Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί είμαστε στο 2015 και ο κόσμος κάνει συνεχώς το ίδιο λάθος?

Η κατανάλωση είναι απολύτως η ίδια και εξαρτάται αποκλειστικά από τα watt που καταναλώνει.

( επίσης έχεις θέμα με την ορθογραφία).

Εσυ που το στηριζεις αυτο οτι η αποδοση ειναι σε αναλογια με τα watt???

Εγω εμπρακτος εχω αλλη γνωμη σε διαφορετικες τεχνολογιες πχ απλο αεροθερμο vs κεραμικο. σομπα αλογονου vs carbon.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσική λυκείου.

Ότι μπαίνει, κάτι λιγότερο θα βγεί . Μιλάμε πάντα για παραγωγή θερμότητας με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και πάντα ωμικά. 

ΟΛΕΣ αυτές οι συσκευές έχουν βαθμό απόδοσης γύρω στο 99%.

Τα carbon, αλογόνου, κεραμικά , "υπέρυθρες" κτλ είναι όλα τα ίδια από βαθμό απόδοσης.

Το κόστος τους σε χρήση εξαρτάται απόλυτα από τα watt τους.

Δημοσ.

Ο πατερας μου μια φορα ειχε παραγγειλει ενα αεροθερμο (αυτο που διαφημιζαν κατι βουρλα αν θυμαστε..) ναι ειχε φοβερη αποδοση αλλα οταν ηρθε η ΔΕΗ κοντεψε να παθει αυταναφλεξη!

• Like 1
Δημοσ.

Ο πατερας μου μια φορα ειχε παραγγειλει ενα αεροθερμο (αυτο που διαφημιζαν κατι βουρλα αν θυμαστε..) ναι ειχε φοβερη αποδοση αλλα οταν ηρθε η ΔΕΗ κοντεψε να παθει αυταναφλεξη!

Ότι και αν παράγγελνε και εφόσον ήταν στα ίδια watt και στον ίδιο χρόνο, ο λογαριασμός θα ήταν ο ίδιος. Ας έπαιρνε καλύτερα κλιματιστικό τα οποία έχουν "απόδοση" 400% δλδ για κάθε KWh που καίνε βάζουν 4KWh στο σπίτι (οι υπόλοιπες 3KWh από το περιβάλλον).

Δημοσ.

Δεν εχω γνωση..αλλα καθαρα εμπειρικα πιστευω οτι για εναν μικρο χωρο η αλογονου κανει μια χαρα την δουλεια της και ειναι πολυ οικονομικη,εγω την ειχα μερα νυχτα ανοιχτη και δεν εκαιγε.

Δημοσ.

να η αληθεια ειναι οτι αυτα εχω ακουσει κ εγω..απλα δεν ηξερα απο αποψη ζεστης ποιο ειναι πιο καλο

Kανένα απο τα 2 . Πάρε ηλεκτρικό σώμα καλοριφέρ. Ποιοτικότερη θέρμανση.

Σε εναν μικρο χωρο η αλογονου ειναι οτι πρεπει..Το αεροθερμο περαν του οτι ξηραινει την ατμοσφαιρα καιει παρα πολυ!!Παρα πολυ ομως...η αλογονου ειναι πιο οικονομικη.

Το άκουσα και αυτό !!! Καταρρίψαμε τους νόμους της φυσικής . Σκίζω όλα τα μηχανολογικά μου βιβλία! ......

Aυτη να παρεις https://www.skroutz.gr/s/96114/Kerosun-CH-900.html

Μεγαλυτερη αποδοση σε σχεση με τα watt που καταναλωνει.. χαμηλος φωτισμος..

Τεχνολογια carbon. H συγκεκριμενη εχει κανει θραυση γιατι αποδιδει περισσοτερο απο τις υπολοιπες carbon!!!

Αποδίδει περισσότερο? Χχαχαχαχαχ ! Αυτά τα marketing trick ! Πιάνουν !

Kαι για να γίνω κατανοητός αφού πλέον ηρέμησα απο το εγκεφαλικό .

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χρησιμοποιεί ηλεκτιρκή ενεργεια και την μετατρέπει σε θερμική ενεργεια (κοινώς οτι δήποτε με αντιστάσεις δλδ αεροθερμα  σομπες αλογονου ηλεκτρικα καλοριφερ κτλ κτλ ) 

Καίνε ΤΟ ΙΔΙΟ ! Εχουν τον ίδιο βαθμό απόδοσης  και είναι η πιο ενεργοβόρα μορφή θέρμανσης. 

Μόνη εξαίρεση το αερόθερμο που επειδή έχει ανεμιστήρα για εξαναγκασμένη συναγωγή καίει ελάχιστα παραπάνω αλλά δεν κάνει την διαφορά στην ΔΕΗ . 

Για κάτι σόμπες με λάμπες αλογόνου και κάτι άλλες με λάμπες carbon δεν έχουν καμία διαφορά στην ακτανάλωση τους. Αυτό που αλλάζει και δεν κάνει σε καμία περίπτωση διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ότι η carbon επιτυγχάνουν πιο γρήγορα την μέγιστη θερμοκρασία τους . Μιλάμε τώρα για μερικά δευτερόλεπτα διαφορά απο τις κοινές λάμπες όταν την ανάβεις .

• Like 1
Δημοσ.

Φυσική λυκείου.

Ότι μπαίνει, κάτι λιγότερο θα βγεί . Μιλάμε πάντα για παραγωγή θερμότητας με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και πάντα ωμικά. 

ΟΛΕΣ αυτές οι συσκευές έχουν βαθμό απόδοσης γύρω στο 99%.

Τα carbon, αλογόνου, κεραμικά , "υπέρυθρες" κτλ είναι όλα τα ίδια από βαθμό απόδοσης.

Το κόστος τους σε χρήση εξαρτάται απόλυτα από τα watt τους.

Εχουν βγει υλικα που θελουν λιγοτερη ηλεκτρικη ενεργεια για την ιδια αποδοση..

Εχω δοκιμασει αεροθερμο απλο με κεραμικο και η διαφορα ηταν αισθητη και μιλαμε με τα ιδια watt και με μετρητη καταναλωσης..

Οπως και η carbon η συγκεκριμενη που με 1000watt δεν καθεσαι στο 1 μετρο!

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει αεροθερμο απλο με κεραμικο και η διαφορα ηταν αισθητη και μιλαμε με τα ιδια watt και με μετρητη καταναλωσης..

Δηλαδή μου λες ότι Εισάγεις ισχύς 1000 watt και βγάζει 1100 watt θερμικής . 110% βαθμό απόδοσης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ξαφνικά δηλαδή βρέθηκε ενεργεια απο το πουθενά !!!! 

Εκτός και αν κατάλαβα λάθος την τοποθέτηση σου επι του θέματος !

Δημοσ.

Μπερδεύεις το ποσοστό μεταφοράς θερμότητας με τους 3 τρόπους μετάδοσης θερμότητας,  με την απόδοση.

πχ μπορεί να έκατσες σε μέσο που χρησιμοποιούσε σε μεγαλυτερο ποσοστό την ακτινοβολία από την μεταφορά.

Το τελικό άθροισμα έιναι όμως το ίδιο, όπως και η τελική απόδοση.

Όπως είπα πιο πάνω είμαστε στο 2015. Η πληροφορία απέχει ένα κλικ. Δεν νοείται αυτές οι απλούστατες γνώσεις να ψάχνονται σε ένα forum.

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή μου λες ότι Εισάγεις ισχύς 1000 watt και βγάζει 1100 watt θερμικής . 110% βαθμό απόδοσης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ξαφνικά δηλαδή βρέθηκε ενεργεια απο το πουθενά !!!! 

Εκτός και αν κατάλαβα λάθος την τοποθέτηση σου επι του θέματος !

Δεν ξερω τι και πως.. αυτο που ξερω ειναι οτι εχουν διαφορα στην αποδοση..
Δημοσ.

Δεν ξερω τι και πως.. αυτο που ξερω ειναι οτι εχουν διαφορα στην αποδοση..

Αυτό ξέχασε το που λες! Εκτός όταν λες απόδοση εννοείς κάτι άλλο απο αυτό που σημαίνει πραγματικα γιατί είναι μηχανολογικός όρος . 

Αν μιλάς για ποιότητα θερμανσης τότε σε κάλυψε ο απο πάνω με το ποστ 24 και πιθανόν έχεις δίκιο . Αν μιλάς για μικροτερη καταναλωση αυτό να το ξεχάσεις . Καίνε το ίδιο.

Εχω αγανακτήσει με διαφημίσεις τύπου : Σόμπα χαλαζία οικονομικότερη σε λειτουργία απο την κοινή σόμπα αλογόνου και τέτοιες μαλ...ες . Έλεγχος αγοράς δεν υπάρχει; Προστίματα δεν επιβάλλονται; Προστασία καταναλωτή δεν υπάρχει; .......................$@$#$%^^%&%^

Δημοσ.

καλοριφερ λαδιου, με διαφορα... αλλιως, αεροθερμο.

η σομπα αλογονου ζεσταινει μονο οτι βρισκεται μεχρι ενα μετρο ακριβως μπροστα της. μεγαλυτερη μουφα δεν υπαρχει

Δημοσ.

Λοιπον εχω συγκρινει αυτη https://www.skroutz.gr/s/96114/Kerosun-CH-900.htmlμε αυτη https://www.skroutz.gr/s/5513274/Izzy-Carbon-Mica-NSB-SL18.html σε μαγαζι να λειτουργουν και η 2 μαζι και η 1 με τα 1000watt να αποδιδει πολυ καλυτερα απο την 2 στα 1200 watt!!

Και εχω μιλησει με κατοχους της σομπας αυτης και μου εχουν πει οτι ειναι φοβερη στην αποδοση και οικονομικη γιατι αποδιδει τοσο καλα που την δουλευουν στην 1 σκαλα 500watt

Παιδια αυτα που μου λετε τα γνωριζω και γω.. γιατι τοτε ψαχνομουνα και γω για ολα αυτα τα θερμαντικα σε σχεση με ενα κλιματιστικο..

Αλλα εδω εμπρακτος ειδα διαφορα συν απο ομολογιες κατοχων που εχουν κανει χρηση..

Εχω διαβασει και γω απο τα θερμαντικα σωματα με αποδοση 1/1 δηλαδη οτι καταναλωνουν αυτο αποδιδουν οπως και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες δεν αποδιδει ενα κλιματιστικο με το να υπερεχει πχ ενας θερμοπομπος..

Μπορει η μια να ακτινοβολη διαφορετικα απο την αλλη και να μας φαινεται ετσι.. αλλα εγω πηγα και κοντα και μακρια και τα αποτελεσματα ηταν ξεκαθαρα..

Δημοσ.

Πάλι τα ίδια?

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC_%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82

Μπορεί η Α σόμπα να δίνει πχ τα 1000W με 70% ακτινοβολία και 30% μεταφορά.

Η Β να δίνει πχ τα α 1000W με 50% ακτινοβολία και 50% μεταφορά.

Ε αν κάτσεις μπροστά από την Α, θα πιστέψεις ότι αποδίδει περισσότερο μιας κ σε ακτινοβολεί στην μάπα.

Αν όμως τις βάλεις κ τις 2 σε ένα κλειστό δωμάτιο ίδιων τ.μ. και ίδιας αρχικής Τ, θα ανεβάσουν την θερμοκρασία κατά ΔΤ στον ίδιο χρόνο και θα κάψουν το ίδιο ρεύμα.

γκε γκε?

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον εχω συγκρινει αυτη https://www.skroutz.gr/s/96114/Kerosun-CH-900.htmlμε αυτη https://www.skroutz.gr/s/5513274/Izzy-Carbon-Mica-NSB-SL18.html σε μαγαζι να λειτουργουν και η 2 μαζι και η 1 με τα 1000watt να αποδιδει πολυ καλυτερα απο την 2 στα 1200 watt!!

Και εχω μιλησει με κατοχους της σομπας αυτης και μου εχουν πει οτι ειναι φοβερη στην αποδοση και οικονομικη γιατι αποδιδει τοσο καλα που την δουλευουν στην 1 σκαλα 500watt

Παιδια αυτα που μου λετε τα γνωριζω και γω.. γιατι τοτε ψαχνομουνα και γω για ολα αυτα τα θερμαντικα σε σχεση με ενα κλιματιστικο..

Αλλα εδω εμπρακτος ειδα διαφορα συν απο ομολογιες κατοχων που εχουν κανει χρηση..

Εχω διαβασει και γω απο τα θερμαντικα σωματα με αποδοση 1/1 δηλαδη οτι καταναλωνουν αυτο αποδιδουν οπως και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες δεν αποδιδει ενα κλιματιστικο με το να υπερεχει πχ ενας θερμοπομπος..

Μπορει η μια να ακτινοβολη διαφορετικα απο την αλλη και να μας φαινεται ετσι.. αλλα εγω πηγα και κοντα και μακρια και τα αποτελεσματα ηταν ξεκαθαρα..

Kαταρχάς σε κάλυψε πλήρως ο liakjim μιας και απο τι καταλαβαίνω είναι είτε μηχανολόγος είτε φυσικός γιατί βλέπω γνωρίζει απο θερμοδυναμική και μεταδοση θερμότητας .

Σου φάνηκε ότι η μια σόμπα ζεσταίνει καλύτερα απο την άλλη . Δεν ισχύει αυτό που λες.Την ίδια θερμική ισχύς αποδίδουν .

Επειδή οι σόμπες μεταφέρουν θερμότητα κυρίως με ακτινοβολία καταλαβαίνεις ότι ότι κοιτάζουν αυτό θερμαίνουν κυρίως. Εκεί που μπορεί να υπάρχει διαφορά είναι ότι τα κάτοπτρα απο πίσω στην μια σόμποα που σου φάινεται οτι αποδίδει καλύτερα είναι πιο κατευθυντικά οπότε κάνουν πιο κλειστή δέσμη ακτινοβολίας και την συγκεντρώνουν επάνω σου . Για αυτό και ζεσταίνεσαι καλύτερα και φυσικά ζεσταίνει λιγότερο τον χώρο γύρω σου . 

Σκέψου ενα απλό παράδειγμα. Έχει μια φωτιά σοτ κέντρο ενος δωματίου .Κάθεσαι απέναντί της. Σε ζεσταίνει . Άρχισε να βάζεις γύρω απο την εστία φωτιάς πυρότουβλα. Χτίσε γύρω γύρω ενα τζάκι . Θα δεις ότι ξαφνικά η ίδια φωτιά σε ζεσταίνει περισσότερο . 

Το ίδιο αποδίδουν και οι 2 σόμπες και πιστεψε με η σόμπα δεν είναι οτι καλύτερο για να πετύχεις συνθήκες θερμικής άνεσης για το ανθρώπινο σώμα σε "αρρωσταίνει" σε σύγκριση με το καλοριφέρ λαδιού οπου ζεσταίνει ομοιόμορφα τον χώρο . 

Όσο για τα κλιματιστικά που πες όποιος είπε αυτη την βλακεία περί απόδοσης μάλλον είναι οτιδήποτε άλλο πλυν σχετικός με το επάγγελμα. Τα κλιματιστικά αποδίδουν (δηλαδή έχουν αποτέλεσμα να είναι πιο οικονομικά στην θέρμανση ) απο οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό θερμαντικό μέσο  (θερμοπομπος καλοριφερ λαδιου κτλ ) ακόμα και στους -10 κελσίου . 

Αν τώρα κάποιος παραπονεθεί ότι το κλιματιστικό του δεν τον ζεσταίνει όταν έχει έξω 0 βαθμούς τότε φίλε μου ή εκανε λάθος επιλογή στα btu για τον χώρο του ή το κλιματιστικό έχει βλάβη ή πήρε λάθος κλιματιστικό για τα κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής του . 

Γιατί πολύ νομίζουν ότι το κλιματιστικό είναι στραγάλια και πάνε έτσι αυθαίρετα και επιλέγουνε μονάδα . Αμ δεν είναι έτσι . Ο ψυκτικός ή ο μηχανολόγος γνωρίζει τις αναγκες του χώρου και με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. ΟΧΙ ενας πωλητής μιας αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...