Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει δεν είναι μόνο οι ταινίες, έχουμε συγγενείς και φίλους εκεί και μας λένε πώς είναι.Επίσης από εδώ μέσα έχουμε πόσους που δουλεύουν έξω και μας τα παρουσιάζουν (με το δίκιο τους) σχεδόν ρόδινα.Οπότε δε νομίζω ότι είμαστε υπερβολικοί.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αμερικη ισως ,και ιαπωνια αλλα μια και εχω εργασια η πιθανοτητα μεταναστευσης μειωνεται στο ελαχιστο εως μηδεν

Δημοσ.

Βερολίνο θα πήγαινα με χίλια. Μπορεί δηλαδή και να το κάνω σε μερικά χρονάκια.

Επίσης θα πήγαινα άνετα σε μεγάλη πόλη κοντά στις Άλπεις (Γενεύη, Μιλάνο, Μόναχο, Λυών) ώστε να μπορώ να πηγαίνω κάθε ΣΚ για snowboard.

Δημοσ.

Αν και δεν θελω να αλλαξω απο εδω που ειμαι,   θα ηθελα Japan, (εχω εργαστει προ ετων for 1 year)  και φυσικα Canada. :-)

εχω ακούσει οτι δνε τους αρέσουν πολύ οι μόνιμοι ξένοι , εχεις τπτ γνώσεις σε αυτό

Δημοσ.

ιαπωνια

Στην Ιαπωνία είχα ακούσει πως εκτός της "περίεργης" συμπεριφοράς των γηγενών δηλαδή άτομα που δεν χωνεύουν απλά τους αγνοούν σαν να μην υπάρχουν, οι ίδιοι οι gaijin (οι ξένοι δυτικοί) που έχουν προσαρμοστεί είναι οι πραγματικά ρατσιστές (!) επειδή δεν θέλουν άλλους φρέσκους gaijin να έρθουν μιας και κάθε λάθος συμπεριφορά των "νέων" την φορτώνονται και οι ίδιοι.

Δημοσ.

Επίσης στην Ιαπωνία: https://en.wikipedia.org/wiki/Karōshi

Έχοντας αρκετά χρόνια στην Ολλανδία, νομίζω δύσκολα θα φύγω για άλλο μέρος στην Ευρώπη. Οι λόγοι:

* Ωράρια εργασίας: work-life balance, σπάνια έως ποτέ υπερωρίες, πολύ συχνά 32, 36 ώρες την εβδομάδα (εγώ δουλεύω 32)

* Διακοπές: 20-25 paid holiday και 10 εθνικές αργίες κλπ

* Μισθοί

* Γενικά χαλαρη δουλειά (οι Ολλανδοί παίζει να είναι οι καλύτεροι αεριτζήδες ever)

* Μικρές οι αποστάσεις εντός της χώρας, εύκολη πρόσβαση σε όλη την Ευρώπη

* Amsterdam, Rotterdam έχει γενικά πολλά να κάνεις

* Η γλώσσα δεν είναι (ακόμα) μεγάλο πρόβλημα (1-2 άτομα που γνωρίζω μιλάνε κανονικά)

Downsides:

* Καιρός

* Φαγητό

Αλλά με ένα ταξιδάκι Ελλάδα ισιώνεις. Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο παίζει και στη Γερμανία με εξαίρεση τη γλώσσα;!

• Like 5
Δημοσ.

εχω ακούσει οτι δνε τους αρέσουν πολύ οι μόνιμοι ξένοι , εχεις τπτ γνώσεις σε αυτό

If your reference is about Japan, then its true…..

Βεβαια στον 1 χρονο δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα, ουτε τιποτα αλλο.

Θελουν η χωρα τους να εχει homogeneity στον πληθυσμο της, and thats the reason που εχουν ελαχιστους foreign workers….

Σε παρα πολυ λιγους δινουν την citizenship.

Αυτο που ηταν top of the top for me ηταν τα Shinkansen. Τhey run like hell.  

Δημοσ.

Πάρα πολύ 

index.php?app=core&module=attach&section

Επιστημονας πανω στην ερευνα δν ειμαι. Αλλα, το να λες οτι μια χωρα ειναι πολυ καλη στο θεμα εργασια/ εργασιακο περιβαλλον επειδη ο κατωτατος μισθος "φαινεται" υψηλος στα ματια ενος ελληνικου κατωτατου μισθου, ειναι απολυτως λαθος. (εαν αυτο εννοεις κ δν κτλβα λαθος)

Στην Ζυριχη εχουν μεσο μισθο τα ~6.000ε, αρα αν το νουμερο σκετο των π.χ. 3.500ε σου μοιαζει αστρονομικο (για Ελλ δεδομ) στην Ζυριχη θα ζεις σε τρυπα κ θα μετρας μερα μπαινει μερα βγαινει.

Για να πεις οτι μια χωρα ειναι "καλη" στον τομεα εργασια πρεπει να μετρησεις αρκετους παραγοντες οπως προειπαν οι προηγουμενοι

*μισθο

*κοστος διαβιωσης (νοικι, μαρκετ, ρευμα, λοιπες χρεωσεις)

*ωρες εργασιας/μηνα (ευρω/εργασιμες ωρες οχι σκετο ευρω)

*πιθανοτητα υπερωριας

*εργασιακο περιβαλλον (οχι δν ειναι ο μισθος, ειναι ολα τα αλλα που κανουν μια εργασια ευχαριστη, και ναι μπορει η εργασια  να ειναι ευχαριστη :) )

*ημερες αδειων,

*προνομια που παρεχει η εταιρεια (δωρεαν μαθηματα ξενων γλωσσων, δωρεαν πιστοποιησεις, εκπτωση σε γυμναστηριο, κινητο τηλεφωνο (συσκευη+σιμ) πληρωμενο απο την εταιρεια, λαπτοπ για δουλεια κ προσωπικη χρηση και αλλα πολλα.

Εαν καποιος εχει κανει καποια αντιστοιχη ερευνα για την Ιαπωνια θα ηθελα πολυ να μαθω λεπτομερειες.

Why-Norway.png

Μου αρεσουν τα θετικα π τονιζεις αλλα θα ηθελα να μου πεις κ αντιστοιχο αριθμο αρνητικων (ολες οι χωρες εχουν :) ) και ο καθενας θα μετρησει το βαρος των θετικων / αρνητικων.

Δε χρειάζεται κανένα surveymonkey, συνοπτικά η συντριπτική πλειοψηφία γουστάρει να δουλέψει σε χώρες που έχει δει ή σε ταινίες ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς ή έχουν καλή φήμη στα στάνταρ ομορφιάς του πληθυσμού.

Για αυτό και οι περισσότεροι που τελικά φεύγουν με αυτά τα μυαλά γυρνάνε στο εξάμηνο στην Ελλάδα ή την περνάνε με xanax.

Απλα... μη λυπασε καθολου αυτους π γυρισαν Ελλαδα ή παιρνουν xanax για τους παραπανω λογους, ειμαστε οι επιλογες μας :)

Δημοσ.

Σε μια χώρα που ιδιοφυΐες και πρωτοπόροι σαν τον μεγάλο Δελαπόρτα θα εκτιμούνται από την κοινωνία και το κράτος.  B)

Δημοσ.

Ελλαδα και μονο Ελλαδα και σε ολες τις υπολοιπες χωρες μονο για διακοπες.

μαλλον το αναποδο εννοεις ελλαδα μονο για διακοπες ή αν εχεις κανα καφε-σουφλατζιδικο-γρηγορη

Γαλλια θα ελεγα αν και ολλανδια καλα ειναι πιστευω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...