσα) Τέλος πάντων, νομίζω είμαστε λίγο εκτός θέματος και ίσως σβηστούν τα μηνύματα...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Αλλά γενικά αμφισβητείς ότι υπάρχει πολύ χρήμα και πολύ συμφέρον στις σχέσεις γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών; (εννοείται δεν τους βάζω όλους μέσα) Όταν στην Αγγλία αγοράζω το κουτάκι αντιβιοτικών 3-6 λίρες τότε ΝΑΙ το αμφισβητώ και το πολύ χρήμα και το πολύ συμφέρον Ξαναλέω ότι και σε Xanax/κτλ που κοίταξα οι τιμές είναι πάλι γελοίες (κάτω από 10-15 ευρώ) Αν αυτά τα φάρμακα (αντιβιοτικά/xanax/κτλ) που συνήθως χορηγούνται για 3-10 μήνες δεν είναι σοβαρή πάθηση/ασθένεια τότε τι είναι; Καραμέλες να περνάει η ώρα;
zio10 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν στην Αγγλία αγοράζω το κουτάκι αντιβιοτικών 3-6 λίρες τότε ΝΑΙ το αμφισβητώ και το πολύ χρήμα και το πολύ συμφέρον Ξαναλέω ότι και σε Xanax/κτλ που κοίταξα οι τιμές είναι πάλι γελοίες (κάτω από 10-15 ευρώ) Αν αυτά τα φάρμακα (αντιβιοτικά/xanax/κτλ) που συνήθως χορηγούνται για 3-10 μήνες δεν είναι σοβαρή πάθηση/ασθένεια τότε τι είναι; Καραμέλες να περνάει η ώρα; Οκ, μακάρι να έχεις δίκιο εσύ
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ, μακάρι να έχεις δίκιο εσύ Δεν έχω καταλάβει γιατί τόση επιμονή Το μόνο που είπες είναι ξέρω ότι είναι ακριβά αλλά δεν ξέρω ούτε τιμές, ούτε ποια είναι, ούτε για τι ασθένειες προορίζονται Πως γίνεται μετά να πιστέψω ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα (που λες κι εσύ);
zio10 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν έχω καταλάβει γιατί τόση επιμονή Το μόνο που είπες είναι ξέρω ότι είναι ακριβά αλλά δεν ξέρω ούτε τιμές, ούτε ποια είναι, ούτε για τι ασθένειες προορίζονται Πως γίνεται μετά να πιστέψω ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα (που λες κι εσύ); Από κάποια πράγματα που ξέρω κι από άλλα που έχω ακούσει - διαβάσει. Για φάρμακα και θεραπείες, μιλάω για καρκίνους κι άλλες ανίατες ασθένειες κυρίως. Δεν είναι επιμονή βασικά, το θεωρώ δεδομένο!
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Από κάποια πράγματα που ξέρω κι από άλλα που έχω ακούσει - διαβάσει. Για φάρμακα και θεραπείες, μιλάω για καρκίνους κι άλλες ανίατες ασθένειες κυρίως. Ναι ρε παιδί μου. Κι εγώ έχω ακούσει ότι οι χημειοθεραπείες είναι ακριβές. Αλλά προσωπικά τιμές φαρμάκων (για καρκίνο πάντα) δεν έχει τύχει να δω Άρα γιατί να μπαίνω στον κόπο να λέω ότι είναι ακριβά ενώ δεν ξέρω ούτε την τιμή τους; Με άλλα λόγια, ποιον βοηθάει να πω ότι κάτι είναι ακριβό ενώ είναι ψιλογνωστό ήδη ότι οι χημειοθεραπείες είναι ακριβές; Τέλος πάντων, οι θεραπείες καρκίνου είναι οφφ-τοπικ. Εκτός θέματος επίσης είναι και τα αντιβιοτικά απλά ήταν το κοντινότερο που είχα εμπειρία σε μεσο/μακροπρόθεσμη θεραπεία και έχω δει το κόστος τους
LiquidTroll Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Οι ψυχολόγοι έχουν το ένα τρίπτυχο υψηλού ρίσκου αποτυχίας *Υψηλό κόστος *Άπειρο χρόνο για να δεις αποτελέσματα *Μετά απο μήνες να καταλάβεις πως δεν ταιριάζετε για να υπάρχουν αποτελέσματα Σε ένα ιδανικό περιβάλλον θα έπρεπε ο καθένας να έχει τακτικές συνεδρίες με ψυχολόγο και φυσικά για να έχει αποτέλεσμα να το θέλει. Εδώ είναι η απάτη μερικών. Κανονικά ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος , θα πρέπει να σε "διώχνει" μετά απο καιρό , ή απλά να μειώσει τις συνεδρίες