Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χερετω το Αγαπητο Ινσομνια..

Πριν μερικα χρονια ειχα φτιαξει αυτο το Tower

GAMING PC

PCU: Enermax EPR625AWT PRO82 PSU (625W)

HDD: Western Digital Caviar Black WD6402AAEX 640GB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

RAM: OCZ Black Edition Ready 4GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 7-7-7-24, OCZ3BE1600LV4GK)

Motherboart: Gigabyte GA-890GPA-UD3H (AM3, DDR3, 890, VGA)

CPU: AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box)

Κουτι: CoolerMaster Centurion RC-590-KKN1-GP Black Case

DVDRW: Sony AD-7240S-0B DVDRW + / - (Sata 24X, Bulk, Black)

GPU: Gigabyte 5850 GV-R585D5-1GD-B SVGA (PCI-Express)

Τωρα πλεον σκοπευω να τον αξιοπιω περισσοτερο ως εργαλειο και οχι για Gaming.
  Θα το φορτοσω Λοιπον με ενα προγραμμα
Erp για Λογιστικη επιχειρηση.

Επομενος θελω να του κανω μια μικρη αναβαθμιση... 

Να του βαλω +4 giga Ram τι Ram Προτινετε να του βαλω?????
Nα του βαλω SSD <<Οταν ειχα στισει το Tower ηταν η εποχη που ειχαν πρωτοβγει στην Ελληνικη αγορα τα SSD και ηταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, Ελπιζω τωρα να εχουν φθινινει καμποσο>> btw θα ηθελα μεσα  στον SSD να χοσω τα windows 10 και το Λογιστικο προγραμα. αλλα δεν ξερω ποσα Giga τον παρω.
Για τα Windows 10 τι χωριτικοτιτα χριαζωμε χοντρικα μαζι με drivers ????
Τι SSD προτινετε?

Ελπιζω να γινωμε κατανοϊτος σε ολους...
Ολες οι γνωμες καλοδεχουμενες....
Ευχαριστω Εκ το προτερων.!! 
Επεξ/σία από xaiko
Δημοσ.

Χοντρικά λογάριασε 30 giga για λειτουργικό συν το λογιστικό και βασικές εφαρμογές. Τώρα ποιες θα είναι οι υπόλοιπες εφαρμογές που θα βάλεις ή games εσύ ξέρεις πόσο θα πιάσουν αυτά. Από εκεί και πέρα η επιλογή του ssd πρέπει να πεις το buδget σου.

Ram να βάλεις άλλα 4 giga με CL7

Δημοσ.

Πάρε την φθηνότερη μνήμη δεν έχει σημασία στην κατάσταση σου, απλά έτσι για τους τύπους πάρε μια που να έχει ίδιο latency (7)

Απο SSD δεν χρειάζεται να μετράς τα GB ίσα ίσα για τα windows δεν είναι τόσο ακριβοί πια... φόρτωσε και το λογιστικό πρόγραμμα πάνω του για να αποκρίνεται πιο γρήγορα... πάρε τον πιο φτηνό με τα μεγαλύτερα IOPS, GB και ταχύτητα εγγραφής ανάγνωσης ενδεικτικά μερικοί καλοί:

http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

http://www.skroutz.gr/s/6582188/Kingston-HyperX-Savage-240GB.html

http://www.skroutz.gr/s/6681971/Intel-535-Series-240GB.html

Δημοσ.

Οτι αφορα τις RAM.... Δεν βρισκω πουθενα OCZ.... Τις καταργισανε ?? ?? τι εγινε??

Παιζει ρολο αν δεν βαλω τις ιδιες ακριβος?

Eγω εχω 4 gb Ram ddr3 
Μπορω οι καινουριες που θα προσθεσω να ειναι ddr4? 

Χοντρικά λογάριασε 30 giga για λειτουργικό συν το λογιστικό και βασικές εφαρμογές. Τώρα ποιες θα είναι οι υπόλοιπες εφαρμογές που θα βάλεις ή games εσύ ξέρεις πόσο θα πιάσουν αυτά. Από εκεί και πέρα η επιλογή του ssd πρέπει να πεις το buδget σου.

Ram να βάλεις άλλα 4 giga με CL7

Αδερφε ευχαριστω για την απαντιση,

1)Οταν λες  χοντρικα 30 giga για λειτουργικο εννοεις μαζι με τα drivers σωστα? 

2) το CL7 τι ακριβος ειναι?

Δημοσ.

Οτι αφορα τις RAM.... Δεν βρισκω πουθενα OCZ.... Τις καταργισανε ?? ?? τι εγινε??

Eγω εχω 4 gb Ram ddr3 

Βάλε ότι νάναι αρκεί να είναι DDR3 το κουτί σου είναι παλιό δεν θα κάνει ιδιαίτερα θετική η αρνητική διαφορά αν είναι διαφορετικής συχνότητας όγκου κτλ...

