Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,το θεμα το ανοιξα για συζητηση με θεμα "συμβουλες για πιο γρηγορο browsing" και σκοπο εχει να αναλυσουμε/συζητησουμε οποιαδηποτε χρησιμη (και μη)συμβουλη αποδοτικοτητας στη περιηγηση στο διαδικτυο.

Για καλυτερη αναγνωση θα χωρισω αυτο το θεμα σε 3 κυριες ενοτητες/θεματα: 1)τυπος browser που ειναι πιο γρηγορος (ποιον εχετε δοκιμασει μεχρι τωρα,με ποιον ειδατε τα καλυτερα αποτελεσματα,ποιος φορτωνε καλυτερα τα multimedia,ποιος παρουσιαζε lag πιο συχνα,κτλπ) 2)λογισμικο που σας βοηθησε να βελτιστοποιησετε τη περιηγηση σας(π.χ dns benchmark,tcp optimizer,bandwidth throttling,κτλπ) και 3)καποιο tip/tweak(και με τους ορους "tip" και "tweak" δεν εννοω κατι πολυ προχωρημενο και εξειδικευμενο απλα κατι που ενεργοποιησατε/απενεργοποιησατε και ειδατε καποια προοδο)

Εγω μεχρι τωρα δεν εχω δοκιμασει πολλα 2 ομως που με βοηθησαν αρκετα θα ελεγα ηταν:

1) http://www.sevenforums.com/network-sharing/74556-enable-disable-tcp-auto-tuning.html

(η αλλαγη του netsh int tcp set global autotuninglevel απο normal σε restricted μεσω Command line (cmd)

2) http://www.tomshardware.co.uk/forum/44011-42-ping-latency-optimizer

(το προγραμμα Latency Optimizer,το κατεβασα το ετρεξα και μετα δοκιμασα τη ταχυτητα στο www.speedtest.net και στο download speed απο 8.25 Mbps εφτασε στα 10.71 Mbps.

Επισης,απο browsers εχω δοκιμασει: Firefox,Google Chrome,Opera,Internet Explorer.Επειδη το google chrome κολλουσε αρκετα στο buffering βιντεων στο Youtube το αλλαξα με τον Opera ο οποιος συμπεριλαμβανει το κουμπι Opera Turbo και οταν το πατας αυξανεται η ταχυτητα(ειναι για πιο αργες συνδεσεις και στην ουσια συμπιεζει τα δεδομενα αλλα και γρηγορη συνδεση να εχεις αμα βλεπεις οτι κολλαει και το πατησεις φορτωνει τα παντα πιο γρηγορα)

Wbu? τι δοκιμασατε και ειδατε σημαντικη βελτιωση;

Δημοσ.

Πολύ ωραίο θέμα !!! Ευχαριστώ για την πληροφορία για τον Opera οποίο έχω υποτιμήσει και όσο περνάει ο καιρός αρχίζει και μου αρέσει όλο και πιο πολύ !

Δημοσ.

Πολύ ωραίο θέμα !!! Ευχαριστώ για την πληροφορία για τον Opera οποίο έχω υποτιμήσει και όσο περνάει ο καιρός αρχίζει και μου αρέσει όλο και πιο πολύ !

και μενα μ'αρεσει το Opera φτιαχτηκε με το chromium ιδιο λογισμικο ανοιχτου κωδικα οπως το Google Chrome!

3 tweaks που κανουν το Opera σχετικα πιο γρηγορο:

Simple Cache for HTTP
Mac, Windows, Linux

The Simple Cache for HTTP is a new cache. It relies on the filesystem for disk space allocation.

#enable-simple-cache-backend

(ενεργοποιηση)

Experimental QUIC protocol
Mac, Windows, Linux

Enable experimental QUIC protocol support.

#enable-quic

(ενεργοποιηση)

Number of raster threads
Mac, Windows, Linux

Specify the number of raster threads.

#num-raster-threads

(βαζεις το 4 αντι για το 0 που ειναι η προεπιλογη)

ειναι και αλλα που τα εχω συζητησει στο forums.opera.com αλλα μου ειπαν πως επειδη το Opera κανει πολυ συχνα ενημερωση,ποτε δε ξερεις ποια αλλαγη θα εχει ευεργετικα αποτελεσματα ή οχι οποτε μου προτεινε ενα μελος "αμα δε ξερεις τι κανεις καλυτερα να μη το σκαλισεις" νομιζω οσον αφορα τα tweaks αυτο ειναι κατι πολυ βασικο.Αμα δεν εισαι 100% σιγουρος για κατι μη το σκαλισεις(βεβαια καλο ειναι να "πειραματιζεσαι" επειδη μπορει να δεις καποια ευχαριστη -προς το καλο- αλλαγη αλλα επισης,καλο θα ηταν να εγραφες καπου τι αλλαγες εκανες και που τις εκανες σε περιπτωση που δεις μειωση της αποδοτικοτητας να εισαι σε θεση να τις διορθωσεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...