Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Epic τα BK, οσες φορες ειχα παει Αγγλια τα τσακισα, με βλεπω να παιρνω καμια 10αρια κιλα αν ανοιξουν κοντα μου. :P

Έτσι! Του junk food δεν πολυειμαι, αλλά στα burger king δεν θα μπορέσω να αντισταθω! Οποτε βγω εξωτερικό, είναι η πρώτη μου σταση!

Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει ακόμα συνταγή για το μπιφτέκι, όλοι για το ψήσιμο λέτε και ποιά μπιφτεκάδικα είναι τα καλύτερα!


Μη βάζετε ψωμί στο μπιφτέκι. Γατάκια.

Why not?

Δημοσ.

Μη βάζετε ψωμί στο μπιφτέκι. Γατάκια.

 

μοιράσου την σοφία σου, γέροντα.

 

Χωρίς ψωμί; Σκέτος κιμάς; Ποτέ δεν έχω καταφέρει να φτιάξω καλό μπιφτέκι/σουτζουκάκι/κεφτεδάκι. Μα ποτέ. Πάντα έτοιμα από τον χασάπη αγοράζω. Αλλά είχα καταλήξει στο ότι η σωστή δόση ψωμιού (και όχι φρυγανιάς ή γαλέτας) κάνει καλό.

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει ακόμα συνταγή για το μπιφτέκι, όλοι για το ψήσιμο λέτε και ποιά μπιφτεκάδικα είναι τα καλύτερα!

Why not?

 

To βιντεάκι που πόσταρα το είδες; Συνταγή είναι.

 

Στο κιμά δεν βάζεις τίποτε άλλο εκτός απο αλάτι πιπέρι και προαιρετικά λίγο λάδι. Απλά πρέπει ο κιμάς να είναι βοδινός απο μέρη του ζώου που είναι παχιά, αλλά και άπαχα.

 

Η αναλογία πρέπει να είναι 80% απαχο κρέας - 20% κρεας με παχος για να βγει καλό και ζουμερό χωρίς ψωμιά και μαλακίες.

  • Like 3
Δημοσ.

όπως τα λεει ο thomasg4 είναι , ένα διάστημα επι ένα χρόνο είχα πωρωθεί και προσπαθούσα να φτιάξω το τέλειο σπιτικό burger. δοκίμασα άπειρες συνταγές. ούτε ψωμιά ούτε τπτ μαλακίες δε χρειάζονται επίσης δε θέλει "ζύμωμα". μετά παίζει σημαντικό ρόλο το ψήσιμο το οποίο δε μπορεί να σας δώσει κάνεις συγκεκριμένο χρόνο γιατί πολυ απλά παίζει ρόλο από το πάχος του μπιφτεκιού. αφου ψηθεί μετά ενα tip ειναι να βάλετε σε πιάτο με αλλουμινόχαρτο κλειστό για 10 λεπτα να ηρεμίσει απο τη θερμοκρασία χωρίς να χάσει τα ζουμιά του απο μέσα.

 

1 παραλλαγή που είχα κάνει και ειναι 2τερη σε προτίμηση μου που όντως είχε κάνει ακόμα πιο μαλακό το μπιφτέκι ήταν 80ml μπύρα στο 1kg κιμά και 2 ώρες μετά στο ψυγείο. τπτ άλλο.

 

http://www.clickatlife.gr/geusi/story/14240ρίχτε και μιά ματιά και εδω.. 

  • Like 1
Δημοσ.

μοιράσου την σοφία σου, γέροντα.

 

Χωρίς ψωμί; Σκέτος κιμάς; Ποτέ δεν έχω καταφέρει να φτιάξω καλό μπιφτέκι/σουτζουκάκι/κεφτεδάκι. Μα ποτέ. Πάντα έτοιμα από τον χασάπη αγοράζω. Αλλά είχα καταλήξει στο ότι η σωστή δόση ψωμιού (και όχι φρυγανιάς ή γαλέτας) κάνει καλό.

Δε θέλει ζύμωμα το μπιφτέκι. Δεν ειναι ψωμί που πρέπει να το ζυμώσεις μέχρι να πεθάνει.

 

Το κυμά στο μπιφτέκι το διαχωρίζεις με τα δάχτυλα μέσα στο μπολ μετά υπόλοιπα υλικά (προσωπικά βάζω διάφορα μέσα). Στη συνέχεια τα ανακατεύεις, ψιλόζυμώνεις, μέχρι να ειναι σχετικα ομοιογενές το μείγμα σου, φτίαχνεις τα μπιφτέκια (χωρίς να πατικώνεις δίχως αύριο "για να γίνουν σφιχτά"), τα βάζεις 2 ώρες στο ψυγειο να κάτσουν και μετά τα ψήνεις.

Δημοσ.

Χωρίς ψωμί θα γίνει σαν δισκόφρενο .

Εμ για αυτο σας ειπε γατακια  :-D

Γαματο γινεται , πετας μεσακαι τα μπαχαρικα σου , κρεατιλα βαρβατη.Αν ειναι ναριξει ενα κιλο ψωμι ας το αφησει το μπεργκερ ας φτιαξει κλασσικοκεφτεδες με πατατες τηγανητες.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...