απλά για τους τύπους καλό είναι να είναι 1600 CL7 και 4gb (ίδια χαρακτηριστικά με την άλλη ram δηλαδή)

όχι δεν μπορείς να βάλεις DDR4 μνήμες...

Δημοσ.

Eγω εχω 4 gb Ram ddr3 

Αδερφε ευχαριστω για την απαντιση,

1)Οταν λες  χοντρικα 30 giga για λειτουργικο εννοεις μαζι με τα drivers σωστα? 

2) το CL7 τι ακριβος ειναι?

Ναι σωστά, όλα μαζί.

CL = Cache Latency. Μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Το CL στις ίδιες υπάρχουσες μνήμες σου είναι 7. Άρα πρέπει να βάλεις μνήμες στα 1600 με CL7 και όχι με 9 ή 8.

Από ssd

Samsung 850 EVO

OCZ ARC 100

Υπάρχουν επίσης οι αντίστοιχοι πιο ακριβοί οι οποίοι θερούνται ακόμα πιο αξιόπιστοι.

Samsung 850 PRO

OCZ Vector 180

Ανάλογα με τα οικονομικά σου διαλέγεις.

Ερώτηση: έχεις 1 μνήμη των 4 giga ή 2 των 2 giga? 

Δημοσ.

καλό είναι να είναι 1600 CL7 και 4gb (ίδια χαρακτηριστικά με την άλλη ram δηλαδή) Ok αυτο θα κανω..

.

ειναι το samsung οντως τοσο καλο?!

Οκ αφου μου το προτεινετε και οι 2 μου φενεται θα επιλεξω https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

OCZ θα αποφιγω για ενα και μοναδικο λογο... ΕΙχα παρει Ram  Ocz και τωρα που θελω να προσθεσω GB.... εχει σταματισει να βγαζει η εταιρια πλεον RAM 

και μου κακοφανικε...

:shifty: Ox παιδια Βρισκω ολα τα ιδανικα χαρακτιριστικα στις ram αλλα δεν βρισκω με CL7

παρα μονο με 9 :shifty:

Δημοσ.

.

Οκ αφου μου το προτεινετε και οι 2 μου φενεται θα επιλεξω https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

OCZ θα αποφιγω για ενα και μοναδικο λογο... ΕΙχα παρει Ram  Ocz και τωρα που θελω να προσθεσω GB.... εχει σταματισει να βγαζει η εταιρια πλεον RAM 

και μου κακοφανικε...

:shifty: Ox παιδια Βρισκω ολα τα ιδανικα χαρακτιριστικα στις ram αλλα δεν βρισκω με CL7

δεν πειράζει.... πάρε αυτή... (μπορείς επίσης να πάρεις και 8 GB ddr3 1600 mia kai καλή πόσο έχει 20€? :P)

Δημοσ.

.

και μου κακοφανικε...

Αν έχεις ήδη 2 μνήμες παίρνεις αυτές. Αν έχεις 1 μνήμη παίρνεις αυτή.

Δημοσ.

Εγώ λέω καλύτερα να πάρεις ενα module των 8GB να τελειώνεις καλύτερη απόδοση θα έχει (πάλι σε θεωρητικό επίπεδο γιατι διαφορά δεν θα δείς έτσι και αλλιώς πέραν της δυνατότητα να ανοίγεις παραπάνω προγράμματα στην ram) και στο μέλλον αν πάρεις άλλο ενα απευθείας θα έχει 16 GB... 

δεν πρόκειται να ζήσει παραπάνω το pc σου ώστε να μπορεί να τρέχει μελλοντικά OS και προγράμματα που να τρώνε πάνω απο 16 GB οπότε είσαι οκ

Αλλιώς πάρε την πιο φτηνή γιατι να δίνεις 50 € για χαμηλής κατηγορίας μνήμη;  δεν πρόκειται να συναντήσεις προβλήματα και ας έχει υψηλότερο latency στις μνήμες η γρηγορότερη πέφτει και συγχρονίζεται με την αργότερη.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή? Τι εννοείς?

1600άρα 4GB αυτό εννοώ λεφτά σκάς για να πάρεις high end πραματα για να ευχαριστηθείς καγκουριά ή αν όντως είσαι επαγγελματίας και τα λίγα ms per work cycle κάνουν την διαφορά στον συνολικό φόρτο εργασίας σου....

να δώσεις λεφτά για να πάρεις "καλή" 1600mhz 4gb στις μέρες μας είναι σαν να βάζεις λεφτά για σπόιλερ σε τσικουεντσεντο....  και το υπόλοιπο σύστημα παλιό είναι δεν έχει νόημα πραγματικά να ξοδεύει για το κάτι παραπάνω...σιγά μην βάλει και custom υδρόψυξη :P

Δημοσ.

1600άρα 4GB αυτό εννοώ λεφτά σκάς για να πάρεις high end πραματα για να ευχαριστηθείς καγκουριά ή αν όντως είσαι επαγγελματίας και τα λίγα ms per work cycle κάνουν την διαφορά στον συνολικό φόρτο εργασίας σου....

