Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χαχαχαχα ωραια ας επιχειρηματολογησω λοιπον! 25 ειναι ενας μεσος ορος (κατ'εμε παντα) ωστε ενας επαγγελματικα ανεξαρτητος ανθρωπος να εχει δικο του προσωπικο χωρο.. οσο για το φυλο εμ... μαλλον στερεοτυπο τι να πω :P

*και τα δοντακια μου ειναι μια χαρα!! λυυυυυσαξες!!!!! :P

Πολύ βάζεις. Ο άνθρωπος πρέπει από τα 18 του να φεύγει από το σπίτι. 

Δικαιολογίες "μαζεύω λεφτά" είναι απλά φθηνές... οι περισσότεροι (γιατί όντως υπάρχουν εξαιρέσεις) βολεύονται με τις ανέσεις που τους παρέχει η οικογένεια, κυρίως η μάνα (π.χ. πλύσιμο ρούχων και πιάτων, μαγείρεμα, τακτοποίηση λογαριασμών κτλ) και καβατζώνονται. 

Αυτό οδηγεί σε πολλές παθογένειες... π.χ. δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν σε ένα σπίτι όταν μείνουν (τελικά) με τον σύντροφό τους ή δεν ξέρουν να εκτιμήσουν τον άλλο άνθρωπο αναφορικά με την υπευθυνότητα που δείχνει ως άνθρωπος... και αυτό γιατί δεν έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό τον τομέα. 

Έτσι, ακόμα και εάν υπάρξει "κεραυνοβόλος" έρωτας αυτός εστιάζεται μόνο σε ένα σαρκικό επίπεδο ή έναν φανταστικό κόσμο όπου το "άλλο μισό" αλλά και ο ερωτευμένος δεν έχουν υποχρεώσεις και "όλα ωραία και καλά". 

Δημοσ.

Δικαιολογίες "μαζεύω λεφτά" είναι απλά φθηνές... οι περισσότεροι (γιατί όντως υπάρχουν εξαιρέσεις) βολεύονται με τις ανέσεις που τους παρέχει η οικογένεια, κυρίως η μάνα (π.χ. πλύσιμο ρούχων και πιάτων, μαγείρεμα, τακτοποίηση λογαριασμών κτλ) και καβατζώνονται. 

Αυτό οδηγεί σε πολλές παθογένειες... π.χ. δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν σε ένα σπίτι όταν μείνουν (τελικά) με τον σύντροφό τους ή δεν ξέρουν να εκτιμήσουν τον άλλο άνθρωπο αναφορικά με την υπευθυνότητα που δείχνει ως άνθρωπος... και αυτό γιατί δεν έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό τον τομέα. 

Έτσι, ακόμα και εάν υπάρξει "κεραυνοβόλος" έρωτας αυτός εστιάζεται μόνο σε ένα σαρκικό επίπεδο ή έναν φανταστικό κόσμο όπου το "άλλο μισό" αλλά και ο ερωτευμένος δεν έχουν υποχρεώσεις και "όλα ωραία και καλά". 

Γιατι ειναι υποχρεωτικο κάποιος να μεινει τελικα με συντροφο? :D

Κατα τα αλλα αν κάποιος έχει αλλες οικονομικες υποχρεώσεις και βοηθάει το σπιτι του δεν μπορει καμια να του πει ξέρεις δεν μενεις μονος σου εισαι ανικανος οποια το κανει αυτο για μενα ειναι ηλιθια κ σκεφτεται μονο την παρτη της.Οποτε πουλο γιατι μετα θα ξεκινησουν τα προβληματα με την κακομαθημενη

Δημοσ.

να σου πω κατι.. τους γονεις μας (δυστυχως) δε θα τους εχουμε για παντα.. οποτε και πιο πριν εγω προσωπικα να ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να φυγω δε θα εφευγα.. μπορεις να συμβαλεις με διαφορους τροπους μεσα στο σπιτι (ακομα και οικονομικα) ωστε να μη γινεσαι "βαρος" που ποτε ενας γονιος δε θεωρει το παιδι του βαρος αλλα τεσπα.. τωρα οσο για τη συμπεριφορα μας που ειπες,  αυτο ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα και δεν εχει να κανει (παλι προσωπικη αποψη) με το αν θα φυγω απο το σπιτι στα 18 η στα 28..

• Like 1
Δημοσ.

Θα μιλήσω για τον εαυτό μου και όχι για τις άλλες περιπτώσεις.. προτιμώ να επιστρέω στον πατέρα μου τα χρήματα που μου δάνεισε για την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό παρά να το παίξω δεν πληρώνω και να πάω σε δικό μου σπίτι. Ούτε βγάζω τόσα λεφτά ώστε να έχω και δικό μου σπίτι και να τον πληρώνω. Εξάλλου αυτή η κατάσταση μέχρι 2 χρόνια υπολογίζω να κρατήσει. Όσο για το πλύσιμο πιάτων που λες κάθε μέρα κάνω περίπου 2 ώρες αποστείρωση δε φοβάμαι τα πιάτα.

• Like 2
Δημοσ.

Ειδες ηταν για να βαρυνει τελικα... στο ειπα δεν ηταν απλη πλάκα 

οχι απλα εσυ τη βαρυνες και τωρα παρα-βαρυνε!!! :P χαχαχχαχα !!!

Δημοσ.

εμ και εγω ετσι ειπα πριν :P

Ε μα 3 μήνες και δεν κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει άλλη κουβέντα η γλυκόλογο ή όπως θες πες το να ανταλάξουν και οχι τιπολα αλλο δεν θα εχει πεσει ζμπρώξιμο

Δημοσ.

Τι εγινε ρε παιδια σαν να βαρυνε λιγο η συζητηση .... πλακα δεν κάναμε? 

Τα θέματα του φλάου πάντα περιέχουν ένα κρυφό ειδικό βάρος.

Δημοσ.

οχι απλα εσυ τη βαρυνες και τωρα παρα-βαρυνε!!! :P χαχαχχαχα !!!

Δεν ξεκινησαν απο εμενα τα σχολια οτι κάποιος πρεπει να ειναι οικονομικα ανεξάρτητος για να έχει γκομενα 

Δημοσ.

Πάντως αν δεν πεσει τελικά ζμπρώξιμο έλα μια βόλτα από τη σχολή μου να ανοίξει το ματάκι σου και πες ότι κάνει μεταπτυχιακό ή ειδίκευση στη σχολή μου :P

Δημοσ.

να σου πω κατι.. τους γονεις μας (δυστυχως) δε θα τους εχουμε για παντα.. οποτε και πιο πριν εγω προσωπικα να ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να φυγω δε θα εφευγα.. μπορεις να συμβαλεις με διαφορους τροπους μεσα στο σπιτι (ακομα και οικονομικα) ωστε να μη γινεσαι "βαρος" που ποτε ενας γονιος δε θεωρει το παιδι του βαρος αλλα τεσπα.. τωρα οσο για τη συμπεριφορα μας που ειπες,  αυτο ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα και δεν εχει να κανει (παλι προσωπικη αποψη) με το αν θα φυγω απο το σπιτι στα 18 η στα 28..

WTF;

Ούτε και τα παιδιά σου θα τα έχεις για πάντα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα τα κρατάς δέσμια στο σπίτι σου μέχρι να πεθάνεις; 

Η συμπεριφορά έχει άμεση σχέση με το πότε φεύγεις από το σπίτι. Από το πιο μικρό (π.χ. που αφήνεις τις βρεγμένες πετσέτες ή την οδοντόβουρτσα) μέχρι τα μεγάλα (π.χ. λογαριασμοί, ασφάλεια μέσα στο σπίτι κτλ). 

Εάν δεν μπορεί κανείς να είναι άξιος να καταφέρει να ζει μόνος του, τότε δεν είναι ενήλικος ποτέ. Sorry, αλλά έτσι είναι. Όσο εξαρτάσαι από τους γονείς σου, είσαι παιδί. Ψυχολογικά και κοινωνικά. 

Όλα τα άλλα (π.χ. "δεν τους έχουμε για πάντα") είναι εντελώς ψεύτικα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...