rambo12345 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Φίλοι μου θα μπω αμέσως στο ψητό. Είμαι 18 ετών φοιτητής και ενδιαφέρομαι να πάρω το Proficiency. Πήρα το lower στην γ Γυμνασίου και από τότε δεν ασχολήθηκα ξανά με Αγγλικά. Τώρα τελευταία άρχισα να ακούω βίντεο στα Αγγλικά, και μπορώ να πω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω αρκετά. Λεφτά για ιδιαίτερα ή φροντιστήριο δεν υπάρχουν, οπότε σκέφτηκα να το κάνω μόνος. Πιστεύετε ότι αν αγοράσω τα κατάλληλα βιβλία (coursebook, companion, grammar και ότι άλλο χρειάζεται) και διαβάζω με πρόγραμμα, θα καταφέρω να μάθω; Εννοείται ότι για 1 μήνα πριν δώσω θα κάνω ιδιαίτερα για προετοιμασία, αλλά τώρα λεφτά δεν έχω. Αν το κάνω, ποια βιβλία θα μου προτείνατε; Εδώ προτιμώ γνώμες από άτομα που έχουν πάρει το Proficiency. Αν δώσω θέλω το Michigan.
Johnikos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Εγώ που κάνω φροντιστήριο(Proficiency)έχω πάρει τα βιβλία (New trends Revised) οπού έχουν υψηλό λεξιλόγιο όπως και πρέπει να είναι, επίσης έχω πάρει και ένα άλλο βιβλίο ( Mastermind Use of English for Advance Proficiency class - Revisedγια δυναμικό grammar, αυτά τα βιβλία σε προετοιμαζόμουν για Cambridge ,αφού σε προετοιμαζόταν για ένα υψηλό πτυχίο όποτε θα μπορέσεις άνετα να περάσεις το πτυχίο που θες. εγώ παντός σου προτείνω να δώσεις PTE Academic(αν μένεις Αθήνα, πλήρη αναγνωρισμένο σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού ) ή PTE General(πλήρες αναγνωρισμένο στην Αγγλία). New Trends Revised(Book): http://www.book-it.gr/BURLINGTON/CAE-ALCE-C1-CPE-ECPE-C2/118-New-Trends-Revised-%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%A4%CE%9F-%CE%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82.html?gclid=CjwKEAjwnf2wBRCf3sOp6oTtnjYSJAANOfheGhbLHrBVn-6MxMMk60mutTh7eHRAiVt5VNUhF7zK1xoCABnw_wcB Mastermind Use of English for Advance Proficiency class - Revised: http://www.book-it.gr/BURLINGTON/CAE-C1-CPE-ECPE-C2/133-Mastermind-Use-of-English-for-Advance-Proficiency-class-Revised.html
george200-13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Γεια σου φιλε μου. Πριν απο 2 μηνε πηρα το lower του mitchigan με την πρωτη. Τωρα συνεχιζω για proficiency (1η λυκειου). Λοιπον τα βιβλια που μου εχει πει η καθηγητρια και εχω αγορασει ειναι τα εξης: On Course for the michigan ecpe coursebook εκδοσεις grivas αλλα μαζι με αυτο εχει και free companion. Grammar βιβλιο μου ειπε να μην παρω γιατι ειμαι στην αρχη ακομα και πρεπει να εξασξηθω στις λεξεις. Πολλες λεξεις εως και 2 σελιδες την μερα. Ωστοσο μπορεις να ψαξεις το grammar του on course. Οι δικιες μου εντυπωσεις τωρα. Μπορω να πω οτι εχει αρκετα μεγαλη διαφορα το lower με το profociency ειδικα σρο γλωσσαριο ωσο και στην γραμματικη. Να ξερεις οτι θελει πολυ διαβασμα. Αυτα τα πιο βασικα ελπιζω να σε βοηθησα. Τωρα εαν θες λατι δωρεαν δεν εχω στο νου μου να σε βοηθησω. Εμενα χωρις grammar μου κοστισε 30€ 1
*nenya* Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ξαφνική απότομη μετάβαση από επίπεδο B2 σε C2 δεν γίνεται αφού τόσα χρόνια δεν είχες επαφή με την γλώσσα. Μην πάρεις αμέσως βιβλίο C2 (Proficiency). Ξεκίνα με βιβλίο επιπέδου C1 (Advanced). Να πάρεις μια πρώτη ιδέα πόσο πιο δύσκολο θα είναι το λεξιλόγιο κλπ. Βιβλία δεν θα σου πω εδώ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Αν θες να ρωτήσεις οτιδήποτε στείλε μου pm. Επίσης το να διαβάζεις μόνος σου θεωρώ πώς είναι πολύ δύσκολο και ίσως όχι αρκετά αποδοτικό. Χρειάζεται μεγάλη αποφασιστικότητα, αφοσίωση και οργάνωση. Επιπλέον δεν θα έχεις άτομο να σου λύνει τις απορίες σου. Ούτε κάποιον να σε βοηθάει σε speaking practice. Εσύ ξέρεις καλύτερα τί είδους learner είσαι. Ψάξε στον φιλικό κύκλο σου αν έχεις καναν καθηγητη/καθηγητρια Αγγλικών να ασχοληθεί μαζί σου δωρεάν έστω για διορθωματα εκθέσεων και προφορική επικοινωνία. Αλλά σπανιοτατο να πετύχεις κόσμο να θέλει να σε διδάξει δωρεάν..καλή τύχη σ'αυτό. 1
Flaoutistas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Το διδασκαλείο του ΕΚΠΑ έχει πολύ καλές τιμές πάντως αν έχει ακόμα κάποια διαθέσιμη θέση.
Johnikos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Προτείνω να μην δόσεις MSU για 2 λόγους A)Το αποδέχονται μονο και μονο στο πανεπιστήμιο της Αμερικής Β)Στα σεμινάρια Palso....κάτι άκουσα οτι θα καταργηθεί στα επόμενα χρονια. Για τα βιβλια τώρα που σου είπα είναι και advanced + proficiency ....... Στο grammar υπάρχει και companion στο οποίο έχει πολύ πολύ υψηλό λεξιλογίο,τύπου Πολιτικών .......αν δεν με Καταλαβενεις πατά στο YouTube : Yanis Varoufakis interview και παρακουλουθα να δεις τη λεξιλόγιο χρεισημοποιη
rambo12345 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Ξαφνική απότομη μετάβαση από επίπεδο B2 σε C2 δεν γίνεται αφού τόσα χρόνια δεν είχες επαφή με την γλώσσα. Μην πάρεις αμέσως βιβλίο C2 (Proficiency). Ξεκίνα με βιβλίο επιπέδου C1 (Advanced). Να πάρεις μια πρώτη ιδέα πόσο πιο δύσκολο θα είναι το λεξιλόγιο κλπ. Βιβλία δεν θα σου πω εδώ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Αν θες να ρωτήσεις οτιδήποτε στείλε μου pm. Επίσης το να διαβάζεις μόνος σου θεωρώ πώς είναι πολύ δύσκολο και ίσως όχι αρκετά αποδοτικό. Χρειάζεται μεγάλη αποφασιστικότητα, αφοσίωση και οργάνωση. Επιπλέον δεν θα έχεις άτομο να σου λύνει τις απορίες σου. Ούτε κάποιον να σε βοηθάει σε speaking practice. Εσύ ξέρεις καλύτερα τί είδους learner είσαι. Ψάξε στον φιλικό κύκλο σου αν έχεις καναν καθηγητη/καθηγητρια Αγγλικών να ασχοληθεί μαζί σου δωρεάν έστω για διορθωματα εκθέσεων και προφορική επικοινωνία. Αλλά σπανιοτατο να πετύχεις κόσμο να θέλει να σε διδάξει δωρεάν..καλή τύχη σ'αυτό. Παιδιά καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. *neyna* όσον αφορά το speaking, τις απορίες και τις διορθώσεις είναι το μόνο θέμα που με προβληματίζει. Πιστεύεις δηλαδή ότι χωρίς καθηγητή/τρια είναι υπερβολικά δύσκολο να τα καταφέρω; Γενικά από πρόγραμμα άμα βάλω έναν στόχο δεν τον αφήνω εύκολα, ενώ μπορώ να πειθαρχίσω.
viper2005 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Φίλοι μου θα μπω αμέσως στο ψητό. Είμαι 18 ετών φοιτητής και ενδιαφέρομαι να πάρω το Proficiency. Πήρα το lower στην γ Γυμνασίου και από τότε δεν ασχολήθηκα ξανά με Αγγλικά. Τώρα τελευταία άρχισα να ακούω βίντεο στα Αγγλικά, και μπορώ να πω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω αρκετά. Λεφτά για ιδιαίτερα ή φροντιστήριο δεν υπάρχουν, οπότε σκέφτηκα να το κάνω μόνος. Πιστεύετε ότι αν αγοράσω τα κατάλληλα βιβλία (coursebook, companion, grammar και ότι άλλο χρειάζεται) και διαβάζω με πρόγραμμα, θα καταφέρω να μάθω; Εννοείται ότι για 1 μήνα πριν δώσω θα κάνω ιδιαίτερα για προετοιμασία, αλλά τώρα λεφτά δεν έχω. Αν το κάνω, ποια βιβλία θα μου προτείνατε; Εδώ προτιμώ γνώμες από άτομα που έχουν πάρει το Proficiency. Αν δώσω θέλω το Michigan. Μπες στου web και ώρες το μεγαλύτερο megapack με English learning material που θα βρεις. Torrent φυσικά.
ask Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 μπορείς σίγουρα να διαβάσεις πολύ μόνος σου(λεξιλόγιο θα έδινα βάση για Proficiency) αλλά 1-2 μήνες πριν θα χρειαστείς κάποια μαθήματα για speaking αλλά και οι καθηγητές αγγλικών έχουν να δώσουν κάποιες συμβουλες πιστεύω αφού ασχολούνται/έοχυν πείρα από τα συγκεκριμένα πτυχία.
*nenya* Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Παιδιά καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. *neyna* όσον αφορά το speaking, τις απορίες και τις διορθώσεις είναι το μόνο θέμα που με προβληματίζει. Πιστεύεις δηλαδή ότι χωρίς καθηγητή/τρια είναι υπερβολικά δύσκολο να τα καταφέρω; Γενικά από πρόγραμμα άμα βάλω έναν στόχο δεν τον αφήνω εύκολα, ενώ μπορώ να πειθαρχίσω. Αν δεν έχεις ήδη ένα καλό επίπεδο στο speaking μην περιμένεις να βελτιωθεί ως δια μαγείας ενώ διαβάζεις μόνος σου. Το speaking θέλει διάλογο με άλλο άτομο, θέλει role playing, θέλει ανάλυση θεμάτων... Θα μπορούσες να διαβάζεις μόνος σου και κάποιες μέρες να κάνεις μάθημα με καθηγητή για speaking & writing. Εσύ ξέρεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2015 από *nenya*
Flaoutistas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξος θεωρώ όλες αυτές τις προσπάθειες καταδικασμένες.. είτε προσπαθεί ο άλλος να μάθει μουσικό όργανο μόνος του, ή να πάρει πτυχίο ξένης γλώσσας χωρίς καθηγητή είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα