Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σοβαρά τώρα, είναι μεγάλος κόπος να μας δώσεις κάνα λινκ για καναδυό από τις διάφορες τεχνικές ψησίματος που δεν αφήνουν το μπιφτέκι να μαζέψει πολύ; Γιατί ούτε κι εγώ βρίσκω...

  • Like 1
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπου να'ναι θα βγει και manual. Όχι πολύ δυνατή φωτιά, τοποθέτηση στα πλάγια της ψησταριάς, όχι τσιμπίδες/πηρούνια που τρυπάνε το μπιφτέκι και φεύγουν τα ζουμιά του, τακτικά γυρίσματα. Κι εννοείται όχι μπιφτέκια παντόφλες με μικρό πάχος.

  • Like 1
Δημοσ.

σοβαρά τώρα, είναι μεγάλος κόπος να μας δώσεις κάνα λινκ για καναδυό από τις διάφορες τεχνικές ψησίματος που δεν αφήνουν το μπιφτέκι να μαζέψει πολύ; Γιατί ούτε κι εγώ βρίσκω...

 

Εχω καταντήσει λίγο κουραστικός αλλά...

 

http://www.insomnia.gr/topic/585301-to-μπιφτέκι/?p=54340186

 

στο 1:15 του βίντεο

 

Σοβαρά δες όλο το βίντεο. Εξηγεί τα πάντα για ένα καλύτερο burger.

  • Like 1
Δημοσ.

Εγω τοσα χρονια προσπαθω να φτιαξω κεμπαμπ ιδιο με τα μαγαζια,εχω δοκιμασει τα παντα,ομως μου βγαινει στεγνο παντοφλα και ανοστο. :-(

Δημοσ.

 

 

Αυτά είναι μπιφτέκια πάνω από το τενεσύ. Στο νότο, βάζεις κι άλλα πραγματάκια μέσα. 

 

ΥΓ Το προσέξατε το τρικ με το δάχτυλο.

Η θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά όταν βάλεις το μπιφτέκι πρέπει να είναι τέτοια, που να καίγεται το χέρι σου στα 4-5 δευτερόλεπτα στους 5 ποντους πάνω από τη σχάρα.

Δημοσ.

Ρε ζόραν μας κοροϊδεύεις;;; Έχεις ψήσει ποτέ αγελάδι σε μορφή μπιφτεκιού; 

 

 

ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ δεν κάνει για μπιφτεκάρες.

boing!

Δημοσ.

Όπου να'ναι θα βγει και manual. Όχι πολύ δυνατή φωτιά, τοποθέτηση στα πλάγια της ψησταριάς, όχι τσιμπίδες/πηρούνια που τρυπάνε το μπιφτέκι και φεύγουν τα ζουμιά του, τακτικά γυρίσματα. Κι εννοείται όχι μπιφτέκια παντόφλες με μικρό πάχος.

 

Δυνατή φωτιά, ένα γύρισμα, μπιφτέκι 2 πόντους πάχος.

 

zoranb, τα μπιφτέκια φουσκώνουν αν δεν τα πιέσεις στο κέντρο και ουσιαστικά καταστρέφονται ως μπάλες που εκρήγνυνται. Για αυτό τα πιέζεις.

Δημοσ.

ψήσε ενα χωρις δάχτυλο και στο άλλο βαλε δαχτυλο θα καταλάβεις που αποσκοπεί. είναι για τα υγρά (πόσο πονηρο μου ακούγετε..)

ξεκινα με δοκιμες και θα σου λυθουν οι αποριες δεν ειναι πυρηνική φυσική.

 

στη χαμηλή φωτια θα διαφωνήσω. θελει καργα δυνατή φωτιά 3 λεπτα απο τη μια 3,-4  από την άλλη και έτοιμο

παραπάνω μαζεύει και χανει τα ζουμια του τη γευση του κτλ .. 

τα 3 κ 4 λεπτα εξαρτατε το ποσο δυνατή ειναι η φωτια της ψησταριάς 

 

edit για 2 λεπτα να γραψω την απαντηση ο απο πανω σου δωσε την εξηση του δαχτυλιασματος.. 

  • Like 3
Δημοσ.

Λοιπον, το μπιφτεκι στο φουρνο ειναι σαφως καλυτερο απ οτι στο τηγανι.

 

 

Μη βάζετε ψωμί στο μπιφτέκι. Γατάκια.

 

Aν δε βαλεις ψωμι τοτε θα σου στοιχιζει καπου 2€ το μπιφτεκι.


Έλεος, μπιφτέκι είναι δεν θέλει 3 αστέρια μισελέν. Μισό κιλό βοδινό κιμά, μισό κιλό χοιρινό κιμά, λίγο βρεγμένο (και στραγγισμένο τελείως) ψωμί ψύχα, ένα έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια (νομίζω βάζω "ινδία"). Βουαλά.

 

Αυγο δε βαζεις?


Άλλο πράγμα το μπιφτέκι στο φούρνο, που θέλει τις πατάτες του......

 

Το προβλημα του οτι οι πατατες θελουν κανα μισαωρο επιπλεον για να γινουν πως το αντιμετωπιζεις?

Δημοσ.

Kαημενοι φαστφουνταδες, που να ξερατε οτι το ψωμι που βαζoυν μεσα ειναι απ αυτο που παρατανε οι πελατες... :)

 

So fucking wot m8?

Δημοσ.

Το προβλημα του οτι οι πατατες θελουν κανα μισαωρο επιπλεον για να γινουν πως το αντιμετωπιζεις?

 

βάζεις πρώτα τις πατάτες μόνες τους, και τα μπιφτέκια αργότερα.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...