Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώντας να συμμαζέψω όσο μπορώ την αρκετά μεγάλη συλλογή των μουσικών videoclips που έχω, αναζητώ σχετικό software που θα αποφανθεί σχετικά με ποιό διαθέτει την καλύτερη οπτική & ηχητική ποιότητα. Όπως για τα mp3 που έχω βρει εδώ και καιρό κάποιον αναλυτή φάσματος που δείχνει καθαρά την ποιότητα. (Για όσους αναρωτιούνται, τα bitrates δεν είναι πανάκεια, παράμετροι όπως clipping,silence,sample rate, max frequency είναι μερικά πιο σημαντικά στοιχεία από τα kb/s)

Έτσι και στα διαφορετικά φορμά εικόνας βλέπω ότι δεν παίζουν ρόλο μόνο οι διαστάσεις της. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως το πώς έχει γραφτεί ο ήχος που αποτελεί ζωτικό παράγοντα αφού πρόκειται για μουσική με εικόνα.

Στη συνημμένη εικόνα παρατίθενται ορισμένα παραδείγματα χαρακτηριστικών που συναντώ στα βιντεοαρχεία μου με το ίδιο περιεχόμενο μη ξέροντας ποιό να κρατήσω και ποιό να πετάξω.

Ένα σχετικό πρόγραμμα θα με διευκόλυνε αφάνταστα.

post-87948-0-90725800-1445716903_thumb.jpg

Δημοσ.

Όπως για τα mp3 που έχω βρει εδώ και καιρό κάποιον αναλυτή φάσματος που δείχνει καθαρά την ποιότητα. (Για όσους αναρωτιούνται, τα bitrates δεν είναι πανάκεια, παράμετροι όπως clipping,silence,sample rate, max frequency είναι μερικά πιο σημαντικά στοιχεία από τα kb/s)

Φίλε μου, εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω, ωστόσο το ζήτημά σου είναι κάτι που απασχολεί κι εμένα εδώ και χρόνια. Ελπίζω να υπάρχει λύση σε αυτό.. Μπορείς, σε παρακαλώ, να αναφέρεις ποιον αναλυτή φάσματος βρήκες που δείχνει την ποιότητα των mp3; Αυτός ο αναλυτής σου προτείνει παράλληλα και το καλύτερο σε ποιότητα μουσικό κομμάτι;

Δημοσ.

Προγράμματα σίγουρα υπάρχουν αλλά εμείς δεν έχουμε πέσει πάνω τους.

Εγώ πχ που δαπάνησα άφθονο χρόνο στο φορμά mp3 - όντας εμμονικός ως παλαβωμένος με το σαράκι της συλλογής μουσικής-συνάντησα κάμποσα προγραμματάκια εργαλεία σχετικά με την ηχητική απόδοση/ποιότητα αυτού του παρεξηγημένου μεν επαρκέστατου δε μοντέλου. Για να καταλήξω τελικά στο similarity. Δυστυχώς όμως η έκδοση premium που διαθέτει αυτά τα καλούδια (micro-spectrograms analyze files, find duplicates with precise method, sonogram κλπ) δεν διατίθεται δωρεάν αλλά αξίζει πραγματικά και το τελευταίο σεντ που ζητάει.

Δυστυχώς στον τομέα της εικόνας παρέμεινα άσχετος και τα χρόνια γίναν βόλια στην πλάτη μου για να μπορέσω να ασχοληθώ με τις μέρες/μήνες και για αυτό. Έτσι θα ψάχνω σε παλιά "στέκια" όπως εδώ για έτοιμες λύσεις. Η ελπίδα πεθαίνει μετά από μας οπότε δεν προβληματίζομαι.

H φωτο κάτω είναι από το similarity σε δράση. Βλέπουμε, σε ένα τυχαίο δείγμα από mp3's, την διαφορά στην αξιολόγηση (το rating είναι παραπάνω και από overall στην περίπτωση) όπου αμέσως ξεχωρίζει η σκαρτούρα κι ας φοράει το κοστουμάκι το λαμπρό των 320kb/s. Κατεβάσματα από youtube, ηχογραφήσεις από κασέτες και παλιά πικάπ, cd rip με κάλπικα προγράμματα κ.α τέτοιες σαχλαμαρίτσες κατά λάθος ή εξ επίτηδες, βγαίνουν στο φως με ένα λουλούδι. Σε δευτερόλεπτα και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις από τη cpu. Φυσικά, όλος αυτός ο ντόρος γίνεται για να απολαύσουμε το mp3 cd που θα γράψουμε για το  hifi του σπιτιού μας.

Διαφορετικά εάν επιθυμούμε να ακούμε τη μουσική μας μόνο στα κλωτσοκούδουνα δίπλα από το pc monitor, τα αυτάκια μας δεν θα καταλάβουν σχεδόν τίποτα από την ανάλυση του κάθε similarity.

post-87948-0-82893800-1445787969_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Κατά σειρά προτίμησης στο βίντεο...

mpeg4 avc (Mp4, mkv κτλ.) Το καλύτερο αυτήν τη στιγμή. Κατά προτίμηση κρατάς το υψηλότερο bitrate και την καλύτερη ανάλυση.

divx/xvid (τα κλασσικά avi)

mpeg2 (super video cd 384Χ576 ή dvd μέχρι 720Χ576. Πολύ μεγάλο μέγεθος αρχείων)

mpeg1 (video cd μέχρι 384Χ288. Έλεος... ακόμα υπάρχουν τέτοια; )

Τα vorbis (VP80) άστα καλύτερα γιατί δεν προχώρησαν πολύ. Αν και έχουν καλή ποιότητα χάνουν σε συμβατότητες.

Τώρα για αυτόματη σύγκριση με πρόγραμμα δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο πέρα από το μάτι. Βλέπεις και συγκρίνεις οπτικά ποιο είναι καλύτερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...