Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά πως μπορώ να βρώ κάποια ρύθμιση για το φωτισμό του πληκτρολογίου σε ένα φορητό Τoshiba που εχω?  Πχ πως μπορώ να το κάνω να είναι μόνιμα αναμένο η να αλλάξω το χρόνο που παραμένει αναμένο?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

παιδιά πως μπορώ να βρώ κάποια ρύθμιση για το φωτισμό του πληκτρολογίου σε ένα φορητό Τoshiba που εχω?  Πχ πως μπορώ να το κάνω να είναι μόνιμα αναμένο η να αλλάξω το χρόνο που παραμένει αναμένο?

Ευχαριστώ.

ποιό μοντέλο είναι ακριβώς;;

στo manual δεν αναφέρει τπτ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα δύο λαπτοπ για τα οποια ενδιαφέρομαι είναι τα:

α) Τοshiba Satellite, P50-B-10V

β) Dell XPS, L502X

Στα μάνουαλ δεν αναφέρεται τιποτα

α)Για το Τοshiba το βρήκα και το αναφέρω γιατί ίσως ενδιαφέρει και άλλα παιδιά.

Πάμε στο BIOS και εκεί υπάρχει επιλογή για το φωτισμό του πληκτρολογιου στο τομέα "Power Management". Εκεί εχει 3 επιλογές : ΟΝ, ΟFF και Timer. Στο Timer μάλιστα μπορείς να βάλεις και το χρόνο μετά απο τον οποίο θέλεις να σβήνει ο φωτισμός.

Εγώ το έβαλα στο ON. Το πιο ωραιο είναι όμως πως αφού μπεις στα Windows (εγώ έχω Win 7) με το συνδυασμό πλήκτρων Fn+Z ενεργοποιείς και απενεργοποιείς όποτε γουστάρεις το φωτισμό!!! Οτι ήθελα ακριβώς και πραγματικά είναι άξιο αποριας γιατί πήγανε και κρύψανε αυτή τη ρυθμιση στο BIOS.

β) για το Dell δεν βρήκα λύση. Στο BIOS δεν υπάρχει επιλογή για "Power Management". Ψαχνοντας σε διαφορα φορουμ λέγανε πως γίνεται υπάρχει επιλογή στο Control Panel/Windows Mobility Center. Σε μένα δεν υπήρχε καμιά επιλογή για το φωτισμό του πληκτρολογίου. Πήγα στο site της Dell κατέβασα ένα utility και στο Windows Mobility Center εμφανίστηκε μια επιλογή μόνο για να ρυθμιζεις το επίπεδο του φωτισμού οχι για να το ενεργοποιεις η απενεργοποιεις (βέβαια αν το βάλεις στο μηδεν το απενεργοποιείς, ομως σε ολα τα άλλα επίπεδα δουλευει ο timer). Προφανώς "κάπου" ειναι "κρυμένη" η επιλογή. Ισως πρέπει να κάνω ένα update στο BIOS αλλά διστάζω γιατί δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιο πράγμα.

edit: να προσθέσω πως τα bloatware των λαπτοπ τα απεγκατέστησα και ίσως να υπάρχει κάτι για το φωτισμό του πληκτρολογιου. Ομως ούτως η άλλως ολα τα "καλούδια" που βάζουν στα λαπτοπς οι εταιρίες υπάρχουν για κατέβασμα στα site τους.

edit 2: Λύθηκε και για το Dell. Kατάρχήν χρειαζεται το "Dell QuickSet Application". Αν δεν το έχετε το κατεβάζετε απο εδώ (http://www.dell.com/support/home/us/en/19/product-support/product/xps-l502x/drivers/advanced). Μετά βρίσκετε το "backlitKB.exe" (πρέπει να είναι στη διαδρομή C:\Program Files\Dell\QuickSet\BacklitKB.exe). Το πατάτε και εχει ολες τις επιλογές εκεί. Αν το βάλετε στο "ποτέ απενεργοποιημένο" τότε μπορείτε με το συνδυασμο πληκτων Fn+F6 να απενεργοποιείτε το φωτισμό, να τον ενεργοποιειτε η να τον ενεργοποειτε στη μιση φωτεινότητα!!

Επεξ/σία από dub

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...