DiversionR Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 να στον κλεψει ετσι στο ακυρο οχι,αλλα μπορει να στον παρει μεσω καποιας σελιδας που εκανες κλικ και αυτοματως τσιμπησες ιο,η απο καποιο phising site παρομοιο με του fb που απλα εβαλες ο ιδιος τον κωδικο χωρις να καταλαβεις οτι δεν ηταν το www.facebook.com. επισης μπορει καποιος να τον μαντεψει,πχ πολλοι βαζουν την ημερομηνια γεννησης τους ( η οποια και εμφανιζεται στο προφιλ τους ). δεν το λεω για να παρει καποιος ιδεες και να κλεψει κωδικους,το λεω απλα μπας και το δουν και σταματησουν να βαζουν την ημερομηνια γεννησης τα αβουλα οντα και μετα να αναρωτιουνται πως τους <<κλεψαν>> τον κωδικο. εγω σαν αμυνα ειχα να μου ερχεται κωδικος για να κανω verify στο κινητο καθε φορα που συνδεομουν απο αγνωστη συσκευη,αλλα το διεκοψα καθως δουλευα σε ενα νετ καφε που σε καθε restart του pc ηταν σα να μπαινω καθε φορα,με αποτελεσμα καθε φορα να πρεπει να βαζω τον κωδικο που ερχοταν ( οποτε και αν ερχοταν ) στο κινητο. παρ'ολα αυτα,ακομα εχω ρυθμισει να μου ερχεται ειδοποιηση καθε φορα που μπαινω απο αγνωστη συσκευη,ωστε να ξερω αν μπει καποιος με το λογαριασμο μου. Σωστός ο φίλος με το verifycation, ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ. Κάποτε για να είσαι ασφαλείς έπρεπε να αλλάζεις κωδικό μια φορά την εβδομάδα (ή το μήνα..) ενώ πλέον βάζεις το κινητό παντού και ησύχασες!! Αν μπεις από ξένο πρόγραμμα περιήγησης που δεν έχεις ξαναμπεί θα σου στείλει κωδικό στο κινητό για να σε βάλει. Αυτό που λες με το Internet καφέ νομίζω ότι μπορείς να το λύσεις με την γεννήτρια κωδικών αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τέλος για το φίλο που ρωτάει αν μπορεί κάποιος να κλέψει κωδικό από fb εκτός από phishing η απάντηση είναι όχι διότι πλέον το fb έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας (εκτός αν καταφέρουν και "χακάρουν" τη βάση δεδομένων του fb που και μια στο εκατομμύριο να τα καταφέρουν λογικά θα πάρουν τους κωδικούς ισχυρά κρυπτογραφημένους (και φυσικά αν τα "χακέρια" είναι μάγκες και προσπαθήσουν να σπάσουν την κρυπτογράφηση θα χρειαστούν 10-20 "μηχανάκια" της τάξεως των 3-4 χιλ. ευρώ έκαστο και πολύ ελεύθερο χρόνο.. πολύ όμως ))..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα