garen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα. Εχω στο μυαλό μου μια ιδέα για το τρόπο παρασκευης ενός ροφήματος. Υπάρχει τρόπος να μάθω αν είναι κατοχυρωμένη απο κάποιον άλλο? θέλω να μαθω αν είναι κατοχυρωμένο γιατί το έχω δεί να αναφέρετε σε κάποιοες συζητήσεις σε φορουμ κτλ αλλα όχι σε κάποιο μαγαζί.
groot Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει. Πας σε ένα δικηγόρο που ασχολείται με αυτά και τον πληρώνεις να κανει έρευνα. Βέβαια, από την άλλη, δεν νομίζω να μπορείς να κατοχυρώσεις πατέντα για τρόπο παρασκευής ρπφήματος. Δες στον ΟΒΙ καλύτερα.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Είναι ολόκληρη διαδικασία η κατοχύρωση. Μπες στην σελίδα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας https://www.obi.gr/obi/?tabid=65 Κάνε αναζήτηση αν είναι κατοχυρωμένο κάτι που ψάχνεις αλλιώς πρέπει να περάσεις και αν ψάξεις από τα γραφεία τους. Να ξέρεις οτι εφόσον θες να κατοχυρώσεις κάτι υπάρχει και ετήσιο τέλος που πληρώνεις.
groot Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Όπου το "να δεις εάν κάτι είναι κατοχυρωμένο" σημαινει πως δεν ψάχνεις μόνο τα υφιστάμενα διπλώματα αλλά και τα claims τους...... Καλύτερα να πληρώσεις δικηγόρο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
epp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 http://www.epo.org/searching/free/espacenet.html για search . Επισης επειδη πιστευω οτι καμια ιδεα δεν εχεις για το τι ισχυει σε αυτο το πεδιο καλυτερα να συμβουλευτεις ειδικο ωστε καλα καλα να καταλαβεις αν υπαρχει παρομοια πατεντα κατοχυρωμένη. Επιπλεον αν ενδιαφερεσαι για να καταθεσεις μια πατεντα που θα σε καλυπτει σε ευρωπαικο επιπεδο (απο το european patent office) να υπολογιζεις κοστος γυρω στα 30.000 Ευρω (και ΑΝ εγκριθει ενα ποσο καθε ετος για να την διατηρεις)
garen Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Πάνω κάτω γνωρίζω τη διαδικασία περίπου 300 ευρο είναι για να κτοχυρώσεις πατέντα για 5 χρόνια μετά απο αυτα τα 5 χρόνια θέλει συνδρομή κάθε χρόνο. Θέλω μόνο στην Ελλάδα να την κατοχυρώσω οχι ευρόπη. Δέν βρίσκω κάτι στα σιτες που μου είπατε.πρέπει να πατήσω κάποια λέξη κλειδί και να κάνω αναζήτηση?δέν βγάζει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα