Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβουλη : Μην εμπιστευεσαι τις συμβουλες αγνωστων απο φορουμς για το μελλον σου

Παραδοξο: Τη δικη σου συμβουλη πρεπει να την εμπιστευτει? :P

• Like 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις άριστα σε μαθηματικά, φυσική ή χημεία; Πιθανότητες να βγάλεις μια καλή σχολή με άριστα ώστε να πάρεις υποτροφία; Ξέρεις ξένες γλώσσες; Είσαι σε κάτι πολύ καλός; Υπάρχει λόγος δηλαδή να προτιμήσει ο ξένος εργοδότης εσένα από έναν συντοπίτη του;

Επεξ/σία από φραμπάλα
Δημοσ.

Βρες καμία γκόμενα, κάνε καμία βλακεία με την παρέα σου. Ακόμα 2α λυκείου είσαι, μην βγάζεις συμπεράσματα και πορίσματα γιατί κάτα 90% θα είναι λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις άριστα σε μαθηματικά, φυσική ή χημεία; Πιθανότητες να βγάλεις μια καλή σχολή με άριστα ώστε να πάρεις υποτροφία; Ξέρεις ξένες γλώσσες; Είσαι σε κάτι πολύ καλός; Υπάρχει λόγος δηλαδή να προτιμήσει ο ξένος εργοδότης εσένα από έναν συντοπίτη του;

Έχεις την εντύπωση ότι ο ξένος εργοδότης προσλάμβάνει μόνο τους άριστους;

Εγώ σου λέω ότι προσλάμβάνει και έναν απλά καλό,με όρεξη να μαθαίνει και να είναι της εμπιστοσύνης.Επίσης ρόλο παίζει το πόσο ζήτηση έχει κάτι.Εκεί χωράνε και οι απλά μέτριοι.

Δημοσ.

Έχεις την εντύπωση ότι ο ξένος εργοδότης προσλάμβάνει μόνο τους άριστους;

Εγώ σου λέω ότι προσλάμβάνει και έναν απλά καλό,με όρεξη να μαθαίνει και να είναι της εμπιστοσύνης.Επίσης ρόλο παίζει το πόσο ζήτηση έχει κάτι.Εκεί χωράνε και οι απλά μέτριοι.

Αυτό συμβαίνει σε πολλές δουλειές κι εδώ, όχι μόνο έξω

Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει σε πολλές δουλειές κι εδώ, όχι μόνο έξω

Σαφώς.Αλλά όπως είπε ο θεματοθέτης, δε θέλει μισθούς "ξεφτίλα".

Αυτή είναι η διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή είναι η διαφορά.

Επίσης εδώ είναι πιο πολύ θεωρητικό...:)

Δημοσ.

Αυτή είναι η διαφορά.

Μισθό ξεφτίλας είναι 900 ευρώ καθαρά με ένσημα με bonus και 8ωρο για άτομο που έχει βγάλει μόνο γυμνάσιο ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αυτο !!!!!! Αυτό είναι το πιο ακραίο παράδειγμα που έχω απο φίλο μου στην Ελλάδα του σήμερα. Έχω και άλλα που μου αποδεικνύουν το εξής : Οι βαθμοί τα πτυχία δεν σου εξασφαλίζουν την ευρεσή δουλειάς με λεφτά απαραίτητα. Εχω δει αμέτρητες φορές στο περιβάλλον μου το αντίθετο . Ατομα με ενα πτυχίο και μέτριους βαθμούς ή και κανένα πτυχίο να μην μένουν άνεργοι και να παίρνουν 1000 αρικο και άτομα με 2 μεταπτυχιακά και πολυτεχνείο να μην βρίσκουν εδώ και πολύ καιρό ΚΑΜΙΑ δουλειά . 

όποιος υποστηρίζει ότι με πτυχία και βαθμούς θα έχει εξασφαλισμένο μέλλον ή τελος παντων θα είναι σε καλύτερη μοίρα απο κάποιον χωρίς πτυχία κάνει λάθος. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΝΑΙ . πρακτικά όχι πολλές φορές γίνεται το αντίθετο ! Αμα δείτε τί ζητάνε στην αγορά εργασίας θα καταλάβετε ότι αυτό που ζητάνε είναι να αξίζεις να είσαι αποδοτικός και εμπιστος σε πολλές δουλιές τους ενδιαφέρει η προσωπική σου ενασχόληση με τον τομέα αυτό . Στην τελική τα πτυχία σου και όλα αυτά είναι μια ενδειξη δυνατοτητων.

Δημοσ.

Αυτή είναι η διαφορά.

Ο θεματοθετης τι ακριβως εχει να προσφερει σε εναν εργοδοτη ωστε να του δωσει ενα καλο μισθο;

Προσπαθησε να βρεις κατι που σου αρεσει και να γινει καλος σε αυτο, και μην ασχολησαι στα 16 σου με μισθους. 

• Like 1
Δημοσ.

Μισθό ξεφτίλας είναι 900 ευρώ καθαρά με ένσημα με bonus και 8ωρο για άτομο που έχει βγάλει μόνο γυμνάσιο ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αυτο !!!!!! 

Φυσικά και είναι μισθός ξεφτίλα.Σου εξασφαλίζει κάτι το 900 που γράφεις;Ζεις αξιοπρεπώς;Μάλλον όχι...

(Μήπως τελικά το μισθό τον έχουμε στο μυαλό μας σαν μία εξίσωση που εκεί μέσα "παίζουν μπάλα" το τι σπουδάσαμε,το πόσο παίρνει ο γείτονας και το αν τα ξύνουμε στη δουλειά;Για παράδειγμα αν παίρνεις 500 και είσαι αραχτός, είσαι μια χαρά δηλαδή.)

Δημοσ.

Φυσικά και είναι μισθός ξεφτίλα.Σου εξασφαλίζει κάτι το 900 που γράφεις;Ζεις αξιοπρεπώς;Μάλλον όχι...

(Μήπως τελικά το μισθό τον έχουμε στο μυαλό μας σαν μία εξίσωση που εκεί μέσα "παίζουν μπάλα" το τι σπουδάσαμε,το πόσο παίρνει ο γείτονας και το αν τα ξύνουμε στη δουλειά;Για παράδειγμα αν παίρνεις 500 και είσαι αραχτός, είσαι μια χαρά δηλαδή.)

Αυτό κατάλαβες ; Δεν μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς με 900 ευρώ μόνος (είναι υποκειμενικό βέβαια. Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας και τι απαιτήσεις έχει ή πως εχει καλομάθει) ; Ανεφερα και bonus εξτρα στα 900 ευρώ οπότε δεν βγάζει μόνο 900 καθαρά . Τον Aυγουστo πήρε +400 bonus . Περα απο αυτό ,αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι πολοί νομίζουν ότι χωρίς πτυχία είναι οι αυριανοί χαμηλόμισθοι των 400 ευρώ στην καλύτερη ή ανεργοι μακροχρόνια, ενώ με πτυχία υπάρχει κάποια ελπίδα. Πολλές φορές γίνεται το αντίστροφο γιατί η αγορά εργασίας δεν σε κρίνει απο τα πτυχία και μόνο . Αυτά είναι μια ενδειξη πιθανων δεξιοτήτων . Στην πράξη όμως πριν σε προσλάβουν σε περνανε απο ελεγχο για το τι ξέρεις ασχέτως τα πτυχία σου και παίρνουν αυτόν που ξέρει όχι αυτόν που μαλλόν ξέρει επειδή εχει περισσότερα πτυχία απο τον άλλον .

Δημοσ.

Το να σκέφτομαι το μέλλον μου απο τώρα και οχι να αποφασίσω τελευταία στιγμή δεν με κάνει μαλακά, όσο για τον μισθό έτσι είναι ο τρόπος σκέψης μου, αν είναι να φάω χρόνο και χρήμα για διάβασμα(δεν το απολαμβάνω) τότε καλύτερα να βγάλω και κάτι. Κατάλαβες? δεν μπορώ να πω "αα θα γίνω ηλεκτρολόγος" και να μην ξερω ποσά θα μπορώ να βγάζω, έστω και στο περίπου... So τώρα που αποφάσισα πως μπορώ και να μείνω Θεσσαλονίκη με την θεία μου και να σπουδάσω εκεί μένει να δω τι θα σπουδάσω :o

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...