Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν έρχεται στο διδακτορικό, μπορείς να κάνεις "αίτηση" για ό,τι θες. 

Όμως, θα πρέπει ο καθηγητής που θα δεχθεί το αίτημα να δεχθεί και να σε αναλάβει. Μπορείς να πεις ψέματα πάλι σε ό,τι σε ρωτήσει. Ευτυχώς όμως, στο διδακτορικό θα κληθείς να κάνεις δουλειά που εάν δεν ξέρεις απλά δεν θα μπορείς να την κάνεις. Ούτε και θα μπορείς να την μάθεις όσο είσαι στο διδακτορικό, γιατί ο χρόνος ίσα - ίσα που περισσεύει να μάθεις τα παραπάνω που χρειάζεται για να φέρεις εις πέρας το διδακτορικό σου. 

Εν γένει, δεν πα να έχεις 1000 μεταπτυχιακά. Τυπικά στο διδακτορικό υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις (συνήθως συνάφεια προηγούμενων πτυχίων) και ουσιαστικά υπάρχει η απαίτηση να κάνεις έργο αποδεκτό από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. 

Στο τελευταίο (δηλαδή το έργο) μπορείς πάλι να κλέψεις. Π.χ., να κάνεις τις (συνήθως) 2 απαιτούμενες δημοσιεύσεις σε περιοδικά αλλά τα περιοδικά να έχουν impact factor κάτω από 1. Μία χαρά θα το πάρεις το "χαρτί" αλλά μετά σαφώς και θα προτιμήσουν κάποιον με καλύτερη αποδεδειγμένη δουλειά. 

Μέχρι μία βαθμίδα, μπορεί κανείς να κλέβει άνετα στην εκπαίδευση. Από ένα σημείο και πάνω όμως, ο μόνος που χάνει από τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές είναι ο ίδιος που κλέβει. 

Δεν έχεις κάποιο λόγο να με ακούσεις και δεχθείς ότι έτσι είναι... καλύτερα γιατί έτσι οι δικλείδες ασφαλείας θα λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα και άτομα που κλέβουν θα πετιούνται απέξω πιο εύκολα. 

Όπως το έθεσα,δε νομίζω να άφησα κάποιο υπονοούμενο πως θα "κλέψω".

Εγώ ρώτησα πολύ απλά αν γίνεται, ή πρέπει να αποκτήσω ένα πιο ουσιώδες μεταπτυχιακό,

αν ήθελα να "κλέψω" δεν θα αναρωτιόμουν.

Σε ευχαριστώ πάντως.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως το έθεσα,δε νομίζω να άφησα κάποιο υπονοούμενο πως θα "κλέψω".

Εγώ ρώτησα πολύ απλά αν γίνεται, ή πρέπει να αποκτήσω ένα πιο ουσιώδες μεταπτυχιακό,

αν ήθελα να "κλέψω" δεν θα αναρωτιόμουν.

Σε ευχαριστώ πάντως.

Ανάλογα. Πχ στο δικό μου που είχε γραπτές εξετάσεις+ συνέντευξη (χωρίς δίδακτρα)

Στους αριστούχος των εξετάσεων έλεγαν απλά "συγχαρητήρια"

σε μας τους υπολοίπους που πήγαμε καλά μας ρώταγαν γιατί θέλουμε να σπουδάσουμε το αντικείμενο,αν έχουμε παρακολουθήσει

αντίστοιχα σεμινάρια καθώς και αν θα μας χρησιμεύσει στο επάγγελμα μας (είπα ψέμματα παντού).

Τι έλεγες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...