Προς το περιεχόμενο

Επιλογή συστήματος: Desktop, Tablet ή Laptop;


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει πολύ καλός λόγος απόδοσης σε midi tower κουτιά και atx μητρικές. Τα mini itx δεν το έχουν αυτό μιας και το μικρό μέγεθος πληρώνεται παραπάνω. Τα micro atc είναι λίγο παραμελημένα σαν κατηγορία δυστυχώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν και είμαι κάτοχος και των τριών κατηγοριών, λείπει το smartphone για να "δέσει" το 'αρθρο, μπορώ να πω πως το κτηνοdesktop μου δεν το αλλάζω με τίποτα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν εισαι gamer αλλα χρειαζεσαι laptop για τη δουλεια, παιρνεις ενα desktop με 600 ευρω και δινεις αλλα 500-600 για laptop. Πιο φτηνα σου ερχεται απτο να αγοραζεις laptop για games. Τωρα για οσους θελουν gaming εν κινησει, πρεπει να τα σταξουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να έχουμε και τα 3 για να μην πιανεται ο καρπος μας "δουλεύοντας" συνέχεια με τον ίδιο τρόπο.. :P

 

Τώρα πέρα από την πλάκα και διαβάζοντας τα post, το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι: διαφορετικές ανάγκες=διαφορετικές επιλογές..

 

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι:

 

Tablet= ενα μεγαλο "κινητο" και μπορει να καλύψει τελεια αναγκες οπως: Διαβασμα, πλοηγηση και "διασκεδαση" παιχνιδια, ταινιες κτλπ., είτε εισαι μεσα σε τρενο, καραβι, λεωφορείο, ειτε εισαι ξαπλωμενος στο κρεβατακι σου...

 

Laptop= η ιδανικότερη επιλογή για μη εξειδικευμένες ανάγκες και για απλους χρηστες.. Περιπου στα 400€ παίρνεις Laptop με i3 και εξυπηρετεις τις περισσοτερες (μη εξιδεικευμένες) αναγκες σου, ταυτοχρονα εχει ενα μηχανημα "μαζεμενο", με μικρη καταναλωση ρευματος και φορητοτητα ωστε να μπορεις ευκολα απο το να το πας απο το ενα δωματιο στο αλλο, μεχρι να το παρεις μαζι στο χωριο σου (αν εχεις).

Θα μπορούσες να έχει και laptop για πιο εξειδικευμένες εργασίες αν σε ενδιέφερε η φορητότητα ( η ο ογκος του μηχανηματος), απλά θα το πλήρωνες ακριβότερα σε σχέση με ένα desktrop οσον αφορα την αρχικη τιμη κτήσης και τις πιθανές βλάβες (άρα τα πάντα είναι λίγο "σχετικά").

 

Desktrop= Απεριόριστες δυνατοτητες οσον αφορα την αναβαθμιση και τις δυνατοτητες του μηχανηματος, το χαμηλοτερο δυνατο κοστος οσον αφορα βλαβες-αναβαθμισεις και οταν μιλαμε για πιο "εξειδικευμένες ανάγκες", ειναι μαλλον η καλύτερη επιλογή από τα 450€ και πανω μιας και θα μπορέσουμε να φέρουμε το μηχάνημα λίγο καλύτερα στα μέτρα μας σε σχέση με ένα "έτοιμο" laptop.. 

 

Υ.Γ. Στα + του tablet ξεχασα και την ωρα της "τουαλέτας".. :)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To teblet για μενα ειναι οτι πιο αχρηστο υπαρχει

Εφοσον υπαρχει μεγαλο κινητο πια σε ολους δεν μπορεις να παιρνεις μαζι και μεγαλο κινητο και tablet

Ισως ειναι χρησιμο σε παιδια και ηλικιωμενους απλα για κανα σερφαρισμα και παιχνιδακια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λόγος για να έχεις και tablet εκτός απο το κινητό είναι οτι έχεις μεγαλύτερη οθόνη για games+internet και οτι το tablet μπορεί να υποστηρίζει otg ενω το κινητό οχι(Τα περισσότερα κινητα).Επίσης όταν είσαι σπίτι χρησιμοποιείς το tablet για internet χωρίς να ανοίξεις το PC.Συν οτι το tablet μπορείς να το μεταφέρεις οπου θες,πιο εύκολα και απο laptop.Αλλά δεν "κολλάει" να έχεις μαζί σου το tablet όπως το κινητό,δεν βολεύει.Χρησιμοποιώντας το tablet δεν καταναλώνεις την μπαταρία του κινητού που μπορεί να σου χρειαστεί όταν είσαι εξω.Οπως και το laptop,το tablet το μετακινεις απο 1 σημείο στο άλλο αλλά το 1ο έχει περισσότερες δυνατότητες απο το 2ο.

 

Λόγω του οτι τα smartphones και τα tablets εξελίχθηκαν τεχνολογικά τα PC είναι λιγότερο απαραίτητα,σε καμία περίπτωση όμως άχρηστα,δεν έχουν αντικατασταθεί πλήρως απο την οποιαδήποτε φορητή συσκευή.Χωρίς PC δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε "βαριά" προγράμματα, ούτε games με απαιτήσεις.Το αναβαθμίζεις όπως θες και αντικαθιστάς οτο οποιοδήποτε εξάρτημά του αν χαλάσει.Κάτι που στο tablet δεν γίνεται και στο laptop γίνεται ή καθόλου, ή μερικώς με μεγαλύτερο κόστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το να έχεις mac σημαίνει πως τον πήρες για δουλειά,το ότι μπορεί να παίξει παιχνίδια με αυτή την κάρτα δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη λύση.

 

στον σταθερό έχεις και δεύτερο σκληρό και κάνεις αυτόματα μπακαπ ενώ με το στικ pc όχι.

και μην μου πεις για εξωτερικό δίσκο γιατί εξωτερικός ο δίσκος,εξωτερική η κάρτα εξωτερικό το ένα,το άλλο ε έχεις καταντήσει να έχεις 50 πράγματα που αν τα είχες σε ένα desktop θα ήταν πιο βολικά.

 

ασε τις αφορμές αν χαλάσει κάτι το αλλάζεις και κάνεις την δουλειά σου,μην λες χαζομάρες για να θίξεις απλά την ευκολία αναβάθμισης του desktop. και στα αμάξια εύκολα βάζεις εξάτμιση και διπλά τούρμπο κλπ αλλά άμα σου χαλάσει ένα μπουζί το αλλάζεις και δεν κάνεις όλες αυτές τις μετατροπές,δεν είναι αναγκαίο......έλεος απλά έλεος αυτό το σκεπτικό.

δηλαδη επειδη πηρα mac θα πρεπει να σκασω 700-800-1000 ευρω ακομα αν θελω υπολογιστη για  διασκεδαση αυτο μου λες και οχι να δωσω 200-300 ευρω να παρω μια τουμπανο καρτα(οταν με το καλο)

δεν μου απαντησες για το bootcamp απλα το προσπερασες ενω αφησες να εννοηθει οτι το bootcamp ειναι συμβιβασμος

μην τα βλεπεις ολα απο την μερια σου και το τι θα εκανες εσυ που μου λες οτι ξερεις χαιρω πολυ κι εγω ξερω

απλα η γνωμη μου ειναι οτι για τους περισσοτερους δεν υπαρχει λογος να εχουν πυργο

δεν εχουν ολοι γνωσεις ουτε ξερουν καποιον ουτε θελουν να πληρωνουν τεχνικους

ουτε χρειαζεται/θελουν να μπουν στη διαδικασια  στο να μαθουν

δεν λεω οτι ειναι το σωστο αλλα ετσι ειναι τα πραγματα

ειναι προτιμοτερο δηλαδη να παρεις ενα ετοιμο πυργο που βαζουν οτι εχει ξεμεινει απο το στοκ?

γιατι οι μισοι αυτο κανουν παιρνουν ετοιμο

γιατι δεν εχουν ιδεα

μηπως δεν ειναι πολλοι αυτοι που την εχουν πατησει ετσι?

 

εναν εξωτερικο δισκο ολοι χρειαζομαστε ετσι κι αλλιως γιατι βολευει πολυ περισσοτερο απο το να ειναι μεσα για παρα πολλους λογους

αρα δεν ειναι κατι που δεν παιζει να αγορασεις ειτε πυργο εχεις ειτε λαπτοπ

οι εξωτερικες καρτες ηχου ειναι πολυ καλυτερες οσα χρονια ειχα πυργο ειχα εξωτερικη καρτα οποτε παλι το αποτελεσμα ιδιο ειναι ειτε πυργο εχεις ειτε λαπτοπ..

για μενα τα barebones[στο nuc μπαινουν 2 δισκοι ενας m.2 και ενας 2.5"] και τα stic ειναι το μελλον

[σου ξεκαθαριζω πως αν εισαι επαγγελματιας και το θες για τετοια χρηση τον πυργο καλα κανεις και μαζι σου ειμαι]

απλα ειναι η μειονοτητα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτός που πετάχτηκε με ζέση να πει πως τα desktop είναι απλά ρύπανση μάλλον δουλεύει σε χειρονακτική εργασία και χρησιμοποιεί ταμπλετ απλά για να βλέπει το aek365.gr.

 

 

 

 

Μα γιατι το λες αυτο φιλε μου?Δεν θα μπορουσαν στην ΝΑΣΑ η στο CERN να δουλευουν με Λαπτοπ,Ταμπλετ η ακομα και με Smartphone? :-D :-D Δεν θα μπορουσαμε να εχουμε super laptop η super tablet που να εκτελουν δισεκατομυρια πραξεις? :-D Ρυπανση ρυπανση και μονο προκαλουν,στο πυρ το εξωτερο,ποτε ξανα desktop :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...