soundkeeper Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Έχω το ίδιο μακάκι και του εχω βάλει το κιτακι για το δεύτερο σκληρό μαζι με 8 giga ram... το μικρό πετάει. Αν είσαι από Πειραιά όποτε και ότι θες στήλε μου π.μ. και τα λέμε από κοντά.
InspectoR95 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Έχω το ίδιο μακάκι και του εχω βάλει το κιτακι για το δεύτερο σκληρό μαζι με 8 giga ram... το μικρό πετάει. Αν είσαι από Πειραιά όποτε και ότι θες στήλε μου π.μ. και τα λέμε από κοντά. δεν είμαι απο Πειραιά δυστυχώς. Είμαι όμως Ολυμπιακός! Μετράει; χαχαχαχα εχω κάτι αποριες.. να σου τις στείλω σε pm;
groot Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 1. Αξίζει και με το παραπάνω. Θα ευχαριστηθείς τα χρήματά σου ακόμα περισσότερο. 2. Άσε τον hdd και βάλε πρόσθετο τον ssd. Νομίζω έχει θέση και για 2 σωστά; 3. Καλύτερα από ειδικό να γίνει. Στο istorm π.χ. πιστεύω κάνουν τέτοιες αναβαθμίσεις. Αλλά ακόμα και να μην κάνουν, πήγαινε στον τεχνικό της γειτονιάς σου. Έχεις mac mini και το έχεις κάνει; Έχεις κάποιον Η/Υ Apple και το έχεις κάνει; Εάν όχι, πως ξέρεις εάν αξίζει και ότι θα ευχαριστηθεί και τα χρήματά του ακόμα περισσότερο;
soundkeeper Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 δεν είμαι απο Πειραιά δυστυχώς. Είμαι όμως Ολυμπιακός! Μετράει; χαχαχαχα εχω κάτι αποριες.. να σου τις στείλω σε pm; Εντάξει λοιπόν .... αφού μας ενώνει η ομάδα ...
diofter Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Σε 2012 μινι εχω βάλει το κιτ owc για δευτερο σκληρο και πραγματικα είδα μεγάλη αλλαγή. Σειρά έχει η μνήμη!
technology_guy Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Έχεις mac mini και το έχεις κάνει; Έχεις κάποιον Η/Υ Apple και το έχεις κάνει; Εάν όχι, πως ξέρεις εάν αξίζει και ότι θα ευχαριστηθεί και τα χρήματά του ακόμα περισσότερο; Η κοινή λογική με κάνει να σκέφτομαι έτσι.
JoEone Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Αξίζει και με το παραπάνω,θα νομίζεις οτι πήρες καινούργιο μηχάνημα!! Προσωπικά έχω το late 2012 mac mini 2,6Ghz και έβαλα 16Gb Crucial ,125Gb ssd Samsung 240 pro + 250Gb ssd Crucial κάτι [δεν θυμάμαι πώς λέγεται το μοντέλο] στη 2η θέση,για Scratch disk στο Photoshop [λίγο too much για απλή χρήση,ειμαι φωτογράφος ομως και ΔΕΝ το μετάνιωσα] Τον...χάλια δίσκο του mac mini τον έχω εξωτερικό σε enclosure usb 3.0 για το time machine back-up (by the way,πέθανε εχθές,ευτυχώς έκανα back-up εκ περιδρομής) Κιτάκι για 2ο σκληρό δεν πήρα το owc,νομίζω ειναι/φτιάχνει και η ifixit. Η αλλαγή τώρα, στα toutorials θα δείς οτι δεν είναι τπτ,θυμήσου όμως πως οτι βλέπεις ειναι 100 φορές μικρότερο!! Εσυ ξέρεις τις ικανότητες σου,αν π.χ με δεκάρι γερμανικό κλειδί "κλωτσάς" το παξιμάδι καλύτερα μην το κάνεις μόνος.. Αν μετά το παραπάνω νιώθεις έτοιμος: Βρές χρόνο: ένα διωρο που να μην σε ενοχλήσει ΚΑΝΕΙΣ,να μην πρέπει να φάς,να πάς δουλειά,να βγάλεις τον σκύλο βόλτα οργάνωσε τον χώρο σου,να υπολογίσεις μέρος για το που θα βάλεις τις βίδες τις κεραίας,του σκληρού,το logic board κλπ "Γειώσου",οχι τπτ τρομερό,εμένα με βολεύε ενα τραπέζι στην κουζίνα και ακουμπούσα που και που την ίδια την κουζίνα [γείωση σπηλαίων,έπιασε όμως!!] Enjoy your NEW machine!!
InspectoR95 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Αξίζει και με το παραπάνω,θα νομίζεις οτι πήρες καινούργιο μηχάνημα!! Προσωπικά έχω το late 2012 mac mini 2,6Ghz και έβαλα 16Gb Crucial ,125Gb ssd Samsung 240 pro + 250Gb ssd Crucial κάτι [δεν θυμάμαι πώς λέγεται το μοντέλο] στη 2η θέση,για Scratch disk στο Photoshop [λίγο too much για απλή χρήση,ειμαι φωτογράφος ομως και ΔΕΝ το μετάνιωσα] Τον...χάλια δίσκο του mac mini τον έχω εξωτερικό σε enclosure usb 3.0 για το time machine back-up (by the way,πέθανε εχθές,ευτυχώς έκανα back-up εκ περιδρομής) Κιτάκι για 2ο σκληρό δεν πήρα το owc,νομίζω ειναι/φτιάχνει και η ifixit. Η αλλαγή τώρα, στα toutorials θα δείς οτι δεν είναι τπτ,θυμήσου όμως πως οτι βλέπεις ειναι 100 φορές μικρότερο!! Εσυ ξέρεις τις ικανότητες σου,αν π.χ με δεκάρι γερμανικό κλειδί "κλωτσάς" το παξιμάδι καλύτερα μην το κάνεις μόνος.. Αν μετά το παραπάνω νιώθεις έτοιμος: Βρές χρόνο: ένα διωρο που να μην σε ενοχλήσει ΚΑΝΕΙΣ,να μην πρέπει να φάς,να πάς δουλειά,να βγάλεις τον σκύλο βόλτα οργάνωσε τον χώρο σου,να υπολογίσεις μέρος για το που θα βάλεις τις βίδες τις κεραίας,του σκληρού,το logic board κλπ "Γειώσου",οχι τπτ τρομερό,εμένα με βολεύε ενα τραπέζι στην κουζίνα και ακουμπούσα που και που την ίδια την κουζίνα [γείωση σπηλαίων,έπιασε όμως!!] Enjoy your NEW machine!! Σε ευχαριστώ πολύ για το post σου φιλαράκι μου.. Ήδη έχω ξεκινησει το ψαξιμο σχετικά με την αναβάθμιση.. εχω καταληξει σε ssd, τώρα λίγο ψαχνομαι με τις ram.. και είμαι σε δίλημμα αν θα χωσω 2ο σκληρο μεσα η αν θα τον κανω εξωτερικο.. συγκλινω προς το ενδεχομενο του εξωτερικου.. ακουω τα καλυτερα για αυτη την αναβαθμιση.. θα κανει το macακι πραγματικό θηρίο και είμαι περίεργος να δω κατά πόσο ισχύει.. Σου είναι εύκολο να μου στείλεις κάποιο link στο οποιο επεξηγει ακριβως τι πρεπει να κανω πριν και μετα την αναβαθμιση του δισκου; όχι τη διαδικασια αλλαγης, αλλα το τι πρεπει να κανω με το λογισμικο, τα προγραμματα κλπ..
gRim Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Έχω macbook pro και πρόσφατα έβαλα SSD 128gb στην θέση του οπτικού δίσκου και άφησα τον άχρηστο δίσκο που έχει από τo εργοστάσιο στην θέση του. Αργότερα με 3 εντολές στο terminal "ένωσα" τους δίσκους δημιουργώντας Fusion Drive με σκοπό το λειτουργικό να κρίνει ποια αρχεία χρησιμοποιώ πιο συχνά και να τα μεταφέρει στον SSD. Απλά έχω πάθει πλάκα από τότε. Σαν να αγόρασα καινούργιο μηχάνημα!!! Περίμενα ότι θα δω διαφορά αλλά δεν φανταζόμουν τόσο μεγάλη πραγματικά!
xaniared Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 16 gb είναι overkill. Με 8 θα είναι υπερκαλυμένο για την υπόλοιπη ζωή του.
JoEone Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ για το post σου φιλαράκι μου.. Ήδη έχω ξεκινησει το ψαξιμο σχετικά με την αναβάθμιση.. εχω καταληξει σε ssd, τώρα λίγο ψαχνομαι με τις ram.. και είμαι σε δίλημμα αν θα χωσω 2ο σκληρο μεσα η αν θα τον κανω εξωτερικο.. συγκλινω προς το ενδεχομενο του εξωτερικου.. ακουω τα καλυτερα για αυτη την αναβαθμιση.. θα κανει το macακι πραγματικό θηρίο και είμαι περίεργος να δω κατά πόσο ισχύει.. Σου είναι εύκολο να μου στείλεις κάποιο link στο οποιο επεξηγει ακριβως τι πρεπει να κανω πριν και μετα την αναβαθμιση του δισκου; όχι τη διαδικασια αλλαγης, αλλα το τι πρεπει να κανω με το λογισμικο, τα προγραμματα κλπ.. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις τα αρχεία σου στον καινούργιο δίσκο: Κάνεις Clean install και μετά περνάς τα προγρ. σου ένα-ένα Κάνεις copy τον hdd δίσκο σου στον ssd με carbon copy cloner (αυτό έκανα εγώ) το ccc το κατεβάζεις απο εδώ: https://bombich.com/ έχεις 30 μέρες free trial που ειναι πλήρως λειτουργικό Προφανώς για να γράψεις τα αρχεία σου στον ssd `η θα πάρεις απο τώρα το enclosure `η θα πάρεις κάτι τέτοιο : http://www.ebay.com/itm/Super-USB-3-0-To-SATA-22-Pin-2-5-Hard-Disk-Driver-SSD-Adapter-Cable-/111685573232?hash=item1a00fa9a70:g:U64AAOSwBLlVbXl~ [αυτο πήρα εγω] Συνδέεις τον ssd στο μηχάνημα σου> απο disk utility κάνεις format κλπ. Δές εδώ,ειναι πολύ εύκολο: όπως θα δείς και στο tutorial,όταν τελειώσεις κάνεις ενα boot-άρισμα με πατημένο το option για να δείς αν η αντιγραφή στον ssd έγινε κανονικά/σωστά. ** Αν ναι,τότε ανοίγεις το m.mini και προχωράς στην αλλαγή! Πολύ σημαντικό σε ssd ειναι να ενεργοποιήσεις το trim support. Αν τρέχεις ήδη Yosemite or El Capitan θα πρέπει να πάρεις το disk sensei απο εδώ: https://www.cindori.org/safely-enable-trim-on-yosemite-and-el-capitan/ Για διάφορους λόγους τρέχω ακόμα Mavericks, το τελευταίο βήμα δεν το έχω κάνει.Έχω απλά το trim enabler Cindori χωρίς το disk sensei ** Σε κάθε περίπτωση,έχε back-up απο time machine [αυτό να το ΄κάνεις πάντα,ασχέτως αναβάθμισης,υποβάθμισης `η οτιδήποτε!!]
