Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

¨Εφαγα μεσημεριανό μακαρονάδα με σως λαχανικών για κυρίως γεύμα της ημέρας, και όπως συνήθως μια ώρα μετά, αρχίζω να γλαρώνω, με πιάνει ένα ρίγος/κρυάδα, αρχίζω να φαντασιώνομαι τη στιγμή που θα πέσω για βραδινό ύπνο.

Δεν θέλω να πίνω καφέ τέτοια ώρα,αν και είναι το μόνο που με τονώνει, γιατί μου φέρνει παραπάνω τσίτα και για πολλές ώρες, οπότε κινδυνέυω να μην κοιμηθώ νωρίς που θελω.

Αλλά δεν θέλω η μέρα μου να λήγει από άποψη ενέργειας τόσο νωρίς.

Τι να κανω.

Δημοσ.

Τα μακαρόνια έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη για αυτό είναι λογικό να νιώσεις μια κούραση-λειθαργικότητα μετά απο λίγη ώρα. Όταν μια τροφή έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη στη αρχή σου δίνει ένα boost στην ενέργεια, αλλά μετά απο λίγη ώρα ο οργανισμός θέλει ξανά τη δόση του απο γλυκόζη και άμα δεν τη βρει πέφτει η ενέργεια.

Η μακροπρόθεσμη λύση είναι να μειώσεις σταδιακά τις τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και όσες τρως να είναι υψηλές σε φυτικές ίνες, γιατί αντιδιαστέλλουν σε ένα βαθμό αυτή τη ιδιότητα να ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα.

Πάρε μια ιδέα ποιες είναι οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όσες έχουν πάνω απο 70)

http://www.health.harvard.edu/healthy-eating/glycemic_index_and_glycemic_load_for_100_foods

• Like 3
Δημοσ.

Ήταν μαύρα τα μακαρόνια. (ολικής)

Επίσης στο κύριο γεύμα της μέρας δεν θα βάλω υδατάνθρακα; Θα βάλω. Δεν γίνεται αλλιώς.

Μικρότερες μερίδες τότε. Επίσης μια χαρά μπορείς και χωρίς υδατάνθρακα στο γεύμα. Όσο πιο χαμηλή η πρόσληψη απλού υδατάνθρακα τόσο το καλύτερο. Όσο είσαι πάνω απο 20 gr υδατάνθρακα την ημέρα, δεν υπάρχει θέμα. Τα ολικής είναι σύνθετος, οπότε απο εκεί είσαι κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.

Τα μακαρόνια έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη για αυτό είναι λογικό να νιώσεις μια κούραση-λειθαργικότητα μετά απο λίγη ώρα. Όταν μια τροφή έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη στη αρχή σου δίνει ένα boost στην ενέργεια, αλλά μετά απο λίγη ώρα ο οργανισμός θέλει ξανά τη δόση του απο γλυκόζη και άμα δεν τη βρει πέφτει η ενέργεια.

Οπότε τρως κάθε μισή ώρα μακαρόνια και είσαι περδίκι.

• Like 4
Δημοσ.

<p>20gr υδατανθρακα την ημερα???<br />

Wtff???<br />

Αν θες να μεινεις μονο κοκκαλα ισως...Σε πολυ αυστηρες διατροφες βαζουν το ΛΙΓΟΤΕΡΟ 50Γρ την ημερα και αδυνατιζεις σαν διαολος...Κατι θα μπερδευεις προφανως η θα ξεχνας να υπολογισεις</p>

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δενμετράω γραμμάρια αλλά ξερω πόσο χρειάζομαι, με το μάτι. Δεν κάνω καθιστική ζωή όλες τις μέρες, δηλαδή γυμνάζομαι κάποιες μέρες και τα καίω. Αν φάω μικρή μερίδα που προτεινετε, δε θέλω να ξαναπεινάσω κατά τις 10 το βράδυ και να ανοίγω ψυγεία και κατσαρόλες... Θα βοηθούσε ένας περίπατος μετά τη μάσα αλλά δεν είναι πάντα εφικτό.

Και η καφεϊνη είναι μεγάλος πειρασμός....

Εριξα και μια ζακέτα πάνω μου, το σώμα έπεσε σε λήθαργο λέμε, υποθερμίες

Δημοσ.

<p>20gr υδατανθρακα την ημερα???<br />

Wtff???<br />

Αν θες να μεινεις μονο κοκκαλα ισως...Σε πολυ αυστηρες διατροφες βαζουν το ΛΙΓΟΤΕΡΟ 50Γρ την ημερα και αδυνατιζεις σαν διαολος...Κατι θα μπερδευεις προφανως η θα ξεχνας να υπολογισεις</p>

Εννοει φαντάζομαι 20 gr απλού υδατάνθρακα.

Δημοσ.

Να τρως μικρά και περισσότερα γεύματα και όχι να καλύπτεις τις ανάγκες σου σε δύο μεγάλα, δεν κάνεις καλό στον στον οργανισμό σου.

Επίσης το να σε πιάνει ρίγος και να σε λούζει κρύος ιδρώτας μετά από κάθε μεσημεριανό δεν είναι φυσιολογικό και δεν φταίει ο υδατάνθρακας , ούτε ο σύνθετος ούτε ο απλός!

κάτι άλλο παίζει και να πας σε γιατρό να το κοιτάξεις

• Like 1
Δημοσ.

Εννοει φαντάζομαι 20 gr απλού υδατάνθρακα.

Sorry 50 γραμμάρια είναι. Οχι γενικά υδατάνθρακα εννοώ. Άμα τρως αρκετό λίπαρά (ω3-ω6-μονοακόρεστα-κορεσμένα) αλλά και λίγους υδατάνθρακες, ο οργανισμός θα καίει περισσότερο λίπος για ενέργεια παρά υδατάνθρακα. Οι υδατάνθρακες είναι προτιμότερο να είναι σύνθετοι. Άμα πας κάτω απο 50 γραμμάρια για αρκετές μέρες, τότε μπαίνεις σε κετώση και ο οργανισμός βασίζεται πλήρως σε λίπος για καύσιμο. Υπάρχουν παρενέργειες όμως στην αρχή άμα κάποιος μπει σε κετώση. Δεν συνίσταται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δημοσ.

δε θέλω να ξαναπεινάσω κατά τις 10 το βράδυ και να ανοίγω ψυγεία και κατσαρόλες... 

Δηλαδή μετά το μεσημεριανό δεν έχεις άλλο γεύμα;

θα μπορούσες να μειώσεις τότε τη ποσότητα του μεσημεριανού και να προσθέσεις ένα γεύμα ή ένα σνακ κατά τις 6-7 το απόγευμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...