BlackDarkFlag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεκινάω αυτό το περιστατικό έχοντας υπόψιν κάποια ομοφοβικά περιστατικά όπου ένας ή περισσότεροι χτύπισαν κάποιον επειδή τον θεώρησαν (είτε ήταν είτε όχι) ομοφυλόφιλος. Γενικά όμως αναφέρομαι σε απρόκλητες σωματικές επιθέσεις και σε bullying. Παρακαλώ μην κανιβαλιστεί το θέμα, είναι σοβαρό και απλά ζητάω τις γνώμες σας. Τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του θύματος;Αναφέρομαι σε σωματική επίθεση όχι μόνο λεκτική
παπι Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ θα ντρεπόμουν αν ήμουν στη θέση του θύτη. 2
glix Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν μας λες τι ακριβως εγινε...bulling (λεκτικο) ή επιθεση ? Στο 1ο λογικα δεν θα εκανα ματι ,ισως να απαντουσα..κατα 99,9%Σε επιθεση ομως εις βαρος του ατομου λογικα θα πρεπει να μπορει/να ξερει να προστατευει τον εαυτο του.Εαν δεν μπορει τοτε αστυνομια αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα βγαλει ακρη ή ακομα χειροτερα το κακο θα εχει γινει ηδη. Γενικα στην 1η περιπτωση εαν το ατομο ειναι μεγαλο δεν θα πρεπει να δινει σημασια.ο καθενας ειναι αυτο που ειναι...απλα οι ανθρωποι οταν δεν καταλαβαινουν κατι,το φοβουνται και κανουν αυτα που κανουν <p>Μήνυση θα έκανα.</p> Και θα εβγαζες ακρη πιστευεις εαν αυτο γινοταν στην μεση του δρομου?θα του λεγες περιμενε να σε κανω μηνυση?μπορει να γινοταν και χειροτερα μετα
johnbond Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Και θα εβγαζες ακρη πιστευεις εαν αυτο γινοταν στην μεση του δρομου?θα του λεγες περιμενε να σε κανω μηνυση?μπορει να γινοταν και χειροτερα μετα Υπέθεσα οτι γνωρίζει τα άτομα που κάνουν την επίθεση γι'αυτό και είπα για μήνυση.. Αν είναι στα καλά καθούμενα μές το δρόμο κάθε λογικός άνθρωπος θα κοίταγε να ξεφύγει και μετά θα φώναζε την αστυνομια ώστε να εντοπιστούν οι δράστες..
glix Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Και θα εβγαζες ακρη πιστευεις εαν αυτο γινοταν στην μεση του δρομου?θα του λεγες περιμενε να σε κανω μηνυση?μπορει να γινοταν και χειροτερα μετα Υπέθεσα οτι γνωρίζει τα άτομα που κάνουν την επίθεση γι'αυτό και είπα για μήνυση.. Αν είναι στα καλά καθούμενα μές το δρόμο κάθε λογικός άνθρωπος θα κοίταγε να ξεφύγει και μετά θα φώναζε την αστυνομια ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.. Καταλαβα τι ηθελες να πεις.απλα η αποψη μου ειναι να ξερει ο αλλος να αποφευγει απο αυτου του ειδους καταστασεις εαν δεν μπορει να προστατευει τον εαυτο του ( εαν γνωριζει τα ατομα ,να παει απο αλλον δρομο για πααδειγμα).να ξεφυγει με καθε τροπο και να κανει οτι μπορει ωστε να μην φαει ξυλο ή κατι αλλο παρομοιο.Ειδατε προχθες ο 15χρονος τι εκανε στο ατομο που τον εκανε bulling(μπορουσε να μην φτασει σε αυτο το σημειο εαν η κοινωνια και μιλαω για το σχολειο-μαθητες εκαναν κατι γι αυτο),προσωπικα ομως δεν λυπαμαι καθολου γι αυτα τα ατομα.
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτοί που κάνουνε τέτοιες ψευτομαγκιές πρέπει να βρεθούν σε κανέναν μπρατσαρά να φάνε το ξύλο της αρκούδας και να πάρουν το μάθημά τους. Είχα γνωρίσει στην σχολή μου έναν ομοφυλόφιλο που τον είχανε κάνει βούκινο όταν ήταν μαθητής και έτρεχε στους ψυχολόγους είχε κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό, στην σχολή πολύ πιο ήπια κατάσταση αλλά που και που άκουγε σχόλια πίσω από την πλάτη του. Τώρα έχει φύγει στο Βέλγιο και βρήκε την ηρεμία του.
Gannicus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Οταν βλεπετε ατομα που προσπαθουν να σας μειωσουν με οποιονδηποτε τροπο να μην τους χαριζεστε και να φωναζετε αμεσα αστυνομια οταν βλεπετε επιμονη Αν υπαρχει και σωματικη επιθεση τοτε η μηνυση ειναι μονοδρομος Αρχικα θα προσπαθησετε να ξεφυγετε αλλα καλο ειναι να φροντιζετε παντα να τους βαζετε στην θεση τους Σκεφτειτε οτι θα το κανουν και σε αλλους οδηγωντας τους σε καταθλιψη με αγνωστα αποτελεσματα
johnkal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν ήμουν μικρός (περίπου 15), σύχναζα μαζί με ένα φίλο μου σε μια συγκεκριμένη παιδική χαρά και γύρω από αυτήν. Για μια περίοδο δεχόμασταν συχνά λεκτικό bullying από ένα Αλβανάκι μέχρι που μια μέρα πετούσε από μακριά πέτρες με κίνδυνο να μας έσπαγε το κεφάλι. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα, θόλωσα! Πήγα μετά από ώρα ύπουλα πίσω του, τον πέταξα κάτω και του έριχνα κλωτσιές με όλη μου τη δύναμη στα πλευρά. Το αποτέλεσμα ήταν να του κοπεί η αναπνοή για λίγη ώρα και είχε στυλ ατόμου που αργοπεθαίνει, πραγματικά νόμιζα πως έκανα φόνο και είχα χεστεί πάνω μου! Το τι κόσμος μαζεύτηκε (και ειδικά κωλόγριες) για να τον συνεφέρουνκαι τι κράξιμο έφαγα απ' όλους δε περιγράφω καν. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πλακώθηκα στη ζωή μου! Τώρα πια αν δεχόμουν σωματική επίθεση θα χρησιμοποιούσα και πάλι βία για αυτοάμυνα, αν δε "με έπαιρνε" θα βαζα το μυαλό μου να δουλέψει ώστε να ξεφύγω. Σε λεκτική επίθεση απλώς θα αγνοούσα ή θα απαντούσα αντίστοιχα. Αγνωστα άτομα δε τα παίρνω καν στα σοβαρά, ακόμα και μαλάκα να με πει ένας στο δρόμο απλά θα γελάσω. Όσοι βρίζονται ή πλακώνονται για τέτοια (ειδικά μετά από κάποια ηλικία) είναι αργόστροφοι ..και είναι πολλοί! 3
Duke Nukem Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Και να πλακωθείς στο ξύλο δεν ειναι λύση παλι γιατι η βία φέρνει βία και ούτω καθεξής Δεν ξερεις πως θα αντιδράσει ο καθένας μετα........ Πρώτα κοιτάς να αποφύγεις οποια αντιπαράθεση απαντώντας κόσμια η μη Αν τα πραγματα σοβαρεύουν γιατι δυστυχως υπάρχουν και πολλοι βαρεμένοι τοτε η νομική οδό δια της αστυνομίας ειναι η μόνη λύση Το βασικό ειναι να μην χαρίζεςτε σε τέτοιες φάσεις γιατι ετσι συνεχίζονται και σε άλλους .............
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Οι ομοφοβικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται δραματικά και δυστυχώς η πολιτεία δεν είναι καλά προετοιμασμένη για την διαχείριση της εξειδικευμένης βοήθειας που χρειάζεται ένα θύμα ομοφοβικού εγκλήματος. Mπορείς να απευθυνθείς στην LGBT οργάνωση Color youth http://www.pestosemas.com/ για δωρεάν νομική συνδρομή, γενικότερη καθοδήγηση ή ψυχολογική υποστήριξη μπορείς να επικοινωνείς άμεσα εδώ http://www.pestosemas.com/#!contact/clu9 Δες κ τον εξαιρετικό οδηγό αντιμετώπισης ομοφοβικών εγκλημάτων/εκφοβισμού και κρουσμάτων ομοφοβίας γενικότερα στην Ελλάδα. http://media.wix.com/ugd/746f42_9f6d73e5f1574ac589e9b7ce93efe6dc.pdf 1
Gtr34 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Αν είναι ανήλικος θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στους γονείς, καθηγητές και αν τραβήξει πολύ, στην αστυνομία.Αν είναι ενήλικος και δεν μπορεί να χειριστεί την κατάσταση στην αστυνομία για μηνύσεις και τα σχετικά.
manzah80 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Με τις μηνυσεις και τις αστυνομιες το μονο που θα καταφερει ειναι να στοχοποιηθει χ10.
defacer Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 "Gay propaganda" που λέει και ο Vladimir.
manzah80 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν βαραμε αδυναμους φιλος.Που να σε προσβαλει ακριβως?Και μενα εχει τυχει να με εκνευρισουν στο δρομο δεν ξερω τι παιζει εκει στο γκαζι αλλα με κοιτανε σαν ξερολουκουμο ισως επειδη φαινομαι αγροικος,μου γυριζει η βιδα αλλα τι να του πω τι κοιτας μην σε γαμησω δεν ξερω πως θα το παρει.Ειχαμε ενα παιδι στο στρατο κοιμοτανε και στο κρεβατι απο πανω μου εγω δεν τραβαω ζορια αρκει να μην μου πουνε τιποτα περιεργο ε μια μερα πριν απολυθουμε βρηκα το κρεβατι γυρισμενο και το παιδι στο πατωμα με χτυπημενο κεφαλι τον λυπηθηκε η ψυχη μου κανονικα ηταν καλο παιδακι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα