Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτή τη νοοτροπία. Γιατί να κλείνουν οι σχολές;

Αν πραγματικά πιστεύεις στον αγώνα σου, μπορείς μετά από το μάθημα να κάνεις μια πορεία ή οτιδήποτε άλλο νομίζεις.

Ούτε είναι δημοκρατικό να κλείνει η σχολη με φασιστικό τρόπο, γιατί το θέλουν 10-20 κομματόσκυλα.

Οσοι έχουν φοιτήσει σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, γνωρίζουν ότι οι σχολές έκλειναν για να κάνουν διακοπές και πάρτι οι φοιτητές.

Κοίτα δεν μπορείς να το πεις έτσι απλά οτι κλείνει η σχολή επειδή έτσι γουστάρουν 10-20 άτομα. Να σου αναφέρω π.χ τι γινόταν σε εμάς όταν έκλεινε η σχολή από τις αριστερές παρατάξεις, έκαναν ΓΣ με όλες τις παρατάξεις και τα μέλη τους κάθε εβδομάδα και το αν θα έκλεινε η σχολή εξαρτιόταν από την απόφαση για κλείσιμο ή μη από την ΓΣ μετά από ψηφοφορία, οπότε κατά έναν τρόπο η απόφαση δεν ήταν φασιστική ή επειδή έτσι γούσταραν μερικοί.

Το πρόβλημα εστιάζεται αλλού για εμένα, οτι ΓΣ μπορεί να γίνεται και κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για τον τρόπο που αποφασίζεται η διεξαγωγή ΓΣ, αυτό που γνωρίζω είναι οτι εξαρτάται από το καταστατικό του κάθε σπουδαστικού συλλόγου ανα σχολή, επίσης πρέπει να έρχονται και φοιτητές μέσα να ψηφίζουν για την απόφαση. Πρέπει να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο λοιπόν, οχι όποτε γουστάρουν κάποιοι να γίνεται συνέλευση, καταστατικά συλλόγων παρατάξεων και χέσε μέσα, επίσης δεν έχουμε μάθει να συζητάμε πολιτισμένα και να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στην συνέλευση ενώ δεν υπάρχει έλεγχος αν τα άτομα που βρίσκονται μέσα είναι φοιτητές.

Εγώ μια φορά είχα πάει σε ΓΣ για να μην αφήσουμε την σχολή να κλείσει, το τι γινόταν στο αμφιθέατρο δεν περιγράφεται κανονικό γήπεδο σε κλειστό χώρο, υπήρξαν λιποθυμίες και σε κάποια φάση λένε όσοι μπήκανε εδώ αν δεν τελειώσει η ΓΣ δεν βγαίνουν, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από την ομίχλη και το τσιγάρο, η φωνή σου δεν ακουγότανε, παραλίγο να πέσει και ξύλο και είχανε σπάσει και ένα τζάμι επειδή έπεσε μια κοπέλα στην τζαμαρία της εξώπορτας από το στριμοξίδι. Ήμουν θεοτύχερος που βρήκα θέση να κάτσω. Από τότε δεν ξαναπάτησα σε ΓΣ, μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί δεν συμμετέχει ο φοιτητής σε τέτοιες διαδικασίες και κλείνουν συνεχώς οι σχολές επειδή μαζεύονται κυρίως αριστεροί και αναρχικοί στις ΓΣ που γουστάρουν φασαρία και μπάχαλο και οι δαπιτες πασπιτες δεν φτάνουν για να καταψηφιστεί η πρόταση για κλείσιμο της σχολής στην ψηφοφορία. Και δε θέλω να φανεί οτι υπερασπίζομαι δαπ πασπ αλλά έτσι γίνεται παντού συνήθως αυτοί οι 2 είναι κατά του κλεισίματος στις συνελεύσεις και όλοι οι υπόλοιποι υπερ, λαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό στις φοιτητικές εκλογές αλλά τα πράγματα είναι αλλιώς στις συνελεύσεις. Τώρα άντε βγάλε άκρη τι γίνεται. Για εμένα πάνω από 1 φορά το 2μηνο δεν πρέπει να διεξάγεται ΓΣ για κλείσιμο σχολής.

Εννοείται στα παραπάνω δεν αναφέρομαι σε αναρχικούς που θα μπουκάρουν μια μέρα μέσα στην σχολή ασχέτως αν θα γίνει συνέλευση και θα την κλείσουνε, εκεί όντως μιλάμε για μεμονωμένη φασιστική ενέργεια που δεν έχει αποφασιστεί με ψηφοφορία.

• Like 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κατάληψη για τον ψευτό-αντιεξουσιαστή (που λήστεψε τράπεζες για να εκδικηθεί το κράτος) κάποιοι ξέρουν να κάνουν

κατάληψη για τα δικαιώματα του φοιτητή κάποιοι άλλοι δε ξέρουν να κάνουν​

Δημοσ.

Πήγα σήμερα τελικά και διαγράφηκα.

Αυτή η καριόλα στην γραμματεία δεν ήθελε με τίποτα να μου βγάλει μια βεβαίωση, μια ώρα την παρακαλουσα. Στο τέλος αφού δεν έπαιρνε απο λόγια κάθησα σε μια καρέκλα και της είπα οτι δεν βγαίνω έξω αν δεν μου τη δώσει. Τελικά αναγκαστηκε και την έδωσε. Μπουρδέλο...

Δημοσ.

Μάλλον βαριότανε. Αφού έφτασε να μου πει "τώρα θα πρέπει να μπώ στο ίντερνετ για να στο φτιάξω".

Όλο μου έλεγε οτι έχει πολλα άτομα να γραφτούν και δεν προλαβαίνει και οτι δεν μπορούσε να τους πει να περιμένουν. Λες και εγω δεν περίμενα μία ώρα.

Δημοσ.

Εγώ πήγα το πρωί, γνώρισα έναν που το πρώτο έτος δεν πάταγε και ήθελε να μου δώσει συμβουλές. Πήγα στη γραμματεία, καλά μου μίλησε η κοπέλα. Επίσης είδα μια από την πόλη μου και όταν τη ρώτησα γιατί πήγε εκεί μου είπε επειδή αυτό είχα επιλέξει στο ΕΠΑΛ και αυτή ήταν η πιο υψηλόβαθμη σχολή πληροφορικής. Καμία επαφή με το αντικείμενο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...