να δώσεις λεφτά για να πάρεις "καλή" 1600mhz 4gb στις μέρες μας είναι σαν να βάζεις λεφτά για σπόιλερ σε τσικουεντσεντο....  και το υπόλοιπο σύστημα παλιό είναι δεν έχει νόημα πραγματικά να ξοδεύει για το κάτι παραπάνω...σιγά μην βάλει και custom υδρόψυξη :P

Δεν θα συμφωνήσω. Οποιοσδήποτε επεξεργαστής δεν θα πει όχι σε 1600 με CL7.

Δημοσ.

Δεν θα συμφωνήσω. Οποιοσδήποτε επεξεργαστής δεν θα πει όχι σε 1600 με CL7.

Αν έλεγε όχι θα ήταν ελατοματικός ή ακόμη πιο αρχαίος και στις δυο περιπτώσεις θα έπρεπε να τον πετάξει...

είναι πραγματικά ανούσιο όμως γιατι να δώσει 45 € για να πάρει αυτό https://www.skroutz.gr/s/438788/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600MHz.html

και όχι 48 για να πάρει αυτό που έχει διπλάσια χωριτικότητα είναι ταχύτερο και να τελειώνει

http://www.skroutz.gr/s/5416204/Kingston-HyperX-Savage-8GB-DDR3-1866MHz-HX318C9SR-8.html

Αν και ακόμη και αυτό θα ήταν ανούσιο στην θέση του εγώ θα πήγαινα σε ενα pc άδικο που να πουλάει φτηνά πράματα και θα του έλεγα θέλω να μου βρείς μνήμη DDr3 8 GB με 20 ευρώ το πολύ (για να μου προτείνει κάποια που θα πλησιάζει τα 30) θα την αγόραζα και άντε γειά...

η διαφορά στις επιδόσεις μια 1333 cl10 με μιας 2400 cl9  είναι τίποτα... κάνα δευτερόλέπτο  άντε 2,3 σε αρκετά GB transfer  ούτε που θα την καταλάβεις δηλαδή σε καθημερινή χρήση 

ο μόνος λόγος να πάρεις DDR3 σε τρελές συχνότητες και χαμιλό cl είναι αν έχεις κανένα 6πύρηνο με καμια 980 ti κτλ και θέλεις να μην χαλάσεις τον συνδιασμό (απο αισθητικής άποψης) βάζοντας κάτι "απλο" πάνω για ram. ή αν είσαι επαγγελματίας και βγάζεις λεφτά απο εργασίες που η λειτουργεία τους σχετίζεται άμεσα με την απόδοση της ram

Δημοσ.

Αν έλεγε όχι θα ήταν ελατοματικός ή ακόμη πιο αρχαίος και στις δυο περιπτώσεις θα έπρεπε να τον πετάξει...

είναι πραγματικά ανούσιο όμως γιατι να δώσει 45 € για να πάρει αυτό https://www.skroutz.gr/s/438788/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600MHz.html

και όχι 48 για να πάρει αυτό που έχει διπλάσια χωριτικότητα είναι ταχύτερο και να τελειώνει

http://www.skroutz.gr/s/5416204/Kingston-HyperX-Savage-8GB-DDR3-1866MHz-HX318C9SR-8.html

Αν και ακόμη και αυτό θα ήταν ανούσιο στην θέση του εγώ θα πήγαινα σε ενα pc άδικο που να πουλάει φτηνά πράματα και θα του έλεγα θέλω να μου βρείς μνήμη DDr3 8 GB με 20 ευρώ το πολύ (για να μου προτείνει κάποια που θα πλησιάζει τα 30) θα την αγόραζα και άντε γειά...

η διαφορά στις επιδόσεις μια 1333 cl10 με μιας 2400 cl9  είναι τίποτα... κάνα δευτερόλέπτο  άντε 2,3 σε αρκετά GB transfer  ούτε που θα την καταλάβεις δηλαδή σε καθημερινή χρήση 

ο μόνος λόγος να πάρεις DDR3 σε τρελές συχνότητες και χαμιλό cl είναι αν έχεις κανένα 6πύρηνο με καμια 980 ti κτλ και θέλεις να μην χαλάσεις τον συνδιασμό (απο αισθητικής άποψης) βάζοντας κάτι "απλο" πάνω για ram. ή αν είσαι επαγγελματίας και βγάζεις λεφτά απο εργασίες που η λειτουργεία τους σχετίζεται άμεσα με την απόδοση της ram

Δεν διαφωνώ σε ότι λες, αλλά

1) πρέπει να πουλήσει τις υπάρχουσες

2) θα πληρώσει λιγότερα λεφτά, εκτός και αν κάνει το πρώτο

3) και σημαντικότερον η μητρική δέχεται μέχρι 16 giga συνολικά, δηλαδή 4 giga ανά σλοτ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...