απο πχ. μια φορά την βδομάδα σε μια φορά τον μήνα. Ειναι σημαντικό ξέρετε γιατί? Γιατί σιγά σιγά πρέπει ο ασθενής να αρχίσει να πατάει στα πόδια του χωρίς την βοήθεια του ειδικού. επίσης ρε παιδιά 50 ευρώ ο ψυχολόγος; εντάξει δεν θέλω να ξεφτιλίσω το ότι κάνουν σπουδές προς Θεού αλλά δεν πρέπει λίγο να κάνουν κάτι καλύτερο σε τιμή; γιατί ο ψυχολόγος του νοσοκομείου εδώ, είναι κλειστός για 2 μήνες ραντεβού. Πιστεψε με , είναι λογική τιμή δε θεωρω το επαγγελμα αχρηστο ή τους ψυχολογους "τσαρλατανους"(οχι δεν θα υπαρχουν εκμεταλλευτες υπαρχουν σε ολα τα επαγγελματα). Αλλα μη πρακτικο (η υγεια πανω απο ολα βεβαια) απο συζητησεις με ατομα που χρειαστηκαν σε καποια φαση της ζωης τους μου ειπαν οτι η ψυχοθεραπεια ειναι διαδικασια η οποια κραταει πολλα χρονια... Και σε ολη την διαδικασια (απο οτι εχω καταλαβει) στην ουσια ερευνουν ολες τις εμπειριες της ζωης του ατομου οι οποιες εχουν δημιουργησει ενα "τραυμα" και μετα επιβεβαιωνουν στην πορεια αν ευθυνεται αυτη η εμπειρια αλλιως συνεχιζουν να ψαχνουν τι ευθυνεται. Καποιοι δεν εχουν την πολυτελεια να κανουν συνεδριες για χρονια μεχρι να λυθει το προβλημα ειτε οικονομικα("καλος" ψυχολογος κοστιζει για 2 χρονια απο 6.000-10.000ευρω) ειτε ηλικιακα γιατι με την παροδο των χρονων μετα θα δημιουργουνται και αλλα θεματα. συμφωνω αλλα συνηθως ψυχολογος χρειαζεται τουλαχιστον 1-2 συνεδριες την εβδομαδα ,στο νοσοκομειο μπορεις να τον επισκεφτεις με την διαδικασια των ραντεβου 5-6 τον χρονο Διάβασε τι γράφω παραπάνω
chrisxkar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 το μετα απο καιρο ειναι σχετικο και το ποσο καιρο εξαρταται απο την περιπτωση και απο τον ανθρωπο ποσο "δυνατος" χαρακτηρας ειναι. Κατι που εσυ μπορει να το ξεπερασες μονος σου αλλος μπορει να χρειαστε να παει σε ψυχολογο για να το ξεπερασει. Εγω παλι θεωρω πως ειναι αρκετα δαπανηρο 1
Vassilis_24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Για να είμαστε ρεαλιστές, κάτι 80άρια που διαβάζω εδώ μέσα είναι τιμές άλλων εποχών.Ο καλός γιατρός φαίνεται και από το κατά πόσο καταλαβαίνει την οικονομική κατάσταση του άλλου και προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση.Πόσο μάλλον όταν εδώ μιλάμε για κάτι το οποίο μπορεί να απαιτεί και εβδομαδιαίες συνεδρίες...
margaritagr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Λογω κοστους σταματησα κι εγω, ε 70€ καθε βδομαδα ποιος τα δινει. Μετα πηγε 60 η συνεδρια αλλα συνετελεσε και κατι αλλο στο να σταματησω... Θεωρουσε η θεραπευτρια οτι πια πρεπει να μπω σε ομαδικες θεραπειες αλλα εγω δεν ηθελα με τιποτα. Δεν ηταν θεμα εμπιστοσυνης προς εκεινη , αν οντως αυτο χρειαζομαι, αλλα δεν εμιωθα ετοιμη ν ανοιχτω μπροστα σε αλλους
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω αν ακόμα δεν έχουν ΦΠΑ, αλλά αν έχουν πρέπει να αφαιρεθεί και αυτό. Εξαιρούνται από το ΦΠΑ οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα.Δεν έχει αλλάξει.
doubtful Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Λογω κοστους σταματησα κι εγω, ε 70€ καθε βδομαδα ποιος τα δινει. Μετα πηγε 60 η συνεδρια αλλα συνετελεσε και κατι αλλο στο να σταματησω... Θεωρουσε η θεραπευτρια οτι πια πρεπει να μπω σε ομαδικες θεραπειες αλλα εγω δεν ηθελα με τιποτα. Δεν ηταν θεμα εμπιστοσυνης προς εκεινη , αν οντως αυτο χρειαζομαι, αλλα δεν εμιωθα ετοιμη ν ανοιχτω μπροστα σε αλλους Ποσο καιρο πηγαινες?
Gkostas2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικά, ο καλός ο ψυχολόγος δεν θα σου δώσει φάρμακα, εκτός αν έχεις τάσεις αυτοκτονίας, βαριά κατάθλιψη κλπ... Στόχος του ψυχολόγου είναι να σε κάνει να καταλάβεις τι ακριβώς σε ενοχλεί στην ζωή σου και γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος και πως εν τέλη αυτό που σε ενοχλεί θα μάθεις να το αντιμετωπίζεις. Με το να σου δώσει φάρμακα απλά σε κάνει να νιώθεις καλά, χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις λύσει το πρόβλημά σου. Έτσι ή θα είναι ο άλλος μια ζωή στα φάρμακα ή με το που τα κόψει και εκτεθεί στον στρεσογόνο παράγοντα θα υποτροπιάσει και θα ξαναπάρει φάρμακα κοκ... Σε ότι αφορά τις τιμές εμένα μου έπαιρνε 50€ πριν απο 3 χρόνια φυσικά. Πλέον έχω ακούσει και για 30€. Επίσης, υπάρχουν και πολλά κέντρα ψυχικής υγείας που είναι δωρεάν. Γενικά λοιπόν, το να καταλάβεις αν ένας ψυχολόγος είναι καλός ή όχι είναι και θέμα αντίληψης του ίδιου το ασθενή και κρίσης του κατά πόσο αυτά που του λέει ισχύουν ή τον βοηθάνε. Απο προσωπική πείρα ο καλός ψυχολόγος δεν θα σου χαϊδέψει τα αυτιά. Τέλος, θέλει και χρόνο για να συνέλθει κάποιος. Εμένα, μου πηρε 2 χρόνια για να μπορέσω να έρθω κανονικά στα ίσα μου. Αλλά γενικά κάθε μέρα έκανα ένα μικρό βήμα για να ανέβω.
Vassilis_24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικά, ο καλός ο ψυχολόγος δεν θα σου δώσει φάρμακα, εκτός αν έχεις τάσεις αυτοκτονίας, βαριά κατάθλιψη κλπ... Στόχος του ψυχολόγου είναι να σε κάνει να καταλάβεις τι ακριβώς σε ενοχλεί στην ζωή σου και γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος και πως εν τέλη αυτό που σε ενοχλεί θα μάθεις να το αντιμετωπίζεις. Με το να σου δώσει φάρμακα απλά σε κάνει να νιώθεις καλά, χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις λύσει το πρόβλημά σου. Έτσι ή θα είναι ο άλλος μια ζωή στα φάρμακα ή με το που τα κόψει και εκτεθεί στον στρεσογόνο παράγοντα θα υποτροπιάσει και θα ξαναπάρει φάρμακα κοκ... Σε ότι αφορά τις τιμές εμένα μου έπαιρνε 50€ πριν απο 3 χρόνια φυσικά. Πλέον έχω ακούσει και για 30€. Επίσης, υπάρχουν και πολλά κέντρα ψυχικής υγείας που είναι δωρεάν. Γενικά λοιπόν, το να καταλάβεις αν ένας ψυχολόγος είναι καλός ή όχι είναι και θέμα αντίληψης του ίδιου το ασθενή και κρίσης του κατά πόσο αυτά που του λέει ισχύουν ή τον βοηθάνε. Απο προσωπική πείρα ο καλός ψυχολόγος δεν θα σου χαϊδέψει τα αυτιά. Τέλος, θέλει και χρόνο για να συνέλθει κάποιος. Εμένα, μου πηρε 2 χρόνια για να μπορέσω να έρθω κανονικά στα ίσα μου. Αλλά γενικά κάθε μέρα έκανα ένα μικρό βήμα για να ανέβω. O ψυχολόγος δεν μπορεί να χορηγήσει φάρμακα, αν το κάνει είναι επικίνδυνος... 1
LiquidTroll Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Για να είμαστε ρεαλιστές, κάτι 80άρια που διαβάζω εδώ μέσα είναι τιμές άλλων εποχών. Ο καλός γιατρός φαίνεται και από το κατά πόσο καταλαβαίνει την οικονομική κατάσταση του άλλου και προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση. Πόσο μάλλον όταν εδώ μιλάμε για κάτι το οποίο μπορεί να απαιτεί και εβδομαδιαίες συνεδρίες... H ταρίφα παλια ήτανε 100 € για τους ψυχιάτρους. Οι περισσότεροι , πλεον , κάνουν εκπτώσεις σοβαρές , έχοντας συναίσθηση της κατάστασης , απο την άλλη , δεν μπορούν να δουλέυουνε και τζάμπα. Φαντάσου μια δουλειά απο το πρωί μεχρι το βράδυ να ακούς δύσκολα προβλήματα. Και όταν λέω προβλήματα , ενοοώ "Σήμερα μίλησα με τον φύλακα άγγελό μου , μου είπε ότι θα με φροντίζει πάντα" Γουστάρω να φοράω γυναικεία εσώρουχα και η γυναίκα να με βαράει , να με ταπεινώνει Και πολλά πολλά άλλα... Λογω κοστους σταματησα κι εγω, ε 70€ καθε βδομαδα ποιος τα δινει. Μετα πηγε 60 η συνεδρια αλλα συνετελεσε και κατι αλλο στο να σταματησω... Θεωρουσε η θεραπευτρια οτι πια πρεπει να μπω σε ομαδικες θεραπειες αλλα εγω δεν ηθελα με τιποτα. Δεν ηταν θεμα εμπιστοσυνης προς εκεινη , αν οντως αυτο χρειαζομαι, αλλα δεν εμιωθα ετοιμη ν ανοιχτω μπροστα σε αλλους Ουτε καν... Γενικά, ο καλός ο ψυχολόγος δεν θα σου δώσει φάρμακα, εκτός αν έχεις τάσεις αυτοκτονίας, βαριά κατάθλιψη κλπ... Στόχος του ψυχολόγου είναι να σε κάνει να καταλάβεις τι ακριβώς σε ενοχλεί στην ζωή σου και γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος και πως εν τέλη αυτό που σε ενοχλεί θα μάθεις να το αντιμετωπίζεις. Με το να σου δώσει φάρμακα απλά σε κάνει να νιώθεις καλά, χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις λύσει το πρόβλημά σου. Έτσι ή θα είναι ο άλλος μια ζωή στα φάρμακα ή με το που τα κόψει και εκτεθεί στον στρεσογόνο παράγοντα θα υποτροπιάσει και θα ξαναπάρει φάρμακα κοκ... Σε ότι αφορά τις τιμές εμένα μου έπαιρνε 50€ πριν απο 3 χρόνια φυσικά. Πλέον έχω ακούσει και για 30€. Επίσης, υπάρχουν και πολλά κέντρα ψυχικής υγείας που είναι δωρεάν. Γενικά λοιπόν, το να καταλάβεις αν ένας ψυχολόγος είναι καλός ή όχι είναι και θέμα αντίληψης του ίδιου το ασθενή και κρίσης του κατά πόσο αυτά που του λέει ισχύουν ή τον βοηθάνε. Απο προσωπική πείρα ο καλός ψυχολόγος δεν θα σου χαϊδέψει τα αυτιά. Τέλος, θέλει και χρόνο για να συνέλθει κάποιος. Εμένα, μου πηρε 2 χρόνια για να μπορέσω να έρθω κανονικά στα ίσα μου. Αλλά γενικά κάθε μέρα έκανα ένα μικρό βήμα για να ανέβω. Να τα προσέχετε αυτά τα δωρεάν! ο καθείς πάιρνει τον χρόνο του σίγουρα , απλά ξαναλέω ότι ο σωστός Ψ , πρέπει να υποκινεί τον θεραπευόμενο σε κινήσεις που θα τον βοηθήσουν να αναλάβει τα ηνία της ζωής του. Αν πχ. πας σε ψυχίατρο , και σου δώσει ένα αντικαταθλιπτικό , μέσα στο μήνα το χάπι αρχίζει να "πιανει" . Οπότε αρχίζει να βλέπεις καλυτέρευση των λειτουργιών σου , οπότε σιγά σιγά αναλαμβάνεις δράση. Στο 3μηνο θα πρέπει να έχεις ξεκινήσει κάποια πράγματα σοβαρά , και στο 6μηνο να είσαι σε ένα καλό επίπεδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις