Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, την επόμενη Πέμπτη θα πάω για διακοπές 10 μέρες στο Λονδίνο και Σεφιλντ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε τι αξίζει να επισκεφθώ τις ημέρες που θα μαι εκει. Έχω ψάξει και στο νετ και έχω βρει τα τουριστικά μέρη που προτείνουν οι περισσότεροι ταξιδιωτικοι οδηγοί αλλά ρωτάω μήπως μου ξέφυγε κάτι.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε τι με συμφέρει να κάνω σχετικά με το συνάλλαγμα. Να φροντίσω να κάνω εδώ ή να πάω να κάνω σε κάποιο σημείο εκεί? Δεν ξέρω και τι παίζει με τις κάρτες ώστε να χρησιμοποιήσω κάρτα για αγορές από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ενότητα "Insomnia Site - Forum" αφορά θέματα και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ίδιου του forum.

Το topic μεταφέρεται στην ενότητα «Μπλα Μπλα»...

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ενότητα "Insomnia Site - Forum" αφορά θέματα και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ίδιου του forum.

Το topic μεταφέρεται στην ενότητα «Μπλα Μπλα»...

Ναι το είδα αφότου το έκανα. Συγγνώμη. 

εδώ κάνε, έχει άπειρα σε καλές τιμές και με μηδενικές προμήθειες. ακόμα και σε post office μπορείς να κάνεις.

Έχεις να μου προτείνεις από κάπου συγκεκρίμενα???

Δημοσ.

έχει άπειρα δικέ μου ανταλλακτηρια στο δρόμο, μπαμ κάνουν, από πακιδες οτι θες. μην μασησεις μπαινεις και εχει και καλη ισοτιμια.

Δημοσ.

Oτι εχει παντου ειναι αληθεια......

Την καλυτερη ισοτιμια οταν γυριζω  απο usa και εχω ξεχασμενα τιποτα dollars πανω μου, την πετυχαινω συνηθως στα M&S, και στο ThomasExchange στο City.

Oι Πακιστανοι στο Bayswater και στην Oxford δεν εχουν προμηθεια αλλα φυσικα εχουν χαμηλοτερα rates.... 

ps: Επισης δες και στα Post Office, συνηθως δινουν αρκετα καλα rates.

Με τις καρτες, καλο θα ειναι να ρωτησεις την τραπεζα σου να σου πει 100% λογω των CC που εχετε.....

Εφοσον σε αφηνει να κανεις αγορες μεσω καρτας, (χωρις cash)  δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να εχεις πανω σου cash.....

πχ. και ενα κουτακι gums να παρεις απο το s/m με καρτα μπορεις να το πληρωσεις...... :-)

thats all mate....

Δημοσ.

Καλησπέρα, την επόμενη Πέμπτη θα πάω για διακοπές 10 μέρες στο Λονδίνο και Σεφιλντ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε τι αξίζει να επισκεφθώ τις ημέρες που θα μαι εκει. Έχω ψάξει και στο νετ και έχω βρει τα τουριστικά μέρη που προτείνουν οι περισσότεροι ταξιδιωτικοι οδηγοί αλλά ρωτάω μήπως μου ξέφυγε κάτι.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε τι με συμφέρει να κάνω σχετικά με το συνάλλαγμα. Να φροντίσω να κάνω εδώ ή να πάω να κάνω σε κάποιο σημείο εκεί? Δεν ξέρω και τι παίζει με τις κάρτες ώστε να χρησιμοποιήσω κάρτα για αγορές από εκεί.

Μίλα με την τραπεζά σου. Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις κάρτες σου, τότε κάντο. Δεν χρειάζεσαι ρευστό στην Βρετανία εκτός αν θες να πας στις πτνες ή για ναρκωτικά ή για να βάλεις αέρα στα λάστιχα του αμαξιού. 

Δημοσ.

Μίλα με την τραπεζά σου. Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις κάρτες σου, τότε κάντο. Δεν χρειάζεσαι ρευστό στην Βρετανία εκτός αν θες να πας στις πτνες ή για ναρκωτικά ή για να βάλεις αέρα στα λάστιχα του αμαξιού. 

Στη china town ζητάνε μετρητά

Δημοσ.

Ok Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όσο αναφορά τις μετακινήσεις και τα διάφορα τουριστικά αξιοθέατα η συγκοινωνια βολεύει? Επίσης για μετρό λεωφορεία κλπ παίζει με κάποια κάρτα συγκεκριμένων διαδρομών να βγαινει πιο οικονομικα?

Δημοσ.

Όλοι οι παράνομοι εκεί μέσα...

Σαν να λέμε ότι δεν θα πάρω ένα πιτογυρο επειδή δεν κόβουν απόδειξη

Προσωπικά όταν μυρίζομαι κινέζικο πηγαίνω china town. Δεν παραγγέλνω από τα dominos

Ok Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όσο αναφορά τις μετακινήσεις και τα διάφορα τουριστικά αξιοθέατα η συγκοινωνια βολεύει? Επίσης για μετρό λεωφορεία κλπ παίζει με κάποια κάρτα συγκεκριμένων διαδρομών να βγαινει πιο οικονομικα?

1. Ναι 100% σε πηγαίνει παντού το μετρό. Λεωφορεία επίσης πολλά. Για όσους κάνουν τουρισμό, υπάρχουν ειδικά tour bus που κάνουν βόλτες στα αξιοθέατα. Σε αυτά μπαινοβγαίνεις όποτε θες στις στάσεις τους (αρκεί να έχεις μαζί σου το εισητήριο). Αυτά τα tour bus είναι ξεχωριστά από την oyster card.

2. Έχει εβδομαδιαία και μηνιαία (κι αιτήσια φυσικά αλλά δεν σε ενδιαφέρει :P ). Είναι ακριβή η απεριόριστη χρήση. Νομίζω 130-140 λίρες το μήνα ενώ η εβδομάδα κάπου στις 32-35. Με δεδομένο ότι θα μετακινείσαι συχνά, θυμάμαι συμφέρει η εβδομαδιαία ακόμα και για 3-4 μέρες. Πρόσθεσε 5 λίρες για την oyster card (που στα επιστρέφουν όταν την δώσεις πίσω εκτός αν την θέλεις ενθύμιο).

Για ότι άλλο θες, ψάξου εδώ

https://tfl.gov.uk/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...