Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας συμφορουμιτες σκέφτομαι να αναβαθμισω gpu  κ psu στο συστημα μου που αποτελείτε από τα εξης

mobo: Biostar Hi-Fi A88ZN Ver. 5.x  mini itx  

cpu: 860k black edition

ram: 2x8 2400 ddr3

psu sfx chieftec 350 bs

gpu: evga 750 ti oc supercloacked

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξης

a) θα εχω bottleneck με r9 380 η gtx 970 η r9 390

(εχω δει καποια βιντεο με battlefield 4 ,gta5 , assasins creed παιχνίδια που ζητανε cpu  τα ta fps να μην αποδιδουν τις πραγματικες δυνατότητες των καρτων οπως επισης και fobera drops πχ από 55 σε 10 και παλι πανω)

οι περισσοτεροι  εχουν θεσει ωσ οριο την  960 αλλα δεν τη θεωρω αναβαθμιση  

B) ένα psu 500 watt θα καλυψει τις ανάγκες η να παω σε  600

c) όπως καταλάβατε το συστημα μου είναι ιτχ και ανυσηχω λιγο για τις θερμοκρασίες που μπορει να εχουν οι συχρονες καρτες (ιδιως amd)  σκέφτομαι να αρχιζω να βαζω κανενα ανεμιστηρα γιατι μεχρι αυτή τη στιγμη δουλευει μονο με την υδροψηξη στη cpu

d) αν χρειαστεί boost  η cpu θα ηθελα καποιος να με καθοδηγησει είμαι τελειως noob από overcloaking δεν ξερω καν αν η mobo το υποστηριζει  το μονο που εχω κανει είναι ένα preset boost σε 4.2 apo amd overdrive και κάθε φορα που ανοιγει το pc πρεπει να το κανω enable

αυτές είναι οι αποριες μου σας ευχαριστω προκαταβολικα και συγγνωμη εάν σας κουρασα

Δημοσ.

γεια σας συμφορουμιτες σκέφτομαι να αναβαθμισω gpu  κ psu στο συστημα μου που αποτελείτε από τα εξης

mobo: Biostar Hi-Fi A88ZN Ver. 5.x  mini itx  

cpu: 860k black edition

ram: 2x8 2400 ddr3

psu sfx chieftec 350 bs

gpu: evga 750 ti oc supercloacked

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξης

a) θα εχω bottleneck με r9 380 η gtx 970 η r9 390

(εχω δει καποια βιντεο με battlefield 4 ,gta5 , assasins creed παιχνίδια που ζητανε cpu  τα ta fps να μην αποδιδουν τις πραγματικες δυνατότητες των καρτων οπως επισης και fobera drops πχ από 55 σε 10 και παλι πανω)

οι περισσοτεροι  εχουν θεσει ωσ οριο την  960 αλλα δεν τη θεωρω αναβαθμιση  

B) ένα psu 500 watt θα καλυψει τις ανάγκες η να παω σε  600

c) όπως καταλάβατε το συστημα μου είναι ιτχ και ανυσηχω λιγο για τις θερμοκρασίες που μπορει να εχουν οι συχρονες καρτες (ιδιως amd)  σκέφτομαι να αρχιζω να βαζω κανενα ανεμιστηρα γιατι μεχρι αυτή τη στιγμη δουλευει μονο με την υδροψηξη στη cpu

d) αν χρειαστεί boost  η cpu θα ηθελα καποιος να με καθοδηγησει είμαι τελειως noob από overcloaking δεν ξερω καν αν η mobo το υποστηριζει  το μονο που εχω κανει είναι ένα preset boost σε 4.2 apo amd overdrive και κάθε φορα που ανοιγει το pc πρεπει να το κανω enable

αυτές είναι οι αποριες μου σας ευχαριστω προκαταβολικα και συγγνωμη εάν σας κουρασα

r9 380 περιπου στα ιδια με την 960 (με ελαφρως καλυτερες επιδοσεις) . ισως να εχεις ενα μπουκαλι με τις 970,390 ομως σε καθε περιπτωση αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα για τις 2 τελευταιες τοτε ΒΟΥΡ ! για υπερχρονισμο του 860Κ θα σε βοηθησουν οσοι το κατεχουν (multicorecpu) Tροφοδοτικο ενα http://www.skroutz.gr/s/2661209/Be-Quiet-System-Power-7-600W.htmlθα ειναι υπεραρκετο ,   http://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-TS-Series-550W-Bronze.html   για πιο φτηνο (θα προτεινα να πας σε nvidia μιας και οι ενεργειακες τους απαιτησεις ειναι χαμηλοτερες σε σχεση με τις amd οποτε το τροφοδοτικο σου θα εχει περισσοτερο αερα . το λεω μιας και το OC οσο να ναι κατι παραπανω θα ζηταει). ποιο το κουτι σου ακριβως?

Δημοσ.

καλημερα , κοιτα τα οικονομικα μου δεν φτανουν να αναβαθμισω και gpu και cpu. σκληρο εχω εναν υβριδικο (sshd) 2.5 seagate 1tb και κουτι sharkoon qb one . ωραια αυτα τα τροφοδοτικα αλλα δεν ξερω αν θα με βολεψουν στο μινι ιτχ κουτι , δηλαδη τα περνει αλλα θα μειωθει ο χωρος πολυ και θεωρω οτι οι θερμοκρασιες θα αυξηθουν 

Δημοσ.

σωστα εχουν θεσει λιγο πολυ οριο την 960 κ την 380.

δεν ειναι πεξεργαστης για 390 μην τρελαθουμε.ωστοσο ειναι πολυ καλος.

απαντα κ την οθονη που χεις να ξερουμε τι παιζει.

δωσε κ ενα μπατζετ.για να μιλας κ τις 960 κ 380 μιλαμε για 200-250 για καρτα οποτε φανταζομαι εννοεις κ ενα 50αρικο για τροφοδοτικο.

αρα

https://www.skroutz.gr/s/7105016/Sapphire-Radeon-Nitro-R9-380-4G-D5-11242-07-20G.html

και  https://www.skroutz.gr/s/5604253/Corsair-VS-Series-VS550-80Plus.html

αλλιως

https://www.skroutz.gr/s/6441065/Gigabyte-GeForce-GTX960-4GB-WindForce-2X-OC-GV-N960WF2OC-4GD.html

https://www.skroutz.gr/s/4306933/EVGA-500W-Power-Supply-80-PLUS.html

Δημοσ.

οποτε με λιγα λογια προτεινεται μεχρι 380 οκ απλα ρωταγα για τις αλλες καρτες (970κ 390)γιατι με την τεχνολογια να πηγαινει σε 14νμ gpu  με 8 κ 16 gb νομιζω οτι ειναι 250 ευρω τσαμπα σε κανα χρονο παλι αλλαγη για να μη σχολιασω την 960 με 128βιτ διαυλο αχρηστη καρτα για αναβαθμιση η οθονη μου ειναι μια asus ve248 η κατι τετοιο δεν ιεμαι σπιτι τωρα να δω. ειναι τεχνολογιας TN με 2sec αποκριση υποστηριζει αναλυσεις 1080p υπολογιζω συνολο κανα 400αρι να διαθεσω αντε λιγο παραπανω αν καθυστερησω κανα μηνα  

Δημοσ.

κοιτα να δεις μια καρτα καινουργια στα 200-250 ευρα σιγουρα δεν μπορει να ειναι κ φοβερη δλδ να θεωρει καποιος οτι θα χει φουλ (ολα κ φιλτρα μαζι) κ 60 fps.

εδω η αλλη κατηγορια των 350 ευρα κ ενω τα πιανει μερικες φορες δεν τα συγκρατει.

εγω εχω την αποψη οτι απο την 750 που σαι σιγουρα θα ειναι αρκετα καλυτερα με την 380 κ με την 960.με συμβιβασμους προφανως αλλα ΟΚ.

Δημοσ.

μηπως να allajv mono πσθ για να ειμαι ετοιμος και περιμενω καμια χρονια ακομα για καρτα δεν ξερω το να δωσω γυρω στα 280 ευρω για ενα χρονο το πολυ μου φαινονται αρκετα εφοσον δεν μπορω να παω σε μια καλυτερη καρτα ? απο θεμα θερμοκρασιας κυριως για 380 θα ειμαι οκ γιατι δεν εχω ουτε ενα κεντρικο ανεμιστηρα στο κουτι αν βαλω δυο 80αριδες εναν  να  βαζει αερα και εναν να βγαζει θα ειμαι οκ ?. για τη cpu δεν συζητω γιατι νομιζω οτι η συγκεκριμενη υδροψηξη ειναι τερας 

Δημοσ.

αποψη μου ειναι αν αντεχεις να γλυτωσεις προς το παρον φραγκα ΟΚ αλλα αυτο ειναι θεμα δικο σου.

οσον αφορα το αλλο κομματι ομως αφου θα παραμεινεις με τον ιδιο επεξεργαστη δεν πιστευω οτι να πας του χρονου σε μια αντιστοιχη 970 ή 290χ ειναι κερδος ...με ποια εννοια το εννοω?προφανως οτι θα σε περιορισει ο επεξεργαστης.

αρα αποψη μου ειναι να πας σε μια 380 με καινουργιο τροφοδοτικο κ θα εισαι ΟΚ.

τωρα αν θες ποιο δυνατες καρτες γραφικων προφανως κ θα χρειαστει αλλον επεξεργαστη ( σε αλλη πλατφορμα απο fm2+ που σαι τωρα) ειτε σε ι5 ειτε σε 8350.

Δημοσ.

οποτε καλυτερα να αλλαζα cpu kai psu και να εκανα υπομονη κανα χρονο για καρτα ? επισης δεν μου εχει πει ακομα καποιος αν γνωριζει  για τις θερμοκρασιες στο κουτακι για την 380 σε οτι εχω διαβασει απο ξενα φορουμ μεχρι σημερα λενε οχι amd gpu se mini itx κυριως λογο θερμοκρασιας 

Δημοσ.

αν αλλαξεις ομως επεξεργαστη τωρα δεν θα δεις διαφορα σε παιχνιδια λογω οτι η 750 ειναι αδυναμη αρα ειτε σε 860κ εισαι ειτε σε ι5 πας μια η αλλη.αν εχεις υπομονη ενα χρονο παρε πακετο τοτε ολα μαζι τα συμπρακαλα.

αλλιως τσιμπα μια 380ή 960 και θα σαι μια χαρα.κ βλεπεις του χρονου εαν κ εφοσον θελεις να ανεβεις ιποδυναμη.

Δημοσ.

οκ νομιζω με καλυψες σχεδον σε ολα οποτε τελευταια ερωτηση  σε περιπτωση που δεν περιμενω και παω σε 380 με τις θερμοκρασιες τι γινεται ? η μονη λυση που εχω για το κουτι ειναι να βαλω 2 ανεμιστηρακια  80αρια ενα να βαζει και ενα να βγαζει αερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...