Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη χωριατικη κατεβαινει ευκολα χωρις να το καταλαβαινεις.

Αλλα εγω το τρωω χυμα μια κουταλια της σουπας. Και νερο στο τελος για να φυγει ολο. Δεν εχω αλεσμενο, αλλα κανονικο. Αν και διαβασα οτι ο αλεσμενος ειναι καλυτερος γιατι απορροφαται καλυτερα απο το σωμα.

Εχει μια περιεργη μυρωδια, αλλα ετσι ειναι λογικα το λιναρι. Μου θυμιζει καποιες καψουλες ωμεγα-3 που επαιρνα παλαιοτερα. Εξαλλου και το λιναρι ειναι φουλ σε ωμεγα λιπαρα.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Από την μια αλεσμένο οξειδώνεται από την άλλη σε σπόρους δεν απορροφάται.

Νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να παίρνεις μικρές ποσότητες αλεσμένου για να μη οξειδωθεί.

Αφού λοιπόν μια κουταλιά είναι περίπου 14gr αν πάρεις για 2 βδομάδες χρειάζεσαι 196gr.

Οπότε παίρνεις κάθε φορά από 200 γραμμάρια.

Το κόστος από εκεί που το πήρα είναι 1 ευρώ για 200 γραμμάρια.

Δημοσ.

έχουν μύλο στα jumbo και στα σούπερ έχει μπαχαρικά μέσα σε μύλο χειροκίνητο με 3Ε!

δεν ξέρω πως μυρίζει αλεσμένο εγώ παίρνω σπόρους και σαν γεύση μαρέσει πολύ

Δημοσ.

αυτην την κουταλιά λιναρόσπορο ανακατευτε  την με μια δυο κουταλιές σπόρους απο ανάλατο πασατέμπο  η αλλιώς κολοκυθόσπορο που εχουν ολα τα σουπερ μαρκετ 

kolok+ilios8.jpg

βάλτε τα σε ενα μπολ και ριχτε απο πάνω γαλα και λιγο βρώμη η  δημητριακά , μια κουταλιά μέλι , μια μπανάνα ψιλοκομμένη κ έχετε το τέλειο πρωινό ! 
  • Like 4
Δημοσ.

αυτην την κουταλιά λιναρόσπορο ανακατευτε  την με μια δυο κουταλιές σπόρους απο ανάλατο πασατέμπο  η αλλιώς κολοκυθόσπορο που εχουν ολα τα σουπερ μαρκετ 

kolok+ilios8.jpg

βάλτε τα σε ενα μπολ και ριχτε απο πάνω γαλα και λιγο βρώμη η  δημητριακά , μια κουταλιά μέλι , μια μπανάνα ψιλοκομμένη κ έχετε το τέλειο πρωινό ! 

Ο κολοκυθόσπορος ειναι τα λευκά πασατέμπο η τα μαύρα? Πωλούνται και χωρίς την φλούδα ή θα πρέπει να τα ξεφλουζίζουμε ενα ενα? Για ποια συστατικά τους τα βάζεις?

Δημοσ.

Ο κολοκυθόσπορος ειναι τα λευκά πασατέμπο η τα μαύρα? Πωλούνται και χωρίς την φλούδα ή θα πρέπει να τα ξεφλουζίζουμε ενα ενα? Για ποια συστατικά τους τα βάζεις?

έτοιμα, καθαρισμένα,  ανάλατα σε παρα πολλα σουπερ μαρκετ , σε σακουλάκια η μπολάκια και πολυ  φτηνά !

τα βαζω και γιατι δίνουν πολυ νοστιμιά και για τις ιδιότητες τους

δες εδω

http://eisygian.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6.html

• Like 1
Δημοσ.

έτοιμα, καθαρισμένα,  ανάλατα σε παρα πολλα σουπερ μαρκετ , σε σακουλάκια η μπολάκια και πολυ  φτηνά !

τα βαζω και γιατι δίνουν πολυ νοστιμιά και για τις ιδιότητες τους

δες εδω

http://eisygian.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6.html

Ωραίος, οπότε ανακεφαλαιώνω την σύνθεση του πρωινου.

• 4-5 κουταλιές βρώμη,
  • 1 κουταλιά λιναρόσπορο,
  • 2 κουταλιές κολοκυθόσπορο,
  • 1 κουταλιά μέλι
  • κανέλα,
  • σταφίδες,
  • (μπανανα),
  • ελάχιστο γάλα, ίσα ίσα να παπαριάσει

Αν υπάρχει καμιά κάποια διαφωνία ή πρόταση είναι ευπρόσεκτη.

Λέω να κάτσω να υπολογίσω τις ποσότητες αυτές σε θερμίδες και θρεπτικά συσταστικά να ξέρω τι ακριβώς λαμβάνω.

Δημοσ.

Βάλε και λίγη ωμή ψίχα από καρύδια, Και αυτή στα σούπερ μάρκετ λίγη πιο ακριβή βέβαια , όμως το πρωινό θα γίνει τούμπανο πραγματικά και πεντάνοστιμο..

Λίγοι τα ξέρουν αυτά να ξέρεις :-)

• Like 3
Δημοσ.

Βάλε και λίγη ωμή ψίχα από καρύδια, Και αυτή στα σούπερ μάρκετ λίγη πιο ακριβή βέβαια , όμως το πρωινό θα γίνει τούμπανο πραγματικά και πεντάνοστιμο..

Αυτό τι προσφέρει? Γιατί αν είναι για ω3 που ξέρω πως έχουν τα καρύδια, μην βάλω 2 πηγές της ίδιας ουσίας χωρίς λόγο.

Μην το κάνω και θερμιδική βόμβα, ο στόχος είναι να περιέχει όσα χρειάζομαι χωρίς υπερβολές.

Δημοσ.

και στις σαλατες (και οχι μονο) πανε οι ξηροι καρποι

Αυτό τι προσφέρει? Γιατί αν είναι για ω3 που ξέρω πως έχουν τα καρύδια, μην βάλω 2 πηγές της ίδιας ουσίας χωρίς λόγο.

Μην το κάνω και θερμιδική βόμβα, ο στόχος είναι να περιέχει όσα χρειάζομαι χωρίς υπερβολές.

αν τρωγαμε μονο για την "ενεργεια" θα τρωγαμε απο σωληναρια της NASA που δεν χρειαζονται και πλυσιμο

• Like 1
Δημοσ.

και στις σαλατες (και οχι μονο) πανε οι ξηροι καρποι

αν τρωγαμε μονο για την "ενεργεια" θα τρωγαμε απο σωληναρια της NASA που δεν χρειαζονται και πλυσιμο

Δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά στην ενέργεια. Είπα ξεκάθαρα πως θα ήταν καλό να αποφευχθεί ο πλεονασμός με συσταστικά που έχουν τις ίδιες θρεπτικές ουσίες.

Θα μπορούσε π.χ. κάποιος αν βαρεθεί την ίδια γεύση μετά από καιρό να βγάλει κάτι και να βάλει κάτι "ισοδύναμο".

Γι αυτό ρώτησα αν τα καρύδια προτάθηκαν για τα ω3.

Δημοσ.

Και εγω αυτο τρωω περιπου βαζω 200γραμαρια  περιπου βρωμη δυο τρεις κουταλιες της σουπας ηλιοσπορο και μπολικο γαλα.

Και ομως μερικοι τρωμε με βαση τι προσφερει το καθε φαι.Το φαι για μερικους απο εμας ειναι εργαλειο

• Like 2
Δημοσ.

εκτος απο τα ωμεγα3 , εκτος απο τις  φυτικές ίνες, της βιταμίνες , το μαγνήσιο και τοσα αλλα , θα  μπορουσα να σου γραψω οτι μεχρι και την οξείδωση της LDL χοληστερόλης εχει αποδειχθεί οτι  αναστέλλουν τα καρυδια αλλα δεν εχει νοημα ειναι ψιλά γράμματα , θα σου πω μονο πως ειναι ο καλύτερος ξηρός καρπός που μπορεις να φας !

και οχι  καμια υπερβολή , δεν σου ειπα να τρως μια σακούλα καθε μερα , μια χουφτιτσα μικρη βάζε και εισαι κομπλε ..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...