Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πάμε ταξίδι (για ιατρικούς λόγους αλλά θα κάνουμε και τουρισμό) στη ρωσία (θα μείνουμε Αγία Πετρούπολη μόνο) για 12 ημέρες.

έχω δύο ερωτησεις για θέμα εξόδων

• πρόβλεψη για κόστος διατροφής, μεταφορών (για βόλτες) για τόσες ημερες
  • καλύτερα να πάρω συνάλλαγμα (ρούβλια) όλο το ποσό ή μόνο ενα μικρό ποσό και τα υπόλοιπα με χρεωστική (ανάληψη ανα μερικές μέρες συναλλάγματος ή χρέωση κατευθείαν από καταστήματα)?

Σπίτι,κλινική και αεροπορικά εισιτήρια είναι ήδη πληρωμένα, οπότε τα έξοδα αφορούν μόνο διατροφή, μετακίνηση και πιθανώς μερικά ψώνια.

ευχαριστώ για τα φώτα σας

Δημοσ.

Χωρίς να έχω πάει ρωσία, σε όσες χώρες έχω βρεθεί η κάρτα μου (visa) οταν κάνω αγορά απο κατάστημα κάνει αυτόματα τη μετατροπή στο ξένο συνάλλαγμα και συνήθως με την καλύτερη ισοτιμία χωρίς να χρεώνει κάτι έξτρα.

Για ανάληψη θα χρεώνεσαι κάποιο ποσό 3-5ευρώ ανα φορά (λογικά)

Για συνάλλαγμα, θα σε γδάρουν στην αλλαγή απο ευρώ σε ρούβλια, εγω πήγα αγγλία και ο άλλος απο 1.4 που ήταν η ισοτιμία ήθελε να μου δώσει με 1.7, γενικά σε κλέβουν στην αλλαγή όπου και να πάς

Η συμβουλή μου είναι, μερικά βασικά σε μετρητά για ταξί-φαγητό στο χέρι και τα άλλα με κάρτα απευθείας χρέωση

• Like 1
Δημοσ.

πάμε ταξίδι (για ιατρικούς λόγους αλλά θα κάνουμε και τουρισμό) στη ρωσία (θα μείνουμε Αγία Πετρούπολη μόνο) για 12 ημέρες.

Για τους "ιατρικούς" λόγους θα ενδιαφέρομουν και εγώ. Ρωσίδες = το καλύτερο φάρμακο.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που συμφέρει εκτός ευρώ είναι αναλήψεις με χρεωστική της εθνικής:

https://www.nbg.gr/greek/pricing-of-products-and-services/Documents/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF%20%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%5B1%5D/%CE%9A%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82%5B3%5D/web_portal_elliniko_epitokia-timologio_kartwn.pdf

Εγώ παίρνω ένα ποσό σε ευρώ αλλά μόνο για ώρα ανάγκης, κάνω ανάληψη μόλις βγω απτο αεροδρόμιο

Δημοσ.

Εχω πάει και εγώ Αγία Πετρούπολη πριν 3-4 χρόνια.

Ρυμοτομία απίστευτη, αλλά σου φέρνει λίγο παρατημένη πιο κεντρικά. Αν έχετε όρεξη κάντε και μια βόλτα με το καραβάκι στο ποτάμι, όχι ότι είναι must, αλλά είναι πολύ όμορφο να βλέπεις όλες τις φωτισμένες γέφυρες να ανεβαίνουν ταυτόχρονα μέσα στην νύχτα.

Δεν είναι τυχαίο που την λένε και Βενετία του Βορρά. Ψάξε βίντεο στο youtube και θα δεις..

Για να μην έχετε θέμα με το φαγητό, κοίτα να το ψάξετε από πριν. Γενικά δεν βρίσκαμε εστιατόρια κτλ. εύκολα. Έχει μπόλικο περπάτημα αν θες να την γυρίσεις...

Βέβαια πάθαμε την ΠΛΑΚΑΡΑ μας με τις Ρωσιδες και άξιζε

Πιο όμορφο περπάτημα γυναίκας δεν έχω ξαναδεί, πεταγώντουσαν από τις γωνίες και μέναμε μαλάκες...

Anyway, γενικά από έξοδα δεν πολυθυμάμαι τίποτα που να μου έμεινε, άρα μάλλον αυτό σημαίνει ότι δεν έφυγαν και πάρα πολλά :P

Δημοσ.

Γενικα με τα capital controls δεν θα βασιζομουν σε καρτα στο εξωτερικο παρα πολυ.

Εξοδα δεν μπορουμε να προβλεψουμε. Μια καλη ζεστη σοκολατα εχει σε πολυτελες cafe ξενοδοχειου 14€. Τρεις γωνιες παρακατω μπορεις να πιεις κατι παρομοιο με 60cents. Ψαξου και να εχεις ορεξη να εξερευνεις. Οι ντοπιοι ειναι πολυ φιλικοι και καποιοι τα κουτσοβολευουν με λιγα αγγλικα.

Εαν δεν σκοπευεις να ξαναπλησιασεις την περιοχη συντομα μπορεις να επισκεφτεις το Ελσινκι της Φινλανδιας για κανα δυο βραδια αξιζει (οχι οτι η Αγ. Πετρουπολη δεν εχει πραγματα να δειξει αλλα ισως μετα απο μια εβδομαδα εξαντλησεις τα στανταρακια οπως ιστορικο κεντρο, ερμιταζ κλπ.

Τωρα για το συναλλαγμα μια ειναι η χρυση συνταγη. Εαν εισαι αθηνα ας πουμε παιρνεις τηλεφωνα τα ανταλλακτηρια του κεντρου ενα ενα ή καλυτερα κανεις βολτα και ρωτας (οχι αναλογια γιατι με τις χρεωσεις και τα ποσοστα δεν βγαινει ακρη) συγκεκριμενα: Με 500 Ευρω ποσα ρουβλια παιρνω; πχ 36000; 39000; ποσα; Το ιδιο και στην τραπεζα.
Ενταξει ειπωθηκε οτι κλεβουν αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι. Δηλαδη ο τυπος που σε εξυπηρετει, δεσμευει ρευστο, πηγαινοερχεται σε τραπεζες και τρωει τοσες ωρες σε επαγγελματικο χωρο που νοικιαζει για ποιον λογο να στα δωσει χωρις κερδος; απο χομπι;

Καλα να περασεις και να ριξεις μια ματια κι εδω
http://wikitravel.org/en/Saint_Petersburg

Δημοσ.

ηρθα προχθές απο Ρωσια και συγκεκριμένα επισκέφτηκα μοσχα και πετρουπολη.
ΜΗΝ κανεις συνάλλαγμα εδω αλλα κράτα κάποια χρήματα και ψάξε για το ανταλλακτήριο που σε συμφέρει εκεί(ειναι διάσπαρτα μες τη πολη)σε συμφέρουν εξαιρετικά. εγω πηγα 12 μερες και ειχα μαζι μου γυρω στα 600 ευρω μετρητά,τα οποια μετέτρεπα μερα τη μερα(αλλαζει και ισοτιμία συνέχεια).

ΜΗΝ κουβαλάς πανω σου πολλα χρήματα,ΜΗΝ φορας τπτ ακριβα ρολόγια κλπ και γενικά "δείχνεις" τουρίστας.

Αν εχεις μαζι και καμια σύντροφο ή γενικά γυναικα στο ταξιδι,δειξτε επιπλέον προσοχή.

Μιλαμε για ενα ανύπαρκτο λαο και κράτος. ΜΗΝ θαμπωθείς απο τα όμορφα(εξωτερικα)κτιρια του κεντρου,με το που απομακρυνθείς λιγο απο αυτο,αλλάζεις κοσμο.

Μπορει να σε κλέψουν παντου,ακοκα κι αν υπαρχει αστυνομία ή κατι σε σεκιούριτι μπροστά.

Επισης ΜΗΝ ερθεις σε αντιλογία με κάποιον,εχει πολλα κανάλια και ποτάμια η πολη.

Οτι αλλο θες στειλε πμ.

Μπορεις να κανεις χρίση χρεωστικής σχεδον παντου και για οποιοδήποτε ποσο(χωρίς καποια επιπλέον χρέωση και με ακριβέστατη μετατροπή),κρατα τα μετρητά σου για λιγες συναλλαγές.

Με το που κατεβεις,κατεβάζεις app για το μετρο,yandex taxi και αγοράζεις μια κάρτα προπληρωμένη MTS,με ενα μικρο σχετικα ποσο θα σου δινει 7,2γβ 4G(η ημερήσια χρέωση για ρωσια,απο συμβόλαιο κινητής ειναι 13 ευρω/ημέρα)

Α ναι,πριν πας παρε τηλ το κεντρο εξυπηρέτησης της τράπεζας σου και ενεργοποιείς τη κάρτα για αγορές εκει το διάστημα που θα είσαι εκεί.

λογω ισοτιμίας βύθισης της ρωσικής οικονομίας,θα σου βγει φθηνά.

Μη κανεις καμια συζήτηση περι ουκρανιας,κριτικής στο πρόεδρο κλπ......

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...