Iris_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Χαιρετώ και πάλι, Δεν είμαι ιδιαίτερα καλή στους προλόγους, οπότε I'll just cut to the chase. Πάρα πολλές φορές αδυνατώ να συγκεντρωθώ σε κάτι που κάνω. ( Πόσο μάλλον σε πράγματα που τα βρίσκω βαρετά ή απλά δεν μου κινούν το ενδιαφέρον ) Πάνω κάτω το μυαλό μου συνήθως κινείται σε τέτοιους ρυθμούς, αρκετές φορές με πιάνει πονοκέφαλος από τον όγκο των πραγμάτων που σκέφτομαι και οκ, έχει αρχίσει να με εκνευρίζει. Μπορώ να σκέφτομαι σοβαρά ένα πράγμα και αμέσως μετά να σκέφτομαι το πιο άκυρο. Κοινώς, η προσοχή μου διαταράσσεται πολύ εύκολα (Σε πράγματα που δεν με συγκινούν αλλά πρέπει να τα κάνω) Έχω δοκιμάσει τακτικές χαλάρωσης, τίποτα. Έχω δοκιμάσει διάφορα χαλαρωτικά βότανα, τίποτα. Όχι τίποτε άλλο, όταν πιέζομαι να ολοκληρώσω κάτι που δεν μου αρέσει, αγχώνομαι και γίνομαι agitated. Πρέπει να βρω μια λύση προτού ξεκινήσω το 2ο πτυχίο. Εσείς, έχετε παρόμοιο πρόβλημα και αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε? 1
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 ψαξε να βρεις το το "τελετουργικο" που σου ταιριαζει Προσεχε γιατι σε τετοιες φασεις ειναι ευκολο να εξαρτηθεις απο εξωγενεις χημικες ουσιες Τα παιδια ειναι ευκολο να τα συγκεντρωσεις με την αφορμη/δικαιολογια του "παιχνιδιου" Αν δεν σε συγκινει το πτυχιο, γιατι το επελεξες;
Mikeasdf Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αν βρεθει κατι πειτε μου και μενα Ανησυχεις μηπως για πολλα πραγματα ταυτοχρονα? Αν ναι το κανω και γω και ιδιαιτερα οταν παω να πεσω για υπνο, τοτε ερχονται ολα μαζι. Αυτο που με βοηθαει ειναι να σκεφτομαι "1 thing at a time".Ο,τι ειναι να ερθει θα ερθει και τοτε το αντιμετωπιζεις. 1
thomasG4 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω το ίδιο πρόβλημα ως ένα βαθμό. Κάποιες τεχνικές που με βοήθησαν: - Βάζεις χρονόμετρο στο task που θέλεις να κάνεις και δεν παρεκκλίνεις. 25 λεπτά δουλειά 5 λεπτα διάλειμμα. Στο διάλειμμα μην χρησιμοποιείς το pc. - Transcendental Meditation. Με λίγα λόγια κάθεσαι αναπαυτικά και σκέφτεσαι μια λέξη που να μην κάνει συνειρμούς, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή (εδώ έχει αρκετά), και το κάνεις αυτό για 15 λεπτά. Προσπαθείς να μην κάνεις άλλες σκέψεις. Αυτό βοηθάει αρκετά στη συγκέντρωση. - Κρύο ντους. Όσο και αν φαίνεται περίεργο βοηθάει. Μετά νιώθεις πιο συγκεντρωμένος. 2
Gtr34 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οταν διαβάζω, θέλω απόλυτη ησυχία. Οταν οδηγώ, δεν θέλω μουρμούρα και ράδιο ανοιχτό. 1
Iris_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν έχω κανένα θέμα με την επιλογή του συγκεκριμένου πτυχίου. Ίσα ίσα που μου αρέσει πάρα πολύ. Απλά ξέρω ότι σίγουρα θα με πιάσει, ακόμα και τότε, και θέλω μέχρι να έρθει εκείνη τη στιγμή, να είμαι προετοιμασμένη. @Mike... Μέσα έπεσες Δυστυχώς δεν πιάνει σε μένα.. Έχω το ίδιο πρόβλημα ως ένα βαθμό. Κάποιες τεχνικές που με βοήθησαν: - Βάζεις χρονόμετρο στο task που θέλεις να κάνεις και δεν παρεκκλίνεις. 25 λεπτά δουλειά 5 λεπτα διάλειμμα. Στο διάλειμμα μην χρησιμοποιείς το pc. - Transcendental Meditation. Με λίγα λόγια κάθεσαι αναπαυτικά και σκέφτεσαι μια λέξη που να μην κάνει συνειρμούς, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, και το κάνεις αυτό για 15 λεπτά. Προσπαθείς να μην κάνεις άλλες σκέψεις. Αυτό βοηθάει αρκετά στη συγκέντρωση. - Κρύο ντους. Όσο και αν φαίνεται περίεργο βοηθάει. Μετά νιώθεις πιο συγκεντρωμένος. Το 2ο το έχω προσπαθήσει.. Ξέρεις πόσες άλλες, νέες λέξεις έχω εφεύρει σε αυτά τα 15 λεπτά? Είμαι πολύ στην τσίτα γενικότερα.. Ειδικά αυτό τον καιρό. Το κουλό είναι πως αν μου αρέσει κάτι που κάνω, χάνομαι. Δεν ακούω δεν ανταποκρίνομαι γενικότερα. Από το ένα άκρο στο άλλο.
TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 - Κρύο ντους. Όσο και αν φαίνεται περίεργο βοηθάει. Μετά νιώθεις πιο συγκεντρωμένος. Αν έχεις επιζήσει της ψυχρολουσίας 1
Mikeasdf Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν έχω κανένα θέμα με την επιλογή του συγκεκριμένου πτυχίου. Ίσα ίσα που μου αρέσει πάρα πολύ. Απλά ξέρω ότι σίγουρα θα με πιάσει, ακόμα και τότε, και θέλω μέχρι να έρθει εκείνη τη στιγμή, να είμαι προετοιμασμένη. @Mike... Μέσα έπεσες Δυστυχώς δεν πιάνει σε μένα.. Το κουλό είναι πως αν μου αρέσει κάτι που κάνω, χάνομαι. Δεν ακούω δεν ανταποκρίνομαι γενικότερα. Από το ένα άκρο στο άλλο. Μα πρεπει να το δεις ετσι (αν προκειται για κατι το οποιο δε μπορεις να το αλλαξεις) αλλιως θα σε τρελανει. Κατι αλλο, δοκιμασε να "υποβαθμιζεις/υποτιμας" πραγματα που εσυ θεωρεις σοβαρα προβληματα (οχι υγειας εννοειται) και προσπαθησε να μην τα μεγαλοποιεις για να μην πανικοβαλλεσαι. Μη δινεις πολυ σημασια στα παντα, take your mind off, κανε καποια ενασχοληση που θα σε ανανεωσει η βρες κατι αλλο να προβληματισει το μυαλο σου περισσοτερο (?), συγκρινε αυτα που εσυ θεωρεις προβληματα η σοβαρες καταστασεις με αλλα, χειροτερα και εκτιμησε την τυχη σου (not the best thing to do though) Το τελευταιο το παθαινω και γω, δε ξερω αν ειναι καλο η κακο
_hopelesscase_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν γυμνάζεσαι βοηθάει όλες τις πνευματικές λειτουργίες. Μπορώ να το επιβεβαιώσω. Αν είσαι όλη μέρα σε μια κατάσταση μούχλας μπροστά από μια οθόνη ή βιβλίο, η συγκέντρωση κάποια στιγμή, πέφτει κατακόρυφα. Το medidation που αναφέρει ο thomas επίσης παίζει πολύ ως συμβουλή, δεν έχω κάνει, αλλά στο ίντερνετ όλο διαβάζω για το θέμα, το βασικό απ' ότι καταλαβαίνω είναι ότι ξεκινάς λίγο-λίγο και ότι είναι σαν γυμναστική του μυαλού. Για να φτάσεις το ένα τέταρτο φαντάζομαι θα παρει καποιο χρόνο συστηματικη΄ς εξάσκησης. Μια λύση είναι η αποκοπή από τα ερεθίσματα που σου αποσπούν την προσοχή ή η μεταφορά σε άλλο χώρο (πχ. βιβλιοθήκη) για διάβασμα. Επίσης να ξέρεις ότι η συγκέντρωση είναι κι αυτή μια συνήθεια που λειτουργεί αθροιστικά. Την πρώτη βδομάδα θα συγκεντρωθείς Χ ώρα, την επόμενη Χ+1, και πάει λέγοντας. Με το να το αφήνεις ή να απασχολείς το μυαλό σου με "λύσεις" σε πηγαίνει πίσω. One step at a time. Αυτά με τα βότανα, χαπάκια κλπ. τα θεωρώ μαλακίες. 2
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οταν διαβάζω, θέλω απόλυτη ησυχία. Οταν οδηγώ, δεν θέλω μουρμούρα και ράδιο ανοιχτό. πολλες φορες η "μουσικη" βοηθαει να βρεις τον ρυθμο σου
Liverpool89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Και γω μερικες φορες.Σημερα πχ ξυπνησα χωρις να σκεφτομαι κατι που να με αγχωνει μα τιποτα.Μετα φροντισαν η μανα μου, η κοπελα μου να με κανουν να αγχωθω τρελα για πολλα που γω τα χω βαλει σε χρονοδιάγραμμα.
thomasG4 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Το 2ο το έχω προσπαθήσει.. Ξέρεις πόσες άλλες, νέες λέξεις έχω εφεύρει σε αυτά τα 15 λεπτά? Είμαι πολύ στην τσίτα γενικότερα.. Ειδικά αυτό τον καιρό. Πίνεις αρκετούς καφέδες; Σε εμένα προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι η καφεΐνη χειροτερεύει το θέμα συγκέντρωσης. Τώρα για το meditation. Προσπάθησε όταν σου έρχονται άλλες σκέψεις να τις αποφεύγεις. Δεν είναι καλό και να πας και στο άλλο άκρο και να επιμένεις πολύ στη λέξη, όταν ξεφεύγουν οι σκέψεις. Απλά προσπαθείς όσο πιο χαλαρά γίνεται να ξανασκεφτείς τη λέξη που έχεις διαλέξει. Θέλει αρκετή προπόνηση, αλλά άμα το καταφέρεις θα δεις ότι κάνει μεγάλη διαφορά. 2
Liverpool89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Και γω μερικες φορες. Σημερα πχ ξυπνησα χωρις να σκεφτομαι κατι που να με αγχωνει μα τιποτα. Μετα φροντισαν η μανα μου, η κοπελα μου να με κανουν να αγχωθω τρελα για πολλα που γω τα χω βαλει σε χρονοδιάγραμμα.
thomasG4 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αν έχεις επιζήσει της ψυχρολουσίας Έλα μωρέ συνήθεια είναι Δοκίμασε το. Στην αρχή νιώθεις μια τρομερή εγρήγορση, αλλά μετά σαν να καλμάρει το μυαλό απο τις σκέψεις. Το κακό είναι ότι δεν κρατάει και πολύ η επίδραση.
Iris_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Πίνεις αρκετούς καφέδες; Σε εμένα προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι η καφεΐνη χειροτερεύει το θέμα συγκέντρωσης. Τώρα για το meditation. Προσπάθησε όταν σου έρχονται άλλες σκέψεις να τις αποφεύγεις. Δεν είναι καλό και να πας και στο άλλο άκρο και να επιμένεις πολύ στη λέξη, όταν ξεφεύγουν οι σκέψεις. Απλά προσπαθείς όσο πιο χαλαρά γίνεται να ξανασκεφτείς τη λέξη που έχεις διαλέξει. Θέλει αρκετή προπόνηση, αλλά άμα το καταφέρεις θα δεις ότι κάνει μεγάλη διαφορά. Δεν πίνω καφέ. Ούτε αναψυκτικά. Για το meditation.. Μου είναι δύσκολο να κάτσω "φρόνιμη" κάπου. Άρα δηλαδή μου λες σε απλά δικά μου λόγια να εγκαταστήσω firewall στο μυαλό μου αυτά τα 15'. Θα το προσπαθήσω βέβαια, εφόσον φαίνεται αποτελεσματικό. Όσο για τα βότανα.. Δεν παίρνω χημικά, που και που κάνω εισπνοές με δεντρολίβανο για να ηρεμώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα