Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλη η υπόθεση της ψύξης παίζει στο εξής...πόσο γρήγορα έρχεται κρύος αέρας στο μηχάνημα...και τι μέγεθος έχουν οι ψύκτρες. Στη μεταφορά θερμότητας το θερμικό φορτίο είναι ανάλογο της διαφοράς θερμοκρασίας και της επιφάνειας εναλλαγής (όταν μιλάμε για εναλλάκτες). Π.χ. αν το ψυγείο στο αυτοκίνητο ήταν το διπλάσιο θα λειτουργούσε και σε ψηλότερες θερμοκρασίες...αλλά δεν είναι βολικό....οπότε το μέγεθός του είναι το μικρότερο δυνατό για λογική χρήση. Ομοίως οι ψήκτρες στον υπολογιστή και τα fan έχουν μια άλφα απόδοση, επειδή δεν μπορούν τα μεν να αυξήσουν την επιφάνεια και τα fan να αυξήσουν τις στροφές, και η οποία απόδοση μάλλον πέφτει με το χρόνο...αν δηλαδή βρομίσει η ψήκτρα τότε η βρώμα δρα ως μονωτικό άρα χειροτερεύει, Σε κάθε περίπτωση αν μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία δωματίου τότε θα είχαμε καλύτερη εναλλαγή ,αφού το ΔΤ (διαφορά θερμοκρασίας) είναι ανάλογη του φορτίου μεταφοράς! Άρα παίζει ρόλο να είναι ο υπολογιστής σε κρύο δωμάτιο! Ή αν έχουμε μια πλαστική σωλήνα να ρίχνουμε το χειμώνα κρύο αέρα (με κάποιο fan..). Άρα δυο είναι τα σημεία εδώ, να έχουμε καλύτερη ψήκτρα και να έχουμε πιο κρύο περιβάλλον!

Δημοσ.

Συγχώρα με αλλά για volt λέμε.

Αν και κατα γενικές γραμμές σωστά είναι. (Αν και το μεγαλύτερο ψυγείο σημαίνει μικρότερες θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες.)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ με το σαπάκι μου τον a8 6600k έχω τα 4.4 με 1.344v super stable, όταν βρω χρόνο και βάλω και φανάκι στα vrm θα τρέξω ένα stress test 2ωρο prime να δεις heatspreader ότι είναι stable ;). Εγώ έχω έναν μέτριο apu σε overclockability, ωστόσο είμαι ψείρας με την σταθερότητα και αφότου κλοκάρω αφήνω τουλάχιστον 2ωρο prime95 blend κυρίως μιας και στο δικό μου μηχάνημα στον ίδιο χρόνο το small fft's δεν μου βγάζει ατέλειες/ Το prime θα δείξει ατέλειες που άλλα προγράμματα για stress δεν θα δείξουν, πχ aida64, amd overdrive stress test, ibt αλλά φυσικά ζορίζει περισσότερο τον επεξεργαστή και το prime είναι καλό να αποφεύγεται στους intel για τον λόγο ότι ανεβάζει τραγικά ψηλά τις θερμοκρασίες, ενώ στους amd οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μέχρι ένα σημείο και φυσικά πρέπει να είναι εντός του θερμικού ορίου ανάλογα με το τσιπ. Να δες μια φωτογραφία δίωρου blend στα 4.3 με 1.308v, την έχω ξαναανεβάσει την φώτο, αλλά την ξαναανεβάζω για να δεις :

post-297338-0-94123800-1450022871_thumb.png

post-297338-0-44830400-1450022887_thumb.png

Δημοσ.

Heatspreader μάλλον πλάκα κάνεις με το όλο θέμα έτσι.Undervolt  στα 4 με 1,15 πολύ ευχαρίστως.4.5 με 1,3 πάλι undervolt  είναι

Δημοσ.

Εγώ είμαι stable στα 4 ghz με 1.21v, στα 3.9 με 1.2v και πράγματι το undervolt σου δίνει πολλά, κυρίως μειώνεται η κατανάλωση αλλά και η θερμοκρασία. Έλα που όμως η τωρινή μου mobo δεν έχει επιλογή για undervolt...βέβαια έχει όσα δεν είχε η προηγούμενη, αλλά τι να κάνουμε, τόσα έδωσα την συγκεκριμένη μπόρεσα να αγοράσω :P.

• Like 1
Δημοσ.

Συγχώρα με αλλά για volt λέμε.

Αν και κατα γενικές γραμμές σωστά είναι. (Αν και το μεγαλύτερο ψυγείο σημαίνει μικρότερες θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες.)

Μικρότερες στο αποτέλεσμα, ενώ εγώ αναφερόμουν στην εισαγωγή, δηλαδή θες μεγάλο ψυγείο όταν έξω βράζει ο τόπος...μικρό όταν είναι κρύο, για την ίδια απαγωγή θερμότητας!

Το θέμα με την τάση έχει να κάνει με την θερμότητα και η θερμότητα με την αλλαγή των χαρακτηριστικών του συστήματος. Όταν κρατάμε σε κανονικές συνθήκες τα συστήματα τότε περιμένουμε την απόδοση που θέλουμε!

Βλέπεις το αποτέλεσμα τη συχνότητα, αλλά παράλληλα ελέγχεις αν αυτή έχει νόημα, αν δουλεύει πράγματι το σύστημα. Ο παράγοντας που κάνει άχρηστο το σύστημα δεν είναι η τάση, διότι άλλο κομμάτι πάει καλά και άλλο όχι, δηλαδή παίζει ρόλο το συγκεκριμένο υλικό. Έτσι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το υλικό, αλλά να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να το πουσάρουμε στα όρια! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...