Tribal21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά!! Υπάρχει κανείς στο φόρουμ που να ασχολείται με τα CB??
11demian111 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 CB όχι, αλλα ασχολουμαι γενικα με ραδιοτηλεπικοινωνιες
Tribal21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν βλέπω κίνηση! Έλεγα μήπως υπήρχαν κ άλλοι και κανονίζαμε να τα πούμε στον "αέρα"! 11demian111,όταν λες γενικά με ραδιοτηλεπικοινωνίες εννοείς vhf/uhf ή και με hf??
11demian111 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 με hf δεν εχει τυχει, μονο κατι βιντεο για number stations, ρανταρ κτλ. airband και uhf παιζω, μονο ληψη γιατι δεν εχω αδεια. βασικα δεν με ενδιαφερει τοσο η επικοινωνια, αλλα το τι υπαρχει στις μπαντες. γι'αυτο και πηρα ένα φτηνο sdr και εκανα τη δουλεια μου. επισης φτιαχνω δικες μου κεραιες 1
Tribal21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μαλιστα,μια χαρά! Δεν παει hf το sdr? Πόσο το πήρες?
11demian111 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δυστυχώς όχι πολύ κατω, μέχρι 20ΜHz και ταβάνι 1.8GHz. Η τιμή είναι πραγματικά χωμα, 7 ευρώ το φθηνότερο από ebay.
Tribal21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Πλάκα κάνεις!!! 7 ευρώ?? Αφού πάει μέχρι 20ΜΗz μπορείς να ακούσεις και τα CB που είναι στα 27ΜHz 1
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ σε μερικούς μήνες αναμένεται να αγοράσω πομποδέκτη vhf/uhf. 1
TheAccountant Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ας με συγχωρέσει ο τοπικ σταρτερ για το ελαφρυ thread hijacking. Πάντα φλέρταρα με την ιδέα των ασύρματων γενικά, εχω ομως μια απορία... Αν θελει κανείς να μιλήσει λίγο πιο ιδιωτικά, τα vhf/pmr υποστηριζουν με κάποιο τρόπο encryption της επικοινωνίας? Μιλω πάντα για handheld καταστάσεις... οχι σταθμούς βάσης κλπ
Tribal21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Και τα vhf/pmr αλλά και κάποια cb υποστηρίζουν υποτονους. Δηλαδή μπορείς να πεις σε αυτόν/αυτούς που θες να μιλήσεις,στο τάδε κανάλι/συχνότητα,τάδε υπότονο και έτσι να έχεις ένα είδος ιδιωτικοποίησης Αλλά και πάλι όπως καταλαβαίνεις πλήρη ιδιωτικοποίηση δεν υπάρχει στους ασύρματους. Αυτό δεν έχει να κάνει με handheld ή βάσεως/αυτοκινήτου,οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να το έχει.
kuzko21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 λογικα θα μπορουσε καποιος να μιλησει με κρυπτασφαλιση με αναπηδηση συχνοτητας...
zio10 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Αφού άνοιξε το θέμα δεν λέτε και λίγα πραγματάκια για το τι περίπου είναι αυτή η δραστηριότητα; Τι μπορείς να κάνεις δηλαδή, γιατί το κάνεις κλπ μήπως ενδιαφέρονται κι άλλοι; Ευχαριστώ! 2
Tribal21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Επικοινωνία μέσω ασύρματου για χόμπι,για περιπτώσεις που δεν μπορείς να μιλήσεις μέσω κινητού(δεν έχει σήμα πχ),για να μην χρεώνεσαι και να μπορείς να είσαι σε συνεχείς επαφή με άλλα άτομα όπως πχ σε ένα κομβόι αυτοκινήτων ή μεταξύ ομάδων ορειβασίας κτλπ. Επίσης και σε περιπτώσεις ανάγκης όπως ατυχήματα,σεισμοί κτλπ Η επικοινωνία γίνετε κατευθείαν από τον έναν ασύρματο,στον άλλον και όχι με ενδιάμεσο παροχέα όπως στα τηλέφωνα(σταθερά και κινητά) αρκεί ο ένας ασύρματος να είναι μέσα στην εμβέλεια του άλλου. Φυσικά ακούνε όσοι ασύρματοι είναι μέσα στην εμβέλεια αυτού που εκπέμπει,αρκεί να είναι και στην ίδια συχνότητα/κανάλι. 1
zio10 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 με hf δεν εχει τυχει, μονο κατι βιντεο για number stations, ρανταρ κτλ. airband και uhf παιζω, μονο ληψη γιατι δεν εχω αδεια. βασικα δεν με ενδιαφερει τοσο η επικοινωνια, αλλα το τι υπαρχει στις μπαντες. γι'αυτο και πηρα ένα φτηνο sdr και εκανα τη δουλεια μου. επισης φτιαχνω δικες μου κεραιες Ευχαριστώ πολύ! Η εμβέλεια εξαρτάται απο τα μηχανήματα λογικά ε; Πόσο μπορεί να φτάσει; Κι άλλη μια απορία, γράφει ο φίλος πιο πάνω ότι τον ενδιαφέρει τι υπάρχει στις μπάντες. Αυτο τι σημαίνει; Επικοινωνία μέσω ασύρματου για χόμπι,για περιπτώσεις που δεν μπορείς να μιλήσεις μέσω κινητού(δεν έχει σήμα πχ),για να μην χρεώνεσαι και να μπορείς να είσαι σε συνεχείς επαφή με άλλα άτομα όπως πχ σε ένα κομβόι αυτοκινήτων ή μεταξύ ομάδων ορειβασίας κτλπ. Επίσης και σε περιπτώσεις ανάγκης όπως ατυχήματα,σεισμοί κτλπ Η επικοινωνία γίνετε κατευθείαν από τον έναν ασύρματο,στον άλλον και όχι με ενδιάμεσο παροχέα όπως στα τηλέφωνα(σταθερά και κινητά) αρκεί ο ένας ασύρματος να είναι μέσα στην εμβέλεια του άλλου. Φυσικά ακούνε όσοι ασύρματοι είναι μέσα στην εμβέλεια αυτού που εκπέμπει,αρκεί να είναι και στην ίδια συχνότητα/κανάλι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα