Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσείς τι συνήθειες βάζετε επϊτηδες στη καθημερινότητα σας, με την ελπίδα ότι θα σας κανουν καλύτερο χαρακτήρα/ άνθρωπο;

Προσωπικά προσπαθώ να μη χαζέβω στο ίντερνετ και να μπαίνω μόνο για κατι δημιουργικό ή επιμορφωτικο (ενταξει δεν πετυχαίνει παντα) και να αυξήσω το διάβασμα βιβλίων,,για να κρατιέμαι σε πνευματική εγρήγορση.

• Like 2
Δημοσ.

Χάιδεψε στο κεφάλι ενα αδέσποτο σκυλάκι , δωσε μια κουβέρτα (εαν σου περισσεύει βέβαια) σε εναν άστεγο

μικρα , πολλες φορες ασήμαντα πραγματάκια ειναι αυτα που μας κανουν καλύτερους ανθρωπους !

τον προηγούμενο μηνα βρέθηκα σε ενα δικαστήριο -πλημμέλημα οχι τιποτα σοβαρο - οσο περίμενα να ερθει η σειρα μου υπήρχαν καμιά δεκαριά αλλες υποθεσεις παρόμοιες με την δικια μου ! πήγαιναν ενας ενας στην εδρα , τους ρωτούσε η πρόεδρος τι εχετε να πείτε κτλ λεγαν ολοι τα δικα τους ,τσιμπούσαν το προστιμο και φευγαν !

εγω οταν πηγα στην έδρα το πρώτο πράγμα που ειπα ηταν ενα μεγαλοπρεπέστατο , ζεστό και ανθρωπινό που δεν το είχαν ξανά ακούσει μέχρι τότε 'Καλήμερα σας''

μου εκανε εντύπωση που όση ώρα περίμενα δεν το ειπε ουτε ενας , ολοι έβλεπαν τους δικαστε σαν ρομποτ που ηταν στην θεση τους να βγαλουν την απόφαση, επισης εκανε μεγαλη εντύπωση και εξέπληξε θετικά και τους δικαστες , το κατάλαβα οπως με κοίταξαν και ανταπέδωσαν την καλήμερα !

πριν προλάβω να μιλήσω αθωώθηκα λογω αμφιβολιών , ημουν οι πρωτος μεχρι τοτε ολοι φεύγαν με πρόστιμο , ειμαι σίγουρος οτι ρολο επαιξε απλα μια 'καλήμερα' και τιποτε αλλο !

μπορούμε να γινουμε καλύτεροι άνθρωποι ναι , μεσα απο πολυ απλα πραγματάκια ..

• Like 22
Δημοσ.

Εγώ όταν ξυπνώ κοιτάζω τον εαυτό μου και ρωτώ: "Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα μου στην γη, θα ήθελα να την ζήσω;" Αυτή η σκέψη με κάνει καλύτερο άνθρωπο κάθε μέρα.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/11/2015 στις 12:21 ΠΜ, Mau-Maus είπε

τον προηγούμενο μηνα βρέθηκα σε ενα δικαστήριο -πλημμέλημα οχι τιποτα σοβαρο -

Βεβαια, το πλημμελημα, ειναι αμεσως πριν το κακουργημα, οποτε δεν θα το ελεγα :) .

Η σειρα ειναι πταισμα -> πλημμελημα -> κακουργημα.

Κλοπες, απατες, ξυλοδαρμοι, πλημμελληματα ειναι ολα :)

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 2
Δημοσ.

Η συγχώρεση -σε περιβάλλον κοινωνίας, όπου αρκετοί δεν εκτιμούν ότι έχουν, ούτε καν το δώρο ζωής- είναι χαρακτηριστικό ανθρώπου με πραγματικά πράο χαρακτήρα και ελεύθερο από κάθε είδους εθισμό. Πάραυτα η πνευματική ηρεμία και οτιδήποτε αρνείται να ακολουθήσει τον όχλο, δέχονται επιθέσεις από ρατσιστές που ποτέ τους δεν έμαθαν τι σημαίνει σεβασμός και ελευθερία του λόγου.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/10/2015 στις 10:53 ΜΜ, VladP080545 είπε

..... και να αυξήσω το διάβασμα βιβλίων,,για να κρατιέμαι σε πνευματική εγρήγορση.

Απλα να προσεχεις πως τα βιβλια ιδιαιτερα τα motivational & self improvement, την ωρα που τα διαβαζεις σε κανουν να "νιωθεις" ωραια , σε παρακινούν για δραση και αλλαγη, ωστοσο στην εφαρμογη ειναι η ουσια.

Τα βηματα πρεπει να τα κανεις εσυ.

Δεν διαβάζονται δηλαδη ως μυθιστορηματα η λογοτεχνια, αλλα κρατας σημειωσεις και υλοποιείς οτι μπορεις.

Προσπαθησε να εφαρμόζεις αυτα που γραφονται μεσα για να δεις αποτελεσματα στην ζωη.

Θα σου προτεινα τα παρακατω , αν δεν τα εχεις ηδη διαβασει.

https://www.amazon.com/Atomic-Habits-Proven-Build-Break/dp/B07RFSSYBH

https://www.amazon.com/Habits-Highly-Effective-People-Powerful/dp/B0006IU4C0

https://www.amazon.com/Power-Habit-What-Life-Business/dp/B007EJSMC8

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η αυτοβελτίωση δεν είναι απλό πράγμα, μιας κι είναι χρονοβόρα κι επίπονη. "Έλα, μωρέ, τώρα που θα κάτσω να μαυριστώ και να χαλάω τον χρόνο μου, πάμε για καφέ, πάμε για ψώνια, πάμε να ντερλικώσουμε σε καμιά ταβέρνα, πάμε να πηδηχτούμε". Αυτοβελτίωση = ενδοσκόπηση & αυτοκριτική. Είμαστε εν τέλει σε τόσο καλό επίπεδο που το μόνο που μας απασχολεί είναι πώς θα βάλουμε μία περισσότερη γνώση στο κεφάλι μας; Όλα τ' άλλα τα έχουμε λυμένα;  Τα έχουμε κατακτήσει; 

Ας μάθουμε να συγκρατούμε την γλώσσα μας και να μην (κατα)κρίνουμε. Ας μάθουμε ν' αφουγκραζόμαστε, ν' απλώνουμε το χέρι μας και να λειτουργούμε μ' ενσυναίσθηση. Ας μάθουμε να κάνουμε focus στα ουσιώδη και όχι στα επουσιώδη. Ας μάθουμε να μην ζηλεύουμε και να φερόμαστε πούστικα στον άλλον. Ας μάθουμε να μην τα παρατάμε εύκολα. Ας μην είμαστε εαυτούληδες. Ας μάθουμε τι σημαίνει στην πράξη το ν' αποδέχομαι. [...] Αν ψάξει ο καθένας μας μέσα του όλο και κάτι θα βρει. 

Έτσι αλλάζουμε εν τέλει τρόπο σκέψης και (αυτο)βελτιωνόμαστε. Φυσικά, και το να μαθαίνουμε και κάτι καινούριο μες στην ημέρα μας είναι απαραίτητο και μας πάει μπροστά αλλά, για μένα, είναι ψιλά γράμματα, όταν σαν άτομα ζέχνουμε και είμαστε λάθος σε πολλά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...