Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...!Το μεσημερι ο γατος μου τρωγοντας το φαγητο του που του εχουμε στο μπαλκονι μας ηρθε σε συγκρουση με εναν ποντικο και τον σκοτωσε! B) Βγαινοντας εξω τωρα τον ειδα να παιζει με το αψυχο κορμι του!!τι θα γινει με τον γατο τωρα ομως πως θα τον βαλω μεσα στο σπιτι?Ειναι καθαρος?Ειναι σπιτογατος και ζει μαζι μας!

Δημοσ.

εμένα ο γάτος μου που κοιμάμαι αγκαλιά αυτή τη στιγμή τα τελευταία 10 χρόνια σκότωνε ποντίκια , φίδια και ιπτάμενα, δεν έπαθα ποτέ κάτι. Του τη βαράει μες τη νύχτα και μου τραβάει κουτουλιές μες τα μούτρα κ δεν είναι μια και δυο οι φορές που με σάλιωσε στο πρόσωπο, ακόμα και την εποχή που ακόμα κυνηγούσε αρουραίους κάθε μέρα.  Είναι στη φύση του να το κάνει , δεν βλέπω γιατί θα έχεις πρόβλημα αν τον βάλεις μέσα , οι γάτες δεν αρρωσταίνουν τρώγοντας ποντίκια.  

• Like 3
Δημοσ.

παιδια τι του λετε του ανθρωπου??? και εγω κοιμαμαι αγκαλια με τη γατα μου αλλα δε θα ελεγα ποτε σε καποιον οτι ειναι οκ που ο γατος του σκοτωσε ποντικι!! για googlαρετε λεπτοσπειρωση και τα ξαναλεμε...

• Like 3
Δημοσ.

Μου εχει συμβεί πολλές φορές με γάτο και ποντίκι αλλά δεν είδα να κολλάει τίποτα. Σε πόλη μάλιστα. Δεν τα έτρωγε, τα σκότωνε και μας τα έφερνε δωράκι στο σαλόνι, ο γλυκόζμου.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρητικά θα μπορούσε να κολλήσει κανείς λεπτοσπείρωση από το ρυπαρό τρίχωμα γάτας, αλλά αυτό στην πράξη συμβαίνει πολύ σπάνια μάλλον επειδή η γάτα καθαρίζεται γλύφοντας το τρίχωμά της. Μετάδοση στον άνθρωπο μπορεί να γίνει αν τα ούρα μιας γάτας – φορέα έρθουν σε επαφή με πληγές ή αν καταποθούν π.χ. βάζοντας τα λερωμένα χέρια μας από ούρα γάτας στο στόμα ή τρώγωντας μολυσμένα φαγητά.

Γι΄ αυτό συνιστάται τακτική αλλαγή της άμμου υγιεινής της γάτας, πλύσιμο της αμμοδόχου και πλύσιμο των χεριών μας. Αν υπάρχουν πληγές στα χέρια μας πρέπει να φοράμε γάντια μιας χρήσεως όταν περιποιούμαστε μια γάτα δυνητικό φορέα της λεπτοσπείρωσης.

https://vetgr.wordpress.com/2007/01/10/%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3/

Δημοσ.

επειδη δεν -ετυχε- να κολλησει καποιος απο σας δε σημαινει οτι πρεπει να το ρισκαρει!!! τι σοι συμβουλες ειναι αυτες εδω μεσα?

Θεωρητικά θα μπορούσε να κολλήσει κανείς λεπτοσπείρωση από το ρυπαρό τρίχωμα γάτας, αλλά αυτό στην πράξη συμβαίνει πολύ σπάνια μάλλον επειδή η γάτα καθαρίζεται γλύφοντας το τρίχωμά της. Μετάδοση στον άνθρωπο μπορεί να γίνει αν τα ούρα μιας γάτας – φορέα έρθουν σε επαφή με πληγές ή αν καταποθούν π.χ. βάζοντας τα λερωμένα χέρια μας από ούρα γάτας στο στόμα ή τρώγωντας μολυσμένα φαγητά.

Γι΄ αυτό συνιστάται τακτική αλλαγή της άμμου υγιεινής της γάτας, πλύσιμο της αμμοδόχου και πλύσιμο των χεριών μας. Αν υπάρχουν πληγές στα χέρια μας πρέπει να φοράμε γάντια μιας χρήσεως όταν περιποιούμαστε μια γάτα δυνητικό φορέα της λεπτοσπείρωσης.

https://vetgr.wordpress.com/2007/01/10/%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3/

να ταν μονο η λεπτοσπειρωση..

απλα συμβουλες τυπου εγω δεν επαθα τιποτα δε πιστευω οτι θα πρεπε να λαμβανονται σοβαρα υποψιν.. ας κρατησει ο ts το γατο του σε καραντινα για σημερα και ας παρει ενα τηλ σε κτηνιατρο αυριο..

Δημοσ.

Να κάνω μια γενική διαπίστωση σε ότι αφορά τα ζώα... Το ότι το είδαμε τώρα δεν σημαίνει ότι δεν έχει ξαναγίνει... πχ εχτές είδα την μικρή μου πρώτη φορά να καθαρίζεται... Ο φίλος απλά τώρα το είδε!

• Like 2
Δημοσ.

Να κάνω μια γενική διαπίστωση σε ότι αφορά τα ζώα... Το ότι το είδαμε τώρα δεν σημαίνει ότι δεν έχει ξαναγίνει... πχ εχτές είδα την μικρή μου πρώτη φορά να καθαρίζεται... Ο φίλος απλά τώρα το είδε!

συμφωνω μαζι και εγω αυτο σκεφτομουν μολις τωρα για τη δικια μου τη γατα αλλα εφοσον το δε ε ας μη τον βαλει και στο κρεβατι του σημερα!

Δημοσ.

συμφωνω μαζι και εγω αυτο σκεφτομουν μολις τωρα για τη δικια μου τη γατα αλλα εφοσον το δε ε ας μη τον βαλει και στο κρεβατι του σημερα!

αν ο γάτος έχει κάνει όλα του τα εμβόλια και υπάρχουν οι βασικοί κανόνες υγιεινής κανείς δεν θα πάθει τίποτα... είναι απλά τα πράγματα!

• Like 1
Δημοσ.

αν ο γάτος έχει κάνει όλα του τα εμβόλια και υπάρχουν οι βασικοί κανόνες υγιεινής κανείς δεν θα πάθει τίποτα... είναι απλά τα πράγματα!

δυστυχως δε γνωριζω αν ολα τα προβλεπομενα εμβολια καλυπτουν ολη τη γκαμα των ασθενειων.. αυτο το λες απο την εμπειρια σου/εισαι κτηνιατρος ή το υποθετεις απλα?

Δημοσ.

δυστυχως δε γνωριζω αν ολα τα προβλεπομενα εμβολια καλυπτουν ολη τη γκαμα των ασθενειων.. αυτο το λες απο την εμπειρια σου/εισαι κτηνιατρος ή το υποθετεις απλα?

Από εμπειρία... Μεγάλωσα με αλανιάρες γάτες και σκύλους...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...