Giorgos65ert Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Στρογγυλό ή ελλειπτικό; Αν το πάρω ευθεία και βγω από την τροχιά τι γίνεται; αν δεν συγκρουστεις με κάποιον αστεροειδή η οτιδήποτε άλλο ένας θεός ξέρει τι θα συναντησης.
Pankar95 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Περνάς σε ένα απο τα παράλληλα σύμπαντα που υπάρχουν 1
georg3b Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για να μην το κάψεις εντελώς, απλά θεώρησε ότι το παρατηρήσιμο Σύμπαν, είναι πεπερασμένο, λόγω της πεπερασμένης ταχύτητας του φωτός, με την έννοια ότι είναι δυνατή η παρατήρηση μόνο μέχρι μια ορισμένη απόσταση Και για να μην βομβαρδίσω με Κοσμολογία και χάσεις την μπάλα , δες αυτό το βιντεάκι που προσπαθεί να δώσει απάντηση σε 1 λεπτό https://www.youtube.com/watch?v=5NU2t5zlxQQ EDIT (ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟ OVERKILL): Σημ. 1: Κάθε στιγμή που περνάει, το παρατηρήσιμο Σύμπαν μεγαλώνει, καθώς νέο "φως" φτάνει από περιοχές που δεν είχε προλάβει να φτάσει προηγουμένως, καθώς η ταχύτητα του φωτός είναι πεπερασμένη Σημ. 2: Το Ολόκληρο το Σύμπαν, δηλαδή ότι έχει υπάρξει, υπάρχει και θα υπάρξει είναι άπειρο και διαστέλλεται. Όσο πιο μακριά μάλιστα βρίσκονται οι παρατηρούμενοι γαλαξίες τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα απομάκρυνσης και οι ταχύτητες αυτές όσο απομακρυνόμαστε (από έναν γήινο παρατηρητή) φτάνουν την ταχύτητα του φωτός, άρα με τα μέσα που διαθέτουμε πάντα θα υπάρχουν περιοχές που δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε, με αυτή την έννοια το ορατό Σύμπαν είναι πεπερασμένο. Σημ. 3: Αν μπορούσαμε να βρεθούμε σε ένα γαλαξία που βρίσκεται στο όριο του παρατηρήσιμου Σύμπαντος (όριο σύμφωνα με την γήινη παρατήρηση), θα βλέπαμε να απλώνεται γύρω μας ένας νέος ορίζοντας, θα βλέπαμε πολύ μακρύτερα. Ομοίως αν πηγαίναμε στα όρια αυτού του νέου ορίζοντα, πάλι θα γινόταν το ίδιο. Οπότε με αυτή την έννοια το σύμπαν είναι άπειρο... Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2015 από georg3b 12
dacourt Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 δεν μου το χωραει ο νους μου πως το συμπαν δεν τελειωνει ποτε..εσας ποια ειναι η γνωμη σας? Έξω από την Ελληνική Βουλή.. εκεί όντως τελειώνει.
Anorymous Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 δεν μου το χωραει ο νους μου πως το συμπαν δεν τελειωνει ποτε..εσας ποια ειναι η γνωμη σας? μπορει καποτε να τελιωνει δεν θα το μαθουμε ποτε οπως και το π που εχει ατελιωτα ψηφια ετσι και τα ορια του συμπαντος
Apoll Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Κι εγω απο μικρη αναρωτιομουν.Αν μπουμε σε εναν πυραυλο και ξεκινησουμε να το παιρνουμε ολο ευθεια τι θα γινει μετα; Τίποτα και στην καλύτερη να είσαι στα όρια του ηλιακού συστήματος πριν πεθάνεις. Γιατί θα ρωτήσεις. Γιατί εσύ λες "Αν μπουμε σε εναν πυραυλο και ξεκινησουμε να το παιρνουμε" θεωρείς "εμείς" ως "άνθρωποι" ήτοι Homo Sapiens. Πίστεψέ με ούτε στον επόμενο κοντηνότερο γαλαξία δεν θα έχουμε φτάσει, και οι Homo Sapiens, θα έχουν εξελιχθεί σε διαφορετικό είδος, ακόμα και αν μπορούμε και ταξιδεύουμε με την ταχύτητα του φωτός. Ανεξάρτητα πιθανόν εκφυλισμού και εξαφάνιση του είδους "μέσα στον πύραυλο" λόγο αιμομιξίας και δεδομένου και του μικρού lifespam που έχουμε.
gnsX Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι. Ε ρε πούστη αν ξέρεις,απαντάς με μια σιγουριά... 2
TriLoBiTe Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Αν το πάρω ευθεία και βγω από την τροχιά τι γίνεται; Πάρτο όλο ευθεία αρχηγέ μου και μην το πολυσκέφτεσαι. Δεν πρόκειται να στουκάρεις πουθενά, στο εγγυώμαι εγώ.
φραμπάλα Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι βρε θεωρητικά το εννοώ.Δεν μπορώ να αντιληφθώ την έννοια άπειρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα στουκάρω, σε τι να στουκάρω άλλωστε;
TriLoBiTe Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα στουκάρω, σε τι να στουκάρω άλλωστε; Oι διαστημικές κολώνες της ΔΕΗ θα 'ναι πάντα εκεί. Κάτι σαν τις τρίχες της Ειρήνης if u know what I mean.
8-bitMUSIC Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 <p>Ο μόνος τρόπος να πάμε τουλάχιστον σε έναν άλλο ηλικιακό σύστημα για να σωθεί το είδος μας(κάποια στιγμή ο ηλιος θα μας καταπιεί) είναι με κάποιον τρόπο να μας καταψηξουν για χιλιαδες χρόνια και το διαστημόπλοιο να εχει συντεταγμένες με αυτόματο πιλότο, αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος αρκεί ο άνθρωπος να μπορέσει να βρει κάποιον τρόπο να μας παγώσει και να ξεπαγωσουμε μετα απο πολλά χρόνια χωρίς να πεθάνουμε, άλλος ενας τρόπος είναι απλά να μεταφέρουμε την πληροφορίες του εγκεφάλου μας σε εναν υπολογιστή με custom σώμα σαν ρομποτ δηλαδή αλλά με τον εγκέφαλο μας σαν βάση, θεωρώ ειναι ενας ρεαλιστικός τρόπος για το μακρινό μέλλον, αντίθετα πράγματα οπως τηλεμεταφορά κτλπ. θεωρώ πως δεν μπορούν να γίνουν γενικά στο συμπαν.</p>
andreapaog328 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 βαλε το νου σου να δουλεψει για πιο υπαρκτα πραγματα και μην ασχολεισαι με ερωτησεις που δεν θα απαντηθουν ποτε ή πολυ μελλοντικα. αν ακολουθουσαμε όλοι τις συμβουλές σου θα σκαρφαλώναμε ακόμα σε δέντρα 1
tritonas00 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, ναι, είναι πεπερασμένο και επεκτείνεται. φαση while true; do sleep 1; echo empros; done ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα