Προς το περιεχόμενο

CB insomniacs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν βλέπω κίνηση! :P

Έλεγα μήπως υπήρχαν κ άλλοι και κανονίζαμε να τα πούμε στον "αέρα"!

11demian111,όταν λες γενικά με ραδιοτηλεπικοινωνίες εννοείς vhf/uhf ή και με hf??

Δημοσ.

με hf δεν εχει τυχει, μονο κατι βιντεο για number stations, ρανταρ κτλ. airband και uhf παιζω, μονο ληψη γιατι δεν εχω αδεια. βασικα δεν με ενδιαφερει τοσο η επικοινωνια, αλλα το τι υπαρχει στις μπαντες. γι'αυτο και πηρα ένα φτηνο sdr και εκανα τη δουλεια μου. επισης φτιαχνω δικες μου κεραιες

• Like 1
Δημοσ.

Ας με συγχωρέσει ο τοπικ σταρτερ για το ελαφρυ thread hijacking. 

Πάντα φλέρταρα με την ιδέα των ασύρματων γενικά, εχω ομως μια απορία... Αν θελει κανείς να μιλήσει λίγο πιο ιδιωτικά, τα vhf/pmr υποστηριζουν με κάποιο τρόπο encryption της επικοινωνίας? :unsure: Μιλω πάντα για handheld καταστάσεις... οχι σταθμούς βάσης κλπ

Δημοσ.

Και τα vhf/pmr αλλά και κάποια cb υποστηρίζουν υποτονους. Δηλαδή μπορείς να πεις σε αυτόν/αυτούς που θες να μιλήσεις,στο τάδε κανάλι/συχνότητα,τάδε υπότονο και έτσι να έχεις ένα είδος ιδιωτικοποίησης Αλλά και πάλι όπως καταλαβαίνεις πλήρη ιδιωτικοποίηση δεν υπάρχει στους ασύρματους. Αυτό δεν έχει να κάνει με handheld ή βάσεως/αυτοκινήτου,οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να το έχει.

Δημοσ.

Αφού άνοιξε το θέμα δεν λέτε και λίγα πραγματάκια για το τι περίπου είναι αυτή η δραστηριότητα; Τι μπορείς να κάνεις δηλαδή, γιατί το κάνεις κλπ μήπως ενδιαφέρονται κι άλλοι;

Ευχαριστώ! :)

• Like 2
Δημοσ.

Επικοινωνία μέσω ασύρματου για χόμπι,για περιπτώσεις που δεν μπορείς να μιλήσεις μέσω κινητού(δεν έχει σήμα πχ),για να μην χρεώνεσαι και να μπορείς να είσαι σε συνεχείς επαφή με άλλα άτομα όπως πχ σε ένα κομβόι αυτοκινήτων ή μεταξύ ομάδων ορειβασίας κτλπ. Επίσης και σε περιπτώσεις ανάγκης όπως ατυχήματα,σεισμοί κτλπ

Η επικοινωνία γίνετε κατευθείαν από τον έναν ασύρματο,στον άλλον και όχι με ενδιάμεσο παροχέα όπως στα τηλέφωνα(σταθερά και κινητά) αρκεί ο ένας ασύρματος να είναι μέσα στην εμβέλεια του άλλου. Φυσικά ακούνε όσοι ασύρματοι είναι μέσα στην εμβέλεια αυτού που εκπέμπει,αρκεί να είναι και στην ίδια συχνότητα/κανάλι. 

• Like 1
Δημοσ.

με hf δεν εχει τυχει, μονο κατι βιντεο για number stations, ρανταρ κτλ. airband και uhf παιζω, μονο ληψη γιατι δεν εχω αδεια. βασικα δεν με ενδιαφερει τοσο η επικοινωνια, αλλα το τι υπαρχει στις μπαντες. γι'αυτο και πηρα ένα φτηνο sdr και εκανα τη δουλεια μου. επισης φτιαχνω δικες μου κεραιες

Ευχαριστώ πολύ! Η εμβέλεια εξαρτάται απο τα μηχανήματα λογικά ε; Πόσο μπορεί να φτάσει; Κι άλλη μια απορία, γράφει ο φίλος πιο πάνω ότι τον ενδιαφέρει τι υπάρχει στις μπάντες. Αυτο τι σημαίνει;

Επικοινωνία μέσω ασύρματου για χόμπι,για περιπτώσεις που δεν μπορείς να μιλήσεις μέσω κινητού(δεν έχει σήμα πχ),για να μην χρεώνεσαι και να μπορείς να είσαι σε συνεχείς επαφή με άλλα άτομα όπως πχ σε ένα κομβόι αυτοκινήτων ή μεταξύ ομάδων ορειβασίας κτλπ. Επίσης και σε περιπτώσεις ανάγκης όπως ατυχήματα,σεισμοί κτλπ

Η επικοινωνία γίνετε κατευθείαν από τον έναν ασύρματο,στον άλλον και όχι με ενδιάμεσο παροχέα όπως στα τηλέφωνα(σταθερά και κινητά) αρκεί ο ένας ασύρματος να είναι μέσα στην εμβέλεια του άλλου. Φυσικά ακούνε όσοι ασύρματοι είναι μέσα στην εμβέλεια αυτού που εκπέμπει,αρκεί να είναι και στην ίδια συχνότητα/κανάλι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...