Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να σκέφτομαι το μέλλον μου απο τώρα και οχι να αποφασίσω τελευταία στιγμή δεν με κάνει μαλακά, όσο για τον μισθό έτσι είναι ο τρόπος σκέψης μου, αν είναι να φάω χρόνο και χρήμα για διάβασμα(δεν το απολαμβάνω) τότε καλύτερα να βγάλω και κάτι. Κατάλαβες? δεν μπορώ να πω "αα θα γίνω ηλεκτρολόγος" και να μην ξερω ποσά θα μπορώ να βγάζω, έστω και στο περίπου... So τώρα που αποφάσισα πως μπορώ και να μείνω Θεσσαλονίκη με την θεία μου και να σπουδάσω εκεί μένει να δω τι θα σπουδάσω :o

Mην σκέφτεσαι πόσα θα βγάζεις με το κάθε επαγγελμα γιατί απλάδεν προβλέπεται . Η αγορά είναι ελεύθερη . 

Μπορει να σαι υφραυλικός και να βγάζεις 500 ευρώ ή και 2000 ευρώ εν μέσω κρίσης . Μπορει να είσαι οικονομολογος με μεταπτυχιακα και να ψάχνεσαι για δουλεια επι χρόνια ή να χεις μια δουλεια 400 και ανασφάλιστος . Μπορει να σαι υδραυλικός και να μην δουλεύεις επι χρόνια . Δεν μπορείς να το προβλέψεις αυτό . Το μόνο που μπορείς να δεις προσσεγγιστικά είναι ποια επαγγέλματα έχουν κορεστεί και ποια ανθίζουν εν μεσω κρίσης ή εχουν κάποια σταθερότητα  (μιλάω στο να βρεις δουλειά . στο πόσα θα παίρνεις αστο δεν το προβλέπεις πιστεψε με) .Πέρα απο αυτό σπουδάζεις γιατι το αγαπάς και θες να έχεις γνώση σε κάποιο τομέα. Αν σπουδάζεις καθαρά για τα λεφτά και την επαγγελματική σταδιοδρομία θεωρησε απο τώρα τον εαυτό σου αποτυχημένο γιατί πάνω απ όλα πρέπει να αγαπας αυτό που σπουδάζεις .ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HOBBY ΣΟΥ .

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μισθό ξεφτίλας είναι 900 ευρώ καθαρά με ένσημα με bonus και 8ωρο για άτομο που έχει βγάλει μόνο γυμνάσιο ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αυτο !!!!!! Αυτό είναι το πιο ακραίο παράδειγμα που έχω απο φίλο μου στην Ελλάδα του σήμερα. Έχω και άλλα που μου αποδεικνύουν το εξής : Οι βαθμοί τα πτυχία δεν σου εξασφαλίζουν την ευρεσή δουλειάς με λεφτά απαραίτητα. Εχω δει αμέτρητες φορές στο περιβάλλον μου το αντίθετο . Ατομα με ενα πτυχίο και μέτριους βαθμούς ή και κανένα πτυχίο να μην μένουν άνεργοι και να παίρνουν 1000 αρικο και άτομα με 2 μεταπτυχιακά και πολυτεχνείο να μην βρίσκουν εδώ και πολύ καιρό ΚΑΜΙΑ δουλειά . 

όποιος υποστηρίζει ότι με πτυχία και βαθμούς θα έχει εξασφαλισμένο μέλλον ή τελος παντων θα είναι σε καλύτερη μοίρα απο κάποιον χωρίς πτυχία κάνει λάθος. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΝΑΙ . πρακτικά όχι πολλές φορές γίνεται το αντίθετο ! Αμα δείτε τί ζητάνε στην αγορά εργασίας θα καταλάβετε ότι αυτό που ζητάνε είναι να αξίζεις να είσαι αποδοτικός και εμπιστος σε πολλές δουλιές τους ενδιαφέρει η προσωπική σου ενασχόληση με τον τομέα αυτό . Στην τελική τα πτυχία σου και όλα αυτά είναι μια ενδειξη δυνατοτητων.

Ισχύει. Και σε αυτό ξέρεις δεν φταίνε απαραίτητα οι σχολές και τα πτυχία αλλά η νοοτροπία αρκετών που πέρασαν και σπούδασαν σε μια σχολή. Από την ίδια σχολή προερχόμαστε οπότε παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, κάθεται ο άλλος να τελειώσει την σχολή 8-10 χρόνια αραχτός χωρίς να έχει δουλέψει κάπου και μετά περιμένει από συγγενείς και γνωστούς να του βρούνε δουλειά γιατί βαριέται να ψάξει, να μην θέλει να ψάξει σε άλλο αντικείμενο ή κάτι εκτός σπουδών που να του αρέσει και να γκρινιάζει μετά για την ανεργεία των πτυχιούχων το μπάχαλο των σχολών και το σύστημα. Και για να μην λέω μόνο για τον ρέμπλελο φοιτητή που βαριέται, γνωρίζω και φίλο μου με ένα μάτσο πτυχία και ξένες γλώσσες που πέρασε και από την σχολή μας και πήγαινε από τμήμα σε τμήμα με κατατακτήριες, απλά δεν ήθελε να δουλέψει να σπούδαζε για να δικαιολογείται, εννοείται πως δεν τον έπαιρναν πουθενά γιατί ήθελε 1500 και 2000ευρώ και τελικά βολεύτηκε στο δημόσιο με 600ευρώ.

Δημοσ.

Φυσικά και είναι μισθός ξεφτίλα.Σου εξασφαλίζει κάτι το 900 που γράφεις;Ζεις αξιοπρεπώς;Μάλλον όχι...

(Μήπως τελικά το μισθό τον έχουμε στο μυαλό μας σαν μία εξίσωση που εκεί μέσα "παίζουν μπάλα" το τι σπουδάσαμε,το πόσο παίρνει ο γείτονας και το αν τα ξύνουμε στη δουλειά;Για παράδειγμα αν παίρνεις 500 και είσαι αραχτός, είσαι μια χαρά δηλαδή.)

Ναι ζεις αξιοπρεπώς με 900€ κατά τη γνώμη μου 

• Like 1
Δημοσ.

Αν επιλεξεις το επαγγελμα που θα κανεις με βαση τα χρηματα που θα βγαζεις,το χεις χασει το παιχνιδι,δυστυχως!

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει. Και σε αυτό ξέρεις δεν φταίνε απαραίτητα οι σχολές και τα πτυχία αλλά η νοοτροπία αρκετών που πέρασαν και σπούδασαν σε μια σχολή. Από την ίδια σχολή προερχόμαστε οπότε παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, κάθεται ο άλλος να τελειώσει την σχολή 8-10 χρόνια αραχτός χωρίς να έχει δουλέψει κάπου και μετά περιμένει από συγγενείς και γνωστούς να του βρούνε δουλειά γιατί βαριέται να ψάξει, να μην θέλει να ψάξει σε άλλο αντικείμενο ή κάτι εκτός σπουδών που να του αρέσει και να γκρινιάζει μετά για την ανεργεία των πτυχιούχων το μπάχαλο των σχολών και το σύστημα. Και για να μην λέω μόνο για τον ρέμπλελο φοιτητή που βαριέται, γνωρίζω και φίλο μου με ένα μάτσο πτυχία και ξένες γλώσσες που πέρασε και από την σχολή μας και πήγαινε από τμήμα σε τμήμα με κατατακτήριες, απλά δεν ήθελε να δουλέψει να σπούδαζε για να δικαιολογείται, εννοείται πως δεν τον έπαιρναν πουθενά γιατί ήθελε 1500 και 2000ευρώ και τελικά βολεύτηκε στο δημόσιο με 600ευρώ.

Εγώ φίλε μου όταν πάρω πτυχίο καλή ώρα θα το παλέψω να βρω στον τομέα που μου αρέσει . Κλιματισμό ή ενεργειακή αναβαθμιση κτιρίων κάπου εκεί τελοςπάντων . Το θέμα είναι ότι δεν θα με ξίνιζε καθόλου να δουλέψω και σαν πωλητής σε μια αλυσιδα ηλεκτρικών ειδών ή σε τηλεφωνικό κέντρο . Γιατί δεν έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα και δεν είμαι το ψώνιο που θα πει  "εγω με πτυχιο μηχανολογου πωλητής και λαντζιέρης; ΠΟΤΕ" . Γιατί εμενα με νοιάζει να μαρεσει η δουλειά που κάνω και το ότι σπουδάζω μηχανολογια έχει να κάνει πρωτίστως γιατί θέλω να έχω γνώσεις σε αυτό γιατί μαρέσει και ύστερα αν θα κάνω καριέρα σε αυτό .

Εμενα με νοιάζει να κάνω κατι που μαρέσει είτε είναι σχετικό με το πτυχίο μου είτε όχι και μέχρι να βρω αυτό που μαρέσει όποια δουλειά μου προσφερθεί θα την αρπάξω γιατί ανεργία υπάρχει τα λεφτά είναι μεγαλύτερο πρόβλημα στις μέρες μας και τα έξοδα τρέχουν και δεν έχω κανένα σκοπό να είμαι ενας ακόμη κομπλεξικός με πτυχίο που δεν θέλει να δουλέψει σε τίποτα άλλο πέρα απο αυτό πυο σπουδασε και ακυρώνει δουλιές και προτιμά να ναι ανεργος για χρόνια και να ζει με τον μπαμπα και την μαμά απο κομπλεξ που πήρε πτυχίο οικονομικών και βρίσκει μονο για σερβιτοριλίκι .  

Λες και η δουλειά είναι ντροπή . Λες και η δουλειά που κάνουμε είναι αυτή που μας προσδίδει κύρος και σεβασμό .......

Απορώ πως γίνεται μεγάλη ανώνυμη εταιρία με call centers να παρακάλα μήνες να βρει προσωπικό και να μην γεμίζει τις κενές θέσεις μέσα σε τόση μεγάλη κρίση και ανεργία . Μου φαίνεται ότι πολύ ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιησει σε τι εποχές ζούμε ....μου κάνει εντύπωση !

Δημοσ.

Εγώ φίλε μου όταν πάρω πτυχίο καλή ώρα θα το παλέψω να βρω στον τομέα που μου αρέσει . Κλιματισμό ή ενεργειακή αναβαθμιση κτιρίων κάπου εκεί τελοςπάντων . Το θέμα είναι ότι δεν θα με ξίνιζε καθόλου να δουλέψω και σαν πωλητής σε μια αλυσιδα ηλεκτρικών ειδών ή σε τηλεφωνικό κέντρο . Γιατί δεν έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα και δεν είμαι το ψώνιο που θα πει  "εγω με πτυχιο μηχανολογου πωλητής και λαντζιέρης; ΠΟΤΕ" . Γιατί εμενα με νοιάζει να μαρεσει η δουλειά που κάνω και το ότι σπουδάζω μηχανολογια έχει να κάνει πρωτίστως γιατί θέλω να έχω γνώσεις σε αυτό γιατί μαρέσει και ύστερα αν θα κάνω καριέρα σε αυτό .

Εμενα με νοιάζει να κάνω κατι που μαρέσει είτε είναι σχετικό με το πτυχίο μου είτε όχι και μέχρι να βρω αυτό που μαρέσει όποια δουλειά μου προσφερθεί θα την αρπάξω γιατί ανεργία υπάρχει τα λεφτά είναι μεγαλύτερο πρόβλημα στις μέρες μας και τα έξοδα τρέχουν και δεν έχω κανένα σκοπό να είμαι ενας ακόμη κομπλεξικός με πτυχίο που δεν θέλει να δουλέψει σε τίποτα άλλο πέρα απο αυτό πυο σπουδασε και ακυρώνει δουλιές και προτιμά να ναι ανεργος για χρόνια και να ζει με τον μπαμπα και την μαμά απο κομπλεξ που πήρε πτυχίο οικονομικών και βρίσκει μονο για σερβιτοριλίκι .  

Λες και η δουλειά είναι ντροπή . Λες και η δουλειά που κάνουμε είναι αυτή που μας προσδίδει κύρος και σεβασμό .......

Απορώ πως γίνεται μεγάλη ανώνυμη εταιρία με call centers να παρακάλα μήνες να βρει προσωπικό και να μην γεμίζει τις κενές θέσεις μέσα σε τόση μεγάλη κρίση και ανεργία . Μου φαίνεται ότι πολύ ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιησει σε τι εποχές ζούμε ....μου κάνει εντύπωση !

Είναι η λογική που έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Σου λέει σπίτι και φαΐ έχω, 5-10€ για ένα καφέ και μια μπύρα μου δίνουν, σιγά μη πάω να δουλέψω για 300-400€

Δημοσ.

Αυτό κατάλαβες ; Δεν μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς με 900 ευρώ μόνος (είναι υποκειμενικό βέβαια. Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας και τι απαιτήσεις έχει ή πως εχει καλομάθει) ; 

Καλά, ένα-ένα θα στα βγάζω;

Εν τέλει, δε ζεις αξιοπρεπώς.Αν θες να νοικιάσεις και να πληρώσεις όλες τις ΔΕΚΟ, είσαι χαμένος από χέρι.

Αν είναι να μένεις με τους γονείς σου και να μοιράζεσαι τα έξοδα, είσαι μια χαρά, σου μένουν και στην άκρη.Αλλά αν αυτό το θεωρείς νορμάλ, πάω πάσσο.

Δημοσ.

Με 900 ευρω εισαι βασιλιας σημερα.... Τωρα αν θες να νοικιαζεις 3αρι για την παρτη σου, να ψωνιζεις ολη την ωρα και να χτισεις σπιτι τοτε οκ ειναι μισθος πεινας.

Δημοσ.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν ξέρω την περίπτωση που αναφέρεις, και εμένα εντύπωση θα μου έκανε αλλά δεν το βρίσκω και τόσο περίεργο, όταν έχει γεμίσει ο τόπος με αγγελίες εργασίας για τηλεφωνικές πωλήσεις και σου λένε θα αμοίβεσαι με ποσοστό ανάλογα αν βρείς πελάτη ενώ αν δεν βρεις φεύγεις, παίρνεις τηλέφωνο και ακούς όλο μπινελίκια μετά.... όλοι σχέδον φεύγουν άπραγοι, ε σου λέει ο άλλος τζάμπα κόπος όλο αυτό.

Δημοσ.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν ξέρω την περίπτωση που αναφέρεις, και εμένα εντύπωση θα μου έκανε αλλά δεν το βρίσκω και τόσο περίεργο, όταν έχει γεμίσει ο τόπος με αγγελίες εργασίας για τηλεφωνικές πωλήσεις και σου λένε θα αμοίβεσαι με ποσοστό ανάλογα αν βρείς πελάτη ενώ αν δεν βρεις φεύγεις, παίρνεις τηλέφωνο και ακούς όλο μπινελίκια μετά.... όλοι σχέδον φεύγουν άπραγοι, ε σου λέει ο άλλος τζάμπα κόπος όλο αυτό.

Mιλάω για τοπ εταιρία στην Ελλάδα με μισθό λίγο πάνω απο τον βασικό και όλα τα νόμιμα που προβλέπει ο νόμος (υπερωριες αργίες ,κυριακές κτλ ) συν bonus και κάποιες ειδικές παροχές και με δυνατότητα να εξελιχθείς. .Δουλεύουν 2 φίλοι μου εκεί και ξέρω τι παίζει με μισθολόγια και παροχές και όταν μου τα λέγαν όχι  απλά είναι παρα πολύ καλα συγκριτικά με την αγορά εργασίας του τωρα αλλα και προ κρίσης να ταν πάλι καλά θα ήταν !

Καλά, ένα-ένα θα στα βγάζω;

Εν τέλει, δε ζεις αξιοπρεπώς.Αν θες να νοικιάσεις και να πληρώσεις όλες τις ΔΕΚΟ, είσαι χαμένος από χέρι.

Αν είναι να μένεις με τους γονείς σου και να μοιράζεσαι τα έξοδα, είσαι μια χαρά, σου μένουν και στην άκρη.Αλλά αν αυτό το θεωρείς νορμάλ, πάω πάσσο.

Έχουμε και λέμε 200-300 ενοίκιο για ένα σπίτι 2άρι ή και 3άρι μέχρι 70-80 τ.μ . 100 ευρώ το μήνα λογαριασμοί Νερο Δεη internet τηλεφωνο και κινητό. σύνολο 300-400 ......Τα άλλα 500-600 δεν σου φτάνουν να ζήσεις ; 

Δημοσ.

Mιλάω για τοπ εταιρία στην Ελλάδα με μισθό λίγο πάνω απο τον βασικό και όλα τα νόμιμα που προβλέπει ο νόμος (υπερωριες αργίες ,κυριακές κτλ ) συν bonus και κάποιες ειδικές παροχές και με δυνατότητα να εξελιχθείς. .Δουλεύουν 2 φίλοι μου εκεί και ξέρω τι παίζει με μισθολόγια και παροχές και όταν μου τα λέγαν όχι  απλά είναι παρα πολύ καλα συγκριτικά με την αγορά εργασίας του τωρα αλλα και προ κρίσης να ταν πάλι καλά θα ήταν !

Α εσύ αναφέρεσαι για την περίπτωση που πληρώνεσαι κανονικά, εγώ αναφέρομαι σε άλλη περίπτωση που είχε δουλέψει φίλος μου σε τέτοια εταιρεία, σου λένε αν και όταν βρεις πελάτη θα πληρωθείς, περνάει ένα 6μηνο και στην καλύτερη θα έχεις βρει 1-2 πελάτες και αποχωρείς γιατί είναι σπατάλη χρόνου και δε συμφέρει, σε άλλες εταιρείες τέτοιες σου λένε κιόλας εντος τόσων ημερών αν δεν έχεις βρει ούτε έναν φεύγεις.

Έχουμε και λέμε 200-300 ενοίκιο για ένα σπίτι 2άρι ή και 3άρι μέχρι 70-80 τ.μ . 100 ευρώ το μήνα λογαριασμοί Νερο Δεη internet τηλεφωνο και κινητό. σύνολο 300-400 ......Τα άλλα 500-600 δεν σου φτάνουν να ζήσεις ;

Δεν είναι απαραίτητο να νοικιάσεις 70-80τμ, 50-60 αν είσαι μόνος είνια οκ. 100ευρώ το μήνα είναι τσιμπιμένα για λογαριασμούς αν είσαι μόνος σου. Τα 500-600 θα έφταναν και θα περίσσευαν για να ζήσω.

Δημοσ.

Α εσύ αναφέρεσαι για την περίπτωση που πληρώνεσαι κανονικά, εγώ αναφέρομαι σε άλλη περίπτωση που είχε δουλέψει φίλος μου σε τέτοια εταιρεία, σου λένε αν και όταν βρεις πελάτη θα πληρωθείς, περνάει ένα 6μηνο και στην καλύτερη θα έχεις βρει 1-2 πελάτες και αποχωρείς γιατί είναι σπατάλη χρόνου και δε συμφέρει, σε άλλες εταιρείες τέτοιες σου λένε κιόλας εντος τόσων ημερών αν δεν έχεις βρει ούτε έναν φεύγεις.

Δεν είναι απαραίτητο να νοικιάσεις 70-80τμ, 50-60 αν είσαι μόνος είνια οκ. 100ευρώ το μήνα είναι τσιμπιμένα για λογαριασμούς αν είσαι μόνος σου. Τα 500-600 θα έφταναν και θα περίσσευαν για να ζήσω.

Basilh το ξέρω ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες εταιρίες που περιγράφεις  ! Δεν διαφωνώ μαζί σου !

Όσον αφορά τα 900 ευρώ . Οι υπολογισμοί μου έγιναν σε υπερβολικό βαθμό επίτηδες. Με 200 βρίσκεις μια χαρά σπιτι . Με λιγότερο απο 100 πληρώνεις λογαριασμούς αλλά επειδή ο φίλος πιο πάνω είπε ότι δεν βγαίνεις οικονομικά είπα να υπολογίσω μερικές "πολυτέλειες"

Τυχεροί είναι αυτοί που έχουν ένα δικό τους σπιτάκι να μείνουν και μόνο .Άτυχοι όσοι έχουν κάνει περιουσία και έχουν χάσει δουλιές ή τα μισά τους εισοδήματα και δεν ξέρουν απο που να τα βρουν να πληρώσουν τους κ**λο φόρους και τον ΕΝΦΙΑ . 

Δημοσ.

Ναι άστα να πάνε, κουράγιο και υπομονή μόνο, με αυτά που βλέπω και ακούω πιστεύω έρχονται και χειρότερες μέρες. Αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει στον κόσμο του.

Δημοσ.

Θα τα ξαναπούμε σχετικά με το θέμα των 900.Αν νομίζετε ότι θα είστε αιωνίως μόνοι (εκτός και αν το επιδιώξει κάποιος) ή αν η μέλλουσα γυναίκα θα έχει σπίτι και δουλειά εξασφαλισμένη, μάλλον απατάστε.

Έχω δει πάμπολλες περιπτώσεις ζευγαριών που ο ένας από τους 2 έμεινε άνεργος και πλέον φτύνουν αίμα, ενώ κάποτε  ήταν βασιλιάδες.

Είναι τρελό το ποσοστό της ανεργίας αδέρφια, καταλάβετέ το.

Και για μία οικογένεια τα 900 είναι ξεφτιλέ ποσό, πιστέψτέ με.Τώρα αν είστε free και λέτε "δεν παντρεύομαι ούτε με σφαίρες και μένω στο πατρικό", αλλάζει το πράγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...