Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα μικροτερα αδερφια συνηθως ειναι πιο ανετα, γιατι τα μεγαλυτερα ειναι αυτα που φερνουν συγκρουση/επανασταση, και τα μικρα ακολουθουν τον δρομο

ολη η Φυση ετσι δουλευει

το μυαλο τους ομως πολλες φορες ειναι 1-2 γενιες πισω (και αντιστοιχης νοοτροπιας) και οι χειροτεροι αυτων δεν προσαρμοζονται με την καμμια στα πιο συγχρονα δεδομενα

E δε νομίζω ότι δουλεύει έτσι όλη φύση! Ούτε καν όλοι οι λαοί δεν λειτουργούν έτσι! :)

Δημοσ.

Εγώ τις θαυμάζω τις Ελληνίδες μάνες και τους Έλληνες γονείς γενικά...Ούτε κούραση υπολογίζουν, ούτε προβλήματα. Πάντα εκεί, πάντα πρόθυμοι, πάντα με το μυαλό τους στο καλύτερο για σένα. Από μικρό παιδάκι, μέχρι και πιο μεγάλο "παιδί"... :)

Μερικες φορες καταφευγουν στην υπερβολη βεβαια.Δηλαδη ενταξει,αν το παιδι 45αρησει και φυγει απο το σπιτι . θα μπορουσε να λειψει το συνδρομο της αδειας φωλιας  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Μεταφέρουν όλα τα άγχη στα παιδιά τους

Κάπως έτσι βγήκε η παροιμία αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα

το χειροτερο ΟΛΩΝ ειναι οταν μεταφερουν το αγχος του να μην τους μεταφερουν το αγχος

και αποφευγουν να τους εισαγουν σταδιακα στην εννοια της ευθυνης

check summerhill

Δημοσ.

Μερικες φορες καταφευγουν στην υπερβολη βεβαια.Δηλαδη ενταξει,αν το παιδι 45αρησει και φυγει απο το σπιτι . θα μπορουσε να λειψει το συνδρομο της αδειας φωλιας  :-D

Εντάξει δεν μιλάμε για υπερβολές (που για να είμαι δίκαιος υπάρχουν....:)  )

Δημοσ.

Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά από προσωπική εμπειρία και από τον κύκλο μου ας πούμε επιμένω σε αυτό που έγραψα :)

Επιμένεις στο αντίθετο από αυτό που λέει μια μερίδα του insomnia θέλεις να πεις ;)

Δημοσ.

E δε νομίζω ότι δουλεύει έτσι όλη φύση! Ούτε καν όλοι οι λαοί δεν λειτουργούν έτσι! :)

η φαση Φυση ειναι οσο το δυνατον πιο γρηγορα να ανεξαρτητοποιησεις (και συναισθηματικα) το παιδι απο εσενα...

(ιδανικα θα επρεπε να ισχυει σε ολες τις μορφες σχεσεων)

• Like 1
Δημοσ.

Επιμένεις στο αντίθετο από αυτό που λέει μια μερίδα του insomnia θέλεις να πεις ;)

Δεν κατάλαβα ακριβώς τη διόρθωση...επιμένω σε αυτό που έγραψα αφού αυτές τις εμπειρίες έχω. Μπορεί να είναι αντίθετο με μια μερίδα και σύμφωνο με μια άλλη μερίδα του insomnia. Όλα κάπως έτσι είναι :)

Δημοσ.

το αλλο λαθος που κανουν ειναι οτι εστιαζουν στη ποσοτητα του χρονου (κουκουρουκου, αν δουλευουν και οι δυο οι παππουδες τα μεγαλωνουν), αντι για την ποιοτητα

και ξαφνικα "αδειαζει" η ζωη τους

Δεν κατάλαβα ακριβώς τη διόρθωση...επιμένω σε αυτό που έγραψα αφού αυτές τις εμπειρίες έχω. Μπορεί να είναι αντίθετο με μια μερίδα και σύμφωνο με μια άλλη μερίδα του insomnia. Όλα κάπως έτσι είναι :)

μη λετε για μεριδες ρε και με εχει πιασει λιγουρα

• Like 1
Δημοσ.

το αλλο λαθος που κανουν ειναι οτι εστιαζουν στη ποσοτητα του χρονου (κουκουρουκου, αν δουλευουν και οι δυο οι παππουδες τα μεγαλωνουν), αντι για την ποιοτητα

μη λετε για μεριδες ρε και με εχει πιασει λιγουρα

Χαχα κι εγώ αυτό σκέφτηκα όταν το έγραψα..."μια μερίδα insomnia" :P

Δημοσ.

Μεχρι το εγγονακι  :-D

Δημοσ.

Είσαι πάρα πολύ τυχερή, δεν φαντάζεσαι πόσο. Ξέρω αρκετές που τις παρακαλάνε όλοι να πετάξουν επιτέλους κάτι από τη σαβούρα και αρνούνται πεισματικά. Πολύ hoarding ρε παιδί μου.

Πάντα οι μάνες πετάνε αυτά που εσύ χρειάζεσαι και κρατάνε αυτά που δεν χρειάζεσαι , όπως μωρουδίστικα ρούχα, αποκριάτικες στολές από το δημοτικό και γενικά οτιδήποτε για να σε θυμούνται ως παιδάκι.

Δημοσ.

το χειροτερο ΟΛΩΝ ειναι οταν μεταφερουν το αγχος του να μην τους μεταφερουν το αγχος

και αποφευγουν να τους εισαγουν σταδιακα στην εννοια της ευθυνης

check summerhill

Και αυτό μεταφορά άγχους είναι

Στο άλλο που λες παρακάτω για ανεξαρτητοποίηση συμφωνώ

Δημοσ.

η ευθυνη δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα φερει και αγχος

Δώσε ένα παράδειγμα

Δημοσ.

να του εχεις δειξει μια Α διαδικασια, 5 παραδειγματα και σταδιακα να μαθει να παιρνει αποφασεις 

πχ στο περιπτερο VS να του δωσεις ενα 500ευρω να παει μονο του πρωτη φορα SM, 6 χρονω παιδαρελι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...