Προς το περιεχόμενο

Ευρυζωνική τηλεφωνία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενημερώθηκα πως ο ΟΤΕ θα μεταβεί στην ευρυζωνικη τηλεφωνια πλήρως μέχρι το 2018. Αυτό σημαίνει πως τα τηλέφωνα θα εξελιχθούν από ψηφιακά σε ευρυζωνικά υποχρεωτικά. Για να γίνει αυτό από την μεριά των πελατών, θα πρέπει 1)να εξοπλιστούν με νέο router 2)να συνδέσουν τα τηλέφωνα τους στο router και όχι στην πρίζα με φίλτρο όπως ήταν μέχρι πρότινος. Έχω κάποιες απορίες:

 

- Όταν λένε ευρυζωνική τηλεφωνία είναι το λεγόμενο VoIP;

 

- Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί σαν την καλωδιακή τηλεόραση, δηλαδή δεσμεύει ένα κομμάτι bandwidth από την γραμμή, σωστά;

 

- Κυκλοφορούν wireless DSL VoIP routers στην ελληνική αγορά στις λογικές τιμές των 50€; Ένα παράδειγμα;

 

- Οι πρίζες στα δώματια μας θα πάνε χαμένες; Υπάρχουν VoIP τηλέφωνα που δεν χρειάζονται να μπουν στο ρούτερ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ενα ενα 

1) ναι ειναι το λεγομενο voip 

2)ΟΧΙ

3)ΝΑΙ μπες στο skroutz.gr και δες εχει απο 40 μεχρι περιπου 300

4)δεν παν χαμενες αλλα τωρ αοπως ειναι δεν γινεται πρεπει να ανοιξεις την κεντρικη πριζα και αφησεις πανβω μονο το καλωδιο που ερχεται απο κατω και τα αλλα τα βαζεις σε αλλο πριζακι και κοιτα τι κανεις απο το σημα που ερχεται μπαινει στο ρουτερ μετα απο την μια εξοδο που δουλευει βαζεις ενα καλωδιο στην περιζουλα και ουλευουν και οι υπολοιπες αλλα με ενα ασυρματο εγινε η δουλια σου οτι χρειαστεις εδω ειμαστε 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν έχουμε το καλώδιο που έρχεται από κάτω και τα καλώδια των άλλων πριζών

Τα βγάζουμε όλα και στην κεντρική πρίζα βάζουμε μόνο αυτό που έρχεται από κάτω και αγοράζουμε μια άλλη πρίζα και σύνδεουμε της υπόλοιπες πρίζες και στο ρουτερ βάζουμε το ένα άκρο του καλώδιου στο ρουτερ και το άλλο στη κεντρική πρίζα βάζουμε ένα ταφακι για τηλέφωνο και βάζουμε εκεί μια συσκευή και ένα καλώδιο από το ταφακι στη δεύτερη πρίζα και έτσι δουλεύουν όλες οι πρίζες οκ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνεται και πιο απλά.

Οι πρίζες πίσω τους έχουν 4 καλώδια:

Τα δύο πηγαίνουν στις δύο μεσαίες επαφές της πρίζας και τα άλλα δύο στις δύο ακρινές ή δεν είναι συνδεδεμένα (είναι στον αέρα).

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε τις δύο μεσαίες επαφές.

Στην κεντρική λοιπόν πρίζα ή όπου βάλουμε το ρούτερ δεν πειράζουμε τίποτα.Αν τα δύο εφεδρικά καλώδια είναι στον αέρα τα βάζουμε στις δύο ακρινές επαφές.

Στις υπόλοιπες πρίζες τα κάνουμε τούμπα, τα μεσαία στα ακρινά και τα ακρινά στα μεσαία.

Παίρνουμε ένα καλώδιο τηλεφώνου με δύο ζεύγη.Στη μία άκρη πρεσάρουμε ένα φισάκι RJ11 και στην άλλη βγάζουμε το εξωτερικό πλαστικό του καλωδίου ώστε να φαίνονται τα 4 εσωτερικά καλωδιάκια.Δεν τους αφαιρούμε τη μόνωση.

Πρεσάρουμε ένα φισάκι RJ11 στα δύο μεσαία και άλλο ένα στα δύο ακρινά.(και στις δύο περιπτώσεις τα καλώδια πρεσάρονται στις δύο μεσαίες επαφές του φισακίου)

Βάζουμε την άκρη με το ένα φισάκι στην πρίζα και το φισάκι μετα δύο μεσαία στην υποδοχή ADSL του ρούτερ ενώ το φισάκι με τα δύο ακρινά το βάζουμε στην υποδοχή Phone του ρούτερ και λειτουργούν όλα.

Αυτά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι πιο μλκια τεχνολογία δεν θα μπορούσε να φτιάξει ο άνθρωπος, πεφτει το ρευμα πάνε οι ρουτερ, τα τλφ, οι συναγερμοί ολα, απλα εξοικονομούν χρήμα οι εταιρείες (παροχοι) με μείωση εξοπλισμού προσωπικού κλπ, και εννοείται με τις ιδιες τιμές στο τελικο χρήστη

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λες στο σκρουτζ βρίσκεις, τι εννοείς; Ο ΟΤΕ θα παρέχει το speedport που το πήρε σε ειδική παραγγελία για αυτόν. Πχ στο eshop.gr όταν πηγαίνεις στην κατηγορια wireless dsl router, θα ήταν βολικό αν υπήρχε φίλτρο VoIP ώστε να ξέρουμε ότι έχει θύρες Phone. Αν κάνεις το λάθος και πάρεις ρούτερ χωρίς θύρα για τηλέφωνο, απλά στο σπίτι σου δεν θα έχεις τηλεφωνία...

 

Πιστεύω είναι νωρίς ακόμη και η αγορά δεν έχει προσαρμοστεί. Όποιος κάνει νέα σύνδεση ΟΤΕ από φέτος και μετέπειτα, θα είναι αναγκασμένος να την βγάλει με το speedport. Το οποίο δεν ξέρω αν είναι καλό. Απο την εμπειρία μου με τα default routers του ΟΤΕ δεν μπορώ να πω πως είμαι και ευχαριστημένος.

 

Όσον αφορά με τις διακοπές ρεύματος με συμβούλεψαν να έχω ένα ups. (σιγά μη βάλω ups στο σαλόνι, να ακούω τον ανεμιστήρα 24/7). Όταν πέσει το ρεύμα τώρα έχουμε το κινητό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχην στο voip δεν μπορεις να βαλεις οτι ρουτερ γιατι θα εχει ιντερνετ και οχι τηλεφωνο σε εμας ακομη μεσω οτε δεν παρεχει voip αλλα νωρις δεν ειναι γιατι απο το 2009 που ηρθε η cyta και η H hol

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το VoIP ξεχνάς τους ρουτερ του εμπορειου, οι ρουτερ έρχονται κλειδωμένοι και τα pass τα έχει μόνο ο οτε ή ο οποίος πάροχος, δεν μπορείς να διαχειριστεις ούτε το home net, ούτε πόρτες τίποτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας χαλαρώσουμε λίγο και να δούμε πρώτα πως υλοποιεί την υπηρεσία ο ΟΤΕ.

Σε άλλους παρόχους (Cyta και HOL) που δίνουν και αυτοί VOIP τηλεφωνία, μπορείς να γυρίσεις σε Bridge mode της συσκευή του παρόχου.

Στην περίπτωση αυτή δουλεύει ως απλό modem μαζί με την τηλεφωνία και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει οποιοδήποτε ασύρματο router (όχι modem/router) θέλουμε να έχουμε και με όποιες δυνατότητες.

Στην HOL επιπλέον, η τηλεφωνία δουλεύει και σε άλλα modem/router αρκεί αυτά να έχουν δυνατότητα 2ου VC.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δεν το γνωρίζω καθώς πρόκειται για επαγγελματικό και συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στα οικιακά προγράμματα κάνεις σχετικό αίτημα.

 

Αλλά αυτό που έγραψα πριν δεν έχει σχέση με αυτό που ρωτάς.

Ανέφερα ότι και με voip τηλεφωνία μπορείς να έχεις άλλον router. Εσύ όμως έχεις συγκεκριμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις την τηλεφωνία αντί στον router, σε τηλεφωνικό κέντρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...