zoranb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Τι μειονκτήματα μπορεί να πεί κανείς πως έχει το internet banking; Με άλλα λόγια ποιός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο καλό θα ήταν να το απέφευγε κάποιος;
saxos55 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Χάνεις εντυπωσιακές ιστορίες από γερόντια για τα εγγόνια τους, διαπληκτισμούς για το ποιός είχε το "54" και την ευκαιρία να γνωρίσεις τη μελλοντική γυναίκα σου. Στα σοβαρά, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι. Ένας λόγος να το αποφύγεις θα ήταν αν είσαι πχ τελείως noob με το internet και δεν έχεις ιδέα τι είναι η κρυπτογραφημένη σελίδα, τα phising emails που (δεν) σου στέλνει η τράπεζά σου, αν μπαίνεις από ξένο/δημόσιο υπολογιστή κτλ. Με λίγα λόγια αν δεν ξέρεις ποιες είναι οι πολύ βασικές προφυλάξεις που πρέπει να παίρνεις. 19
Highlander Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Ένας λόγος είναι οι γ@μημένες οι προμήθειες που παίρνουν για πολλές και διάφορες συναλλαγές. Λες και βάζουν κάποιον να το κάνει με το χέρι. Άστα διάλα πια. Τους βαρέθηκα. 4
makfil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μετά από πολλά χρόνια χρήσης του e-banking, αρχικά (πριν 25 χρόνια περίπου) με ΕΤΕ, και στη συνέχεια με Citi, Εμπορική, Alpha και Eurobank, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χρησιμοποιεί κάποιος αυτή την υπηρεσία. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να καταθέτεις και να σηκώνεις χρήματα. Όλες οι υπόλοιπες πράξεις με μια τράπεζα γίνονται από το σπίτι σου και οικονομικότερα ή ανέξοδα, σε σχέση με την ίδια υπηρεσία στο κατάστημα. Προφανώς, δεν πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς αυτή την υπηρεσία από κοινόχρηστο υπολογιστή, για λόγους ασφαλείας. Κάθε τράπεζα έχει το δικό της σύστημα ασφαλείας, που συνεχώς εξελίσσεται, παρακολουθώντας την τεχνολογία (παλιά η ΕΤΕ έδινε, μέσω υποκαταστήματος, τους κωδικούς για τις πράξεις τυπωμένους σε μια σελίδα και από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 άλλαξε το σύστημα με το e-code). Επίσης, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περίπτωση παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας των τραπεζών. Edit Εκ των υστέρων διάβασα το σχόλιο του Highlander και νομίζω ότι δεν έχει δίκιο αφού οι προμήθειες που χρεώνουν είναι σημαντικά μικρότερες ή μηδενικές από τις αντίστοιχες στο κατάστημα. Και πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον παράγοντα της απαλλαγής από την ταλαιπωρία της καθυστέρησης εάν αποφασίσουμε να κάνουμε μια πράξη σε κατάστημα. Με την ευκαιρία, καλό είναι να ενημερωνόμαστε για το τιμολόγιο εργασιών της τράπεζας με την οποία συνεργαζόμαστε, ώστε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την πιθανή χρέωση. Ακόμη, σημαντικό στοιχείο είναι οι προμήθειες που χρεώνουν στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Οι περισσότερες, εκτός της ΕΤΕ, χρεώνουν ποσοστό επί της αξίας. 9
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος αποφυγής 4
Apoll Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Τι μειονκτήματα μπορεί να πεί κανείς πως έχει το internet banking; Με άλλα λόγια ποιός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο καλό θα ήταν να το απέφευγε κάποιος; Επειδή οι υπόλοιποι δεν έχουμε βρει κάποιο μειονέκτημα, εσύ τί μειονεκτήματα έχεις βρει και κάνεις τέτοια ερώτηση; Ή απλά είπες "ας ρωτήσω να δω αν υπάρχουν μειονεκτήματα" γιατί εσύ δεν έχεις βρει κάτι; 13 χρόνια στην Αγγλία δεν έχω πατήσει σε υποκατάστημα τράπεζας, παρά δύο φορές. Την μία να ανοίξω τον προσωπικό λογαριασμό μου, και την άλλη να τους παραδόσω τα υπογεγραμμένα έγγραφα για το άνοιγμα του λογαριασμού της εταιρίας μου. Online κάνω τα πάντα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Ένας λόγος είναι οι γ@μημένες οι προμήθειες που παίρνουν για πολλές και διάφορες συναλλαγές. Λες και βάζουν κάποιον να το κάνει με το χέρι. Άστα διάλα πια. Τους βαρέθηκα. Μικρότερες από αυτές στα φυσικά καταστήματα τους... 2
funbreaker Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Πράγματι οι υπηρεσίες μέχρι e-banking είναι φθηνότερες. Βέβαια κάποιες έχουν πλεον χρέωση για τα email ειδοποίησης κινήσεων λογαριασμού. Η αντίστοιχη υπηρεσία στην τράπεζα νομίζω πως είναι δωρεάν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Τι εννοείς "αντίστοιχη" στην τράπεζα? Το να πηγαίνεις και να ενημερώνεις το βιβλιάριο?
funbreaker Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Το να πηγαίνω και να παίρνω ανάλυση κινήσεων λογαριασμού 5 φορές την μέρα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Το αντίστοιχο με αυτό είναι να μπαίνεις στο web banking account σου όποτε θες και να βλέπεις τις κινήσεις/ιστορικό/whatever, πράγμα που μπορείς τσάμπα ασφαλώς... Το email είναι extra υπηρεσία... 1
funbreaker Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Ναι έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο. Μου κακοφάνηκε πάντως γιατί είχα συνηθίσει να παρέχεται δωρεάν.
theoritikos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέχρι στιγμής έχω συναντήσει 2-3 μικρά προβληματάκια, δεν είναι σοβαρά αλλά μπορούν να συμβούν. Στην Πειραιώς όταν γίνονται πληρωμές ΦΠΑ,ΕΝΦΙΑ κλπ το σύστημα έχει πολύ κίνηση, και αρκετές φορές δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει. Στην Εθνική αν χάσεις το μπρελοκ/key generator(που μου συνέβη), δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση που απαιτεί τον έξτρα κωδικό μέχρι να το ρυθμίσεις σε κάποιο υποκατάστημα της. Μπορείς μετά να δηλώσεις να σου έρχονται οι κωδικοί στο κινητό, αλλά θα έχεις χάσει λίγο χρόνο μέχρι να το δηλώσεις. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Καλά το πρώτο συμβαίνει παντού αν το αφήσεις τελευταία μέρα ή σε ώρες αιχμής, το ίδιο μειονέκτημα (σε τρομακτικά χειρότερο βαθμό) συμβαίνει και στο φυσικό κατάστημα 3
LiquidTroll Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Online τα πάντα... απο το e-banking , μεχρι τα ασφαλιστικα ταμεια και οτι μπορώ. Πραγματικά , αν μπορουσα να βάλω το τσιπάκι του 666 για να μπορώ να κάνω εύκολα τις συναλλαγές μου θα το έβαζα. Μηχανογράφηση σε όλα ρε μινια!!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα