Προς το περιεχόμενο

Να πιστέψω το wCPUid ή το BIOS?

Marcos_Aurilius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά κοιτάζοντας λίγο κάποια πράγματακια πρόσεξα πως οι ενδείξεις μου έχουν ως εξής:

BIOS => FSB 177, Multi 10.5, CPU speed 1860MHz

wCPUid => FSB 178.18, Multi 10.5, CPU speed 1870.91MHz

Ποιόν να πιστέψω? Να ξέρω και τι θα γράφω στο sign... :P

Η ολική απόκλιση έρχεται από την διαφορά του FSB, αλλά γιατί η διαφορά στο τελευταίο?

Μ@λακία μου. Μπορεί να μεταφερθεί στο CPU&Motherboards?...

Δημοσ.

Το BIOS σου δειχνει την θεωρητικη σου ταχυτητα ενω το WCPUID σου δειχνει την πραγματικη εκεινη την στιγμη, για αυτο και θα δεις καμμια φορα μερικες μικρες παρεκλισεις αν κανεις γρηγορα refresh στο WCPUID...

Δημοσ.

Ναι, το ξέρω αυτό. Οι αλλαγές όμως στις τιμές του wCPUid όταν κάνω refresh ή analyze περιορίζονται μετά την υποδιαστολή, οπότε θεωρώ αυτά τα νούμερα σταθεροποιημένα (μιλάω για idle κατάσταση) και γι'αυτο ασχολήθηκα περισσότερο με την πάρτη του.. :D

Δημοσ.

Κοιτα ειναι γνωστα tricks των εταιριων που φτιαχνουν motherboards ωστε να ειναι λιγο πιο γρηγορα απο τον ανταγωνισμο, τοσα χρονια τα ASUS boards αντι για 133 ας πουμε FSB εχουνε 134 (,κατι) και στα καινουργια συμβαινει το ιδιο (167 κατι κτλ).. Για αυτο και βλεπεις διαφορες...

Δημοσ.

Gabriel, are you talking to me? :D

Αυτό που είπα ότι ξέρω είναι πως υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ BIOS και προγραμμάτων. Και δεν θα ασχολιόμουν καν, αν είχα κοινη ένδειξη στο FSB και κάποια απόκλιση στο σύνολο. Απλά είδα απόκλιση στο FSB και ταυτόχρονα δεν θυμόμουν αυτό το τελευταιο που ανέφερε ο kavaliotis. Τέλος πάντων, θεωρώ το προτελευταίο post ως μία ικανοποιητική αιτιολόγηση και ευχαριστώ for your time...

Δημοσ.

Ελα βρε Gabriel ηθελε να κανει μια επιβεβαιωση το παιδι, δεν ειναι κακο πραγμα να επαληθευεις καποια πραγματα... Τεσπα αφου λυθηκε η απορια, τελος! :D

Δημοσ.

Το cpuid tha pistepseis.

Exo kai ego asus kai otan ta settings einai sto software tote nai, to FSB 133 to kanei 134 parolo pou den to leei. To apotelesma itan oti ton athlon 1333 ton ebgaze 1343Mhz to cpuid kai to bus to eblepe 134.3! Tin idia syxnotita anefere kai to testCPU.

Exo tin entyposi oti auto symbainei mono otan i epilogi syxnotiton einai meso software. Otan to gyrnao se jumper controlled (exei kai ta 2 modes) einai panta stin akriveia oi syxnotites. Dystixos tote oi mones epiloges mou einai 100, 133, 140.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...