InspectoR95 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις τα αρχεία σου στον καινούργιο δίσκο: Κάνεις Clean install και μετά περνάς τα προγρ. σου ένα-ένα Κάνεις copy τον hdd δίσκο σου στον ssd με carbon copy cloner (αυτό έκανα εγώ) το ccc το κατεβάζεις απο εδώ: https://bombich.com/ έχεις 30 μέρες free trial που ειναι πλήρως λειτουργικό Προφανώς για να γράψεις τα αρχεία σου στον ssd `η θα πάρεις απο τώρα το enclosure `η θα πάρεις κάτι τέτοιο : http://www.ebay.com/itm/Super-USB-3-0-To-SATA-22-Pin-2-5-Hard-Disk-Driver-SSD-Adapter-Cable-/111685573232?hash=item1a00fa9a70:g:U64AAOSwBLlVbXl~ [αυτο πήρα εγω] Συνδέεις τον ssd στο μηχάνημα σου> απο disk utility κάνεις format κλπ. Δές εδώ,ειναι πολύ εύκολο: όπως θα δείς και στο tutorial,όταν τελειώσεις κάνεις ενα boot-άρισμα με πατημένο το option για να δείς αν η αντιγραφή στον ssd έγινε κανονικά/σωστά. ** Αν ναι,τότε ανοίγεις το m.mini και προχωράς στην αλλαγή! Πολύ σημαντικό σε ssd ειναι να ενεργοποιήσεις το trim support. Αν τρέχεις ήδη Yosemite or El Capitan θα πρέπει να πάρεις το disk sensei απο εδώ: https://www.cindori.org/safely-enable-trim-on-yosemite-and-el-capitan/ Για διάφορους λόγους τρέχω ακόμα Mavericks, το τελευταίο βήμα δεν το έχω κάνει.Έχω απλά το trim enabler Cindori χωρίς το disk sensei ** Σε κάθε περίπτωση,έχε back-up απο time machine [αυτό να το ΄κάνεις πάντα,ασχέτως αναβάθμισης,υποβάθμισης `η οτιδήποτε!!] Το μυαλο μου εγινε μαρμελαδα.. Θα δυσκολευτω σε αυτο το κομματι σιγουρα! Χρειαζεται να κανω κατι πριν την αλλαγη; διαβαζω για bootable λογισμικο σε ενα φλασακι..
xaniared Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Εύκολο είναι μην μπερδεύεσαι. Κανε κλωνοποίηση με το ccc και τα υπόλοιπα είναι ευκολα
InspectoR95 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Θελω μετα την αναβαθμιση σε ssd οταν ανοιξω τον υπολογιστη να ειναι σαν να τον ανοιγω για πρωτη φορα.. δεν με απασχολει να διαγραφουν τα αρχεια μου.. υπαρχει τροπος να γινει κατι τετοιο; διαβασα για clean install στον ssd κανοντας τον εξωτερικό πριν την αναβάθμιση.. ισχυει;
georgeadams Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Θελω μετα την αναβαθμιση σε ssd οταν ανοιξω τον υπολογιστη να ειναι σαν να τον ανοιγω για πρωτη φορα.. δεν με απασχολει να διαγραφουν τα αρχεια μου.. υπαρχει τροπος να γινει κατι τετοιο; διαβασα για clean install στον ssd κανοντας τον εξωτερικό πριν την αναβάθμιση.. ισχυει; Πριν αλλάξεις δίσκο, κατέβασε το OS X από το Mac App Store και βάλε το σε ένα bootable USB Stick. Εδώ οι επίσημες οδηγίες από την Apple: Create a bootable installer for OS X για να το φτιάξεις μέσω εντολών στο Terminal, κι εδώ είναι μια εφαρμογή που μπορεί να το κάνει αυτόματα: DiskMaker X. Αφού έχεις το USB έτοιμο, βγάζεις τον παλιό σου δίσκο από το Mac και βάζεις τον SSD στη θέση του. Ανοίγοντας το Mac, κρατάς πατημένο το Option (ή ALT, ανάλογα με το πληκτρολόγιο που έχεις) και επιλέγεις να κάνεις Boot από το USB (με το Bootable USB ήδη συνδεδεμένο). Μετά την πρώτη οθόνη Welcome του installer, ΠΡΙΝ προχωρήσεις στην εγκατάσταση, ανοίγεις το Disk Utility από το μενού στην κορυφή της οθόνης. Επιλέγεις τον SSD και τον κάνεις Format σε HFS+ (το ονομάζει "Mac OS X Extended Format" ή κάπως έτσι). Αφού τελειώσει το Format, κλείνεις το Disk Utility και συνεχίζεις την εγκατάσταση του OS X. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση και ξεκινήσει το OS X, άνοιξε την εφαρμογή Terminal και δώσε την εντολή: sudo trimforce enable (θα σου ζητήσει το password σου για να τρέξει) για να ενεργοποίησεις το Trim Support στον SSD. Τέλος, για να μην πάει χαμένος ο παλιός σου δίσκος, αγόρασε μια θήκη για να τον μετατρέψεις σε USB. Είναι σχετικά φθηνές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα