Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού πέρασαν τόσα χρόνια το κτηματολόγιο θυμήθηκε να πάει και στο χωριό μου στον νομό Σερρών.

Εκεί εκτός απ το σπίτι έχουμε και κάτι χωράφια, οπότε λέμε να πάμε να τα καταγράψουμε.

Τα ερωτήματα που θέλω να θέσω είναι:

• Τι δικαιολογητικά να έχω μαζί μου για να μην χρειαστεί να γυρίσω πίσω
  • Πόσο θα κοστίζει το κοστούμι

Είδα κάποια πράματα στην σελίδα του κτηματολογίου αλλά θα ήθελα να ακούσω εμπειρία και από κάποιον που ασχολήθηκε πρόσφατα.

Δημοσ.

Έχω πάει 2 φορές στις τελευταίες 2 εβδομάδες στη Ν.Ζίχνη για το θέμα. Ας παραθέσω μερικά

1)Θα χρειαστεί να κάνεις ξεχωριστά δήλωση για κάθε περιοχή όπου υπάρχει χωράφι πχ θόλος, νέα πέτρα κλπ κλπ . Για κάθε αίτηση χρειαζεσαι ξεχωριστή φορά τις φωτοτυπίες πχ 3 αιτησεις 3 κόπιες

2)Φωτοτυπίες: ταυτότητα, αφμ, τίτλος που αποδεικνύει την κυριότητα πχ αποδοχή κληρονομιάς (σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί και βεβαίωση μεταγραφής ακινήτου) νομίζω περιλαμβάνεται μέσα στην αποδοχή.

3) Σε χωράφια που είναι διαιρετα ή εξ αδιαιρέτου θα πρέπει να δείξεις στον τοπογράφο ποιο τμήμα σου ανήκει. Γενικά όλα θα του α αναγνωρίσεις με τον τοπογράφο απλά μερικά αν σου ανήκουν εξ ολοκλήρου τα βρίσκει ποιο εύκολα

4) Για κάθε δικαίωμα(χωράφι,κτημα, σπίτι) είναι 35€ με μάξιμουμ που μπορεί να σου χρεωθεί σε μια περιοχή τα 2 δικαιώματα. Δηλαδή αν όλα είναι σε μια περιοχή θα χρεωθεις τα 2 μόνο ,αν καλή ώρα σαν εμένα είναι σε διαφορετικές περιοχές χρεώνεσαι για κάθε περιοχή. Τα οικόπεδα κοστίζουν παραπάνω νομίζω.

Γενικά όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πάει 2 φορές στις τελευταίες 2 εβδομάδες στη Ν.Ζίχνη για το θέμα. Ας παραθέσω μερικά

1)Θα χρειαστεί να κάνεις ξεχωριστά δήλωση για κάθε περιοχή όπου υπάρχει χωράφι πχ θόλος, νέα πέτρα κλπ κλπ . Για κάθε αίτηση χρειαζεσαι ξεχωριστή φορά τις φωτοτυπίες πχ 3 αιτησεις 3 κόπιες

2)Φωτοτυπίες: ταυτότητα, αφμ, τίτλος που αποδεικνύει την κυριότητα πχ αποδοχή κληρονομιάς (σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί και βεβαίωση μεταγραφής ακινήτου) νομίζω περιλαμβάνεται μέσα στην αποδοχή.

3) Σε χωράφια που είναι διαιρετα ή εξ αδιαιρέτου θα πρέπει να δείξεις στον τοπογράφο ποιο τμήμα σου ανήκει. Γενικά όλα θα του α αναγνωρίσεις με τον τοπογράφο απλά μερικά αν σου ανήκουν εξ ολοκλήρου τα βρίσκει ποιο εύκολα

4) Για κάθε δικαίωμα(χωράφι,κτημα, σπίτι) είναι 35€ με μάξιμουμ που μπορεί να σου χρεωθεί σε μια περιοχή τα 2 δικαιώματα. Δηλαδή αν όλα είναι σε μια περιοχή θα χρεωθεις τα 2 μόνο ,αν καλή ώρα σαν εμένα είναι σε διαφορετικές περιοχές χρεώνεσαι για κάθε περιοχή. Τα οικόπεδα κοστίζουν παραπάνω νομίζω.

Γενικά όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.

thanks για την απάντηση,

Από αυτά που είπες έχω τρεις απορίες:

1. Η πρώτη είναι τι θεωρείται διαφορετική περιοχή. Τα χωράφια είναι όλα στον ίδιο δήμο καλλικράτη, στον δήμο Αμφιπόλεως, αλλά δεν είναι όλα το ένα δίπλα στο άλλο. Περιοχή θεωρείται ο δήμος ή κάτι άλλο? Γιατί αν θεωρείται κάτι άλλο θα τα χρυσοπληρώσω τα κωλοχώραφα.
  2. Η δεύτερη έχει να κάνει με τα έγγραφα που αποδεικνύουν την κυριότητα. Βρήκα ένα αρχαίο έγγραφο που είναι η διαθήκη της γιαγιάς. Αυτό είναι η αποδοχή ή θα πρέπει να πάω κάπου να πάω κάποιο άλλο χαρτί?
  3. Η τρίτη έχει να κάνει με τις εξ΄αδιαιρέτου ιδιοκτησίες. π.χ. υπάρχει ένα χωράφι που έχουμε από μισό με τον θείο. Σχετικά με τον τοπογράφο, εννοείς πως θα πρέπει να προσλάβω τοπογράφο και να του πω τα όρια ή εννοείς πως θα πω τα όρια στον τοπογράφο του κτηματολογίου χωρίς επιπλέον αμοιβή?

Επίσης όταν τους πάω όλα τα κωλόχαρτα και τα σκάσω και γίνει η καταχώρηση, μετά θα υπάρχει πρόσβαση σε κάποια online database ή χάρτη ή θα είναι καταχωρημένα σε κάποιον φάκελο σε κάποιο ράφι δημόσιας υπηρεσίας?

Δημοσ.

Ή καταχώρηση γίνεται ηλεκτρονικά οπότε προφανώς φαντάζομαι θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή άρα και ποιο εύκολα προσβάσιμα.

Τώρα όσον αφορά τον τοπογράφο όχι δεν παίρνεις εσύ κάποιον έχει εκεί τοπογράφο με τον οποίο θα καταχωρησετε τα χωράφια στο όνομα σου αφού σου ζητησει να τα αναγνωρίσεις αν χρειαστεί πρώτα. Πχ για αυτό το χωράφι με το θείο θα σε ρωτήσει ποιο μισό είναι δικό σου και ποιο του θείου.

Για την διαθήκη σκέτη δεν ξέρω κατά ποσό μετράει σαν αποδηκτικο απ τη στιγμή που δεν έχεις κάνει αποδοχή της ώστε να φαίνεται ότι πέρασαν στην κυριότητα σου. Αλλά ίσως κάνω και λαθος . Κάπου αναφέρει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με ένα τηλέφωνο θα σου πουν. Γιατί νομίζω αν έχεις αποδηκτικο ότι έχεις πληρώσει φόρους κλπ γι αυτά τα χωράφια είσαι κομπλε.

Για το θέμα της τοποθεσίας θα σε απογοητευσω γιατί δεν εννοούν τον δήμο αλλά την δημοτική ενότητα-διαμερισμα που ανήκει. Αλλά και πάλι μπορεί να σε πιάνει. Αλλιώς όπως και εγώ την πατησες. Εγώ υπολογιζω ένα 300κι μέσα στο νερο γιατι είναι σε 4 περιοχές και στη μια εχει και σπίτι... Ασε ου μπλεξεις

Δημοσ.

Μάλιστα, thanks.

Άρα και το Ε9 μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό κυριοτητας?

Για Ε9 δεν ξέρω. Καλύτερα να ρωτήσεις αυτους πριν πας γιατί αλλιώς προβλέπω να σε τρέχουν 2-3 φορές στάνταρ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...