Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+ Σκοτάδι

+ Nothing to do,

+ Αλκοολισμός,

+ Μεγάλο πρόβλημα με χρήστες ηρωίνης,

+ Από τα πιο υψηλά ποσοτά αυτοκτονιών στην Ευρώπη

ar2011Figure19.gif

Estimated mortality rates among all adults (15-64 years) due to drug-induced deaths

Το σκοτάδι και το κρύο βάζω στα αρνητικά της Νορβηγίας. Τα άλλα που ανέφερες δεν με επηρεάζουν καν.

Στα πολύ θετικά ξέχασα να προσθέσω και την παράδοση στην metal \m/

• Like 1
Δημοσ.

Δε χρειάζεται κανένα surveymonkey, συνοπτικά η συντριπτική πλειοψηφία γουστάρει να δουλέψει σε χώρες που έχει δει ή σε ταινίες ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς ή έχουν καλή φήμη στα στάνταρ ομορφιάς του πληθυσμού.

Για αυτό και οι περισσότεροι που τελικά φεύγουν με αυτά τα μυαλά γυρνάνε στο εξάμηνο στην Ελλάδα ή την περνάνε με xanax.

ισχύει, μόνο που σε πολλές απο αυτές τις χώρες ακομα και οι ανεργοι έχουν περισσότερα χρήματα απο τους εργαζόμενους στην Ελλάδα ;)

Δημοσ.

μαλλον το αναποδο εννοεις ελλαδα μονο για διακοπες ή αν εχεις κανα καφε-σουφλατζιδικο-γρηγορη

Οχι δεν εννοω το αναποδο εννοω αυτο που εννοω. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Το σκοτάδι και το κρύο βάζω στα αρνητικά της Νορβηγίας. Τα άλλα που ανέφερες δεν με επηρεάζουν καν.

Το point μου ήταν οτι προφανώς υπάρχει κάποιος καλός λόγος που ενώ έχουν τόσο γαμάτο κράτος και χέζονται στο χρήμα, έχουν τόσες αυτοκτονίες, ή το ρίχνουν στο αλκοόλ και την πρέζα. Επίσης να μην ξεχάσω την τρομερή τους συμπάθεια στους ξένους

041612-global-norway-killer-self-defense

• Like 1
Δημοσ.

Όχι αλλά αναδεικνύει μια τάση που υπάρχει στην Νορβηγική κοινωνία (όπως και σε όλα τα Σκανδιναβικά κράτη λίγο-πολύ). Εκτός και αν νομίζεις οτι ξύπνησε στραβά μια ωραία πρωία και είπε σήμερα θα τους καθαρίσω όλους.

Δημοσ.

Το point μου ήταν οτι προφανώς υπάρχει κάποιος καλός λόγος που ενώ έχουν τόσο γαμάτο κράτος και χέζονται στο χρήμα, έχουν τόσες αυτοκτονίες, ή το ρίχνουν στο αλκοόλ και την πρέζα. Επίσης να μην ξεχάσω την τρομερή τους συμπάθεια στους ξένους

041612-global-norway-killer-self-defense

Από τις τρεις Σκανδιναβές αδελφές,η Δανία είναι ο τόπος των πιο ρατσιστών και με εκλογικές αποδείξεις.

Ε λοιπόν ζω εδώ και 2 χρόνια και δεν είδα κανένα να μου την πέφτει επειδή είμαι "αραπόδερμος"(ως άραβας). 

Εάν είσαι τυπικός,φιλικός,ανεκτικός με την τοπική κουλτούρα και ουχί μούσλιμ καράμπαμπας(ή Ελ καράμπαμπας για να είμαστε δίκαιοι),τότε κανένας δεν θα στην πει.

Τουλάχιστον όχι στα μούτρα σου και όχι όπως άλλου που πέφτουν οι βρισιές/κλωτσιές βροχή.

Αντίθετα στην "ανεκτική" Γερμανία μου την είπαν αρκετές φορές(άμεσα ή εμμέσως),ακόμη και άτομα σε επίσημους φορείς, επειδή είμαι Ελ(& γενικά κσένος),αν και μιλούσα καλά την γλώσσα,είχα white collar πολύ καλή δουλειά και προσπαθούσα να ενσωματωθώ με κάθε τρόπο.

Ο λόγος που τρελαίνονται στην κατάθλιψη έχει να κάνει με τον ήλιο και τον καιρό,αν και στα νότια όπως το Όσλο δεν θα δεις μεγάλη διαφορά με την Σκωτία/Ιρλανδία στο πως είναι ο καιρός.Εάν δεν την παλεύεις Σκωτία,τότε δεν θα την παλέψεις και στην ν.Σκανδιναβία.

Βέβαια ακόμη και έτσι δεν θα το δεις στην καθημερινότητα το εάν έχουν μεγάλη κατάθλιψη,τους βρίσκω πάντα ευγενικούς και χαμογελαστούς,αν και βέβαια το να κάνεις φιλίες είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και εκεί χρειάζεσαι υπομονή και κατανόηση(με άφθονο αλκοόλ να τους ποτίσεις ώστε να "ανοίξουν").

Η Νορβηγία έχει το μεγαλύτερο κακό σε σχέση με τις τρομακτικές τιμές,εάν δεν έχεις ανάλογη καλή δουλειά και πας ως κοπούκι στην κούτρα να δουλέψεις εργάτης, εκεί θα πεις το μπιραλάχ και δικαίως.

Εάν το πάρεις όμως σε μισθοί-τιμές,τότε η Δανία είναι ακόμη ακριβότερη,αν και δεν θα έλεγα ότι πεινάνε...

Στην ουσία του πράγματος, έρχεσαι εδώ επειδή θέλεις να κάνεις μια πολύ καλή ζωή,δίχως απαραίτητα να θέλεις να πλουτίσεις(ή να μπορείς ακόμη ακόμη).

Το Κράτος είναι δομημένο πάνω στην ισονομία και στην ισορροπία των "τάξεων",σε γενικές γραμμές.

Έτσι οι φόροι και η κοινωνική σου ευθύνη είναι αυξημένη σε σχέση με άλλα κράτη που είναι οπορτουνιστικά δομημένα και τους γράφεις όλους στα @@ σου(όπως αυτοί εσένα βέβαια).

Δεν θα κάνεις εύκολα λεφτά εδώ και αυτό είναι ένα ακόμη soft αρνητικό για πολλούς που δεν βλέπω να αναφέρεται ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Πάνω από κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρά τον χρόνο σου "αποφέρουν" έξτρα 10% φόρο,που άνετα φτάνει το 55-60% επί του μισθού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τέλος ο Μπρέβικ έφαγε τους "αριστερούς" Νορβηγούς,όχι τους μετανάστες.

• Like 3
Δημοσ.

Όχι αλλά αναδεικνύει μια τάση που υπάρχει στην Νορβηγική κοινωνία (όπως και σε όλα τα Σκανδιναβικά κράτη λίγο-πολύ). Εκτός και αν νομίζεις οτι ξύπνησε στραβά μια ωραία πρωία και είπε σήμερα θα τους καθαρίσω όλους.

Δε παίζει να είναι μεμονομένη περίπτωση άρρωστου μυαλού; Αρα από τη συμπεριφορά και τα πιστεύω ενός ατόμου βγάζουμε ενα γενικότερο συμπέρασμα για όλη τη κοινωνία, χμμ.

Επίσης οι "σατανιστές της Παλλήνης" αναδεικνύουν την τάση των Ελλήνων προς τον σατανισμό...

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχεις ιδέα. Το να ζεις σε μια χώρα/κουλτούρα με πρόβλημα αλκοολισμού επηρεάζει τον τρόπο που κοινωνικοποιούνται ΟΛΟΙ, πολύ περισσότερο απ'οότι φαντάζεσαι. (εκτός αν σκοπεύεις να κλειστείς στο γκρικ γκέτο)

Δεν ζω τόσο "ψηλά" στον χάρτη, αλλά και δω που είμαι ενοχλούμαι ακόμα και από τις ήπιες μορφές αλκοολισμού που βλέπω στον περίγυρό μου. Οσο πιο πολύ διαλύονται με αλκοόλ, τόσο πιο μεγάλο το μπαστούνι που έχουν καταπιεί την ημέρα που είναι νηφάλιοι (αναγκαστικά νηφάλιοι, όσοι εργάζονται. Για τους  υπόλοιπους δεν μιλάω καν... είναι τα "white trash" έξω απ' τους σταθμούς των τρένων) και τόσο πιο control freaks ώστε να προσαρμόσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο πιώμα και όχι το αντίθετο.

Στην ελλάδα έχουμε πολύ ασαφή εικόνα για την συγκεκριμένη εξάρτηση, την προβάλουμε ίσως σε μειονοτικές ομάδες, γραφικούς τύπους στα καφενεία κλπ., αλλά στις βόρειες χώρες μιλάμε για τον μέσο όρο. Είναι οι γονείς σου, οι φίλοι σου, οι υποψήφιοι γκόμενοι, οι συνεργάτες σου στη δουλειά.

Η ιδιοσυγκρασία της κάθε κουλτούρας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όταν βρεθείς out of your comfort zone σε μια ξένη χώρα πολύ διαφορετική απ' τη δική σου. Πολλά που γράφονται εδώ -και συζητιούνται στην ελλάδα- ελαφρά τη καρδία, δεν ισχύουν καν. 

• Like 3
Δημοσ.

To να φύγω και να πάω να ζήσω και να δουλέψω αλλού θα ήταν η τελευταία μου επιλογή. Ακόμη και με λίγα ή περισσότερα ζόρια προτιμώ να μείνω εδώ Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχεις ιδέα. Το να ζεις σε μια χώρα/κουλτούρα με πρόβλημα αλκοολισμού επηρεάζει τον τρόπο που κοινωνικοποιούνται ΟΛΟΙ, πολύ περισσότερο απ'οότι φαντάζεσαι. (εκτός αν σκοπεύεις να κλειστείς στο γκρικ γκέτο)

Δεν ζω τόσο "ψηλά" στον χάρτη, αλλά και δω που είμαι ενοχλούμαι ακόμα και από τις ήπιες μορφές αλκοολισμού που βλέπω στον περίγυρό μου. Οσο πιο πολύ διαλύονται με αλκοόλ, τόσο πιο μεγάλο το μπαστούνι που έχουν καταπιεί την ημέρα που είναι νηφάλιοι (αναγκαστικά νηφάλιοι, όσοι εργάζονται. Για τους  υπόλοιπους δεν μιλάω καν... είναι τα "white trash" έξω απ' τους σταθμούς των τρένων) και τόσο πιο control freaks ώστε να προσαρμόσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο πιώμα και όχι το αντίθετο.

Στην ελλάδα έχουμε πολύ ασαφή εικόνα για την συγκεκριμένη εξάρτηση, την προβάλουμε ίσως σε μειονοτικές ομάδες, γραφικούς τύπους στα καφενεία κλπ., αλλά στις βόρειες χώρες μιλάμε για τον μέσο όρο. Είναι οι γονείς σου, οι φίλοι σου, οι υποψήφιοι γκόμενοι, οι συνεργάτες σου στη δουλειά.

Η ιδιοσυγκρασία της κάθε κουλτούρας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όταν βρεθείς out of your comfort zone σε μια ξένη χώρα πολύ διαφορετική απ' τη δική σου. Πολλά που γράφονται εδώ -και συζητιούνται στην ελλάδα- ελαφρά τη καρδία, δεν ισχύουν καν. 

Μια χαρά έχω ιδέα γι'αυτά που λες.

Επίσης, άλλο πάω έξω για να δουλέψω και άλλο για να βρω γκόμενο. Και πάλι τονίζω ότι δεν με επηρεάζει το πρόβλημα του αλκοολισμού καθώς δεν σκόπευα έτσι κι αλλιώς να κάνω παρέα με τέτοια άτομα. Ούτε να πολυβγαίνω μ'αρέσει, είμαι σπιτόγατα, οπότε κομπλέ. Μπορεί να γνώριζα και να ταίριαζα με λίγα άτομα but it's fine.

Με λίγα λόγια, μου ταιριάζει περισσότερο η κουλτούρα χωρών που οι άνθρωποι είναι κυρίως κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η ελληνική φάση δεν θά'λεγα ότι με εκφράζει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...