_hopelesscase_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πώς τα καταφέρνετε να ΜΗΝ αναβάλλετε πράγματα που πρέπει να γίνουν; Ενδιαφέρομαι να ακούσω τεχνικές προσήλωσης στο πρόγραμμά σας. Εγώ έχω φτάσει μέχρι την κατάρτιση λίστας το προηγούμενο βράδυ, αλλά την άλλη μέρα ποιος την ξαναείδε.... Και όπως συνήθως, αυτά που αναβάλλονται είναι αυτά που με κάποιον τρόπο έχουν σημασία σε βάθος χρόνου. 4
Iris_89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Με το να σκέφτομαι σενάρια καταστροφολογίας. Πχ αν δεν κάνω αυτό, θα γίνει αυτό μετά κτλ κτλ Μερικές φορές πετυχαίνει 1
pappous_soulis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Ένα τρόπο που έχω σκεφτεί είναι να θέτω συγκεκριμένα deadlines και να στοιχηματίζω με κάποιον φίλο πως, άμα δεν ολοκληρώσω αυτό που σκέφτομαι στο χρόνο του, θα του δώσω ένα χ ποσό. Φυσικά δε το'χω εφαρμόσει γιατί δε μου'χω εμπιστοσύνη.
Big Boss Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 δεν έχει πετύχει ποτέ τίποτα για εμένα Τα έχω παρατήσει όλα γιατί πολύ απλά δε με νοιάζει
gamanos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Είμαι από αυτούς που είναι αρκετά αναβλητικοί . Δυστυχώς, έχω και αρκετές δικαιολογίες για να το κάνω. Στη δουλειά μου και λόγω της φύσης της που έχει deadlines που ΔΕΝ γίνεται να μην τηρηθούν, προσπαθώ και είμαι άμεσος και τα καταφέρνω, παρότι κάποια πράγματα που δεν είναι απαραίτητα αλλά θα με βοηθούσαν τα σέρνω για χρόνια, όπως και κάποιες "ηθικές" δεσμεύσεις/εξυπηρετήσεις. Σαν συμβουλή, η μόνη που μπορώ να δώσω, είναι να καταπολεμάς την αναβλητικότητα όσο και όποτε μπορείς. Μπες δηλαδή σε άλλο τρόπο λειτουργίας και η ικανοποίηση ή η επίτευξη στόχων θα σου φέρει έξτρα κίνητρο για κινητοποίηση. ΠΧ κάνοντας μαθήματα στο coursera, πάνω σε κάτι που πραγματικά με ενδιέφερε, κατάφερνα και τηρούσα τα deadlines έστω και αν ξενυχτούσα, "αρρώσταινα " ή υπέβαλλα πάντα τελευταία στιγμή. Επίσης , οι λίστες και η στοχοθεσία βοηθάνε, όπως και η καταγραφή (πχ πού διαθέτεις το χρόνο σου) καθώς και resolutions (φέτος θα μάθω ισπανικά, κιθάρα κτλ) Αμερικανιές του κερατά μεν, αλλά βοηθάνε Bonus: Η αγαπημένη μου to do list για το ξεκίνημα της μέρας 4
_hopelesscase_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Στη δουλειά και όπου εμπλέκονται άλλοι είναι εύκολο να προσαρμοστώ, τώρα τελευταία όμως κατ' ιδίαν παέι κατά διαόλου το πράγμα. Θέλει διασάφηση των στόχων και αυτοπειθαρχία. Αναγκαίος είναι ο περιορισμός των distractions... όπως και να νικήσεις την τάση εγκλωβισμού στο comfort zone. Για αυτά χρειάζεται αποφασιστικότητα και τεχνικές. 1
gamanos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Άστα, ειδικά αν είσαι τύπος με ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων , τα distractions είναι ατέλειωτα. Βάλε και κινητά, ταμπλέτες κλπ με ίντερνετ και παιχνίδια... Όταν έπρεπε να δώσω διπλωματική για το μάστερ, έπινα τούρμπο φραπέ για να κρατηθώ ξύπνιος, μετά όταν τελικά κατάφερνα να στρωθώ ένα ουισκάκι για να χαλαρώσω και κατέληγα όλη νύχτα να διαβάζω άσχετα πράγματα στο ίντερνετ. 2
_hopelesscase_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 H γνώμη μου για τις τεχνικές είναι... ότι ΔΕΝ περιλαμβάνουν ουσίες (καφέδες, ποτά κλπ.) αλλά καλύτερη οργάνωση του περιβάλλοντος /πρόληψη αστάθμητων παραγόντων /παραγωγή κινήτρων.
zio10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Είμαι αρκετά αναβλητικός σε πράγματα που έχουν να κάνουν με μένα αλλά καθόλου σε ό,τι έχει να κάνει με άλλους ή με δουλειά. Δεν έχω καταφέρει να το αλλάξω σημαντικά μέχρι τώρα...
redhotstef Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Ελεγα να απαντησω στο θεμα, αλλα θα το κανω σε λιγο.. 1
george_gr1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω συνεχως αναβαλλω πραγματα μεχρι τελευταιας στιγμης και σχεδον παντα μου βγαινουν καλα. Το εχω σε καλο πλεον. Δηλαδη αν παω να μαθω για κατι που εχει διορια, ρωταω ποτε ληγει οχι ποτε ξεκιναει. 1
*nenya* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Πώς τα καταφέρνετε να ΜΗΝ αναβάλλετε πράγματα που πρέπει να γίνουν; Ενδιαφέρομαι να ακούσω τεχνικές προσήλωσης στο πρόγραμμά σας. Εγώ έχω φτάσει μέχρι την κατάρτιση λίστας το προηγούμενο βράδυ, αλλά την άλλη μέρα ποιος την ξαναείδε.... Και όπως συνήθως, αυτά που αναβάλλονται είναι αυτά που με κάποιον τρόπο έχουν σημασία σε βάθος χρόνου. Είναι δύσκολο, ειδικά όταν μιλάμε για βαρετά tasks/projects. Διατηρώ 3 ατζέντες [την μία την κουβαλάω πάντα μαζί μου για να τσεκάρω ανα πάσα στιγμή το πρόγραμμά μου], μ'αρέσει να σημειώνω τα πάντα [ειδικά τα deadlines και πόσο χρόνο υπολογίζω να μου πάρει να τελειώσω κάτι], φτιάχνω λίστες με bullet points σε post-it και τα κολλάω σε φανερά σημεία είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά [as a reminder], δεν βγαίνω απ'το σπίτι μέχρι να ολοκληρώσω αυτό που χρειάζεται για την δουλειά [δεν σηκώνω τηλ, δεν απαντάω σε μηνύματα, μόνο όταν ξεμπερδέψω 100% μ'αυτό που κάνω], ξεκινάω ν'ασχολούμαι μ'ένα project την στιγμή που μου το ανακοινώνουν [έτσι τό'χω τελειώσει αρκετά νωρίς και όταν οι άλλοι αγχώνονται και τρέχουν σαν μουρλοί εγώ χαλαρώνω]. Αυτά πάνω κάτω. Είμαι λίγο ρομπότ. Αλλά σε όποιον αρέσουμε. 4
Jethro Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Τα αφηνα και γω παλιοτερα, αλλα μετα απο κατι βδομαδες ή μηνες μου γυρνουσανε μπουμερανγκ και γινοταν της ποπης...και να μην μπορεις να σκεφτεις και δικαιολογια γιατι δεν θυμωσουν σε τι πραγμα αναφεροντουσαν..οποτε κλεινω οτι εκκρεμότητες εχω για να μην εχω θεματα... Να ναι καλα το λαπιτοπι και το tablet με το outlook και τις υπενθυμίσεις οπως και τα αγαπητά μου minios. Οσο και να βαριεμαι, αλλα εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα