Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. θέλω να αγοράσω ένα σταθερό υπολογιστή αλλά θα ήθελα πριν το κάνω την γνώμη σας σε κάποια πράγματα.

1)ποιοι επεξεργαστές είναι καλύτεροι; AMD η Intel;

2)ποια είναι η καλύτερη μάρκα για μητρικές;

3)ποια η διαφορά μεταξύ σκληρών δίσκων hdd Kai ssd. Και ποιος είναι καλύτερος και γιατί; επίσης μπορείς σε δίσκο ssd να εγκαταστήσει κάποιος λειτουργικό σύστημα η είναι μόνο για αποθηκευτικό χώρο;

4)καλή μάρκα για μνήμη ραμ υπάρχει η δεν έχει τόσο σημασία η μάρκα για την ραμ;

5)και κάτι πολύ βασικό,ποια μάρκα κάρτας γραφικών είναι καλύτερη; AMD η Nvidia; και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη μάρκα. Με λίγα λόγια ποια μάρκα κάρτας γραφικών είναι καλύτερη.

6)και αφού τα ρώτησα όλα αυτά ας ρωτήσω και για κάρτα ήχου. πείτε μου ποιες είναι οι καλύτερες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας.

Δημοσ.

Καλημέρα σας. θέλω να αγοράσω ένα σταθερό υπολογιστή αλλά θα ήθελα πριν το κάνω την γνώμη σας σε κάποια πράγματα.

1)ποιοι επεξεργαστές είναι καλύτεροι; AMD η Intel;

Αυτοί που ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις σου

2)ποια είναι η καλύτερη μάρκα για μητρικές;

Αυτές που ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις σου

3)ποια η διαφορά μεταξύ σκληρών δίσκων hdd Kai ssd. Και ποιος είναι καλύτερος και γιατί; επίσης μπορείς σε δίσκο ssd να εγκαταστήσει κάποιος λειτουργικό σύστημα η είναι μόνο για αποθηκευτικό χώρο;

Οι ssd είναι για λειτουργικό και κάποια βασικά προγράμματα και για αποθήκευση αν πας σε wd παίρνεις blue ή black. Οι green "σχετικά" χαλάνε εύκολα

4)καλή μάρκα για μνήμη ραμ υπάρχει η δεν έχει τόσο σημασία η μάρκα για την ραμ;

Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια corsair και kingston (se ddr2) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Να κοιτάξεις αυτές που θα πάρεις να έχουν "εγγύηση εφ όρους ζωής"

5)και κάτι πολύ βασικό,ποια μάρκα κάρτας γραφικών είναι καλύτερη; AMD η Nvidia; και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη μάρκα. Με λίγα λόγια ποια μάρκα κάρτας γραφικών είναι καλύτερη.

6)και αφού τα ρώτησα όλα αυτά ας ρωτήσω και για κάρτα ήχου. πείτε μου ποιες είναι οι καλύτερες.

Πλέον οι μητρικές έχουν αξιοπρεπές κύκλωμα ήχου οπότε δεν νομίζω να χρειάζεσαι εκτός αν έχεις ηχεία και ενισχυτές από 1000 € και πάνω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας.

Δημοσ.

1)θα το διατυπωσω διαφορετικά. Ποιες οι διαφορές μεταξύ επεξεργαστών AMD Kai Intel και σε ποιο τομέα υπερτερεί ο καθένας; επίσης τι γίνεται με τις θερμοκρασίες;

2)το κατάλαβα απλα και οι 2 μάρκες επεξεργαστών κουμπονουν σε οποιαδήποτε μητρική;

3)λες βασικά προγράμματα για τους ssd. Δηλαδή αν θες να εγκαταστησεις ένα photoshop και ένα Cubase δεν μπορείς; και τι εννοείς λέγοντας blue, green, black kai wd;

4)κατάλαβα

5)δεν απαντήσατε για τις κάρτες γραφικών.

6)κατάλαβα

Δημοσ.

1) Εγώ προσωπικά αν μου ζήταγαν ένα low budget pc θα έβαζα amd και σε ένα hogh end pc θα έβαζα intel. Μπορεί να σκέφτομαι λάθος όμως. Θεωρώ τους amd πιο δροσερούς.

2) Όχι, ένας mad δεν κουμπώνει σε μητρική για ntel όπως και το αντίστροφο. Επίσης ένας intel επεξεργαστής socket 775 δεν μπορεί να κουμπώσει σε μητρική που προορίζεται για intel επεξεργαστή με socket 1115. Το ίδιο ισχύει και για τους amd.

3) Στους ssd μπορείς να βάλεις ότι πρόγραμμα θες αλλά καλό είναι να μην τους γεμίζει πολύ για να μην πέφτει η ταχύτητα τους. Αν επιλέξεις κάποιον μηχανικό δίσκο (hdd) και επιλέξει την wd (western digital (κατασκευάστρια εταιρία hdd)) θα δεις ότι υπάρχουν οι σειρές black,green,blue,red. Καλό είναι επιλέξεις τους blue ή black.

5) Ας απαντήσει κάποιος με περισσότερες γνώσεις.

Δημοσ.

Σαν επαγγελματίας του χώρου θα σου έλεγα οτι τα πάντα ξεκινούν απο δυο πράγματα

1.Budget

2.Χρήση

Γενικά ο SSD δισκος είναι απαραίτητος πιστεύω ακομα και σε low-end PCs. Προτιμώ μια σύνθεση με έναν SSD 120GB και μετα να προσθέσω στον πελάτη έναν HDD αν χρειαζεται τον αποθηκευτικο χώρο.

Μνήμες kingston και ξερο ψωμι, παίζουν με όλα τα mb χωρίς χαζά προβληματα.

Καρτες γραφικών και CPU. Μεγάλο κεφάλαιο, πρεπει να μας πεις την χρήση του PC και το budget.

• Like 1
Δημοσ.

Στους ssd μπορείς να βάλεις ότι πρόγραμμα θες αλλά καλό είναι να μην τους γεμίζει πολύ για να μην πέφτει η ταχύτητα τους. Αν επιλέξεις κάποιον μηχανικό δίσκο (hdd) και επιλέξει την wd (western digital (κατασκευάστρια εταιρία hdd)) θα δεις ότι υπάρχουν οι σειρές black,green,blue,red. Καλό είναι επιλέξεις τους blue ή black.

1)δηλαδη καλυτερα να εχω σε ssd το λειτουργικο και σε hdd ta αρχεια;;;;

2)

Καρτες γραφικών και CPU. Μεγάλο κεφάλαιο, πρεπει να μας πεις την χρήση του PC και το budget.

το budget σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο.και αν επερνα τωρα θα ειχα χαμηλο budget αλλα σκεφτομαι να παιρνω τα κομματια ενα ενα σε βαθος χρονου και ισως δεν μου φανει πολυ αν ειναι κατι ποιο ακριβο.

τωρα οσον αφορα τη χρηση,

θελω να κανω εγκαταστησω σε 2 διαφορετικους σκληρους windows kai linux και να ανοιγω οποιο λειτουργικο θελω.

παιχνιδια δεν πολυ παιζω.το μονο που εβαζα παλιοτερα ηταν το championship manager αλλα τρεχει με οποια καρτα γραφικων να ειναι.δεν εχει μεγαλες απαιτησεις.

κανω ιστοσελιδες με wordpress και χρειαζομαι photoshop η gimp,επεξεργασια βιντεο για δημιουργια μικροταινιων και επειση ο πατερας μου ειναι μουσικος κανω και επεξεργασια ηχου οταν μου ζητηθει.

εφαρμογες γραφειου και παρακολουθηση ταινιων γινονται με οποιοδηποτε υπολογιστη

και οσον αφορα τρελες επιστημονικες εφαρμογες και μετεωρολογια οχι δεν ασχολουμε.

3)δηλαδη ενας 8πυρηνος intel ειναι ποιο γρηγορος απο εναν αντιστοιχο 8πυρηνο amd;;;γιατι αν δεν ειναι ποιο γρηγορος δεν αξιζει να δωσω παραπανω λεφτα.

Μήπως το topic είναι σε λάθος θεματική ενότητα; Θα σου απαντούσαν και περισσότεροι αν ήταν αλλού νομίζω.

αλλου ειχα γραψει αλλα μεταφερθηκε εδω απο την σελιδα.

δεν πειραζει απαντησαν αρκετη και ευχαριστω πολυ για αυτο.αλλωστα η κουβεντα δεν τελειωσε και συνεχιζεται.

και κατι ακομα,δειτε αυτο....

Core/Threads: 8/16

σε μερικους επεξεργαστες γραφει αυτο....

το core ειναι οι πυρηνες.το theads ομως τι ειναι;;;

Δημοσ.

Μια συνθεση

cpu-amd 8320 ,amd8320E

mb- Am3+ 970  asus,gigabyte,msi (3 χρόνια εγγυηση)

ram-2*4 GB kingston ή  2*8 GB kingston

psu-επώνυμο 500-600W

gpu-gt730 asus gigabyte msi (3 χρόνια εγγυηση)

ssd- 120 gb kingston

hdd-1tb seagate ή wd

Αυτη είναι μια σύνθεση που τα κάνει όλα και είναι κατα την γνώμη μου value for money.

Επίσης καλό είναι κάποια θέματα που σε ενδιαφέρουν να κάτσεις να τα διαβάσεις και να λύσεις τις απορίες σου απο έγκυρες πηγές γνώσης! Καλή τύχη!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...