Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μασίφ πατάτες, κατά πάσα πιθανότητα ποτισμένες στο λάδι...

Για τη φωτογραφία από πάνω λες; Εμένα οι πατάτες μου φάνηκαν πολύ ωραίες! Φρέσκες και ωραία τηγανισμένες!

Δημοσ.

Καλά, φάε εσύ τα υγιεινά να τρώμε εμείς τα ανθυγιεινά ;)

 

Επίσης δεν ειναι ανθυγιεινό αν λαμβάνεται υπεύθυνα και στις κατάλληλες ποσότητες. Βαριεμαι το πολύ ψάξιμο αλλά.

 

http://thescienceofeating.com/fats/butter-vs-margarine/

 

http://www.webexhibits.org/butter/compounds-fatty.html

 

http://antoine.frostburg.edu/chem/senese/101/consumer/faq/butter-composition.shtml(http://www.iator.gr/2011/01/23/to-oleiko-oxy-enisxyei-th-mnimi/)

 

http://www.eufic.org/article/el/nutrition/fats/artid/Saturated-fat-upclose-greek/

 

 

Και γιατι να ψαχνεις τις "υπευθυνα καταλληλες ποσοτητες" για το βουτυρο του ενος ευρω οταν υπαρχει το μπεσελ και το μπενεκολ που κατεβαζουν τη χοληστερινη σου?

Μασίφ πατάτες, κατά πάσα πιθανότητα ποτισμένες στο λάδι...

 

το οποίο λαδι πιθανοτατα εινα καταμαυρο σα βουρκος.

Δημοσ.

Ας μας πει ο Kevin Malone πως ήταν οι πατάτες... :)

 

που ειναι αυτο;

Δεν είναι δική μου η φωτογραφία, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω την ποιότητα. :P

(Πάντως φαίνονται φρέσκες και σπιτικές, όχι προτηγανισμένες, οπότε points for that)

Λογικά από Χριστόφορο στα Καλύβια είναι η φωτογραφία. Αυτός έχει κάτι τέτοιες μπιφτεκάρες.

 

Αλλά οκ, μιλάμε για ποσότητα, όχι τόσο για ποιότητα (όχι ότι ήταν κακό μια φορά που το είχα δοκιμάσει).

 

Το καλύτερο burger βέβαια, το έχω φάει στην Κοπεγχάγη, στο Halifax.

 

thumb_600.jpg

 

Άψογο. (Αλλά και πανάκριβο).

Δημοσ.

εφαγα 600 ολόκληρα γραμμάρια μπούτι χοιρίνο μόλις τώρα.μιαμ μιαμ ωλαίο ήτανε.Να σας πω πως το μαγείλεψα: λοιπον.Εβαλα στην κατσαρόλα 2 κρεμμύδια ψιλλοκομένα και λάδι και 2 σκελίδες σκόρδο.και μετά έβαλα απο πάνω το μπούτι χοιρινό αφού το είχα κόψει σε κομματάκια. το ψησα 10 λεπτά και μετά το σέρβιρα σε 2 πίατα μαζί με το ζούμι ,το κρεμμύδι και το σκολδάκι. B)

Δημοσ.

εφαγα 600 ολόκληρα γραμμάρια μπούτι χοιρίνο μόλις τώρα.μιαμ μιαμ ωλαίο ήτανε.Να σας πω πως το μαγείλεψα: λοιπον.Εβαλα στην κατσαρόλα 2 κρεμμύδια ψιλλοκομένα και λάδι και 2 σκελίδες σκόρδο.και μετά έβαλα απο πάνω το μπούτι χοιρινό αφού το είχα κόψει σε κομματάκια. το ψησα 10 λεπτά και μετά το σέρβιρα σε 2 πίατα μαζί με το ζούμι ,το κρεμμύδι και το σκολδάκι. B)

Πρωί πρωί ρε συ; Στις προτάσεις για πρωινό έπρεπε να το βάλεις! :P

  • Like 2
Δημοσ.

εφαγα 600 ολόκληρα γραμμάρια μπούτι χοιρίνο μόλις τώρα.μιαμ μιαμ ωλαίο ήτανε.Να σας πω πως το μαγείλεψα: λοιπον.Εβαλα στην κατσαρόλα 2 κρεμμύδια ψιλλοκομένα και λάδι και 2 σκελίδες σκόρδο.και μετά έβαλα απο πάνω το μπούτι χοιρινό αφού το είχα κόψει σε κομματάκια. το ψησα 10 λεπτά και μετά το σέρβιρα σε 2 πίατα μαζί με το ζούμι ,το κρεμμύδι και το σκολδάκι. B)

 

10 λεπτα μόνο? Αρα στην ουσια το τηγανησες

Κρεμμύδι δεν βάζει κανείς? Τι ξενέρωτοι...

 

χαχα, συναδελφε εγω τρελαινομαι για κρεμμυδι. Κομμενο ομως, οχι τριμμενο σε σκονη.

(skaken, not stirred που λεει και φιλος μου ο Bond)

BvYXRh6.jpg

 

Πώς θα εξασφαλίζετε ότι οι πατάτες σας δεν περιέχουν το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο:

 

- Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο

- Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές

- Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα

- Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά

- Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα

- Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα

  • Like 1
Δημοσ.

Το καλύτερο burger βέβαια, το έχω φάει στην Κοπεγχάγη, στο Halifax.

 

thumb_600.jpg

 

Άψογο. (Αλλά και πανάκριβο).

 

Θα κλάψω, έμενα 2 ορόφους από πάνω. Ωραίο ήταν, ειδικά το buffalo.

  • Like 1
Δημοσ.

 

10 λεπτα μόνο? Αρα στην ουσια το τηγανησες

 

χαχα, συναδελφε εγω τρελαινομαι για κρεμμυδι. Κομμενο ομως, οχι τριμμενο σε σκονη.

(skaken, not stirred που λεει και φιλος μου ο Bond)

 

Πώς θα εξασφαλίζετε ότι οι πατάτες σας δεν περιέχουν το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο:

 

- Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο

- Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές

- Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα

- Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά

- Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα

- Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα

 

Δεν ήξερα ότι οι τηγανητές πατάτες μπορεί να έχουν κάτι καρκινογόνο (και μπορώ να πω ότι ήμουν καλύτερα που δεν το ήξερα...:)  )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...