Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνήθως τι ρωτάνε σε μια συνέντευξη μεταπτυχιακού;  Εννοώ, είναι ερωτήσεις γενικές για σένα ή περνάς φάση "προφορική εξέταση σε μάθημα"; Και συνήθως πόσο διαρκεί; Αυτό που με ενδιαφέρει λέει ότι τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβρη.. και η προθεσμία αιτήσεων λήγει σήμερα νομίζω.. συνήθως μετά από πόσο καιρό σε φωνάζουν;

Δημοσ.

Συνήθως σε ρωτάνε από την ύλη των μαθημάτων και εάν δεν ξέρεις τότε δεν σε παίρνουν. 

Φρόντισε να διαβάσεις καλά. Πολύ καλά. Σαν να πηγαίνεις σε εξετάσεις, π.χ. αίματος, ούρων κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως τι ρωτάνε σε μια συνέντευξη μεταπτυχιακού;  Εννοώ, είναι ερωτήσεις γενικές για σένα ή περνάς φάση "προφορική εξέταση σε μάθημα"; Και συνήθως πόσο διαρκεί; Αυτό που με ενδιαφέρει λέει ότι τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβρη.. και η προθεσμία αιτήσεων λήγει σήμερα νομίζω.. συνήθως μετά από πόσο καιρό σε φωνάζουν;

Εξαρταται, αν ειναι επι πληρωμή και οι θεσεις δεν εχουν καλυφθει, λογικά κάτι τέτοιο ειναι για να μην εχουν λήξει ακομα οι αιτησεις οι συνεντευξη ειναι πολυ τυπική πανω στο βιογραφικό σου, τις σπουδες σου, τις γνωσεις σου, αν εχει προαπαιτουμενα κλπ Απο εκει και περα μπορεί να εχει και ερωτησεις τυπου γιατι θέλεις να το κανεις κλπ Ειναι πολύ τυπική η συνεντευξη αν εχεις τα υπολοιπα προαπαιτουμενα παντως και δεν θα κρατησει πανω απο 10'. Αν τώρα πας σε κάποιο που οι θεσεις ειναι λιγότερες απο τους υποψηφιους και αναφέρει ότι θα παιξει ρόλο η συνεντευξη τότε προετοίμασε καλύτερα τις απαντήσεις σου και δειξε ότι είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις. Εκεί μπορεί να σε ρωτήσουν για projects που εχεις κανει κλπ

Δημοσ.

Εξαρταται, αν ειναι επι πληρωμή και οι θεσεις δεν εχουν καλυφθει, λογικά κάτι τέτοιο ειναι για να μην εχουν λήξει ακομα οι αιτησεις οι συνεντευξη ειναι πολυ τυπική πανω στο βιογραφικό σου, τις σπουδες σου, τις γνωσεις σου, αν εχει προαπαιτουμενα κλπ Απο εκει και περα μπορεί να εχει και ερωτησεις τυπου γιατι θέλεις να το κανεις κλπ Ειναι πολύ τυπική η συνεντευξη αν εχεις τα υπολοιπα προαπαιτουμενα παντως και δεν θα κρατησει πανω απο 10'. Αν τώρα πας σε κάποιο που οι θεσεις ειναι λιγότερες απο τους υποψηφιους και αναφέρει ότι θα παιξει ρόλο η συνεντευξη τότε προετοίμασε καλύτερα τις απαντήσεις σου και δειξε ότι είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις. Εκεί μπορεί να σε ρωτήσουν για projects που εχεις κανει κλπ

Επί πληρωμή είναι, αλλά τώρα για θέσεις δε ξέρω πόσοι έχουν κάνει αίτηση.. όχι ότι είμαι άσχετος, αλλά είναι αγχωτικό όπως και να το κάνεις.

Δημοσ.

Γνωστός μου που πήγε σε συνέντευξη για μεταπτυχιακό (πλερουά) δεν τον ρώτησαν τίποτα σχετικά με τις γνώσεις του.

Γνωρίστηκαν και κάπου εκεί τον δέχτηκαν.

Δημοσ.

Αυτό που στην Ελλάδα όλοι θέλουν να δούνε τι "ζητάνε" για να βάλουν ένα προσωπείο και μετά, άπαξ και τους κάνουν δεκτούς, να φανερώσουν τον πραγματικό τους εαυτό, είναι φοβερό!

Τι στο βιογραφικό, τι στην συνέντευξη... είτε για δουλειά, είτε για εκπαίδευση. Παντού τα ίδια.

Βέβαια, και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι και οι "υπεύθυνοι" εντελώς ανεύθυνοι και δεν τους νοιάζει η ουσία αλλά οι τύποι τις περισσότερες φορές... Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για την διατήρηση αυτής της νοοτροπίας. 

Αδερφέ TS, πήγαινε στην συνέντευξη και σε ό,τι σε ρωτήσουν απάντα την αλήθεια. Δεν είναι δα και κάτι δύσκολο. Εάν τους κάνεις, σε παίρνουν. Εάν δεν τους κάνεις, και άρα δεν είσαι κατάλληλος για αυτό το μεταπτυχιακό, θα το καταλάβουν και δεν θα σε πάρουν.

Εάν καταλάβουν λάθος, τότε δεν αξίζει και να πας. 

• Like 1
Δημοσ.

Επί πληρωμή είναι, αλλά τώρα για θέσεις δε ξέρω πόσοι έχουν κάνει αίτηση.. όχι ότι είμαι άσχετος, αλλά είναι αγχωτικό όπως και να το κάνεις.

Εντάξει αν έχεις τα τυπικά προσόντα μη μασας. Φαντάζομαι δεν εχεις κανει πολλες συνεντευξεις, δες το σαν συνεντευξη για δουλεια, λιγο - πολύ τα ίδια πράγματα ρωτάνε αλλά μαλλον η συνεντευξη θα ειναι τελείως τυπική. Και κυρίως μην ακους τον groot. 

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα στη συνέντευξη, δε με ρώτησαν τίποτα φάση εξέταση όπως νόμιζα, μόνο γιατί το διάλεξα κτλ.. δεν ξέρω πως και πότε θα με ειδοποιήσουν αν με πήραν ή όχι. Από τη μια έφυγε το άγχος από την άλλη με τρώει η αγωνία αν με πήραν ή όχι.

Δημοσ.

Πήγα στη συνέντευξη, δε με ρώτησαν τίποτα φάση εξέταση όπως νόμιζα, μόνο γιατί το διάλεξα κτλ.. δεν ξέρω πως και πότε θα με ειδοποιήσουν αν με πήραν ή όχι. Από τη μια έφυγε το άγχος από την άλλη με τρώει η αγωνία αν με πήραν ή όχι.

Εγώ τι να πω που πρέπει να περιμένω μέχρι τις 20 του μήνα για να δώ μήπως δεν εγγραφεί κάποιος για να πάρω την θέση του, γιατί είμαι 1ος επιλαχών..... 

Δημοσ.

για ποιον λόγο έχεις αγωνία, μην χάσεις το κελεπούρι; στάνταρ σε έχουν πάρει, τυπική ήταν η συνέντευξη

Άμα οι υποψήφιοι είναι παραπάνω από τις θέσεις με κάποιο κριτήριο θα πρέπει να πάρουν κάποιους

Εγώ τι να πω που πρέπει να περιμένω μέχρι τις 20 του μήνα για να δώ μήπως δεν εγγραφεί κάποιος για να πάρω την θέση του, γιατί είμαι 1ος επιλαχών..... 

Καλή τύχη σου εύχομαι

Δημοσ.

Ανάλογα.  Πχ στο δικό μου που είχε γραπτές εξετάσεις+ συνέντευξη (χωρίς δίδακτρα)

Στους αριστούχος των εξετάσεων έλεγαν απλά "συγχαρητήρια"
σε μας τους υπολοίπους που πήγαμε καλά μας ρώταγαν γιατί θέλουμε να σπουδάσουμε το αντικείμενο,αν έχουμε παρακολουθήσει
 αντίστοιχα σεμινάρια καθώς και αν θα μας χρησιμεύσει στο επάγγελμα μας (είπα ψέμματα παντού).

Σε εκείνους που δεν πήγαν τόσο καλά και είχαν ισοψηφίσει τους ζόρισαν πάρα πολύ, με πάρα πολλές ερωτήσεις και υποθετικά σενάρια

Σε εκείνους που δεν πήγαν καθόλου καλά στα γραπτά,τους έδιωχναν με απότομο τρόπο λέγοντας να ξαναπροσπαθήσουν του χρόνου.

Δημοσ.

σε μας τους υπολοίπους που πήγαμε καλά μας ρώταγαν γιατί θέλουμε να σπουδάσουμε το αντικείμενο,αν έχουμε παρακολουθήσει

αντίστοιχα σεμινάρια καθώς και αν θα μας χρησιμεύσει στο επάγγελμα μας (είπα ψέμματα παντού).

Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα!

Και μετά φταίει η εκπαίδευση, οι κλίκες στα πανεπιστήμια και στις δουλειές.... 

Δημοσ.

Υπάρχουν ψέμματα και ψέμματα. Για μένα το κατακριτέο είναι π.χ όπως σε έναν φίλο μου με 5-6 πτυχία που απλά από κόμπλεξ και γιατί δεν έχει κάτι να κάνει πήγαινε και γραφόταν σε διάφορα μεταπτυχιακά ενώ στην πραγματικότητα ούτε στην δουλειά θα χρησιμεύσουν ούτε κατά βάθος θέλει να σπουδάσει αλλά το κάνει για να ικανοποιήσει το κόμπλεξ του και να λέει οτι είναι ανώτερος από άλλους, αυτός όλο ψέμματα θα πει.

Είχα και άλλον φίλο όμως που στις καλές εποχές ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό με κυριότερο λόγο επειδή αν έχεις μεταπτυχιακό παίρνεις μόρια σε διαγωνισμούς του δημοσίου. Τώρα αν πεις στην συνέντευξη το κάνω για να έχω μόρια στο δημόσιο μάλλον θα φας πανηγυρικό άκυρο, οπότε όταν τον ρώτησαν γιατί το κάνει βρήκε και είπε κάτι άλλο και οχι την βαθύτερη πραγματική αιτία που το ήθελε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...