*nenya* Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Λολ παιδιά ηρεμήστε. Δεν σκοπεύω να φύγω τώρα ξερωγώ να πάω εκεί πάνω Απλά στην ερώτηση του TS απάντησα.
zio10 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Λολ παιδιά ηρεμήστε. Δεν σκοπεύω να φύγω τώρα ξερωγώ να πάω εκεί πάνω Απλά στην ερώτηση του TS απάντησα. Όχι το είπες τώρα, μη το παίρνεις πίσω! Καλό ταξίδι και καλή τύχη με τη διαμονή και τους αλκοολικούς! 6
*nenya* Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 χικ χικ χικ θα γίνω κι εγώ σου λέω αν πάω εκεί πέρα, θα με κολλήσουν!!!! 1
Unabomber Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μια χαρά έχω ιδέα γι'αυτά που λες. Επίσης, άλλο πάω έξω για να δουλέψω και άλλο για να βρω γκόμενο. Και πάλι τονίζω ότι δεν με επηρεάζει το πρόβλημα του αλκοολισμού καθώς δεν σκόπευα έτσι κι αλλιώς να κάνω παρέα με τέτοια άτομα. Ούτε να πολυβγαίνω μ'αρέσει, είμαι σπιτόγατα, οπότε κομπλέ. Μπορεί να γνώριζα και να ταίριαζα με λίγα άτομα but it's fine. Με λίγα λόγια, μου ταιριάζει περισσότερο η κουλτούρα χωρών που οι άνθρωποι είναι κυρίως κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η ελληνική φάση δεν θά'λεγα ότι με εκφράζει... Cocooning ftw.....
sadako-san Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Συνήθως εκτιμώ τη γνώμη σου και διαβάζω τα ποστς σου αλλά αυτή τη φορά σε βρίσκω ξεροκέφαλη. Οσα έγραψες βρίθουν άγνοιας και δυστυχώς θυμίζουν το τυπικό "ελληνικό" ποστ απόψεων για θέματα σχετικά με άλλες χώρες/λαούς. Επίσης, άλλο πάω έξω για να δουλέψω και άλλο για να βρω γκόμενο. Αποτυχημένη προσπάθεια να μειώσεις την εγκυρότητα των λεγομένων μου. Μια χαρά έχω ιδέα γι'αυτά που λες. το context από το οποίο γράφω τη γνώμη μου είναι 3 + 4 χρόνια σύνολο 7 μόνιμης διαμονής σε δύο βόρειες χώρες, με κανένα σκοπό να επιστρέψω. Και ενδεχομένως ηλικία μεγαλύτερη από την δική σου. Το erasmus με την προοπτική ασφαλούς επιστροφής στη μαμά πατρίδα και το μεταπτυχιακό μέσα σε προστατευμένο κοινωνικό περίγυρο, ας μου επιτρέψεις να μην τα θεωρώ επαρκείς πηγές εμπειρίας και γνώσης, συγκριτικά πάντα. Και πάλι τονίζω ότι δεν με επηρεάζει το πρόβλημα του αλκοολισμού καθώς δεν σκόπευα έτσι κι αλλιώς να κάνω παρέα με τέτοια άτομα. Ούτε να πολυβγαίνω μ'αρέσει, είμαι σπιτόγατα, οπότε κομπλέ. Μπορεί να γνώριζα και να ταίριαζα με λίγα άτομα but it's fine. Με λίγα λόγια, μου ταιριάζει περισσότερο η κουλτούρα χωρών που οι άνθρωποι είναι κυρίως κλεισμένοι στα σπίτια τους. Εδώ φτάνουμε στο μεγάλο σου φάουλ. Νομίζεις ότι αλκοολισμός σημαίνει "Βγαίνουν στα μπαρ και πίνουν τα κέρατά τους". Στην πραγματικότητα το φαινόμενο παρατηρείται σε χώρες που οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, συνήθως μόνοι τους, πίνουν μέχρι να γίνουν λιώμα, κοιμούνται, ξυπνάνε και πάνε "κανονικά" στην δουλειά. Και repeat. Αυτό σε ένα βάθος χρόνου διαβρώνει την προσωπικότητα σε μεγέθη που δεν μπορείς να αντιληφθείς. Και διαλύει και τις κοινωνικές σχέσεις σαν σύνολο. (γερμανία-ολλανδία θα το δεις αυτό σε ηλικίες 40-50φεύγα να είναι διαδεδομένο, αλλά σε σκανδιναβία από πολύ νωρίς, απ' τα 20 ξερω γω...) Η αυταπάτη σου ότι "δεν σκοπεύω να κάνω παρέα με τέτοιου είδους άτομα" είναι ότι πρόκειται για κάποιους social outcasts με τους οποίους δεν θα διασταυρωθείς ποτέ. Οπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, μπροεί αυτό να είναι η συνθήκη στην ελλάδα (δηλ΄. άτομα με τέτοιες συνήθειες είναι περιθωριακά φαινόμενα, τουλ. τα χρόνια προ κρίσης που ζούσα εκεί) αλλά σε άλλες χώρες ....άστο. Το τραγικό είναι πως πιθανόν "αυτού του είδους τα άτομα" στη νορβηγία και τα πέριξ να είναι ακριβώς τα άτομα που θα ήθελες να έρθεις πιο κοντά, γιατί πριν γίνουν έτσι ήταν μια χαρά, με τα ενδιαφέροντά τους κλπ, αλλά το αλκοόλ άρχισε κάποια στιγμή στη ζωή τους να περνει το πάνω χέρι. Η ελληνική φάση δεν θά'λεγα ότι με εκφράζει... Για την ιστορία, η "ελληνική φάση" (καταχρηστικός όρος αλλά τέλος πάντων) είναι κατι που σιχαίνομαι και ο λόγος που έχω φύγει, χωρίς προοπτική να ξαναγυρίσω. ΟΝΤΟΠΙΚ: Αν έψαχνα για εργασία, και δεν μου άρεσε εδώ που είμαι, θα κοιτούσα προς Καναδά. 1
*nenya* Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δεν με ξέρεις, κόψε τους χαρακτηρισμούς, και ούτε προσπάθησα πουθενά να σε μειώσω. Με λίγα λόγια...τί ζόρι τραβάς ρε συ; Μήπως περιμένεις να τις βγάλουμε εδώ μέσα [τις εμπειρίες μας] και να τις μετρήσουμε; Έχει νόημα, really; Παραπήγαν στο σοβαρό τα σχόλια νομίζω χωρίς να επιδιώκω κάτι τέτοιο. Πέταξα εκεί τη Νορβηγία επειδή μ'αρέσουν κάποια στοιχεία σ'αυτήν την χώρα και η συζήτηση έφτασε και ξέμεινε στο πόσο μπορεί να με/μας επηρεάσει ο αλκοολικός πληθυσμός και στο πόσο σίγουρη είσαι γι'αυτό. Αυτά από μένα. Δεν έχω να ποστάρω κάτι άλλο σ'αυτό το τόπικ διότι απάντησα ήδη στην ερώτηση του TS. Ας απαντήσουν κι άλλοι.
totem_lost Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ντάξει μάλλον υποθέσαμε οτι θέλεις να μάθεις 2-3 σοβαρά πραγματάκια παραπάνω για τη χώρα που σου αρέσει τόσο (εκτός από το οτι έχει παράδοση στη μέταλ).
kfoynt Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Έαν υποθέσουμε ότι όλες οι χώρες είναι ίδιες σε περιβάλλον εργασίας, μισθούς κτλ. τότε Ελλαδάρα φυσικά! Διαφορετικά και εδώ που είμαι τώρα μια χαρά είναι!
whodatinsomniaK Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Κορίτσια, σας παρακαλώ βάλτε μαγιώ και μπείτε σε μια πισίνα σοκολάτα για την ανταλλαγή των επιχειρημάτων σας. Μην ξεχάσετε να μοιράσετε το λινκ για το live feed. Ευχαριστώ, ο άγνωστος χρήστης 2
groot Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Sadako-san... Αφού δεν έχεις ιδέα για τις Nordic χώρες... πόσο μάλλον για τις 3ς πάνω - πάνω. Πώς στην ευχή έχεις γνώμη και λες με τόση σιγουριά τι γίνετε εκεί; Έχεις πάει ποτέ εκεί; Έχεις ζήσει σε μία από αυτές έστω; Επειδή δηλαδή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έτσι είναι, θα είναι και έτσι; Επειδή θέλεις να δείξεις ότι έχεις εμπειρία με το θέμα του αλκοολισμού εκεί που ζεις, σημαίνει ότι γνωρίζεις την διαφορετική κουλτούρα χωρών που τον Χειμώνα πάνε με -20 στην δουλειά τους; Που τον Χειμώνα έρχονται μέρες που έχεις 3 ώρες φως λες και είναι ξημέρωμα ή ηλιοβασίλεμα (και αυτό στα νότια... βόρεια στην δυτική και στην Lapland στα ανατολικά έχεις εξαμηνάκι νύχτα χαλαρά) ; Πώς μπορείς να κρίνεις τι στην ευχή γίνεται εκεί; Δεν ζω τόσο "ψηλά" στον χάρτη Τέλος, έχεις δει πόσο κοστίζει έστω μία μπύρα στο supermarket σε αυτές τις χώρες (για pub δεν το συζητάω... ) ; Ξέρεις ότι δεν μπορείς να αγοράσεις όποτε θες αλκοόλ αλλά μόνο συγκεκριμένες ώρες; Επίσης, γνωρίζεις ότι ΔΕΝ μπορείς να αγοράσεις ποτό με πάνω από 5% αλκοόλ από το supermarket αλλά μόνο από συγκεκριμένα μαγαζιά; Και αυτό ΟΧΙ όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας; Τι τσαμπουνάς λοιπόν; Επειδή και οι ίδιοι λένε (δεν το κρύβουν) ότι όταν πίνουν γίνονται πιο κοινωνικοί, αλλά έξω από τις πρωτεύουσες μία χαρά κοινωνικοί είναι απλά το έχουν ως "κουσούρι" τους, όπως όλοι οι λαοί λένε διάφορα για τους εαυτούς τους; Επειδή εάν εφαρμοστούν τα μέτρα και σταθμά που έχουν εκεί για τον αλκοολισμό, όλη η Κρήτη θέλει άμεσα εισαγωγή σε ψυχιατρείο για θεραπεία; Πώς τα λες αυτά που λες και επιτίθεσαι και στον άλλον/άλλη;
sadako-san Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Κι αν σου πω πώς κάτι ξέρω; Δεν φαίνεσαι έτοιμος να με πιστέψεις Άσε με τώρα διαλέγω μαγιώ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα