Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λοιπόν χθες πήγα στο νοσοκομείο γιατί είχα βήχα και λίγη δύσπνοια , περίμενα λοιπόν ο γιατρός να μου γράψει μια αντιβίωση και ένα σιρόπι για το βήχα όπως και έγινε, μόνο που.....επειδή με είδαν λιγο παχουλο :P με ξέσκισαν στις εξετάσεις καλού κακού πνευμονολόγος και καρδιολόγος τελικά όλα ήταν πεντακάθαρα και αυτό είναι πολύ θετικό το αρνητικό είναι ότι με χρέωσαν 124 ευρώ!  :shock:

Γιατί με χρέωσαν γιατί είμαι... ανασφάλιστος και το τραγελαφικό είναι ότι εδώ και 2 μήνες δουλεύω στην κοινωφελή εργασία σε δήμο κολλάω κανονικά ένσημα ΑΛΛΑ το ΙΚΑ δεν μου δίνει βιβλιάριο αν δεν κλείσω 3 μήνες...

Και ρωτάω εγώ τώρα A γιατί τόσο γραφειοκρατία B γιατί δεν υπάρχει κάλυψη για τους ανασφάλιστους αφού υποτίθεται ότι πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ταμείο αλληλεγγύης.

Υ.γ 

Φυσικα δεν ειχα να πληρωσω και τελικα εκανα υπευθηνη δηλωση οτι θα τα πληρωσω οταν μπορεσω.

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή αυτά θα πρέπει να τα πληρώσεις όπως και να'χει; Δεν μπορεί να τα καλύψει η ασφάλεια όταν κλείσεις τους 3 μήνες; Κράτα τα θετικά φίλε, ότι οι εξετάσεις είναι καλές :)

Δημοσ.

Δηλαδή αυτά θα πρέπει να τα πληρώσεις όπως και να'χει; Δεν μπορεί να τα καλύψει η ασφάλεια όταν κλείσεις τους 3 μήνες; Κράτα τα θετικά φίλε, ότι οι εξετάσεις είναι καλές :)

θα παω στον οαεδ να ζητησω βεβαιωση το θεμα ειναι το ικα που δεν δεχετε την βεβαιωση αλλα θελει το μηχανογραφημενο χαρτι με τα ενσημα, αν δεν βρω ακρη θα δω μηπως τα παω στην εφορια και μετα κανω διακανισμο.

Οκ θετικο δεν λεω αλλα οταν τα οικονομικα σου ειναι χαλια ακομα και η υγεια μπαινει σε δευτερο πλανο δυστηχως, παντως γενικα αυτο ειναι ανεπητρεπτο και οτι δουλευεις και δεν εχεις ασφαλεια και οτι οσοι δεν δουλευουν πρεπει να περασουν ενα σορο γραφειοκρατια για να αποκτησουν αν αποκτησουν ασφαλεια.

δεν ειχες βλιβλιαριο προνοιας μεχρι την εναρξη;

οχι ειχα παει να βγαλω και δεν μου εβγαλαν γιατι λεει εχω δικο μου σπιτι αρα δεν ειμαι απορος

την υγεια σου να εχεις φιλε και ασε την μπανανια σε δευτερη μοιρα!!

εχεις δικο ρε φιλε αλλα ετσι οπως τα εχουν κανει σε κανουν ακομα και την υγεια σου να βαζεις στα δευτερευοντα  :mellow:

• Like 2
Δημοσ.

Και αν δεις online, στην δικιά μου περίπτωση τουλάχιστον, τα ένσημα τα περνάνε με μία καθυστέρηση δύο μηνών οπότε οι τρεις μήνες γίνονται 5 για να μπορέσεις να πας στο γιατρό και να επιβεβαιώσει και αυτός ότι υπάρχεις στο σύστημα. 

Εναλλακτικά μας είχε δώσει βεβαίωση ο εργοδότης αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτά. 

• Like 1
Δημοσ.

Και αν δεις online, στην δικιά μου περίπτωση τουλάχιστον, τα ένσημα τα περνάνε με μία καθυστέρηση δύο μηνών οπότε οι τρεις μήνες γίνονται 5 για να μπορέσεις να πας στο γιατρό και να επιβεβαιώσει και αυτός ότι υπάρχεις στο σύστημα. 

Εναλλακτικά μας είχε δώσει βεβαίωση ο εργοδότης αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτά. 

τρελη γραφειοκρατια αδερφε, και μας μας δινει βεβαιωση ο ΟΑΕΔ αλλα το ΙΚΑ δεν την δεχετε θελει το μηχανογραφημενο χαρτι των ενσημων και μιλαμε τωρα για εργασια στο ιδιο το κρατος ουτε μεταξυ τους δεν μπορουν να συνεννοηθούν!

• Like 2
Δημοσ.

Πλήρωσε τα.

Εγώ την δεύτερη φορά που πήρα αναρρωτική, δεν πήγα καν να πάρω λεφτά. Δεν αξίζει να χάσεις την ώρα σου απλά.

Δημοσ.

τρελη γραφειοκρατια αδερφε, και μας μας δινει βεβαιωση ο ΟΑΕΔ αλλα το ΙΚΑ δεν την δεχετε θελει το μηχανογραφημενο χαρτι των ενσημων και μιλαμε τωρα για εργασια στο ιδιο το κρατος ουτε μεταξυ τους δεν μπορουν να συνεννοηθούν!

greece in a nutshell 

• Like 3
Δημοσ.

θα παω στον οαεδ να ζητησω βεβαιωση το θεμα ειναι το ικα που δεν δεχετε την βεβαιωση αλλα θελει το μηχανογραφημενο χαρτι με τα ενσημα, αν δεν βρω ακρη θα δω μηπως τα παω στην εφορια και μετα κανω διακανισμο.

Βγαζεις βεβαιωση απο την υπηρεσια ΧΧΧ για την υπηρεσια ΨΨΨ αλλα πρεπει να εχεις και πιστοποιητικο απο τον οργανισμο ΩΩΩ σε περιπτωση που το αποριψει η αρχη ΞΞΞ.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειχες βιβλιαριο υγειας ικα?

δικο μου οχι ειχα σαν φοιτητης εως τα 25 μετα ημουν ανασφαλιστος 

Πλήρωσε τα.

Εγώ την δεύτερη φορά που πήρα αναρρωτική, δεν πήγα καν να πάρω λεφτά. Δεν αξίζει να χάσεις την ώρα σου απλά.

σιγα μωρε 120 ευρουλακια ειναι αυτα σιγα μονο το 1/4 του μισθου που παιρνω στην κοινοφελη  :mrgreen:

Βγαζεις βεβαιωση απο την υπηρεσια ΧΧΧ για την υπηρεσια ΨΨΨ αλλα πρεπει να εχεις και πιστοποιητικο απο τον οργανισμο ΩΩΩ σε περιπτωση που το αποριψει η αρχη ΞΞΞ.

ασε ειναι να τρελενεσαι λεμε, εδω αν χτυπα ξυλο παθω εργατικο ατυχημα θα πρεπει να τα πληρωσω απο την τσεπη μου και μετα να τα διεκδικήσω δικαστικά.

btw σε πολλους δημους και στον δικο μου στην κοινοφελη αν παρεις αναρρωτική σου λενε να κατσεις να την δουλεψεις αργοτερα αλλιως δεν θα πληρωθεις!

• Like 1
Δημοσ.

Τουλάχιστον ευτυχώς που δεν υπήρξε κανένα θέμα υγείας, φαντάσου επιπλέον έξοδα και άσχημη ψυχολογία σε όλα όσα έχεις περάσει.

Το ασφαλιστικό καθώς και γενικότερα ολόκληρο το κράτος στην Ελλάδα χρειάζονται γκρέμισμα και χτίσιμο απ' την αρχή. Δεν το κάνει και δεν πρόκειται να το κάνει κανένας λόγω συνεπειών και πολιτικού κόστους.

Δημοσ.

επρεπε να το γνωριζεις οτι θες 100 ενσημα για βιβλιαριο. αλλα κ παλι πως θεωρεις οτι εισαι ασφαλισμενος αφου δεν εχέις βιβλιαριο;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...