Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Γι' αυτό δίνω έμφαση στην προϋπηρεσία και τα skills παρά στα πτυχία, τουλάχιστον για Αγγλία. Αν κάνεις αυτό που θέλουν καλά, είσαι σε καλό δρόμο. Το παράδοξο είναι ότι οι Άγγλοι και στα -αντα τους (μην σου πω με άσπρα μαλλιά καλύτερα) ένα πτυχιάκι/master/διδακτορικό το κάνουν χωρίς να το έχουν τόσο ανάγκη Γενικά πιστεύω ότι όλα μετράνε αλλά το τι θα ζητήσουν πάει ανάλογα με την θέση, και με το τι προσφορά για εργασία έχει η εταιρία
crom251 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Σκεφτόμουν να αρχίσω μόνος μου και να ασχοληθώ και με την επισκευή κινητών/tablet μιας και στις μέρες μας έχουνε πολύ ζήτηση. Αν αυτο που σκεφτεσαι να κανεις μονος σου ειναι το παραπανω, θα σου ελεγα απλα να σταματησεις να το σκεφτεσαι... Κανε καμια αρπαχτη αν μπορεις παραλληλα με την δουλεια που εχεις τωρα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 ^ Επιβεβαιώνω Πως; Αφού ακόμα δεν πήγες UK
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Αν αυτο που σκεφτεσαι να κανεις μονος σου ειναι το παραπανω, θα σου ελεγα απλα να σταματησεις να το σκεφτεσαι... Κανε καμια αρπαχτη αν μπορεις παραλληλα με την δουλεια που εχεις τωρα. Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ...αν η startup που σκέφτεσαι είναι επισκευή κινητών και tablet κάνε οτιδήποτε άλλο (μείνε εκεί που είσαι, πήγαινε στο εξωτερικό, δεν ξέρω) Στην καλύτερη θα κυνηγάς ένα μεροκάματο, στη χειρότερη (πιθανότερη) θα μπαίνεις μέσα... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Εξελίξεις εξελίξεις!!! PM για ζουμερές λεπτομέρειες και κουτσομπολιά
totem_lost Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Τι δουλεία κάνεις τώρα στην μεγάλη εταιρεία πωλήσεων; Κοίτα ένας φίλος στο Άμστερνταμ τελείωσε ΤΕΙ και τώρα είναι developer εδώ. Οπότε μπορείς να το ψάξεις παράλληλα με τη δουλειά σου. Τώρα να κάνεις startup στην Ελλάδα χωρίς καν να κατέχεις 100% το θέμα... λίγο δύσκολο μου ακούγεται.
thanasis00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 (Sorry για το σεντόνι εξ' αρχής) Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μείνεις σε μια δουλειά που δε σου αρέσει για πάντα. Το να σηκώνεσαι το πρωί για να κάνεις κάτι από αγγαρεία σου τρώει όλη την ενέργεια και σου χαλάει και τη διάθεση. Βέβαια το να βρεις και το ιδανικό μέρος εργασίας, που να κάνεις μόνο αυτό που σου αρέσει και γουστάρεις, είναι αρκετά δύσκολο (και αν βρεθεί είναι αρκετά επικίνδυνο να μην είναι σταθερό). Η γνώμη μου είναι μείνε στην εταιρεία που είσαι αυτή τη στιγμή. μέχρι να προετοιμάσεις το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις σου. Έχεις μια σταθερή δουλειά και μια για έξτρα εισόδημα, οπότε έχεις μια καλή βάση αυτή τη στιγμή. Αν για startup εννοείς το να επιδιορθώνεις tablet/κινητά/laptop, απέχει πολύ σαν "λογκή" από τη startup. Γενικότερα οι startups είναι κάποιες καλές ιδέες, οι οποίες έχουν δηνατότητα να επιφέρουν κέρδη, οπότε στηρίζονται σε γρήγορες κινήσεις, άμεσες χρηματοδοτήσεις και τεράστια προσωπική προσπάθεια (αν είσαι εσύ ο ιδρυτής). Επίσης μια τέτοια "ιδέα" (δηλαδή η επιδιόρθωση συσκευών) δε θεωρείται startup αλλά μια μικρή επιχείρηση. Αν θες να πας να δουλέψεις σε μια startup, να ξέρεις ότι θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός στο αντίστοιχο position που σε ενδιαφέρει σε startup. Ακόμα και οι πιο μικρές startup, δε δίνουν εύκολα ευκαιρία σε άτομα που δεν είναι πάρα πολύ καλά, ή δίνουν αλλά δε προσφέρουν καλά λεφτά (ή και καθόλου λεφτά). Οπότε αν θες να πας να δουλέψεις σε startup και σε position DevOps/SysAdmin (απ' ότι κατάλαβα από αυτά που είπες ότι ξέρεις να κάνεις), πρέπει να διαβάσεις πάρα πολύ και να ασχοληθείς αρκετά για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό σημείο που να μπορείς να διαχειρίζεσαι δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις. Γιατί σε μια startup θα στηρίζονται στις δικές σου δυνάμεις για να είναι πάντα online το προϊόν της εταιρίας, οπότε θα έχεις μεγάλες ευθύνες στα χέρια σου. Η καλύτερη λύση που μπορείς να κάνεις, είναι να παραμείνεις εκεί που είσαι και να διαλέξεις σε 3 μονοπάτια: α) παραμένεις εκεί που είσαι, ελπίζεις σε εσωτερική εξέλιξη στην εταιρία και όλα πάνε σχετικά safe β) μαζεύεις λεφτά και το παίρνεις απόφαση να ρισκάρεις ανοίγοντας δική σου επιχείρηση επισκευής συσκευών (με αρκετά μεγάλο ρίσκο), αλλά θα κάνεις αυτό που σου αρέσει γ) παραμένεις εκεί που είσαι και προσπαθείς να προετοιμαστείς με γνώσεις για να πας να δουλέψεις σαν IT/DevOps/SysAdmin κλπ σε κάποια startup ή enterprise εταιρία, κάνοντας πάλι αυτό που σου αρέσει (με ρίσκο εμφανώς λιγότερο από το (β), αλλά πάλι υπαρκτό). Προσωπικά, σε προηγούμενη δουλειά μου, επειδή είχα φτάσει σε παρόμοιο σημείο με εσένα (είχα αρχίσει να βαριέμαι αυτά που έκανα στην εταιρία που δούλευα), διάλεξα το (γ) μονοπάτι και πλέον δουλεύω σε startup. Εγώ έτσι βλέπω τα πιθανά μονοπάτια, αλλά να ξέρεις ότι είναι προσωπική σου επιλογή. 1
rounsmith Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Σήμερα στην δουλειά ήτανε η πρώτη μέρα που αναρωτήθηκα... τι κάνω εδώ μέσα. Μετά από δύο χρόνια δουλειάς τρεξίματος και πολλών άλλων με βάλανε να κουβαλήσω 10 μπουκάλες 10λιτρες νερό... χωρίς να με βοηθήσει κανένας. Δεν με πείραξε που κάθε μέρα ζω κάτω από άγχος και πίεση για το παραμικρό... Αυτές οι μπουκάλες με έκαναν να αναρωτηθώ, ότι έφαγα τα μάτια μου να πάρω ένα πτυχίο και αντ' αυτού κάθομαι σε μια δουλειά για να κουβαλάω νερό ενώ έπρεπε να πουλάω. Υ.Γ. Έχω ξανακουβαλήσει νερό απλά ήταν το break point μου από ότι φαίνεται σήμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα