Apoll Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Σαπιλα ρε φιλε!δεν ξερω αν ισχυει και σε αλλους λαους αλλα κλασικ για τα ελληνικα δεδομενα. Στις υπόλοιπες χώρες το διάβασμα γίνεται στο σχολείο, όπως και εκεί κάθεσε υποχρεωτικά το απόγευμα για να κάνεις και τις εργασίες σου. Επίσης, κλείνουν 5-6 εβδομάδες το καλοκαίρι και όχι σχεδόν 4 μήνες. Στην Αγγλία, από τα 16-17 σε πετάνε από το σπίτι οι γονείς σου, ενώ από μικρή ηλικία για το χαρτζιλίκι θα πρέπει να δουλέψεις. Και για το πρώτο αν θες να σπουδάσεις, πέρνεις φοιτιτηκό δάνειο, αλλά και εργάζεσαι επίσης να βγάλεις τα προς το ζειν. Και αν δεν σε πετάξουν από το σπίτι, σου ζητάνε ενοίκιο για το δωμάτιο που μένεις, και να συνεισφέρεις για το φαγητό που τρως, λογαριασμούς. Όλα αυτά σε μαθαίνουν να είσαι υπεύθυνος. Βέβαια η "Ελληνική" μάνα υπάρχει και εδώ Αγγλία, αλλά συναντίεται στα πολύ χαμηλά κοινονικά στρώματα και όχι στην μεσαία τάξη. 1
zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Η καλύτερη όχι , δεν είμαι απότομος στη μάνα μου ,σε όλους , δεν ανέχομαι να με κατακρίνουν για τις επιλογές μου , μόνο συμβουλές δέχομαι κ τις επικροτώ γιατι είναι για καλό. Η κατάκριση από τις συμβουλές πολλές φορές δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά. Ειδικά όταν γίνετε από άτομα που αποδεδειγμένα νοιάζονται για σένα και θέλουν το καλό σου. Με τον τρόπο σου μπορεί να "χάσεις" ή να προσπεράσεις πολλές χρήσιμες συμβουλές επειδή θα σου φανεί ότι έγιναν με τη μορφή κατάκρισης. Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα χαρακτήρα και οπτικής όμως.
AntiCambeR Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μου λέει η μάνα μου μια μέρα: Πότε θα παντρευτείς?Πότε θα κάνεις παιδιά?Ο/η τάδε παντρεύτηκε,έκανε παιδιά,κλπ. Και της λέω:Μπορώ να υποφέρω και μόνος μου,δεν χρειάζεται να υποφέρουν και άλλοι μαζί μου. Οι γονείς δεν καταλαβαίνουν ότι βιώνουμε διαφορετική εποχή απο ότι βίωσαν αυτοί.Και ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να στερηθούμε πράγματα που στερήθηκαν αυτοί.Επίσης ότι ο οικονομικός παράγοντας είναι ο κυριότερος. Σαν να σου λένε:Πάτα αυτό το κουμπί για να παντρευτείς. 2
Bspus Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 καλα ρε στορμ, σορυ για το οφτοπικ, δλδ τα αδερφια σου τι ηλικιες εχουν και συ εισαι ο μικροτερος; 45+; Αυτο πρεπει να πονεσε. Κι ας το παιζει cool ο storm 2
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο πρεπει να πονεσε. Κι ας το παιζει cool ο storm Εt tu, Brutus? 1
*nenya* Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μα...η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο άαααλλο που σε κάποιους αυτό το νούμερο είναι μεγάλο. 1
aggelos.thess1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ειναι τετοια η ανατροφη και η νοοτροπια/κουλτουρα μας σαν λαος ωστε παντα οι γονεις να προτρεπουν τα παιδια τους για το καλυτερο να θετουν υψηλους στοχους και να προαγουν την ανταγωνιστικοτητα ειτε με θεμιτα ειτε με αθεμιτα μεσα.Αυτο που λεμε "καντο για το τι θα πει ο αλλος".Ειμαστε περηφανος λαος,μπορει να μην εχει καποιος να φαει αλλα δε θα ζητησει δανεικα(αμα ξερει πως δε θα εχει να τα πληρωσει μετα)απο καποιον συγγενη/κολλητο φιλο του - αποδειξη η πρωτοφανης αυξηση των αυτοκτονιων τα τελευταια 5 χρονια -
tony81 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε πείτε κάνα καλαμπουρι..Αγαπάμε μαμαδες Της λέω εχτες ότι πάω για δίπλωμα μηχανής... "Θες να πεθάνω;" 5
censOred Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μαμα,μαμα πηρα 10,στην Γλώσσα!Οκ,οι άλλοι πόσο πήραν; 2
Apoll Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε πείτε κάνα καλαμπουρι..Αγαπάμε μαμαδες Της λέω εχτες ότι πάω για δίπλωμα μηχανής... "Θες να πεθάνω;" Χαχαχα. Έτσι ήταν ο πατέρας μου εμένα. Η μάνα μου είπε "εντάξει αλλά να προσέχεις".
tony81 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Χαχαχα. Έτσι ήταν ο πατέρας μου εμένα. Η μάνα μου είπε "εντάξει αλλά να προσέχεις".Γουαααατ πως έγινε αυτό..
Apoll Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Γουαααατ πως έγινε αυτό.. Γιατί ανεξάρτητα της αναπηρίας της, ήταν ένα λογικό και έξυπνο άτομο που μου είχε εμπιστοσύνη. Εν αντιθέση με τον πατέρα μου. τεσπά Δεν είναι επί του προκειμένου. 1
skiabox Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ειναι τετοια η ανατροφη και η νοοτροπια/κουλτουρα μας σαν λαος ωστε παντα οι γονεις να προτρεπουν τα παιδια τους για το καλυτερο να θετουν υψηλους στοχους και να προαγουν την ανταγωνιστικοτητα ειτε με θεμιτα ειτε με αθεμιτα μεσα.Αυτο που λεμε "καντο για το τι θα πει ο αλλος".Ειμαστε περηφανος λαος,μπορει να μην εχει καποιος να φαει αλλα δε θα ζητησει δανεικα(αμα ξερει πως δε θα εχει να τα πληρωσει μετα)απο καποιον συγγενη/κολλητο φιλο του - αποδειξη η πρωτοφανης αυξηση των αυτοκτονιων τα τελευταια 5 χρονια - Μη λες τέτοια πράγματα γιατί έχουμε και τις εκλογές πρόσφατες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα