nikoskon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Φίλε μου, επειδή φαίνεσαι γνώστης, ποιο όργανο θα έλεγες ότι μπορεί κάποιος να μάθει μόνος του και να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο; Οποιοδήποτε όργανο θες, αρκεί να έχεις σωστή καθοδήγηση, δηλαδή δάσκαλο και φυσικά χρόνο να αφιερώσεις. Απλά όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο περισσότερη δυσκολία θα αντιμετωπίσεις (χωρίς να είναι απόλυτο αυτό). Βρες κάποιο μουσικό όργανο που σε τρελαίνει, και αν το βρεις, τότε σίγουρα θα το μάθεις αργά ή γρήγορα.
groot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 groot είναι προφανές πως δεν έχεις ιδέα για την κλασική κιθάρα(πόσο μάλλον για μουσική), και δεν στο λέω ως καθηγητής μουσικής, αλλά ως μέλος που βλέπω τον τρόπο που γράφεις. Καλή ακρόαση. (και δεν είναι δείγμα "ουάο" απλά είναι απίστευτα δύσκολο και καμία σχέση με τα προκλασικά που παρέθεσες πριν). Κρίμα που είσαι καθηγητής μουσικής, γιατί τέτοια ασχετοσύνη είναι επικίνδυνη για όσους, που κάνουν λάθος όπως αποδεικνύεται, σε εμπιστεύονται να μάθουν από εσένα. Μάλλον, εστίασες στο προκλασικό γιατί είτε δεν ξέρεις τι είναι το νέι είτε ξέρεις ότι εάν εστιάσεις εκεί θα αποδειχθεί ότι είπες κοτσάνα. Άρα, εστίασες στα προκλασικά γιατί είτε ως καθηγητής μουσικής δεν ξέρεις ένα από τα βασικά ανατολίτικα όργανα είτε γιατί δεν είσαι και τόσο έντιμος στις συζητήσεις σου. Απλά για να δουν και οι αναγνώστες τι είναι το νέι: Απλά πληροφοριακά, το νέι παίζει ασυγκέραστα. Δηλαδή, δεν έχει τάστα (εάν θα μπορούσε να το πει κανείς αυτό) και είναι σαν το βιολί (όπως και το τρομπόνι με ολκό/ατίρο), και ας έχει οπές. Τα μικροδιαστήματα μπορούν να παιχτούν με την απόσταση του δαχτύλου από την οπή. Για να θεωρηθεί κανείς ότι παίζει μέτρια νέι, από ποιότητα ήχου, πρέπει να παίζει πάνω από 11 χρόνια (κάτι έλεγες για δυσκολία; ). Σαν το νέι, δηλαδή αυλός ΧΩΡΙΣ επιστόμιο, είναι και το shakuhachi. Π.χ., Φαντάζομαι ότι η διαφορά στην δυσκολία είναι εύκολα αντιληπτή. Σε αυτά τα δύο όργανα δεν πατάς και βγαίνει νότα, πρέπει να πολεμήσεις πολύ για να βγάλεις καθαρή και ωραία νότα... και αυτό μόνο για να ακουστεί μία νότα. Όχι για να αρχίσεις να παίζεις και μελωδίες. Από εκεί και πέρα, Πάμε σε αυτά το όργανα: Τα οποία όταν αρχίζουν να παίζουν γρήγορα, τύφλα να έχει ο De Lucia! Φυσικά, πάλι μιλάμε για ασυγκέραστα όργανα κτλ. Π.χ. Τέλος, πάμε και στο "δικό μας" κανονάκι! Τέλος, όλα τα όργανα έχουν την δυσκολία τους. Σαν "καθηγητής μουσικής" αυτό θα έπρεπε να πρεσβεύεις και όχι πολωτικές και εντελώς λάθος απόψεις επειδή τυγχάνει να παίζεις ένα όργανο και έχεις (μάλλον) κόμπλεξ με αυτό. Και μία μικρή διαφορά... Οσοι δούνε το βίντεο με το σιτάρ και την τύπισα, μπορεί να αναρωτηθούν "τι πιο δύσκολο έχει το γρήγορο παίξιμο στο σιτάρ από την κιθάρα". Στο σιτάρ αναλόγως την δύναμη που θα πατήσεις την χορδή αλλάζεις και νότα. Άρα, όχι απλά πρέπει κανείς να είναι γρήγορος σε ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ μπράτσο, άρα ακόμα πιο δύσκολο σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά και πρέπει ταυτόχρονα να ελέγχει την δύναμή του να μην πατήσει ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από όσο πρέπει και χάσει την νότα. Πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζουν "καθηγητές μουσικής". Υ.Γ. βλέπω τελικά ότι έκανες edit και απάντησες στα ανατολίτικα.. αλλά μάλλον, και από την απάντησή σου, δείχνεις ότι απλά δεν γνωρίζεις τι παίζει με τα όργανα αυτά. Ελπίζω να μην σε πιάσουν άμυνες και να μάθεις και κάτι μπας και εξελιχθείς ως "καθηγητής μουσικής". φιλικά. Επίσης, για όσους δεν γνωρίζουν, ο τύπος με το κανονάκι κουρδίζει REAL TIME τις χορδές με το ένα χέρι. Το κανονάκι έχει κάτι σαν "δοντάκια" σε κάθε πιάσιμο κάθε χορδής του.. Πειράζοντας αυτά τα δοντάκια, ο οργανοπαίκτης μπορεί να αλλάξει όλα τα μόρια μέσα σε έναν τόνο για κάθε χορδή. Δηλαδή, σε αντίθεση με την κιθάρα που όλα τα τάστα είναι εκεί, ο οργανοπαίκτης στο κανονάκι πρέπει να "χάνει" ένα χέρι εάν θέλει να εισάγει μία αλλοίωση (δηλαδή, δίεση, ύφεση κτλ) εκτός οπλισμού (δηλαδή, εκτός κλίμακας) καθώς παίζει. Σε τραγούδι, αυτό είναι ΟΚ γιατί έχει "λίγες" αλλοιώσεις. Αλλά σε ταξίμι... μπορεί κανείς να φανταστεί (και να δει από το video) τι γίνεται.
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Οποιοδήποτε όργανο θες, αρκεί να έχεις σωστή καθοδήγηση, δηλαδή δάσκαλο και φυσικά χρόνο να αφιερώσεις. Απλά όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο περισσότερη δυσκολία θα αντιμετωπίσεις (χωρίς να είναι απόλυτο αυτό). Βρες κάποιο μουσικό όργανο που σε τρελαίνει, και αν το βρεις, τότε σίγουρα θα το μάθεις αργά ή γρήγορα. Χωρίς δάσκαλο; Ή στον όρο "δάσκαλος" συμπεριλαμβάνεις και tutorials κλπ ιντερνετικά;
groot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Χωρίς δάσκαλο; Ή στον όρο "δάσκαλος" συμπεριλαμβάνεις και tutorials κλπ ιντερνετικά; Βλέπεις ότι κάποιος προτείνει πασιφανώς δασκάλους, λέει ότι ο ίδιος είναι "καθηγητής" και, ταυτόχρονα, έχει ό,τι να 'ναι απόψεις λέγοντας ότι το όργανο που, προφανώς, διδάσκει είναι το δυσκολότερο μετά το βιολί (δες π.χ. τι άλλα όργανα παρατέθηκαν). Αυτό, εσένα, δεν σε βάζει σε υποψίες;
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Βλέπεις ότι κάποιος προτείνει πασιφανώς δασκάλους, λέει ότι ο ίδιος είναι "καθηγητής" και, ταυτόχρονα, έχει ό,τι να 'ναι απόψεις λέγοντας ότι το όργανο που, προφανώς, διδάσκει είναι το δυσκολότερο μετά το βιολί (δες π.χ. τι άλλα όργανα παρατέθηκαν). Αυτό, εσένα, δεν σε βάζει σε υποψίες; Να ψάχνει μαθητές πχ; Όχι μωρέ, νομίζω κουβέντα κάνουμε κι ο καθένας έχει την άποψή του (λογικό να επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό αυτή η άποψη από την ιδιότητα κάποιου). Επειδή κι εσύ φαίνεται να το κατέχεις, σου κάνω την ίδια ερώτηση!
nikoskon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Χωρίς δάσκαλο; Ή στον όρο "δάσκαλος" συμπεριλαμβάνεις και tutorials κλπ ιντερνετικά; Δεν συμπεριλαμβάνω τα tutorials γιατί αυτά δεν μπορούν να σε επιβλέπουν και να σε διορθώνουν. Μόνος σου, χωρίς δάσκαλο, θα κάνει πολύ περισσότερο χρόνο να μάθεις και θα φτάσεις σε χαμηλότερο επίπεδο. ΟΚ, είναι ανέξοδο, αλλά δεν είναι το σωστό. Και εγώ αυτοδίδακτος ξεκίνησα και το μετάνοιωσα μετά από 2 χρόνια που πήγα σε δάσκαλο. Ωστόσο, σου αρέσει κάποιο μουσικό όργανο; groot δεν θα κάνουμε μάθημα οργανολογίας στο παρόν thread, κρατήσου για κάποιο άλλο. Είσαι off topic βρε αδερφέ, πως το λένε εκεί στας Ινδίας; Βλέπεις ότι κάποιος προτείνει πασιφανώς δασκάλους, λέει ότι ο ίδιος είναι "καθηγητής" και, ταυτόχρονα, έχει ό,τι να 'ναι απόψεις λέγοντας ότι το όργανο που, προφανώς, διδάσκει είναι το δυσκολότερο μετά το βιολί (δες π.χ. τι άλλα όργανα παρατέθηκαν). Αυτό, εσένα, δεν σε βάζει σε υποψίες; Μας ψεκάζουν! Αλλά ΟΚ εγώ είμαι καθηγητής μουσικής, εσύ τί είσαι; Τέσπα, αν χρειαστείς βοήθεια, pm me...
groot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Με δύο post δικά μου και 4 δικά σου offtopic, εγώ είμαι offtopic; Μεταξύ μας, πιο έντιμο είναι να παραδεχθείς ότι είπες κοτσάνα. Πιο αντρίκειο βρε αδερφέ! Πιο παντελονάτο που λένε και στο χωριό μου. Στο δικό σου;
AntiCambeR Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Αν βρείς δουλειά θα σου φύγει ή βαρεμάρα και θα εκτιμήσεις τον λιγότερο ελεύθερο χρόνο που θα εχεις. 1
nikoskon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Με δύο post δικά μου και 4 δικά σου offtopic, εγώ είμαι offtopic; Μεταξύ μας, πιο έντιμο είναι να παραδεχθείς ότι είπες κοτσάνα. Πιο αντρίκειο βρε αδερφέ! Πιο παντελονάτο που λένε και στο χωριό μου. Στο δικό σου; Πρώτα πες μου με τι ιδιότητα ποστάρεις περί μουσικής; (Αν σε φέρνω σε δύσκολη θέση, το κατανοώ). Δευτερευόντως, παντελόνια δεν φοράνε μόνο οι άντρες! Μην μπερδεύεσαι... Τέλος, ΝΑΙ, βρήκα το ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ μουσικό πολυόργανο που υπάρχει!!! Enjoy!
groot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Πρώτα πες μου με τι ιδιότητα ποστάρεις περί μουσικής; (Αν σε φέρνω σε δύσκολη θέση, το κατανοώ). Δευτερευόντως, παντελόνια δεν φοράνε μόνο οι άντρες! Μην μπερδεύεσαι... Τέλος, ΝΑΙ, βρήκα το ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ μουσικό πολυόργανο που υπάρχει!!! Enjoy! Δηλαδή, ως "καθηγητής μουσικής" δεν γνωρίζεις από επιχειρήματα και αποδείξεις αλλά μόνο από ιδιότητες; Κάτι σαν να λέμε: "Δεν με νοιάζει τι λες, εάν έχεις αξίωμα εγώ σε πιστεύω"; Ενδιαφέρον στοιχείο για την καθηγητική σου ιδιότητα και το τι μεταδίδεις. Επίσης, εσύ δεν είπες ότι είμαι offtopic και να τα πούμε περί οργανολογίας (που προφανέστατα δεν γνωρίζεις τίποτα και για αυτό και οι υπεκφυγές) σε άλλο thread; Γιατί συνεχίζεις να ποστάρεις; Τέλος, είδες κανένας να λέει για "πολυόργανα"; ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ παρέθεσα και τα οποία είναι προφανέστατα πιο δύσκολα από την κιθάρα. Η σοβαρότητα της απάντησής σου δείχνει το επίπεδο της γνώσης σου ως "καθηγητής μουσικής" και το πόσα, τελικά, γνωρίζεις για το αντικείμενο σου. Οπότε, για να μην φανεί ότι δεν διαθέτεις κανένα ίχνος εντιμότητα ως "καθηγητής μουσικής", παραδέξου ότι πέταξες κοτσάνα πριν λέγοντας ότι η κιθάρα είναι το πιο δύσκολο όργανο μετά το βιολί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα