george_gr1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Το ότι νιώθει κάποιος υπερηφάνεια που βλέπει έναν δολοφόνο να επιδεικνύει το όπλο του εγκλήματος με ξεπερνάειΕνώ όταν το αφεντικο μια εταιρίας παρουσιάζει το αγαπημένο σου κινητό κατασκευασμένο εκμεταλλευοντας τρικοσμικες χωρες, το προσπερνάς εσύ ε?
cuspid Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Βλέπω εδω μέσα να παίζεται ένα ιδιότυπο “κρυφτούλι” πίσω από τις λέξεις και κάποιοι που (δικαιωματικά – δημοκρατία έχουμε...) απλά δεν γουστάρουνε παρελάσεις – στρατούς – μαχητικά αεροπλάνα – όπλα ακριβείας κ.τ.λ., έχουνε στηρίξει την επιχειρηματολογία τους στην γραμματική... Λοιπόν, θέλω να καταθέσω στο νήμα ότι - ΘΑΥΜΑΖΩ, (μεταξύ άλλων και σε διαφορετικό βαθμό ...) την ανθρώπινη φύση όταν μεγαλουργεί, όταν φτάνει σε οριακές επιδόσεις, όταν Αριστεύει γενικώς: Θαυμάζω τον πιλότο του F16 γιατί μπορεί και ελλίσσεται στις τρεις διαστάσεις με στροφές των 7-8 g, όπως θαυμάζω τον Αιστάιν, τον Βαλεντίνο Ρόσσι, τον Γαλιλαίο, τον διασώστη (όλο το πλήρωμα βασικά) που διακινδυνεύει την σωματική του ακαιρεότητα για να ανεβάσει στο ελικόπτερο αυτόν που πνίγεται, ύπο 7 μποφόρ, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Νεύτωνα, τον Κόλλιν Μακρέυ, τον φίλο μου τον Νίκο που τρέχει τον τρίτο του Μαραθώνιο την άλλη εβδομάδα στα 46 (και κάνει και αξιόλογους χρόνους), τον Καβάφη, τον Κοπέρνικο, τον Μπρους Λι, τον Λευτέρη Πετρούνια, τον Ιούλιο Καίσαρα την Μαντάμ Κιουρί, τον Αυρτον Σέννα, τον Ο.Υ.Κ ή SEAL που πραγματοποιεί μία νυχτερινή HALO πτώση πάνω από τον ινδικό ωκεανό, τον........... (ο κατάλογος είναι ατελείωτος αλλά καταλάβατε νομίζω τι εννοώ). Αντίστοιχα, ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, (πάλι μεταξύ άλλων και σε διαφορετικό βαθμό …) για την χώρα μου όταν γεννά και θρέφει κάποιους τέτοιους ανθρώπους, σαν αυτούς που θαυμάζω και έχω σαν πρότυπο! Όταν λοιπόν αναφέρω ότι είμαι υπερήφανος για το “ΟΧΙ” του '40, εννοώ ότι είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα αντιτάχθηκε και αντιστάθηκε στον Άξονα και τον Ναζισμό, σε αντίθεση με γείτονες χώρες που “ανοιξαν τα πόδια”... δεν είμαι υπερήφανος για ένα κομμάτι γαλανόλευκο ύφασμα ή για ένα πέτρινο μνημείο (του άγνωστου στρατιώτη). Για να το κάνω πιο λιανά, νιώθω υπερηφάνεια όταν στέκομαι μπροστά στο Θωρηκτό Αβέρωφ, όχι γιατί στέκομαι μπροστά σε κάποιους επιπλέοντες τόνους σιδήρου, αλλά μπροστά σε ένα κομμάτι από τις πιο λαμπρές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας. Κοντολογίς, μιλάμε για το ίδιο πράγμα αφού σε πολλές περιπτώσεις κάποια άψυχα αντικείμενα ή κάποια έθιμα φέρουν “βαρείς” συμβολισμούς... π.χ. οι παρελάσεις και οι στρατιωτικές επιδείξεις... Είναι οι άριστοι άνθρωποι λοιπόν που γράφουν ιστορία και φορτίζουν τα “άψυχα” εργαλεία τους με μνήμες και συμβολισμούς... Φυσικά δεν θεωρώ ότι σας είπα κάτι που δεν ξέρατε ήδη, απλά ιδεολογικά διαφωνείτε με αυτόν τον κόσμο των όπλων, της βίας και του πολέμου (σε έναν ιδανικό κόσμο που θα τον κυβερνούσαν ο Ιησούς και οι μαθητές του θα ήμουν μαζί σας 100% - στον κόσμο που ζούμε απλά εθελοτυφλείτε...) και προσπαθείτε απλά να θολώσετε τα νερά... 1
funbreaker Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Βλέπω εδω μέσα να παίζεται ένα ιδιότυπο “κρυφτούλι” πίσω από τις λέξεις και κάποιοι που (δικαιωματικά – δημοκρατία έχουμε...) απλά δεν γουστάρουνε παρελάσεις – στρατούς – μαχητικά αεροπλάνα – όπλα ακριβείας κ.τ.λ., έχουνε στηρίξει την επιχειρηματολογία τους στην γραμματική... Κρυφτούλι παίζουν όσο δεν απαντάνε για τους λόγους που είναι υπερήφανοι για πράξεις άλλων και αναλώνουν την ρητορική τους σε επικλήσεις στο συναίσθημα που δεν προσφέρουν το παραμικρό στον διάλογο. Λοιπόν, θέλω να καταθέσω στο νήμα ότι - ΘΑΥΜΑΖΩ, (μεταξύ άλλων και σε διαφορετικό βαθμό ...) την ανθρώπινη φύση όταν μεγαλουργεί, όταν φτάνει σε οριακές επιδόσεις, όταν Αριστεύει γενικώς: Θαυμάζω τον πιλότο του F16 γιατί μπορεί και ελλίσσεται στις τρεις διαστάσεις με στροφές των 7-8 g, όπως θαυμάζω τον Αιστάιν, τον Βαλεντίνο Ρόσσι, τον Γαλιλαίο, τον διασώστη (όλο το πλήρωμα βασικά) που διακινδυνεύει την σωματική του ακαιρεότητα για να ανεβάσει στο ελικόπτερο αυτόν που πνίγεται, ύπο 7 μποφόρ, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Νεύτωνα, τον Κόλλιν Μακρέυ, τον φίλο μου τον Νίκο που τρέχει τον τρίτο του Μαραθώνιο την άλλη εβδομάδα στα 46 (και κάνει και αξιόλογους χρόνους), τον Καβάφη, τον Κοπέρνικο, τον Μπρους Λι, τον Λευτέρη Πετρούνια, τον Ιούλιο Καίσαρα την Μαντάμ Κιουρί, τον Αυρτον Σέννα, τον Ο.Υ.Κ ή SEAL που πραγματοποιεί μία νυχτερινή HALO πτώση πάνω από τον ινδικό ωκεανό, τον........... (ο κατάλογος είναι ατελείωτος αλλά καταλάβατε νομίζω τι εννοώ). Αυτό είναι κατανοητό. Κι εγώ θαυμάζω άτομα με τέτοιες ικανότητες. Αντίστοιχα, ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, (πάλι μεταξύ άλλων και σε διαφορετικό βαθμό …) για την χώρα μου όταν γεννά και θρέφει κάποιους τέτοιους ανθρώπους, σαν αυτούς που θαυμάζω και έχω σαν πρότυπο! Όταν λοιπόν αναφέρω ότι είμαι υπερήφανος για το “ΟΧΙ” του '40, εννοώ ότι είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα αντιτάχθηκε και αντιστάθηκε στον Άξονα και τον Ναζισμό, σε αντίθεση με γείτονες χώρες που “ανοιξαν τα πόδια”... δεν είμαι υπερήφανος για ένα κομμάτι γαλανόλευκο ύφασμα ή για ένα πέτρινο μνημείο (του άγνωστου στρατιώτη). Για να το κάνω πιο λιανά, νιώθω υπερηφάνεια όταν στέκομαι μπροστά στο Θωρηκτό Αβέρωφ, όχι γιατί στέκομαι μπροστά σε κάποιους επιπλέοντες τόνους σιδήρου, αλλά μπροστά σε ένα κομμάτι από τις πιο λαμπρές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας. Αυτό δεν είναι κατανοητό και δεν έχει απαντηθεί ακόμα σύμφωνα με το κρυφτούλι που προείπαμε. Ξαναρωτάω λοιπόν, για ποιό λόγο να είναι υπερήφανος κάποιος: Για πράξεις άλλων. Επειδή έτυχε να γεννηθεί κάπου και όχι αλλού. Είναι περήφανος π.χ. που είναι κωλόφαρδος? Περιμένω με καρτερικότητα επιτέλους μια απάντηση στο ερώτημα αυτό που θέτω εξαρχής και για το οποίο λαμβάνω μόνο προσβολές και αόριστους συναισθηματισμούς ως απαντήσεις. Κοντολογίς, μιλάμε για το ίδιο πράγμα αφού σε πολλές περιπτώσεις κάποια άψυχα αντικείμενα ή κάποια έθιμα φέρουν “βαρείς” συμβολισμούς... π.χ. οι παρελάσεις και οι στρατιωτικές επιδείξεις... Είναι οι άριστοι άνθρωποι λοιπόν που γράφουν ιστορία και φορτίζουν τα “άψυχα” εργαλεία τους με μνήμες και συμβολισμούς... Κοντολογίς, δεν ήταν το πρόβλημα της συζήτησης τα άψυχα ή τα έμψυχα αλλά γιατί να είναι υπερήφανος κάποιος επειδή έτυχε να γεννηθεί σε μια χώρα με συγκεκριμένες ιδιότητες για τις οποίες νιώθει την υπερηφάνεια και γιατί να είναι περήφανος για πράξεις άλλων και μάλιστα κατά το παρελθόν. Φυσικά δεν θεωρώ ότι σας είπα κάτι που δεν ξέρατε ήδη, απλά ιδεολογικά διαφωνείτε με αυτόν τον κόσμο των όπλων, της βίας και του πολέμου (σε έναν ιδανικό κόσμο που θα τον κυβερνούσαν ο Ιησούς και οι μαθητές του θα ήμουν μαζί σας 100% - στον κόσμο που ζούμε απλά εθελοτυφλείτε...) και προσπαθείτε απλά να θολώσετε τα νερά... Το θέμα δεν είναι αν ιδεολογικά διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος με τον πόλεμο. Αυτό είναι άλλο ζήτημα και είναι εκτός θέματος. Το μόνο που συνέβει ήταν να διατυπωθεί η εύλογη ερώτηση γιατί να είναι κάποιος υπερήφανος για πράξεις άλλων ή για αγαθά που τα έχει λόγω τύχης. Το ερώτημα αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Οι μέχρι τώρα απαντήσεις εμπεριέχουν μόνο κατηγορίες του τύπου ανθέλληνας, ονειροπόλος, κτλ. Δεν πρωτοτύπησες δυστυχώς.
Lanike71 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 "Η χώρα μου που γεννά και θρέφει τέτοιους ανθρώπους...". Φίλε για την Ελλάδα μιλάς;Γιατί αμφιβάλλω αν θρέφει ανθρώπους η Ελλάδα.Το πόσο αγνοεί τους ανθρώπους της είναι απίστευτο...Εκτός και αν εννοείς γεωγραφικά και μόνο ότι τρέφονται εδώ. 1
funbreaker Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 "Η χώρα μου που γεννά και θρέφει τέτοιους ανθρώπους...". Φίλε για την Ελλάδα μιλάς;Γιατί αμφιβάλλω αν θρέφει ανθρώπους η Ελλάδα.Το πόσο αγνοεί τους ανθρώπους της είναι απίστευτο...Εκτός και αν εννοείς γεωγραφικά και μόνο ότι τρέφονται εδώ. Μα και να τους έθρεφε τί έγινε. Περηφάνεια γιατί? Που έτυχε να ζεις κάπου όπου βγήκαν κάποτε κάποιοι που έτυχε να είναι γαματοι? Φοβερό.
kogba Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Εσύ τι πειράζεσαι με τους άλλους, μπορείς να μου πεις; Για άλλο λόγο άνοιξε ο άνθρωπος το θέμα και αλλού καταλήξαμε. Για τα πλάνα του πιλοτηρίου που δεν ήταν πραγματικά. Θέλεις κάπου να καταλήξεις; Να περάσεις τη γνώμη σου;;; Είσαι κριτής των πάντων; Μάλλον τρολλάρεις ασύστολα. Γιατί αν δεν έχεις κάποιο κόμπλεξ να ασχολείσαι με τις απόψεις των αλλονών τόσες σελίδες, δεν μπορώ να το εξηγήσω.
funbreaker Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Εσύ τι πειράζεσαι με τους άλλους, μπορείς να μου πεις; Για άλλο λόγο άνοιξε ο άνθρωπος το θέμα και αλλού καταλήξαμε. Για τα πλάνα του πιλοτηρίου που δεν ήταν πραγματικά. Δεν πειράζομαι, μαρέσει να συζητάω και όπως βλέπεις μιλάω κόσμια και ήρεμα. Θέλεις κάπου να καταλήξεις; Να περάσεις τη γνώμη σου;;; Είσαι κριτής των πάντων; Δεν θέλω να περάσω την γνώμη αλλά να την ανταλλάξω. Δεν κρίνω ανθρώπους, κρίνω απόψεις επιχειρηματολογώντας. Μάλλον τρολλάρεις ασύστολα. Γιατί αν δεν έχεις κάποιο κόμπλεξ να ασχολείσαι με τις απόψεις των αλλονών τόσες σελίδες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Την βρίσκω να κάνω διάλογο για αμφιλεγόμενα ζητήματα γενικά και να ασχολούμαι με τις απόψεις των άλλων. (επίσης είμαι κλεισμένος μέσα λόγω κρυολογήματος και αποζητώ ψυχαγωγία)
kogba Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μα και να τους έθρεφε τί έγινε. Περηφάνεια γιατί? Που έτυχε να ζεις κάπου όπου βγήκαν κάποτε κάποιοι που έτυχε να είναι γαματοι? Φοβερό. Αυτό τι είναι, δεν περνάς τη γνώμη σου εδώ; Είναι έμμεση κοροϊδία προς εκείνους που πιστεύουν αυτό. Δεν υπάρχει κάτι να καταλάβεις, γνώμη τους και γνώμη σου. Αν ο άλλος είναι υπερήφανος για κάτι, με γεια του και χαρά του, εσύ είσαι για κάτι άλλο. Αν δεν είσαι για τίποτα υπερήφανος στη ζωή σου, πάλι δεν πειράζει, εσύ είσαι αυτός που καθορίζεις τα του οίκου σου. Γιατί όμως το συνεχίζεις τόσο, αδυνατώ να καταλάβω; Τι σε ενοχλεί κατά βάθος και το τραβάς τόσες σελίδες, τι θες να αποδείξεις στην πραγματικότητα; Έχει σχέση με τις πολιτικές σου πεποιθήσεις;
funbreaker Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Αυτό τι είναι, δεν περνάς τη γνώμη σου εδώ; Δεν την περνάω, την μεταδιδω. Αν εννοεις πως την επιβάλλω, δεν βλέπω να έδειρα κάποιον γιατί ξέρω πως μόνο με βία επιβάλλεται μια γνώμη. Είναι έμμεση κοροϊδία προς εκείνους που πιστεύουν αυτό. Δεν υπάρχει κάτι να καταλάβεις, γνώμη τους και γνώμη σου. Ε πως δεν υπάρχει, είναι μια επαναπαρουσίαση της γνώμης μου με παράλληλη υποτίμηση της αντίθετης άποψης. Έπρεπε να δεις αυτό για να καταλάβεις πως υποτιμώ τόση ώρα την αντίθετη άποψη επειδή την θεωρώ αβάσιμη? (Τονίζω, την άποψη, όχι τους φορείς της) Αν βέβαια κάποιος επιχειρηματολογώντας με πείσει πως είναι ορθή τότε θα αλλάξω γνώμη. Αν ο άλλος είναι υπερήφανος για κάτι, με γεια του και χαρά του, εσύ είσαι για κάτι άλλο. Προφανώς με γεια του και με χαρά του. Εγώ ρώτησα τον λόγο επειδή διαφωνώ με αυτή την άποψη και είμαι περιέργος για τον λόγο. Όποιος φορέας της άποψης αυτής γουστάρει να απαντήσει, απαντάει. Γιατί όμως το συνεχίζεις τόσο, αδυνατώ να καταλάβω; Τι σε ενοχλεί κατά βάθος και το τραβάς τόσες σελίδες, τι θες να αποδείξεις στην πραγματικότητα; Έχει σχέση με τις πολιτικές σου πεποιθήσεις; Σου είπα. Μαρέσει να κάνω debate για διφορούμενα πράματα και να το τερματίζω και επίσης είμαι κλεισμένος λόγω κρυολογήματος.
cuspid Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 .............................................................................................................................................................................................................. Κρυφτούλι παίζουν όσο δεν απαντάνε για τους λόγους που είναι υπερήφανοι για πράξεις άλλων και αναλώνουν την ρητορική τους σε επικλήσεις στο συναίσθημα που δεν προσφέρουν το παραμικρό στον διάλογο. Αυτό είναι κατανοητό. Κι εγώ θαυμάζω άτομα με τέτοιες ικανότητες. Αυτό δεν είναι κατανοητό και δεν έχει απαντηθεί ακόμα σύμφωνα με το κρυφτούλι που προείπαμε. Ξαναρωτάω λοιπόν, για ποιό λόγο να είναι υπερήφανος κάποιος: Για πράξεις άλλων. Επειδή έτυχε να γεννηθεί κάπου και όχι αλλού. Είναι περήφανος π.χ. που είναι κωλόφαρδος? Περιμένω με καρτερικότητα επιτέλους μια απάντηση στο ερώτημα αυτό που θέτω εξαρχής και για το οποίο λαμβάνω μόνο προσβολές και αόριστους συναισθηματισμούς ως απαντήσεις. .......................................................................................................................................................................................................................... Καταρχάς δεν κατηγόρησα ή χαρακτήρησα κανέναν, αν το έκανα πες μου που... Σου λέω ξανά ότι θαυμάζω τα επιτεύγματα κάποιων ανθρώπων από όπου και αν προέρχονται και νιώθω υπερήφανος όταν αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται απο το στενό κοινωνικό μου περιβάλλον (την χώρα μου – το χωριό μου...). Φυσικά σε κάποιον βαθμό νιώθω υπερήφανος ακόμα και αν είναι γεννημένοι στην άλλη άκρη του κόσμου (υπερήφανος για τα επιτέυγματα της ανθρωπότητας...). Εσύ διαφωνείς με αυτό, άρα: Δεν νιώθεις υπερήφανος με την χθεσινή επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια γιατί - α) Δεν την έκανες εσύ (δεν ακούγεται λίιιιιιγο μισαλόδοξο αυτό?) β) Ετυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα οπότε στην καλύτερη περίπτωση σου είναι το ίδιο αν την πρώτη θέση την έπαιρνε ο Κινέζος. Δεν νιώθεις υπερήφανος με το έπος του 40 γιατί - α) Δεν συμμετείχες εσύ σε αυτό β) Έτυχε απλά να γεννηθούν στην Ελλάδα οι αξιέπαινοι γνωστοί και άγνωστοι που το έφεραν εις πέρας και νίκησαν τον Ιταλικό στρατό, εσένα σου είναι το ίδιο με π.χ. την απόβαση των συμμάχων στην Σικελία και την ήττα των Ιταλών εκεί (άλλωστε είχε και μεγαλύτερη στρατηγική σημασία για την έκβαση του πολέμου). ΟΚ, δεκτόν, πάω πάσο... Εμένα όμως θα μου επιτρέψεις να μην νιώθω ένοχος, άλλα υπερήφανος που η χώρα μας δεν κράτησε την στάση της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας κ.τ.λ. όταν οι Ναζί της χτύπησαν την πόρτα... Αυτά, η περιορισμένη μόρφωση μου δεν μου επιτρέπει να κάνω πιο κατανοητά αυτά που θέλω να πω, απλά έτσι νιώθω...
dollyyy19 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 ρε φανη μποι,ειμαστε περηφανοι για οτι γουσταρουμε,γιατι ετσι.εσυ γιατι δεν εισαι περηφανος για κατι?μην απαντας,δεν ενδιαφερει η αποψη σου.................παρεπιφτοντως,το οτι καθεσε μεσα και για ψυχαγωγικους λογους συνεχιζεις αυτα που γραφεις,ειναι ο ορισμος του τρολοτρολ...........
akpe Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 [...]μην απαντας,δεν ενδιαφερει η αποψη σου[...] Δημοκρατία δεν έχουμε;
funbreaker Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Καταρχάς δεν κατηγόρησα ή χαρακτήρησα κανέναν, αν το έκανα πες μου που... Βλέπω εδω μέσα να παίζεται ένα ιδιότυπο “κρυφτούλι” πίσω από τις λέξεις και κάποιοι που (δικαιωματικά – δημοκρατία έχουμε...) απλά δεν γουστάρουνε παρελάσεις – στρατούς – μαχητικά αεροπλάνα – όπλα ακριβείας κ.τ.λ., έχουνε στηρίξει την επιχειρηματολογία τους στην γραμματική... Σου λέω ξανά ότι θαυμάζω τα επιτεύγματα κάποιων ανθρώπων από όπου και αν προέρχονται και νιώθω υπερήφανος όταν αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται απο το στενό κοινωνικό μου περιβάλλον (την χώρα μου – το χωριό μου...). Φυσικά σε κάποιον βαθμό νιώθω υπερήφανος ακόμα και αν είναι γεννημένοι στην άλλη άκρη του κόσμου (υπερήφανος για τα επιτέυγματα της ανθρωπότητας...). Εσύ διαφωνείς με αυτό, άρα: Δεν νιώθεις υπερήφανος με την χθεσινή επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια γιατί - α) Δεν την έκανες εσύ (δεν ακούγεται λίιιιιιγο μισαλόδοξο αυτό?) β) Ετυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα οπότε στην καλύτερη περίπτωση σου είναι το ίδιο αν την πρώτη θέση την έπαιρνε ο Κινέζος. Δεν νιώθεις υπερήφανος με το έπος του 40 γιατί - α) Δεν συμμετείχες εσύ σε αυτό β) Έτυχε απλά να γεννηθούν στην Ελλάδα οι αξιέπαινοι γνωστοί και άγνωστοι που το έφεραν εις πέρας και νίκησαν τον Ιταλικό στρατό, εσένα σου είναι το ίδιο με π.χ. την απόβαση των συμμάχων στην Σικελία και την ήττα των Ιταλών εκεί (άλλωστε είχε και μεγαλύτερη στρατηγική σημασία για την έκβαση του πολέμου). ΟΚ, δεκτόν, πάω πάσο... Εμένα όμως θα μου επιτρέψεις να μην νιώθω ένοχος, άλλα υπερήφανος που η χώρα μας δεν κράτησε την στάση της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας κ.τ.λ. όταν οι Ναζί της χτύπησαν την πόρτα... Αυτά, η περιορισμένη μόρφωση μου δεν μου επιτρέπει να κάνω πιο κατανοητά αυτά που θέλω να πω, απλά έτσι νιώθω... Το είπα και παραπάνω και το ξαναλέω. Εγώ και για ατομικό και για συλλογικό επίπεδο το συναίσθημα της υπερηφανειας το θεωρώ κατώτερο. Δεν νιώθω την ανάγκη να νιώσω περήφανος για κάτι είτε επειδή ήμουν τυχερός να το έχω είτε επειδή έτυχε να έχω τα προσόντα ώστε να καταφέρω να το αποκτήσω. Οπότε τα παραπάνω που λες για μένα δεν ισχύουν. Ως προς τα υπόλοιπα, προφανώς και θα σου επιτρέψω να νιώθεις υπερήφανος με τα επιτεύγματα των άλλων που λες. Θα γούσταρα βέβαια περισσότερο αν είχες κάνει και μια απόπειρα να μου εξηγήσεις που κάνω λάθος στον συλλογισμό μου και γιατί επέλεξες να νιώθεις πεφήφανος, αλλα οκ.
skiabox Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Αν θαυμάζεις αυτόν που το πετάει , αυτόν που το φτιάχνει θα πρέπει να τον έχεις για Θεό τότε. Γιατί χωρίς παραγωγή τους βλέπω τους έλληνες να πεθαίνουν στην πείνα μιας και έχουν μείνει πολύ πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις