Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες τη βοήθειά σας,

Ψάχνω να φτιάξω το βιογραφικό μου.Θα ήθελα πηγές (λινκς, βασικά) για να έχω ένα σωστά δομημένο βιογραφικό.Δυστυχώς κάθε χώρα έχει τα δικά της και ίσως κάτι που φαίνεται καλό εδώ (Ελλάδα), ίσως αλλού χτυπήσει άσχημα.

Χώρα-στόχος, Γερμανία.

Επίσης γνωστός μου είπε για το Europass.Τι ακριβώς είναι αυτό;

Δημοσ.

Για το europass εδώ είσαι

Groot ευχαριστώ.

Το europass αν κατάλαβα καλά είναι σελίδα που σε βοηθά να φτιάξεις το βιογραφικό σύμφωνα με κάποιο πρότυπο, έτσι;Δεν έχει σχέση με σελίδες που μπαίνουν εργοδότες και βλέπουν βιογραφικά.

Δημοσ.

Groot ευχαριστώ.

Το europass αν κατάλαβα καλά είναι σελίδα που σε βοηθά να φτιάξεις το βιογραφικό σύμφωνα με κάποιο πρότυπο, έτσι;Δεν έχει σχέση με σελίδες που μπαίνουν εργοδότες και βλέπουν βιογραφικά.

Αν σε ενδιαφερει κάτι τετοιο μπες εδω https://ec.europa.eu/eures/eures-apps/um/page/main?lang=el#/registration/jobseeker

κάνε εγγραφη βάζεις τα δεδομένα σου και καλή τύχη

Δημοσ.

Παίδες τη βοήθειά σας,

Ψάχνω να φτιάξω το βιογραφικό μου.Θα ήθελα πηγές (λινκς, βασικά) για να έχω ένα σωστά δομημένο βιογραφικό.Δυστυχώς κάθε χώρα έχει τα δικά της και ίσως κάτι που φαίνεται καλό εδώ (Ελλάδα), ίσως αλλού χτυπήσει άσχημα.

Χώρα-στόχος, Γερμανία.

ONOMA

Διέυθυνση

Τηλ

Εμαιλ

Summary

(περιγραφή τον εαυτό σου επαγγελματικά σε μία παράγραφο )

Education

• με bulletpoints αν έχεις ΤΕΛ και πανεπιστήμια κλπ
  •  

Certifications & Skills

• Επαγγελματικές αναγνωρίσεις που έχεις λάβει. π.χ ΜS κλπ

Technical Expertise

Καταγράφεις τεχνολογίες και γνώσεις.

Work Experience

Όνομα Εταιρίας και από πότε μέχρι πότε εργάστηκες

(με την πιο πρόσφατη επάνω και την προηγούμενη/ες πιο πίσω)

Μερικές παράγραφοι για τό τι έχεις κάνει.

Όνομα Εταιρίας και από πότε μέχρι πότε εργάστηκες.

Μερικές παράγραφοι για τό τι έχεις κάνει.

---------------------------------------------------------

Έτσι έχω δομημένο το δικό μου βιογραφικό (4 σελίδες πλέον) και δεν είχα κανένα πρόβλημα στην Αγγλία.

Είναι εύκολο στην ανάγνωση, γράφω αυτά που χρειάζονται και έχω κάνει με βάση την εμπειρία μου σε κάθε εργασία από το 1995 μέχρι σήμερα. :)

• Like 2
Δημοσ.

^Ωραίο μου φαίνεται αλλά έχει αναφερθεί εδώ παλιότερα ότι 1-2 σελίδες είναι αρκετές, δεν ξέρω τι ισχύει! Επίσης, φωτογραφία δεν χρειάζεται ε;

Δημοσ.

Apoll, 4 σελίδες δεν είναι πολλές?

Επίσης, γιατί βάζεις εκπαίδευση πρώτα αφού με τόσα χρόνια προϋπηρεσίας τον άλλον τον νοιάζει που έχεις δουλέψει. Εκπαίδευση συνήθως βάζεις πρώτο όταν είσαι απόφοιτος με ελάχιστη προϋπηρεσία και θες να τονίσεις τα πτυχία σου.

Αν και όλα αυτά τα "μυστικά", παπάτζες μου ακούγονται.

Φωτογραφία σε κάποιες χώρες μπορεί να θεωρείται discrimination. Ολλανδία π.χ. παίζει πολύ πάντως να βάλεις φώτο.

• Like 3
Δημοσ.

Έτσι έχω δομημένο το δικό μου βιογραφικό (4 σελίδες πλέον) και δεν είχα κανένα πρόβλημα στην Αγγλία.

4 σελίδες βιογραφικό; Πολλές.. εκτός αν έχεις καμιά 50 αριά δημοσιεύσεις.

Resume_Fonts_Resume_Styles_Infographic.j

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχει δει ότι έχει αποτέλεσμα πρακτικά έτσι όπως το έχει γιατί να ακολουθήσει θεωρητικές κατευθύνσεις και συμβουλές όμως;  

Δημοσ.

Έχω 20 χρόνια καριέρα, και αλλάζα εργασία κάθε 3 χρόνια (πλέον ως εργολάβος κάθε 3-9 μήνες) 

Έχω κόψει αρκετά από της προηγούμενες εργασίες, αλλά από τις δύο τελευταίες πιάνει σχεδόν μιάμιση σελίδα.

Επίσης έχω πολύ λευκό χώρο, χρειάζεται για να γίνεται άνετη η ανάγνωση.

Όσον αφορά το Education είναι 2 γραμμές. Οι τεχνικές πιστοποιήσεις 5, και 4 γραμμές τα skills (με κόμματα απαρίθμηση).

Τα υπόλοιπα είναι σχετικά με την εργασία μου. Και ιδίως 2 εταιρίες πιάνουν μιάμιση σελίδα γιατί πραγματικά έχω κάνει πολλά πράγματα τα οποία ενδιαφέρουν τον οποιονδήποτε θέλει να με προσλάβει. Κανείς δεν έχει γκρινιάξει για 3 σελίδες και κάτι βιογραφικό, πιστέψτε με. Ιδίως αφού δεν επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα και ό,τι παραθέτω είναι ενδιαφέρον και εντυπωσιακό όπως π.χ. το ότι έχω γράψει λογισμικό που real time ελέγχει την κεφαλή στο κοπτικό που κόβει τον άνθρακα στα deep mines, και ελέγχει την πίεση του αέρα & νερού που εκτοξεύει καθώς και την απορρόφυση αυτών ώστε να αποφύγει την δημιουργία φούσκας μεθανίου (με καταστρέπτικές συνέπειες),  ή το ότι 5 διαφορετικά κομμάτια λογισμικού, δουλεύουν συγχρονισμένα, σε 6 μεγάλα λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας ελέγχοντας κάμερες, lasers, barriers, καράβια, τρένα κ.α.

Αν έχεις να γράψεις πράγματα εντυπωσιακά που έχεις κάνει, και όχι π.χ μία ιστοσελίδα, δεν αντιδρά κανείς στο μέγεθος του βιογραφικού :)

• Like 4
Δημοσ.

4 σελίδες βιογραφικό; Πολλές.. εκτός αν έχεις καμιά 50 αριά δημοσιεύσεις.

Full CV με 50 (άντε, 40 μην υπερβάλω) papers πολύ παραπάνω βγαίνει... been there, done that. 

Δημοσ.

Χώρα-στόχος, Γερμανία.

Έτοιμο template είχα ανεβάσει σε ένα άλλο θέμα, μπορείς να το βρεις εδώ.

Europass δε θα το συνιστούσα, μόνο αν το ζητήσουν συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Έτοιμο template είχα ανεβάσει σε ένα άλλο θέμα, μπορείς να το βρεις εδώ.

Πολύ καλό. Αλλά salary expectations στο cv; Δεν το έχω δει γενικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...