Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκει Αετολοφιτη θελει μονταρισμα/κοψιμο η πλευρα του κουτιου που βλεπει στην μητρικη. Μπελαδες... Λογικα αυτα ειναι φτιαγμενα απο λαμαρινα ετσι? Σκεφτομαι να το παω σε κανεναν μαστορα να το κοψει εκει και να βαλει τρυπες σε συγκεκριμενες θεσεις/διαστασεις για τον fan.

Fallen rev. 3 ειμαι... I know, δυσκολα τα πραγματα...

Δυστηχως το rev. 3 ηταν αυτο που φοβομουν  :-(  εχουν βγαλει πολλα θεματα στα VRM,  υπαρχει και μια περιπτωση να εχει στραβωσει η μητρικη στο σημειο εκεινο και να μην κανει σωστη επαφη η ψυκτρα με τα VRM και ασε αυτο υπαρχει βεβαια λυση αλλα θελει πατεντες και δεν ξερω εαν ειναι της ωρας ή πιανουν τα χερια σου.

Δημοσ.

Δυστηχως το rev. 3 ηταν αυτο που φοβομουν  :-(  εχουν βγαλει πολλα θεματα στα VRM,  υπαρχει και μια περιπτωση να εχει στραβωσει η μητρικη στο σημειο εκεινο και να μην κανει σωστη επαφη η ψυκτρα με τα VRM και ασε αυτο υπαρχει βεβαια λυση αλλα θελει πατεντες και δεν ξερω εαν ειναι της ωρας ή πιανουν τα χερια σου.

Μπα, δεν πιανουν τα χερια μου. Ενα ανεμιστηρακι εβαλα στα vrm και μεχρι να βρω τροπο να το στηριξω, ιδρωσα. Γι'αυτο εγραφα στην προηγουμενη σελιδα μηπως να κρατησω κανα φραγκο και να παω σε Sabertooth να τελειωνουμε, πιστευω οτι εχει ζωη ακομα ο κλοκαρισμενος 8350 με την Sabertooth . Με την Gigabyte το ταβανι ειναι τα 4,3. Βεβαια στα 4,4 με -0,0250 απετυχε σε 1 ωρα και 13 λεπτα στο prime οποτε ισως και να μπορουσα να το δουλεψω ετσι...

Δημοσ.

Τι να πω εσυ αποφασιζεις  :-) απο οσο ειδα στην 990ΧΑ που ειχα με 8320 επαιζε 4400 με -0.025-0 (το - δεν το ειχα τεσταρει full αλλα ειχε περασει τα βασικα τεστ IBT 10pass και Prime 30λεπτο).

Προβλημα με throttle ειχε στα 4800 αλλα ολα καλα με λιγο αερα πανω στα vrm.

Μια τελευταια ερωτηση φιλε μου. Η ψυκτρα των VRM ειναι πολυ ζεστη; Σε σημειο δηλαδη να μην μπορεις να αφησεις το χερι σου πανω;

Δημοσ.

Τι να πω εσυ αποφασιζεις  :-) απο οσο ειδα στην 990ΧΑ που ειχα με 8320 επαιζε 4400 με -0.025-0 (το - δεν το ειχα τεσταρει full αλλα ειχε περασει τα βασικα τεστ IBT 10pass και Prime 30λεπτο).

Προβλημα με throttle ειχε στα 4800 αλλα ολα καλα με λιγο αερα πανω στα vrm.

Μια τελευταια ερωτηση φιλε μου. Η ψυκτρα των VRM ειναι πολυ ζεστη; Σε σημειο δηλαδη να μην μπορεις να αφησεις το χερι σου πανω;

Μια ερωτηση για το IBT, οταν παταω να ξεκινησει μου πεταει ενα error κατι με linchpack και δεν εχω καταφερει να το κανω ποτε.

Δε γνωριζω αν ζεματαει η ψυκτρα, ειναι λιγο δυσκολο να τον ανοιξω οταν δουλευει γιατι ειναι σε πολυ ηλιθιο σημειο. Μεχρι να τον αποσυνδεσω και να τον ανοιξω λογικα θα εχει πεσει η θερμοκρασια.

Δημοσ.

αν θελεις ανοιξε το  hwmonitor και οταν τρεχεις το Prime δες τις θερμοκρασιες εκει που λεει cpu (ειναι του socket και οχι του επεξεργαστη, του επεξεργαστη ειναι package.). μεχρι ποσο παει οταν εχεις throttling?

Δημοσ.

αν θελεις ανοιξε το  hwmonitor και οταν τρεχεις το Prime δες τις θερμοκρασιες εκει που λεει cpu (ειναι του socket και οχι του επεξεργαστη, του επεξεργαστη ειναι package.). μεχρι ποσο παει οταν εχεις throttling?

Το γνωριζω αυτο, και επειδη κραταω παντα σημειωσεις μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι  θερμοκρασια του socket δεν ξεπερασε ποτε τους 57 C.

Δημοσ.

Δεν ψυχονται σωστα τα vrm, δεν φτανει δηλαδη ο μικρος fan που εβαλα η στραβωσε η μητρικη οπως ανεφερε και ο fallen (με ψαξιμο το βρηκα κι εγω οτι μπορει να συμβει αυτο) και δεν ακουμπαει το heatsink στα vrm. Ενα απο τα δυο η και τα δυο. 

Δημοσ.

Η μητρική είναι για φρισμπι δεν ειναι για oc απλά.Πάνε σε saber να δεις την υγειά σου αργηχέ μου

Κουραστηκα!

Θα κοιταξω να βρω ενα σταθερο oc στα 4.3 και θα δω τι θα κανω, η θα παω σε sabertooth+υδροψυξη η θα περιμενω τους ZEN που παλι θα χρειαστει αλλαγη μητρικης. Το μονο που με σταματει απο το να παραγγειλω τωρα Sabertooth ειναι το οτι μιλαμε για συστημα (cpu+mobo) τριετιας. Και αναρωτιομουν πιο πισω στο νημα αν εχει μελλον αυτος ο συνδυασμος η αν πρεπει να περιμενω τους ZEN.

Δημοσ.

nick0lis δεν ειναι το θεμα αν του φτανουν τα 4.3 ειναι η αδυναμια να ανεβασει σε νουμερα που αλλοι παιζουν 24/7 που ειναι το 4.7 - 4.8.

αυτο το socket εχει πολυ ζωη ακομη και μια μεταβαση σε Sabertooth και ενα καλο Oc θα σε κρατησει καιρο.εξαρταται βεβαια και η χρηση που θελεις να κανεις.

• Like 1
Δημοσ.

nick0lis δεν ειναι το θεμα αν του φτανουν τα 4.3 ειναι η αδυναμια να ανεβασει σε νουμερα που αλλοι παιζουν 24/7 που ειναι το 4.7 - 4.8.

αυτο το socket εχει πολυ ζωη ακομη και μια μεταβαση σε Sabertooth και ενα καλο Oc θα σε κρατησει καιρο.εξαρταται βεβαια και η χρηση που θελεις να κανεις.

Ναι δεν αντιλέγω αλλά το καλύτερο value ρεύμα κατανάλωση θερμοκρασίες ειναι τα 4.4ghz απο εκεί και πάνω δεν καταπονούνται όλα ;

Εγώ τον δικό μου τον έχω στα 4.4g 47C full load

Βάσει μετρήσεων της Corsair σε ένα αφιέρωμα που είχε για τον fx 8350

• Like 1
Δημοσ.

εξαρταται απο το ρευμα που θελει για καθε συχνοτητα. με 1.3 ο δικος μου 8370 ηταν σταθερος στα 4.5 και με 1.4 επαιζα στα 4.8 οποτε ημουν ανετος. καθε επεξεργαστης ειναι διαφορετικος...

Δημοσ.

nick0lis αν μπορουσα κι εγω να φτασω στα 4,4 δεν θα σπαζομουν και θα περιμενα και ανετα τους ZEN, το προβλημα ειναι οτι δεν παει με τιποτα εκει και οσο να ναι οταν εχεις πληρωσει κατι θελεις να δουλευει οπως θα επρεπε και οχι οπως γουσταρει η gigabyte. 145 την ειχα παρει, αμα εδινα ενα 50αρικο ακομα θα ειχα Sabertooth αλλα τοτε δεν γνωριζα και επισης οι κριτικες στο internet ελεγαν οτι δουλευει ΑΨΟΓΑ με τον 8350. Γι'αυτο πηγα κι εγω στο skroutz και της τραβηξα μια αρνητικη κριτικη μπας και γλυτωσω κανεναν ανθρωπο.

Οπως και ολα αυτα που λεμε εδω ελπιζω να γλυτωσουν κανεναν.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...